Kristne satellitt-tv-program til Midt-Østen og Nord-Afrika

SAT-7

Norea er engasjert i kristne satellitt-tv-program til Midt-Østen og Nord-Afrika gjennom organisasjonen SAT-7. I dette området bor over 500 millioner mennesker og ca. halvparten er under 18 år.

Norea er partner i SAT-7, som vil hjelpe kirkene og de kristne i Midtøsten og Nord-Afrika til å være vitner om Jesus.

Minst 14 millioner seere

SAT-7 har minst 14 millioner faste seere på fem kanaler. De kristne programmene produseres blant annet i Libanon og Kairo. SAT-7 driver også 17 oppfølgingssentre og bibelstudiegrupper i samarbeid med lokale kirker og organisasjoner.

Bygger broer for framtida

Gjennom ulike programmer vil SAT-7 informere, inspirere og underholde, og på den måten gjøre kristendommen relevant i seernes liv. Alle kanalene ønsker å gjøre Guds kjærlighet kjent. SAT-7 fungerer som en plattform kirkene i regionene kan ta i bruk når de driver opplæring i sine lokalsamfunn og retter opp i misoppfatninger når det gjelder kristendommen. Programmene som produseres er tverrkirkelige, og er relevante for katolikker, ortodokse og evangelikale kristne, for å nevne noen. SAT-7 ønsker også å bygge broer med majoriteten av mennesker i Midtøsten og Nord-Afrika som ikke er kristne. Ca. halvparten av de 500 millioner som bor i området er under 18 år, og framtida ligger i deres hender.

Den viktigste kilden

Kristendommens vugge stod i Midtøsten, men i århundrer har kristne i området vært isolerte og evangeliet brakt til taushet.  Forfølgelsen av kristne har blitt mer intensiv, og stadig flere forlater området. Land som Syria, Irak, Afghanistan, Saudi-Arabia og Iran, som er i SAT-7s målgruppe, er rangert av Åpne Dører blant de 10 verste landene når det gjelder kristendomsforfølgelse. I følge Åpne Dører er det en hovedtrend at forfølgelse skjer  i "svake stater der sosiale og politiske strukturer har kollapset slik at myndighetene har liten eller ingen kontroll. Den viktigste drivkraften bak er islamsk ekstremisme.

Kilder:

Vår samarbeidspartner og relaterte lenker (se nedenfor).

Ønsker du mer informasjon om arbeidet, kontakt Norea.

Hva du kan gjøre

- Be for SAT-7 og de kristne i Midtøsten og Nord-Afrika
- Støtte dette strategiske arbeid gjennom regelmessig givertjeneste til Norea
- Kontakt Norea dersom du ønsker å få tilsendt SAT-7 eget informasjonsblad, Uplink.

Aktuelt
Om du blir fast giver til Norea, eller øker ditt eksisterende giverbeløp, kan du vinne misjonsreise til Midtøsten. Her støtter vi kristne TV-sendinger som har millioner av faste seere.
Du kan vinne en reise til et av Noreas prosjektland om du blir fast giver eller øker eksisterende giverbeløp før utgangen av august 2015.
Les mer
Tilbakemeldinger:
Jeg vil aldri glemme hva dere har gjort for meg.
Les mer
Dere reflekterer virkelig det Jesus stod for.
Les mer
Fakta om SAT-7

Det bor over 500 millioner mennesker i regionen hvor SAT-7 sender. Ca. halvparten er under 18 år. Over 90 % er muslimer.

Kanalene er SAT-7 ARABIC (for arabisktalende), SAT-7 KIDS (barnekanal), SAT-7 PARS (for persisktalende) og SAT-7 TÜRK(tyrkisktalende). I november ble SAT-7 North America lansert, hvor målgruppen er arabisktalende emigranter på dette kontinentet.

Tre av kanalene sender 24 timer i døgnet 7 dager i uka.

SAT-7s hovedadministrasjon er på Kypros. Mesteparten av sendingene blir produsert i studioer i Kario og Beirut.