Gi en gave

Norea-frivillig hedres internasjonalt

Millioner av mennesker verden over bruker gratis-Bibelen YouVersion på nettbrett, PC eller telefon. Norea, med frivillige som Terje Bøe i ryggen, sørger for at nordmenn kan glede seg over dette verktøyet, og nylig ble Bøe kåret til månedens frivillige for YouVersion.

Norea samarbeider med  LifeChurch.tv med å gjøre Bibelen relevant i menneskers dagligliv. Gratis-Bibelen YouVersion er selve nøkkelen til det. YouVersion er tilgjengelig som app og på nett, og har mange funksjoner til å styrke kristenlivet, som for eksempel bibelleseplaner. Guds ord taler kanskje aller best til mennesker på deres eget morsmål. Derfor kan brukere av YouVersion i Norge takke ildsjeler som Terje Bø for styrkende ord som oversatt.

Har blitt nominert flere ganger

Nå har Bøes innsats blitt lagt merke til internasjonalt også. Det etter at nettredaktør i Norea, Per Byrknes, flere ganger nominerte rogalendingen til månedens frivillige for YouVersion. Nylig mottok Bøe en gledelig e-post fra internasjonal leder i YouVersion, Liza Gray. Hun var tydelig imponert over hans innsats med å lede det norske teamet av oversettere:

Du har gjort en fantastisk jobb helt siden du tok på deg denne oppgaven, skrev Gray i en e-post til Bøe, og la til at hun er glad at denne måneden er Terjes måned.

For å bli utnevnt som månedens frivillig må man vise et stort engasjement, ha vært frivillig en periode og ha med seg Gud i arbeidet man gjør.

Du og teamet  du leder på 10 andre legger ned mye fritid for at bibelleseplaner skal bli tilgjengelige på norsk. Hvorfor er dette viktig for deg?

- Jeg synes bibelappen til YouVersion er veldig bra, både med tanke på struktur og andakter. Leseplanene på engelsk er også svært gode. Desverre får ikke alle i vårt land glede av dem. Jeg ønsker derfor å bidra med min kompetanse her for å endre dette, forteller Bøe, og setter det hele i en større sammenheng:

- YouVersion bidrar til at Bibelen blir relevant for flere. Folk på farten får tid til å lese Bibelen.

Hva betyr det for det å bli anerkjent internasjonalt?

-  Det er en hyggelig tilbakemelding på at jeg har gjot en god jobb, kommer det beskjedent fra Bøe, som ikke har tenkt å gi seg med det første. Han ser frem til nye, spennende prosjekter med YouVersion. Ambisjonen nå framover er å utvikle bibelleseplaner med et mer utpreget norsk innhold. Og for at dette skal la seg gjøre, trengs enda flere, gode frivillige som kan følge Bøes eksempel.

YouVersions bibel-app har mer enn 900 versjoner av Bibelen, på over 600 språk, samt 800 bibelleseplaner som passer både i hverdagen og i høytider.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding