Gi en gave
Noen av damene i "Norea-vennen" på Talgje, fra venstre: Ingrid Gard, Rut Hovda, Astrid Ravnås, Aslaug Lorentzen, Mari Ekroll, Liv D. Østebø, Mathilde Østebø og Bjørg H. Østebø.
Noen av damene i "Norea-vennen" på Talgje, fra venstre: Ingrid Gard, Rut Hovda, Astrid Ravnås, Aslaug Lorentzen, Mari Ekroll, Liv D. Østebø, Mathilde Østebø og Bjørg H. Østebø. Kåre Ekroll

Mange varme hjerter for Norea

Mennesker fra flere steder i Norge har i høst vist hva Norea betyr for dem.

Det var god stemning på bedehuset i Talgje i Rogland en lørdag i oktober, selv om regnet pøste ned på utsiden. Her var mange samlet til markedsdag og kafè til inntekt for Norea. Folk koste seg med grøt, suppe, pølser og gode kaker. Og dessuten kom det inn 14.000 kr til Norea.

Høstmarked med "Norea-vennen"

Initiativtakerne var en forening kalt "Norea-vennen," med Mari og Kåre Ekroll i spissen. Og markedsdagen var gjennomført til fingerspissene:

Mange varme hjerter for NoreaHøstens hjemmelagde godsaker som ble solgt på markedsdag i Talgje bedehus, Rogaland.Kåre Ekroll - Høsten er en fin tid for markedsdag. Vi i "Norea-vennen" gikk derfor i gang med baking, sylting og produksjon av tomatsaus og tørkede tomater.

Damene på Talgje syntes også det var flott å være med og bidra. Ekroll forklarer hva som ligger bak engasjementet deres:

- Idèen med markedsdag kom da ble kjent at Norea strevde økonomisk. Det har vært viktig for oss å gjøre det vi kan for at Norea skal være på lufta fortsatt. Da kan vi fortsatt glede oss over kristen forkynnelse og påvirkning i familie-og samfunnsliv, sier Ekroll.

Inspirerende kvinnehelg

I oktober deltok Elisabeth Sæth og Anne Maragareth Austgulen i Norea på kvinnehelg i Telemark. Her var Noreas kvinnearbeid Prosjekt Hanna i fokus. Det ble en helg med sang, tale og historier fra arbeidet. Sæth forteller at de selv gikk inspirert hjem fra helga:

- Vi lever fortsatt på tilbakemeldinger, klemmer, gode ord, engasjement og givergleden vi opplevde i Telemark. Maken til herlig og positiv gjeng skal en lete lenge etter. Det var godt å merke at historier om kvinner som har fått evig håp gir umiddelbar respons.

Kollekten på 12.500 kr som kom inn kommer godt med. Med disse midlene kan Norea dekke sendekostnadene til 30 Håpets kvinner-program, som sendes på radio i Tanzania. Norea er takknemlig for giverglade mennesker både i Telemark og i Rogaland.

- Dere må komme snart igjen!

Martin Birkedal i Norea opplevde å bli tatt imot med åpne armer da han hadde møteuke på Nord-Vestlandet i høst. For mange var det et etterlengtet gjensyn:

- Nå var det lenge siden dere har vært her. Dere må komme snart igjen! lød tilbakemeldingene fra noen av de frammøtte på Norea-møtene.

Birkedal har mange års erfaring med møtevirksomhet, og vet godt hva det betyr:

- Alle steder der det er folk, må Norea være tilstede og vise seg fram, understreker Birkedal.

Det er oppmuntrende å se at mennesker i Norge har varme hjerter for Norea. Mediemisjon gir håp på tvers av landegrenser og politiske murer, gjennom både radiobølger og TV-signaler. I vårt eget land kan lyttere glede seg over kristne radiosendinger som når ut over fjell og fjord, og hele døgnet på nett. Dette er du og andre som lar seg engasjere med på å støtte gjennom Norea.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding