Norea til Nord-KoreaTore Askildsen, daglig leder i Norea. Foto: Norea Mediemisjon / Synnøve Kvervavik Vatne
PRESSEMELDING

Norea til Nord-Korea

Publisert 10.02.2011

I det lukkede Nord-Korea opplever kristne den verste forfølgelsen i hele verden. Norea vil nå bidra med radioprogram slik at kristne i landet kan styrkes i troen.

- Mange ganger kan et radioprogram være eneste kilde til kunnskap om kristen tro, forteller Tore Askildsen, daglig leder i Norea.

Dette gjelder blant annet i Nord-Korea, der religionsfrihet ikke eksisterer og der kristne er utsatt for den verste forfølgelsen i hele verden. De anslagsvis 350.000 – 360.000 kristne er regnet som fiender av staten, og på grunn av sine vitnesbyrd om Jesus befinner mange seg i fengsler eller arbeidsleire.

Bibelundervisning på radio

Nord-Korea er Noreas nye prosjektland i 2011. Der er all radio- og TV-virksomhet strengt kontrollert og lovlige radioer forhåndsprogrammert av myndighetene. Men gjennom utenlandske radioer kan nordkoreanere lytte til blant annet kristne program og nyheter fra utlandet.

Norea bidrar i år med ca. 120.000 kr til radioprogram for nordkoreanske kristne. Målet er å nå ledere i husmenighetene med blant annet bibelundervisning, noe som er svært viktig for at menighetene skal kunne vokse. I tillegg støtter vi program som er trosstyrkende for de mange isolerte og forfulgte kristne.

Norea bruker nå ca. 60 % av sin misjonsinnsats på forfulgte og undertrykte og ser på nordkoreanske kristne som en svært viktig målgruppe.

 

For mer informasjon: Kontakt Tore Askildsen. Tlf: 38 14 50 00 eller 990 34 785

Relaterte dokumenter
Relaterte dokumenter
Rangér:
Kommentarer
 
Norea Mediemisjon på Instagram
Instagram

Lær mer om våre prosjekter

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no