Gi en gave
20-åringen fra Turkmenistan holder fast ved Guds ord, selv om hun opplever hardt press fra sin familie om å bytte tro. Illustrasjonsfoto.
20-åringen fra Turkmenistan holder fast ved Guds ord, selv om hun opplever hardt press fra sin familie om å bytte tro. Illustrasjonsfoto. abcdz2000 (flickr.com).

20-åring forfølges voldsomt

Mer enn en gang har hennes egen mor banket henne opp, klippet opp klærne hennes i småbiter, brent Bibelen hennes og låst henne inne.

Unge Aigulj på 20 år ble mishandlet av sin mor på grunn av sin tro. Hun har vært kristen i to år, og har blitt døpt. På grunn av grusomhetene hun opplevde i sitt eget hjem valgte hun å rømme. Slektningene hennes fant henne, og straffet henne betydelig. Agulj ble så klippet skallet av moren sin.

For kort tid siden ble moren til Aigulj alvorlig syk, og familien inviterte en mullah hjem til seg. Han presset Aigulj til å fornekte Jesus. Det var han som hadde skylden i morens sykdom, sa mullahen. Heldigvis holdt Aigulj fast i troen, selv om hun i to lange år har blitt utsatt for liknende press og sjikanering av sin egen familie.

Mister ikke motet

Framtiden kan se mørk og skremmende ut både for troende og våre samarbeidspartnere i Sentral-Asia. Lovgivningen i land som Turkmenistan og Usbekistan gjør det stadig vanskeligere for kristne å samles. For våre samarbeidspartnere blir det stadig mer utfordrende å drive misjon. Men det kan virke som om de lever på ordene fra 2. Korinterbrev 4:1; "Derfor mister vi ikke motet. For Gud har i sin barmhjertighet gitt oss denne tjenesten." De har selv fått møte Herren, og derfor blir de ikke motløse.

Adventsbønn for Sentral-Asia

Du kan være med nå i adventstiden å be for våre samarbeidspartnere i Turkmenistan og Usbekistan. De står sammen med oss, slik at kvinner i disse landene kan komme til tro gjennom kristne radiosendinger og bønnearbeid. Radioprogrammene som sendes heter Håpets kvinner, og gir åndelig veiledning samt opplysning. Bønnegrupper samles også i disse landene og bruker Prosjekt Hannas månedlige bønnekalender for å løfte fram kvinner verden over og deres utfordringer. Disse komponentene: bønnearbeid og radioprogram er Noreas kvinnearbeid. 

Vær også med og be for Aigulj, at Gud må gi henne styrke, kraft og utholdenhet til å bære alt dette. Hun er trøtt, men likevel brenner hun for Herren. Hun har en nød om å gi evangeliet videre til sine jevnaldrende.

Kilde: Norea Danmark og TWR Europe.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding