Tar de unges utfordringer på alvorDet er en usikker framtid de har foran seg, barna i Iran og Afghanistan. Foto: Illustrasjonsfoto: SAT-7
TV-selskapet SAT-7:

Tar de unges utfordringer på alvor

Av Synnøve Kvervavik Vatne
Publisert 28.02.2013

Over halvparten av befolkningen i Iran og Afghanistan er under 25 år, og de unge lever med store utfordringer i hverdagen. På SAT-7s persiske kanal, SAT-7 PARS, får de nå komme med sine synspunkt og erfaringer i et innringningsprogram.

En ny sesong av ungdomsprogrammet Dandelion på SAT-7 PARS inviterer nå unge til samtale og diskusjon på direktesendt TV. Temaene som tas opp, gjenspeiler de økende utfordringene i Iran og Afghanistan. Et tema er landenes økonomi, som har skapt en dramatisk økning med tanke på levekostnadene.

Første episode denne sesongen satte ord på hvordan penger påvirker personlige forhold. Programleder Nikoo påpekte også at Bibelen oppfordrer til ikke å bekymre oss, men til å stole på at Gud vil sørge for oss. En annen episode brukte temaet verdensfred som et springbrett til samtale om freden som Gud gir. Nærmere bestemt til hvordan seerne kan formidle Guds fred ved å elske og respektere hverandre.

Rusproblematikk

I både Iran og Afghanistan er rusmisbruk et stort problem. Tre episoder er derfor nå blitt viet til dette temaet. Seerne ble spurt om hvorfor unge ruser seg, om de destruktive sosiale aspektene og om hvordan enkeltindivider kan bidra til minst mulig rusmisbruk i sitt nærmiljø. Seerne var ivrige etter å ringe inn, og de delte sine erfaringer med både misbruk og om hvordan de ble rusfrie.

I denne sesongen av det timelange ukentlige programmet, har seerne mulighet til å ringe inn via Skype. De er synlige på TV-skjermen, og dette er en del av det nye uttrykket til Dandelion, som programmet altså heter. Også programleder Nikoo har friere tøyler - og kan gå rundt på settet og skape mer bevegelse og dynamikk i programmet. Med sine svært aktuelle tema og nye framtoning er Dandelion mer relevant for seerne enn noen gang, melder SAT-7 på sine nettsider.

Norea er partner i SAT-7 og representert i styret for SAT-7 Europa.

Rangér:
Kommentarer
 
Da dørene åpnet seg
Etter kommunismens fall tidlig på 90-tallet begynte radiolytteren fra Albania sitt liv med Gud. Her forteller hun sin historie:
Les mer
Nyeste artikler:
Norea Mediemisjon på Instagram
Instagram

Lær mer om våre prosjekter

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no