Gi en gave
Det kristne barneprogrammet My School, som Norea støtter, gir flyktningbarn fra Syria og Irak muligheten til å få utdanning.
Det kristne barneprogrammet My School, som Norea støtter, gir flyktningbarn fra Syria og Irak muligheten til å få utdanning. SAT-7

Skole-TV for flyktningbarn

Konfliktene i Syria og Irak har ført til at tusener av barn har blitt frarøvet barndommen og muligheten til å gå på skole. Nå kan lære igjen, ved å se på et kristent barneprogram Norea støtter.

Programmet heter My School, og sendes av den kristne barnekanalen SAT-7 KIDS, som er Noreas samarbeidspartner. My school gir framtidsmuligheter til over 3 millioner syriske og irakiske barn, i en region ofte preget av vold og terror. Programmet gir undervisning fra pensum i arabisk, matte og engelsk. På denne måten kan barn mellom 6 og 13 år holde tritt med skolegangen. My School sendes mandag til fredag, og varer i 90 minutter.

TV i flyktningleiren

–Det er et stort privilegium å kunne gi tusenvis av flyktningbarn muligheten til å lære, sier Rita Elmounayer, leder for SAT-7 KIDS og SAT-7s arabisktalende kanal.

Flyktningbarn i Midtøsten har ofte få muligheter til å gå på skole, og det er et desperat behov for utdanning. Likevel kan mange av disse barna se på kristne barneprogrammer, til og med de som bor i flyktningleirer. Satellitt-TV er en nødvendighet for mange familier. Norea har blitt fortalt at noen familier til og med sparer det de har av strøm til å se på kristne TV-sendinger i leiren. Med vår samarbeidspartner har vi dermed en unik mulighet til å både bidra humanitært ved å gi skolegang til flyktningbarn. Samtidig kan barna få framtidshåp i Guds kjærlighet.

Investering i framtida

Det bor over 500 millioner mennesker i Midtøsten og Nord-Afrika, og ca. halvparten av dem er under 18 år. My School er derfor et framtidsrettet prosjekt.

–For en velsignelse det er å lede an et slikt prosjekt! Vi investerer ikke bare i framtiden til en generasjon som er glemt. Vi investerer i framtida til hele den arabiske verden, avslutter Elmounayer.

Du kan også vipse over en gave til 74066. 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding