Gi en gave
Markus og Arne Opsahl Engen under Ung Landsmøte i Kongeparken i Ålgård.
Markus og Arne Opsahl Engen under Ung Landsmøte i Kongeparken i Ålgård. Øyvind Ganesh Eknes

Gud tålte også hans sinne

Skoleprest Arne Opsahl Engen orket ikke å lese i Bibelen mens sønnen Markus (17) lå i respirator i 59 døgn etter hjerteinfarkt. I ettertid har det vært viktig for ham å være ærlig med Gud, og ikke skjule sinne eller smerte.

Tårene satt løst i amfiet på Ung Landsmøte i Kongeparken i Ålgård da Arne og Markus Opsahl Engen fortalte sin gripende historie. En hellig stund, ble seminaret deres omtalt som av UL-ledelsen. Seminaret hadde tittelen Hvor var du, Gud? En skare av mennesker fikk høre skolepresten fortelle at selv om Bibelen ble en lukket bok, følte han at Gud var tilstede. Ærlighet ble viktig for ham - det å komme til en hellig og allmektig Gud slik han var, selv om sinnet ofte preget ham.

Arne trodde sønnen Markus bare kom til å ligge i respirator i seks timer. Men seks timer ble til 59 døgn, etter at hjertet til Markus stanset. Da Markus endelig våknet opp igjen, var et nytt hjerte den eneste redningen. Markus fikk nytt hjerte takket være en donor, og har mot alle odds klart å trene seg opp igjen. Den unge gutten ble motivert av at Gud var med ham. Han vil nå være et vitnesbyrd for andre om at forbønn og hardt arbeid fungerer.

- Jeg vil være et lys for andre, sier han, og jeg er ikke i tvil om at han allerede er det.

Norea er tilstede på UL, og møtte Arne og Markus Opsahl Engen. De forteller historien i intervjuet under. Sangen du hører på slutten av intervjuet, er Bride over troubled Waters, fremført av Michael W. Smith.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding