Gi en gave
En albansk kvinne forteller at hun lytter til radioprogrammet "Hannas bønnekalender" når mannen hennes sover. Hun har blitt kjent med Gud og funnet et nytt håp (Illustrasjonsfoto).
En albansk kvinne forteller at hun lytter til radioprogrammet "Hannas bønnekalender" når mannen hennes sover. Hun har blitt kjent med Gud og funnet et nytt håp (Illustrasjonsfoto). Norea.

– Når mannen min sover, lytter jeg til radio

Noen kvinner i Albania ber ved å lytte til radioen. Om de eier en bønnekalender, kan det få alvorlige konsekvenser.

Noen steder i Albania er det svært sensitivt å eie kristen litteratur om familien tilhører en annen religion. Kvinner opplever vold i hjemmet, foresaket av sine menn eller svigerfamilier. Derfor går den månedlige bønnekalenderen til Håpets kvinner på lufta. Når de gode ordene er tatt imot, er de lagret i hjertet og ikke på et synlig dokument.

Bønn og radio er nøkkelord for Noreas kvinnearbeid i dette landet. Teamet i Albania forteller at programmet Hannas bønnekalender er svært populært. Noen av lytterne er kvinner i hovedstaden Tirana og byen Bathore, som er svært fattige. Livene deres preges av alkohol, gambling, vold og arbeidsledighet.

Men når de ber sammen med programlederen for kvinner verden over, blir de oppmuntret. Sammen kan kvinner som ikke føler de har verdi løfte hverandre fram, og få kjenne at Gud er den som elsker dem høyest. En kvinne som lytter i skjul, forteller:

– Jeg har opplevd mye vanskelig i livet. Mannen min er alkoholiker, og av og til slår han meg. Vi pleide å bo i Nord-Albania i en landsby som lå øde til. Så flyttet vi til hovedstaden Tirana, og jeg fikk høre om Jesus og begynte å gå i kirken. Radioen har vært til stor hjelp for meg. Når mannen min sover, hører jeg på programmene. Jeg blir rørt av programmet Hannas bønnekalender. Jeg liker det svært godt. Og jeg ber sammen med programlederen. Tusen takk for dette programmet.

Ved å bli fast giver kan du støtte mediemisjon i Albania hver måned. Da kan kvinner høre på kristne radiosendinger i områder der det er vanskelig å eie kristen litteratur.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding