Gi en gave
Sammen med seerne
SAT-7 USA

Sammen med seerne

Programleder for det kristne TV-programmet Sammen med deg forteller mennesker som strever i Iran at de ikke er alene.

Og han har både troverdighet og medfølelse nok til å berøre mange hjerter. For pastor Miltan Danil har opplevd motgang, i likhet med sitt publikum. Når livet ser mørkt ut er løsningen for mange å se på TV. Danil har selv vært en av dem, og kan forstå hva de gjennomgår.

Pastoren vokste opp med fraskilte foreldre. I en alder av 17 år ble han heroinmisbruker, og de neste 10 årene kom livet til å dreie seg om stoff. Han havnet i fengsel en kort tid på grunn av sin ville livsstil. Miltan ble etter hvert alvorlig deprimert, og forsøkte å ta sitt eget liv fem ganger.

Ord ladet med håp

Det at han har overlevd er i seg selv et vitnesbyrd om Guds plan med hans liv. Alt endret seg for Miltan da broren fortalte ham at Jesus var redningen. Jesus kunne helbrede ham.

"Det var den første setningen jeg hørte som virkelig var fylt av håp," forteller Miltan.

Miltan gikk til brorens kirke og ble dypt påvirket av menighetens omsorg for ham. Denne kjærlighet ledet ham til å gi sitt hjerte til Kristus.

Nærmere Gud i smerten

Sammen med deg har samlet et stort publikum.  Ghazal*, en kvinne som bor i Iran’s hovedstad Teheran, hadde fått sin parabolantenne justert på nytt, slik at hun kunne se programmene på SAT-7 PARS. Satellitt-teknikeren spurte Ghazal hvorfor alle ba ham om å stille inn mottakerne deres slik at de kunne se på Sammen med deg. Ghazal svarte at de så på den kristne TV-kanalen SAT-7.

Folk fra alle samfunnslag kjenner seg beriket av programmet. Sara*, en iransk kvinne, ba om råd fra Pastor Danils kone, Shamiran, som av og til er med i programmet. Sara følte seg forrådt og motløs fordi hennes ektemann hadde vært utro over en tid. Shamiran ga veiledning og oppmuntret Sara med råd fra Skriften. Etter programmet  samtalte de to omtrent daglig. En tid seinere fortalte Sara til Shamiran at mannen hennes hadde forandret seg ganske mye. Det tok ikke lang tid før han tilsto alt han hadde gjort og angret. Paret berget ekteskapet, og erfaringen, om enn smertefull, dro til slutt Sara nærmere Kristus.

Bønnen som endret alt

En annen seer, Ebrahim*, ringte etter at han hadde surfet på kanalene og tilfeldigvis kom over SAT-7 PARS. Han fortalte at alt håp var borte, og at han ville ta sitt eget liv. Beveget av Ebrahim’s desperasjon, sa Pastor Danil:

"Du er ikke alene, for jeg var i samme situasjon som du er i nå. Du må ikke gjøre dette. Du må gi hjertet og livet ditt til Herren Jesus. Skal vi be sammen?" Ebrahim gikk med på å be, men stod fast på at han ville ta sitt eget liv. Da de sa "Amen" hadde Pastor Danil ingen sikkerhet om hvorvidt Ebrahim kom til å fullføre sine planer.

Noen måneder seinere, da Pastor Danil deltok som gjest i ungdomsprogrammet Dandelion, kom det en uventet telefonoppringning fra en kjent stemme. Det var Ebrahim, som sa: " Fortell Miltan at jeg er den samme mannen som hadde bestemt seg for å ta livet sitt. Men den kvelden, da du ba med meg i programmet ditt, ga jeg meg over til Herren."

Etter telefonsamtalen fortalte Ebrahim at han hadde lukket soveromsdøren for å gjennomføre den grusomme handlingen. Men så hadde han oppdaget et skinnende lys i rommet, som viste seg å være Jesu Kristi nærvær. Ebrahim ville dele vitnesbyrdet sitt med andre seere, da han selv hadde fått en ny sjanse i livet.

Behovet i den farsi-talende verden for håpet som bare Kristus kan gi, er svimlende. Der er millioner som Sara, Ebrahim og den unge Miltan som har behov for å høre at der er håp. Selv om der er attførings og rådgivingsprogram tilgjengelig i de større byene, føler mange mennesker ute i distriktene på at de ikke har noe sted å gå for hjelp. I tillegg er det, som Pastor Danil bevitner, bare den åndelige helbredelse som kan gi evig fred og gjenoppretting. Gud, den guddommelige helbreder, griper inn og når sine barn gjennom kristne TV-programmer Norea støtter.

*Navnene har blitt endret med tanke på sikkerhet.

Kilde: SAT-7.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding