Gi en gave
Norea Mediemisjon har i samarbeid med SAT-7 satt i gang en storstilt aksjon for de krigsrammede barna i Midtøsten. Fem dager i uken sender vi skole-TV via satellitt. Gjennom å tilby basisutdannelse til barn i skolealder, som ellers er avskåret fra ordinær skolegang, kan vi gjøre en viktig innsats for å forebygge hat og ekstremisme.
Norea Mediemisjon har i samarbeid med SAT-7 satt i gang en storstilt aksjon for de krigsrammede barna i Midtøsten. Fem dager i uken sender vi skole-TV via satellitt. Gjennom å tilby basisutdannelse til barn i skolealder, som ellers er avskåret fra ordinær skolegang, kan vi gjøre en viktig innsats for å forebygge hat og ekstremisme. SAT-7

Fremtidens fredsskapere?

– Opprørerne tvang oss til å flykte fra hjemstedet vårt, men jeg ønsker ikke hevn over dem. Jeg har tilgitt dem, og jeg ber om at Gud også må tilgi dem.

Det er den irakiske jenta Myriam (10), som sier dette i et intervju med SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten. Hun ble tvunget til å flykte sammen med familien sin da IS-opprørerne okkuperte byen der de bodde. Intervjuet med Myriam er sett av flere millioner mennesker i den arabiske verden, og vitnesbyrdet har blitt en tankevekker for både kristne og muslimer. Det er imidlertid ingen selvfølge at ofrene for vold og terror skal velge tilgivelse, fred og forsoning. Man kan tvert imot risikere at hat og hevnlyst tar overhånd. Tallrike rapporter fra Midtøsten vitner om at både barn og voksne i stort omfang læres opp til å hate sine fiender, og om mulig drepe dem.

Ifølge FN er vi nå vitne til den verste flyktningekatastrofen siden 2.verdenskrig. Mer enn 50 millioner mennesker skal være på flukt fra sine hjemsteder, deriblant flere millioner barn fra Syria og Irak. Myriam og svært mange av hennes jevnaldrende fra Syria og Irak har mistet muligheten til å gå på skole. Hva konsekvensen vil bli dersom disse barna mister flere års skolegang kan vi neppe forestille oss.

I en fersk artikkel i Time Magazine settes det søkelys på nettopp utdannelse. Det refereres til et møte som nylig fant sted i Jordan i regi av Verdens økonomiske forum (WEF). Delegater fra en rekke land i Midtøsten og Nord-Afrika var samlet til paneldebatter og private samtaler, og utdannelse var et tema som stadig ble brakt opp. Det ble påpekt at unge jevnlig rekrutteres til ulike terrororganisasjoner, gjennom blant annet sosiale medier, og at mangel på utdannelse kan få katastrofale følger både for denne regionen og resten av verden.

Time Magazine påpeker at mer enn 800 000 syriske barn nå er uten noe form for skoletilbud. Ali Sindi, ministeren for Irakisk Kurdistan, uttalte følgende: – Vi snakker om en tapt generasjon, dette er nå et faktum. En annen delegat til møtet i WEF, tidligere britisk statsminister Gordon Brown, sier det slik: – Det vil få konsekvenser for sikkerheten dersom disse barna ikke får en utdannelse. Gordon Brown, som nå er FNs spesialutsending for global utdannelse, framholdt at syriske flyktninger nå er ekstra utsatt for å bli ofre for trafficking eller barnearbeid.

Norea Mediemisjon har i samarbeid med SAT-7 satt i gang en storstilt aksjon for de krigsrammede barna i Midtøsten. Fem dager i uken sender vi skole-TV via satellitt. Sendingene dekker hele Midtøsten og Nord-Afrika. Mange flyktningbarn har tilgang til å se TV, og de får daglig servert 90 minutter god undervisning i basisfag som engelsk, arabisk og matematikk – på sitt eget språk.

Det er viktig for FN å sikre at barn i Midtøsten får tilbud om skolegang og grunnleggende utdannelse. Dette er en viktig sak også for Norea Mediemisjon. Det er lite du og jeg kan gjøre for å stanse kamphandlingene i Midtøsten. Gjennom å tilby basisutdannelse til barn i skolealder, som ellers er avskåret fra ordinær skolegang, kan vi imidlertid gjøre en viktig innsats for å forebygge hat og ekstremisme. Dermed bidrar vi også indirekte til å skape fred og forsoning i et område som er preget av vold og hat.

Døvblinde Helen Keller sa i sin tid følgende: – Verden er full av lidelse, men den er også full av mennesker som takler lidelsen. Vi kan ikke alltid hindre lidelsen, men vi kan gjøre mye for å bidra til at de som rammes klarer å takle den bedre.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding