Sammen i bønn for Egypt Illustrasjonsbilde Foto: SAT-7
Tusenvis samlet fredag 29. november:

Sammen i bønn for Egypt

Av Åshild Appleyard
Publisert 29.11.2013

Det forventes at tusenvis av kristne i Egypt vil samles fredag 29. november i anledning den nasjonale bønnedagen for landets situasjon. Hundretusener vil trolig også delta gjennom gjennom livesendingene til den kristne satellitt-TV-kanalen Norea støtter i landet.

Bønnedagen har fått navnet ” De skal bli ønsket av alle nasjoner, "og vil foregå ved Wadi Natroun Convention Centre mellom Kairo og Alexandria. Det sendes direkte på SAT-7 Arabic, mellom klokken 09.00 og 17.00 lokaltid i Kairo.

Egypt er ett

I likhet med tidligere bønnedager er den røde tråden budskapet om at kristne er forent og jobber sammen for et bedre samfunn.

- De tusener som samles søker Herren sammen for Egypts skyld. Vi sender ut et budskap ikke bare til egyptere, men også til hele verden at Egypt er ett. Verdens kristne får også se at vi elsker landet vårt, uttalte den koptiske presten Fader Ghatas under fjorårets bønnedag.

Et gjennombrudd

Første gang en slik bønnedag ble arrangert, var 11. november 2011. Leder for SAT-7 Egypt, Farid Garas, beskrev hendelsen som "et gjennombrudd historisk sett, både for kirken i Egypt og for landet."

Om lag 70 000 mennesker deltok da i gledesfylt lovsang og hjertefølt bønn. Ortodokse, evangelikale og katolske kirkeledere hadde samlet kirken ni måneder etter statskuppet som førte til at president Murbarak kastet håndkleet. Den kristne satellitt-TV-kanalen, som er Noreas samarbeidspartner, har nettopp som mål å være oppbyggende og relevant for troende fra alle typer kirkesamfunn.

- Menneskene i Egypt fikk da se hvor høyt kristne elsker landet sitt ved at de var samlet for å be. De var ikke redde i en tid hvor millioner av egyptere var redde. Det var et kjærlighetens budskap som ble sendt til egyptere og til hele verden, uttaler Farid.

Guds rike på jorden

Årene i etterkant av statskuppet har vært ustabile og bitre. En ny regjering ble valgt med et labert flertall, hvilket førte til protester. Om lag 30 millioner mennesker mente regjeringen burde gå av, noe som påskyndet militær innblanding og en midlertidig regjering. Kirken i Egypt opplevde også den villeste motstanden i sin historie, som ga utslag i en bølge av kirkebranner og angrep på enkeltmennesker, hjem og eiendeler.

- I løpet av de siste årene har vi opplevd hvordan Herren arbeider annerledes enn det vi hadde trodd. Dette åpnet øynene til mange kirkeledere, inrømmer Garas.

- Nå søker de Herren mer og ber om at Guds rike må være slik på jorden som det er i himmelen. Også i år er vi samlet for å prise Herren, vende oss om og vente på Herrens guddommelige gjenkomst i Egypt, forteller Garas.

 Media vektlegger den turbulente politikken som føres i landet, men de kristne lederne i Egypt har et annet synspunkt.

- Vi føler at tiden er inne for enn åndelig innhøsting. Kirken og Guds rike vil vokse, og budskapet om håp vil komme ut til de mange som har mistet det i denne tiden, avslutter Garas.

 

Relaterte lenker
Relaterte lenker
Rangér:
Kommentarer
Årets julegaver fra Norea
Ved å kjøpe julegaver fra Norea bidrar du til å gi julens budskap videre til andre. Vi har flere flotte julegaveforslag som passer for store og små.
Les mer
Nyeste artikler:
Norea Mediemisjon på Instagram
Instagram

Lær mer om våre prosjekter

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no