Gi en gave
Gjennom troen på Jesus er både mirakler og tilgivelse mulig. Mange i Irak finner styrke gjennom kristne TV-programmer Norea er engasjert i.
Gjennom troen på Jesus er både mirakler og tilgivelse mulig. Mange i Irak finner styrke gjennom kristne TV-programmer Norea er engasjert i. Illustrasjonsfoto fra SAT-7.

Mirakler og forsoning i Irak

De tok en stor risiko ved å gå av flyet i Bagdad, men det var verdt det. Filmteamet for kristne TV-programmer Norea støtter har fanget opp historier om folk som overlevde eksplosjoner, og klarte å tilgi mot alle odds.

Innbyggernes sikkerhet har forverret seg så mye at at kun prester og diplomater har lov til å møte ankommende flypassasjerer. Sementblokkene tårner seg opp foran kirker, skoler, politistasjoner og sykehus. Selvmordsbombere i bil som kjører ned bygninger, er en stor trussel.

Filmteamet ble ledet av John Adly, som har vært produsent for det kristne TV-arbeidet siden 1999. Dette er et arbeid Norea støtter, både i Midtøsten og i Nord-Afrika.

Under det fem dager lange oppholdet kom teamet tett på livet i Bagdads gater. Målet var å lage programmer om hvordan troende i Irak lever midt i motgangen. Lokale kristne fortalte både om mirakler og forsoning.

Overlevde eksplosjon

Presten Michael var på vei hjem i kirkens buss etter at han hadde kjørt kirkegjengerne hjem fra en gudstjeneste. Plutselig kjørte en mann inn i ham, og utløste en bombe. Eksplosjonen sendte brennende stykker av bussen opp i lufta. Det eneste som ikke gikk i flammer, var setet som Michael satt i. Han slapp unna med mindre skader.

Klarte å tilgi

To andre vitnesbyrd talte om tilgivelse innad i familien. Som barn ble Amira etterlatt av sine foreldre på et barnehjem. I årevis var hun sønderknust og følte seg sveket. Som voksen har hun klart å tilgi sine foreldre, takket være troen på Jesus. En annen irakisk kristen, Shadi, var i konflikt med sin bror i en årrekke. Shadi trengte trygghet da volden begynte å prege hans hjemland. Han søkte tilflukt hos Jesus, og klarte dermed å tilgi broren. Forholdet som en gang var revet i stykker, ble bygget opp igjen i forbindelse med et bryllup i familien.
 

Ba for politiet

Rammene for programmene, Bagdad, bød på mange utfordringer. Politiet forbyr filming av tjenestemenn og deres kontrollposter. For opprørere er kontrollpostene svært vanlige mål. Filmteamet kunne ikke unngå å filme politiet, da de var tilstede så og si overalt. Fra tid til annen dukket de opp for å forhindre filmingen. Noen politimenn var også nysgjerrige på hva programmene dreide seg om. Da de fikk vite at det dreide seg om kristne TV-programmer, ba de om forbønn.

John Adly er glad for at TV-arbeidet har stor respekt i Irak. Mange forbipasserende fortalte at de ser på kanalen. Adly kom også over skjermer i lokale restauranter som viste de programmene. Han håper på flere muligheter til å tjene det irakiske folk med evangeliet.

 

Kilde: SAT-7. Navnene som er brukt i saken (med unntak av produsent John Adly), er ikke reelle for å kunne beskytte vedkommende.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding