Gi en gave
Kardinal Bechara Boutros al-Rahi and Rev. Dr. Habib Badr, leder for SAT-7s internasjonale råd, under åpningen av nytt studio i Libanon.
Kardinal Bechara Boutros al-Rahi and Rev. Dr. Habib Badr, leder for SAT-7s internasjonale råd, under åpningen av nytt studio i Libanon. SAT-7

- Dere er en gave fra Gud

Det manglet ikke på lovord fra selveste overhodet av den maronittisk-katolske kirke, eller pavens høyre hånd i Antiokia og Orienten, under åpningen av SAT-7s nye studio i Libanon. Norea med reisefølge feiret begivenheten med vår samarbeidspartner, sammen med flere hundre andre gjester.

- Sannhet, kjærlighet, frihet og rettferdighet er de fire prinsiplene som fører til fred i familien, i samfunnet, i kirka og i regjeringen. SAT-7 jobber etter alle disse prinsippene, ved å bygge kultur. Dere er en gave fra Gud, og alle gode gaver kommer fra Ham.

Dette var hilsenen fra Bechara Boutros al-Rahi, den nåværende maronittiske patriarken av Antiokia og hele Orienten, og overhodet for den maronittisk-katolske kirken. Og publikumet var ingen ringere enn 400 gjester, deriblant Norea med reisefølge, kirkeledere fra ulike kirker i Libanon og flere internasjonale samarbeidspartnere. Lørdag 15. november var datoen for den historiske milepælen.

En viktig utvidelse

Den nye bygningen ligger like i nærheten av studioet Noreas samarbeidspartner har brukt fram til nå. Ansatte og frivillige kan nå glede seg over å ta i bruk fasilitetene med tre TV-studioer, og få mer albuerom i et lokale på nesten 1000 kvadratmeter. Det kristne TV-arbeidet startet opp i 1996. Produksjon av programmer foregikk da på en flate på 100 kvadratmeter.

- For 18 år sendte vi bare programmer to timer per uke. Da synes jeg vi hadde for mye plass. Nå har vi 800 timer med sendetid hver uke, på tre språk og fem ulike kanaler, fortalte leder av SAT-7, Terrence Ascott, i sin åpningstale.

- Nå som vi flytter inn i disse vakre fasilitetene, lurer jeg fortsatt på hva vi vil gjøre med all plassen. Men jeg er sikker på at vi kommer til å få nytte av det.

Drømmen tok fire år

Noreas partner i Libanon har 26 fulltidsansatte og 60 faste freelance-arbeidere. Herfra sendes fem ulike live-programmer hver uke. Dessuten blir mange programmer produsert, alt fra dramaserier for barn til programmer som tar opp aktuelle saker eldre seere bryr seg om. Naji Daoud, leder for avdelingen i Libanon, er glad for at drømmen om nytt studio endelig har blitt virkelighet:

- Det har tatt fire år med planlegging og jobbing. Teamet i Libanon har sett fram til å flytte inn i nye fasiliteter. Vi takker først og fremst Herren, og deretter dem som har hjulpet oss med å finansiere dette ambisiøse prosjektet, sier Daoud. 

Bringer håp til Midtøsten

Rita Elmounayer har vært del av SAT-7 helt siden oppstarten, og er i dag leder for de tre arabiske kanalene. For henne var dette helt klart en stor begivenhet: 

- Jeg så aldri for meg at vi kom til å ha et så stort studio. Det er en stor velsignelse å se tilbake på utgangspunktet vårt, og se hvordan Gud har vært med oss hvert steg på veien. Jeg ber om at det nye studioet vil være til velsignelse for de millioner av seerne vi har. Jeg ber om at vi vil bruke denne muligheten til å nå ut til mange flere i regionen med det kraftfulle budskapet om Guds håp, sier Elmounayer.

Barn er framtida

Terrence Ascott understreket også at den nye bygningen ikke bare er en bygning. Ascott er sikker på at et nytt tilholdssted vil styrke visjonen til det kristne TV-arbeidet:

- Vi ønsker å gi kirker i Midtøsten og Nord-Afrika muligheten til å vitne om Jesus, gjennom programmer som inspirerer, informerer og gir opplæring. Vi når særlig barn, og kan være positive rollemodeller for dem. Fra Casablanca til Bagdad lærer barn å bygge karakter. Forskning viser at nesten 10 millioner barn under 16 år ser fast på den kristne barnekanalen vi har. De utgjør morgendagens arabiske verden, og vårt håp om positive forandringer der, avslutter Ascott.
 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding