Gi en gave
Regjeringen i Tanzania har trappet opp forfølgelsen av landets kristne. Vær gjerne med og be for de kristne, og for at Noreas radio-og bønnearbeid må være med og styrke dem. Illustrasjonbilde.
Regjeringen i Tanzania har trappet opp forfølgelsen av landets kristne. Vær gjerne med og be for de kristne, og for at Noreas radio-og bønnearbeid må være med og styrke dem. Illustrasjonbilde. Norea

Økt forfølgelse av kristne i Tanzania

Regjeringen i Tanzania har gradvis økt sin forfølgelse av kristne, melder Åpne Dører.

Ifølge Worthy Christian News (14. mai 2015) ble tre pastorer fra den tanzanianske Mafia-øya innkalt til registreringskontoret. Rapporten siteter Barnabas Aid, som sier:

"Pastorene ble innkalt til registreringskontoret med navnene på menighetene sine, fødselsattestene og kirkens registreringsnummer".

Bakgrunnen skal være påstander om at kirken influerer folk til den kommende folkeavstemningen om forslag til ny grunnlov.

–Regjeringen i Tanzania har arbeidet med grunnlovsforslaget, men lot være å holde folkeavstemningen som planlagt. Grunnlovsskissen inneholder en bestemmelse som introduserer Kadhi (Sharia)-domstoler over hele landet, sier en forfølgelsesanalytiker med navn Ashgarie, som jobber i World Watch Research. Han fortsetter:

–Kristne har påstått at en slik bestemmelse, uten tvil, ville skape en situasjon på lik linje med det som har vært tilfelle på Zanzibar i mange år.

På Zanzibar skal mange kristne, også utlendinger, ha blitt angrepet etterhvert som Sharia-lover har blitt innført.

Guds stemme til frihet

Hver tirsdag lyder Guds ord, oppmuntring og opplæring fra en muslimsk radio på den unådde øya Zanzibar. Programmet Håpets kvinner som Norea støtter, får være en Guds stemme til frihet både på Zanzibar og i fastlandet i Tanzania. Like viktig er bønnearbeidet, som samler barn, kvinner og menn i bønn og bidrar til oppmuntring og enhet blant de kristne. Vær med og be for Noreas arbeid i Tanzania og på Zanzibar, og for de kristne som bor der!

Kilde: KPK

  

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding