Gi en gave
Syriske barn og voksne blir oppmuntret gjennom kristne TV-sendinger Norea støtter, både i Syria og i flyktningeleirer i naboland som Libanon.
Syriske barn og voksne blir oppmuntret gjennom kristne TV-sendinger Norea støtter, både i Syria og i flyktningeleirer i naboland som Libanon. EU Commission DG Echo (flickr.com).

Oppmuntring midt i krigen

Borgerkrigen i Syria har resultert i ubeskrivelige lidelser for alle. Kristne har blitt trakassert og forfulgt i større grad, og det har tvunget mange ut av landet.

Nour Botros er programleder for det kristne TV-programmet Fra meg til deg som sendes i Syria. Programmet spilles inn i Beirut, Libanon og blir støttet av Norea. Tanken bak det er å oppmuntre syriske troende, både de som fortsatt er i Syria og de som har flyktet til nabolandene.

Fire timer strøm om dagen

De fleste tilbakemeldingene kommer fra seere i svært hardt rammede byer som Aleppo, Homs og Damaskus. Dette overrasker Nour:

Oppmuntring midt i krigenProgramleder for Fra meg til deg, et kristent TV-program som sendes i Syria som Norea støtter. Det danske bibelselskabet (bibelselskabet.dk). - Vi hadde aldri forventet at folk i Aleppo og Homs kom til å se på programmene våre. De har strømtilgang kun fire timer hver dag. Det er veldig spesielt å tenke på at grupper som kun har en strømgenerator ser på programmene. De gjør en innsats for å se på programmene akkurat når de sendes, og selv om det kan være farlig for dem, sier Nour.

Gud bærer det triste

Nour bor i Libanon, men reiser ofte til Syria for å oppmuntre troende der:

- Jeg møtte en kristen kvinne, som hadde mistet sønnen sin. Han var soldat i hæren. Man vet ikke hvordan man kan gi trøst i slike situasjoner. Men jeg vet at hun går til kirken, og legger alt det triste i Guds hender. Jeg vet at kirken bryr seg om henne.

Hver gang Nour møter denne kvinnen, er det en ting hun sier igjen og igjen:

- Hun vet at sønnen er på et bedre sted nå. Situasjonen er vanskelig for henne som mor, men hun stoler på Gud, avslutter Nour.

Vil du høre mer om hvordan håp i håpløsheten er mulig? Delta på vårt webinar, i morgen, onsdag 10. desember, kl. 20.00. Meld deg på her  

Kilde: SAT-7.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding