Gi en gave

Filmer om tilgivelse spres raskt i den arabiske verden

Mer enn en million har sett filmene hvor 10 år gamle Myriam fra Irak, og Beshir Kamel fra Egypt forteller at de har tilgitt terrororganisasjonen IS. Etablerte arabiske medier, som vanligvis ikke dekker kristne nyheter, har også fått øynene opp for hva som skjer.

– Den enorme interessen for filmene viser at tilgivelse overvinner vold, sier Farid Samir. Han er en av lederne for SAT-7, som har laget de populære filmene. Norea Mediemisjon samarbeider med den kristne TV-stasjonen som lager TV-programmer for Midtøsten og Nord-Afrika.

Tilgir terrorisme

Noreas partner la ut filmen om Myriams vitnesbyrd både på sin nettside, og på sosiale medier som Facebook. Jeg ber Gud om å tilgi IS, før hun fortsetter med en lovsang. Sammen med sin familie bor hun i en leir for internt fordrevne flyktninger i Irak, men er takknemlig for at Gud har sørget for dem.

Både seere og journalister som ikke nødvendigvis er kristne har latt seg imponere. Filmen ble sett av 200 000 mennesker i løpet av de første 42 timene den lå ute på Facebook. Siden har en million sett det sterke klippet både på sosiale medier og på nettsiden til vår partner. På Twitter har det blitt opprettet en egen emneknagg, #PrayForMyriam for å skape engasjement rundt historien, som har fått navnet "Stor tilgivelse fra en liten jente."

En spaltist i den libanesiske avisen Al Nahar skriver også at "skoler i Libanon burde bruke filmen om Myriam, når de underviser om menneskeheten".

Beshir Kamel mistet sin to brødre da IS henrettet flere koptiske kristne i Libya nylig. Mer enn en halv million har til nå sett filmen. – Jeg ber Gud om å åpne øyene til de som myrdet mine brødre, sier Beshir i programmet Vi vil synge sammen. Han blir intervjuet direkte på telefon av programlederen.

Et annerledes budskap

– Filmene er en motpol til nyheter etablerte medier viser om drap. Filmene har også en annen effekt på seerne. Myriam og Beshir viser motstand gjennom tilgivelse. Og tilgivelsen er jo selve kjernebudskapet i kristen tro. I en tid der media unngår å skrive om kristne er tilgivelse også et kjernebudskap for oss som en kristen kanal, sier Farid Samir.

– Filmene sprer et budskap som er radikalt annerledes. Dette skjer i en tid der media ofte fokuserer på hvordan IS bruker sosiale medier til å rekruttere medlemmer, og dokumentere terrorhandlinger, sier Dr. Terrence Ascott, grunnlegger og leder av SAT-7.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding