Gi en gave
Mange i Norge opplever ensomhet, og benytter seg av Noreas tilbud om forbønn via telefon eller epost.
Mange i Norge opplever ensomhet, og benytter seg av Noreas tilbud om forbønn via telefon eller epost. Norea

Noreamagasinet

Etter åtte år med daglige live-sendinger mellom kl. 13-15 mandag til fredag på mange lokalradioer og Noreas nettradio, vil Noreamagasinet endre form. Fra mandag vil du fortsatt få god sang og musikk, varierte innslag og solid forkynnelse, men programlederen uteblir.

Fra 1956 til 2006, altså 50 år, produserte Norea i stor grad ferdigproduserte, forkynnende programmer til det norske folk, enten som monolog eller dialog. Men i 2006 ville medieorganisasjonen prøve nye veier, og startet opp Noreamagasinet mandag-fredag. Det var et to-timers magasinprogram, som først gikk fra 11-13, men så ble tidspunktet endret til 13-15 i 2009.

Norea på både FM, Internett og DAB+

Vi sendte først på Noreas nettradio, men det varte ikke lenge før lokalradioer tok kontakt og ønsket å sende det på sin FM-frekvens. Idag sendes programmet fra Trøndelag til Agder, fra Rogaland/Hordaland til Oslo og Østfold. Det å sende radioprogrammer via internett fungerer fint, men det er når de kommer på FM at folk flest hører dem. Dette er kanskje i ferd med å endre seg ettersom antall digitale lyttere er i sterk økning i 2013 og 2014. Uansett ønsker Norea å være på både Internett, FM og DAB+.

Noreamagasinet Mange må skaffe seg DAB-radio, hva med å kjøpe en slik fra Norea, med både FM, DAB og Internett. Ring på 38 14 50 00 for mer informasjon.Norea

Størst respons på forkynnende programmer

Vi hadde store forhåpninger til det direktesendte Noreamagasinet. Desverre så har ikke inntektene fulgt med Noreas økte satsning på dette i Norge. Vi opplever svært lite kommentarer eller tilbakemeldinger på vår direktesending, mens et økende antall lyttere søker forbønn eller har spørsmål om sin tro etter å ha lyttet til våre forkynnede program. Det programmet som gir desidert mest respons er andaktsprogrammet Over en åpen Bibel. Det er sterkt å sitte med staben i Norea og be for folk som sliter med tro, depresjoner, alkoholisme, familievold, narkotika, sykdom og mye annet. Mange sitter alene rundt i vårt rike land, helt ensomme, og radioen er ofte eneste selskapet. Når de ringer oss, er våre forbedere kanskje den eneste de snakker med den dagen. En slik tjeneste gir mening, og viser at radioen er et godt verktøy i dagens Norge.

Krevende økonomi og tøff bransje

Når vi da opplevde en krevende økonomisk situasjon i vår og måtte reduserer våre kostnader, ble valget klart: Vi må kutte der vi har minst respons, og satse på det som gir mest respons og som vi opplever er til mest hjelp for lytterne våre. Derfor blir altså Noreamagasinet nå et program som har mye forkynnelse i seg, sammen med musikk og diverse korte innslag fra mediemisjon, tro og liv, men den daglige programledelsen uteblir. Så håper vi at musikken skaper håp, forkynnelsen oppmuntrer, historiene og møter med mennesker gir lyst til å leve, og at i alt vi gjør så blir Jesus og hans kjærlighet til oss mennesker gjort synlig.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding