Radio og brevkurs:

Japan

Millioner av japanere har ennå ikke hørt om Jesus. Norea vil formidle evangeliet gjennom radioprogram og brevkurs.

Norea støtter Lys til Hjertene Mediesenter i Kobe, som produserer radioprogrammet Lys til Hjertene og tilbyr et brevkurs.

Når flest unådde

Programmet Lys til Hjertene sendes på tre komersielle kanaler og kan også høres på internett. Potensiell lytterskare for radio er over 20 millioner. Programmet sendes tidlig om morgenen på hverdager og inneholder forkynnelse, vitnesbyrd og intervju. Mediesenteret driver også en brevbibelskole med elever i alle aldre og fra hele landet. Det tilbys fire ulike kurs, deriblant et innføringskurs i kristen lære. Norsk Luthersk Misjonssamband i Japan forteller at Lys til Hjertene er den arbeidsgrenen som når flest unådde mennesker.

En fremmed gud

Japan er det landet i Asia med færrest kristne i forhold til innbyggertall. Kun 1,54 % av ca. 127 millioner mennesker regnes som kristne. Karriere og arbeid står i sentrum i det høyteknologiske samfunnet som er verdens tredje største økonomi. Likevel har millioner av mennesker ennå ikke hørt om Jesus. Tanken om en skapergud er nemlig fremmed for de aller fleste. Kristne i Japan opplever press utenfra og fra sine familier om å holde seg til den tradisjonelle Shinto-religionen, særlig når det gjelder høytider som nyttår. Det fører ofte til at de godtar kompromisser, eller faller fra sin tro.

Ledere i Japan beskriver landet som "en supermakt uten et moralsk kompass." Unge mennesker står overfor utfordringer som sosial angst, selvmordstanker (over 30,000 tar selvmord i Japan hvert år), mobbing og prostitusjon.

Kilder:

Våre samarbeidspartnere og relaterte lenker (se under).

Ønsker du mer informasjon om arbeidet, kontakt Norea.

Relaterte artikler
Relaterte lenker
Hva du kan gjøre
  • Be for arbeidet og om at flere i Japan må bli kjent med Jesus
  • Gi økonomisk støtte

 

Aktuelt
Med grønne radiofingre
- Pensjonisttilværelsen er absolutt ikke kjedelig, sier tidligere radiopastor Yoshitake Ariki (77) i Japan. Han underviser fortsatt teologistudenter, lager radioprogrammer og er gartner i hagen ved skole - og misjonssenteret i Kobe.
Les mer
Tilbakemelding fra Japan
”Om jeg bare hadde hatt nok penger, kunne jeg leve et fritt og lykkelig liv, trodde jeg. Men nå har jeg forstått at ”penger er ikke alt.” Fra nå av vil jeg leve og takke Gud for det livet Han har gitt meg..."
Les mer
Fakta om Japan

Folketall: ca. 127 millioner.

Religion: Shintoisme og buddhisme har sterke tradisjoner - det samme har taoisme, konfusianisme og nyreligiøsitet. Religion er viktig ved høytider. Mange regner seg ikke som religiøse i det daglige. Ca. 2% er kristne.

Styresett: Keiserdømme.

Hovedstad: Tokyo.

Språk: Japansk (offisielt).

Spedbarnsdødelighet: Liten.

Forventet levealder: 84,1 år.

Lese-og skriveferdigheter: 99% av befolkningen over 15 år kan lese og skrive.