Med Jesu kjærlighet til mahoueneFamilien Gjerde sammen med det nasjonale radioteamet Foto: Jostein Sæth
Elfenbenskysten

Med Jesu kjærlighet til mahouene

Av Jostein Sæth
Publisert 27.04.2012

De ønsker å formidle evangeliet om Jesus til mahoufolket i Elfenbenskysten gjennom radio. Etter mange års forberedelser er Linda og Leif Thomas Gjerde endelig på plass i Vest-Afrika.

Etter ett år med språkstudier i Frankrike landet ekteparet Linda og Leif Thomas Gjerde sammen med sønnen Leon i Malis hovedstad Bamako i slutten av januar. Etter en uke i Mali bar det videre til nabolandet Elfenbenskysten der de skal ha sin misjonærtjeneste blant mahoufolket.

- Den største utfordringen så langt er varmen. I Mali var det varmt og tørt og her i Abidjan er det varmt og fuktig. Vi trenger tid til å tilpasse sånne enkle ting som temperatur, sier Leif Thomas Gjerde om de første inntrykkene.

Bønnesvar
Linda og Leif Thomas er ikke alene når de nå etablerer seg i Vest-Afrika. Sønnen Leon på to og et halvt år er den aller viktigste personen for de to. Derfor betyr det mye for dem at sønnen tidlig har funnet seg til rette i sitt nye miljø. Det tok ikke lang tid før han ble fortrolig både med andre misjonærer og med de lokale medarbeiderne. På besøk hos en av Mahourøstens lyttergrupper i en av Abidjans fattige bydeler tok det ikke lang tid før han fant seg noen nye lekekamerater.

- Vi var veldig spente på hvordan det skulle gå, men det har gått overraskende bra, sier Linda før Leif Thomas legger til:
- Det er vi ganske sikre på er et bønnesvar. Før vi reiste ut så oppfordret vi folk til å be om at Leon måtte takle overgangen greit, og det har han gjort.  Har Leon det godt så har vi det godt, og dette gjør at vi har fått en bra start på tjenesten vår her.
 

Strategisk med radio
Linda og Leif Thomas Gjerde blir ansvarlige for NLM og Noreas mediemisjonsarbeid blant det muslimske mahoufolket i Elfenbenskysten. De kristne radioprogrammene på mahouspråket opplever de som en strategisk satsing.

- Radio har en unik plass blant afrikanere. Vi når nesten sett alle gjennom radio. Det å få være med på et slikt arbeid er veldig stort. Jeg gleder meg til å bli mer kjent med dette arbeidet. Det har kommet mange tilbakemeldinger fra mahouer på at dette er viktig. Så det nytter virkelig, sier Leif Thomas Gjerde.

Du kan lese mer om familien Gjerde i Noreabladet som kommer i postkassene og våre på nettsider neste helg. Ønsker du å få Norebladet gratis tilsendt i posten kan du ta kontakt med Norea på: post@norea.no.

Det kristne radioprogrammet Mahourøsten blir ukentlig sendt på flere radiostasjoner over hele Elfenbenskysten, og er det eneste som blir produsert på mahouspråket. Det første programmet kom på lufta i april 2006, og prosjektet er et samarbeid mellom NLM og Norea Mediemisjon.

Relaterte artikler
Relaterte lenker
Relaterte artikler
Relaterte lenker
Rangér:
Kommentarer
 
Norea Mediemisjon på Instagram
Instagram

Lær mer om våre prosjekter

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no