– Gleder meg veldig til samarbeidetStudio Sentosas stab i Batu på Sørøst-Java. Her sammen med Indonesia-misjonær for NLM, Per Birkeli (nr. 2 fra venstre, andre rad), som snart flytter hjem til Norge og starter som daglig leder i Norea. Han gleder seg til samarbeidet med Studio Sentosa. Foto: Per Birkeli

– Gleder meg veldig til samarbeidet

Publisert 10.05.2012

– Jeg gleder meg virkelig til å holde kontakt med Studio Sentosa fremover, sier påtroppende Norea-leder Per Birkeli. Han besøkte nylig den Norea-støttede radiostasjonen på Java i Indonesia.

Av Anethe Birkeli

Lydisolerte dører fra gamle Grensen 19 i Oslo og radiospaker fra en svunnen tid hørte med da påtroppende Norea-leder Per Birkeli besøkte Studio Sentosa på Java i april. Både dører og annet utstyr hadde reist den lange veien fra Norge til Indonesia, fikk han vite under omvisningen.

Studio Sentosa produserer faste andaktsprogrammer som sendes ut til 74 nærradioer over hele Indonesia. De har også ukentlige TV-sendinger. Ledelsen ønsker å utvikle disse programmene videre, både når det gjelder kvalitet og mengde sendetid.

Norsk sponsor

Norea er hovedsponsor for den kristne radiostasjonen Studio Sentosa. Dermed var det kanskje ikke så rart at Norea-gjesten fikk en kongelig mottakelse. Programmet den ene dagen besøket varte var tettpakket, med besøk på radiostasjonen og møter med styret for Studio Sentosas moderorganisasjon, Indonesian Mission Fellowship (IMF). Middag hjemme hos grunnleggeren av IMF, Petrus Octavianus, sto også på programmet.

Octavianus er nå blitt en aldrende mann, hemmet av slag og med dårlig syn. Men i årene som ligger bak har han skapt et misjonseventyr øst på øya Java, midt i et område som er sterkt dominert av islam. Octavianus og kona har ved flere anledninger vært på besøk i Norge, og de kjenner godt til både landet og Noreas eier Norsk Luthersk Misjonssamband. 

Mange virkegrener

Sønnen Roland Octavianus er nå leder for IMF, som har flere virkegrener i tillegg til radio- og TV-arbeidet. Misjonssenteret driver et av Indonesias største teologiske seminarer, med 600 studenter. Studenter fra seminaret deltar med frivillig arbeid for Studio Sentosa.

Inne på området til IMF ligger også et barnehjem, med barn fra familier som ble rammet av de religiøse opptøyene på øyene Ambon og Sulawesi helt på slutten av 90-tallet. Mange av de nå nesten voksne barna var vitner til at en eller begge av foreldrene ble brutalt drept. Et program for vanskeligstilte barn i nærområdet tilbyr ekstra-undervisning for omlag 600 barn etter skoletid.

 

Rangér:
Kommentarer
 
Norea Mediemisjon på Instagram
Instagram

Lær mer om våre prosjekter

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no