Gi en gave
Glade tenåringsjenter fra Stavanger-området som er glad i å feriere på Sørlandssommer.
Glade tenåringsjenter fra Stavanger-området som er glad i å feriere på Sørlandssommer. Norea

- Årets høydepunkt

Per Byrknes mener få ferieopplevelser kan sammenliknes med Sørlandssommer, og gleder seg til uka framover.

- Her får vi møte barn, ungdom og voksne som kommer tilbake år etter år fordi de trives. Hva er vel større gevinst? Engasjementet bobler over hos festivalsjef og nettredaktør i Norea, Per Byrknes. Da jeg ankom Drottningborg i morgentimene, så jeg to små jenter som testet ut sparkesyklene sine på gårdstunet. Det slår meg at Per har minst like mye energi som de yngste deltakerne, men kanskje ikke så rart det:

- Jeg springer stort sett fra jeg står opp om morgenen til jeg stuper i seng om kvelden. Men jeg gjør det med glede, smiler han fra sofaen.

Drømmeteam i ryggen

- Årets høydepunktFestivalsjef Per Byrknes i Norea gleder seg til fortsettelsen av Sørlandssommer.Foto: Ragnhild Kristine Vartdal Espelund Per har hatt en nøkkelrolle i planleggingen, og flere nettmøter og idedugnader senere er endelig Sørlandsommer her. Bibelcampingen på Drottningborg Videregående skole utenfor Grimstad arrangeres også i samarbeid med skolen og NLM. Sol, skjærgård og Sommeråpent er bare noen stikkord som gjør ferien komplett for de over 300 gjestene. Og i ryggen har han et drømmeteam:

- Alle de flotte medarbeiderne vi har med, både frivillige og andre, gjør en kjempejobb. Det samme gjelder de som taler på campingen og holder i gang sportsaktivitetene, forteller Byrknes.

Trofaste støttespillere

Sørlandssommer er ikke bare bibeltimer for de voksne og spenstige aktiviteter for barna. På kvelden under Sommeråpent kan familier sammen løfte blikket utover. Ikke mot det krystallblå vannet og øyene som pryder det, men mot mennesker i nød. De minst nådde menneskene i verden. De som kan miste livet om de velger å tro på Jesus.

Mange av familiene på Sørlandssommer er støttespillere som gjør Noreas arbeid mulig.

 - Årets høydepunktFolk strømmer til bibeltimer på Sørlandssommer.Norea - Vi møter dem gjen år etter år her ute. Litt etter litt møter vi også noen nye som blir støttespillere - derfor har arrangementet et stor verdi. Noen vokser opp på Sørlandssommer og hører om misjon her, påpeker Byrknes.

Beste stedet om sommeren

Jentegjengen jeg møtte fra Stavanger-området er et godt eksempel. Omgivelsene gjorde dem glad, og gleden smittet lett over på andre. En av dem har vært på Sørlandssommer i ti år. Her møter de gamle venner og får nye. Det er bred enighet om at Sørlandssommer er det beste stedet å være om sommeren.

Festivalsjef Per vet ikke hva han gleder seg mest til. Det er så mye artig som skjer her på Sørlandssommer, forteller han. Bibeltimene til Svein Anton Hansen hver dag kl. 10:00 synes han er flotte å høre på. Men en ting overgår alt annet:

 - Noe av det jeg virkelig gleder meg til, er å se barna når de er i hoppeslottet eller vannsklien. Den gleden som stråler ut fra barneansiktene - det varmer, altså! avslutter festivalsjef Per Byrknes, før han ivrig tar beina fatt igjen.

 

 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding