Kristne satellitt-tv-program til Midt-Østen og Nord-Afrika

SAT-7

Norea er engasjert i kristne satellitt-tv-program til Midt-Østen og Nord-Afrika gjennom organisasjonen SAT-7. I dette området bor over 500 millioner mennesker og ca. halvparten er under 18 år.

Norea er partner i SAT-7, som vil hjelpe kirkene og de kristne i Midtøsten og Nord-Afrika til å være vitner om Jesus.

Minst 14 millioner seere

SAT-7 har minst 14 millioner faste seere på fem kanaler. De kristne programmene produseres blant annet i Libanon og Kairo. SAT-7 driver også 17 oppfølgingssentre og bibelstudiegrupper i samarbeid med lokale kirker og organisasjoner.

Inkluderende og brobyggende

Gjennom ulike programmer vil SAT-7 informere, inspirere og underholde, og på den måten gjøre kristendommen relevant i seernes liv. Alle kanalene ønsker å gjøre Guds kjærlighet kjent. SAT-7 fungerer som en plattform kirkene i regionene kan ta i bruk når de driver opplæring i sine lokalsamfunn og retter opp i misoppfatninger når det gjelder kristendommen. Programmene som produseres er tverrkirkelige, og er relevante for katolikker, ortodokse og evangelikale kristne, for å nevne noen. SAT-7 ønsker også å bygge broer med majoriteten av mennesker i Midtøsten og Nord-Afrika som ikke er kristne.

Den viktigste kilden

Kristendommens vugge stod i Midtøsten, men i århundrer har kristne i området vært isolerte og evangeliet brakt til taushet. I dag bor mer enn 500 millioner mennesker i dette området. De snakker språkene arabisk, farsi og tyrkisk. Ca. halvparten er under 18 år. Mange av dem kan ikke lese og skrive, og den sosiale, politiske og religøse friheten er liten. Derfor har mange skaffet seg tilgang til satellitt-tv, som er den viktigste kilden til usensurert informasjon og underholdning.

Sterk forfølgelse

Samtidig intensiveres forfølgelsen av kristne, og stadig flere forlater området. Land som Syria, Irak, Afghanistan, Saudi-Arabia og Iran, som er i SAT-7s målgruppe, er rangert av Åpne Dører blant de 10 verste landene når det gjelder kristendomsforfølgelse. I følge Åpne Dører er det en hovedtrend at forfølgelse skjer  i "svake stater der sosiale og politiske strukturer har kollapset slik at myndighetene har liten eller ingen kontroll. Den viktigste drivkraften bak er islamsk ekstremisme.

Kilder:

Vår samarbeidspartner og relaterte lenker (se nedenfor).

Ønsker du mer informasjon om arbeidet, kontakt Norea.

Hva du kan gjøre

- Be for SAT-7 og de kristne i Midtøsten og Nord-Afrika
- Støtte dette strategiske arbeid gjennom regelmessig givertjeneste til Norea
- Kontakt Norea dersom du ønsker å få tilsendt SAT-7 eget informasjonsblad, Uplink.

Aktuelt
Ved hjelp av vår samarbeidspartner i Midtøsten har Hakim nå funnet veien tilbake til Gud, og vil aldri forlate sin tro. Illustrasjonsfoto.
Hakim skrev ordene på Facebook-siden til Noreas samarbeidspartner SAT-7. Livet hans føltes vanskelig og syndig, og Hakim trodde det var fordi han var borte fra Gud.
Les mer
Tilbakemeldinger:
Jeg er blant dem som beundrer de fantastiske programmene deres, som har forandret livene våre og lært oss Guds ord.
Les mer
Herren talte til meg og Den Hellige Ånd oppmuntret meg gjennom deres flotte program.
Les mer
Fakta om SAT-7

Det bor over 500 millioner mennesker i regionen hvor SAT-7 sender. Ca. halvparten er under 18 år. Over 90 % er muslimer.

Kanalene er SAT-7 ARABIC (for arabisktalende), SAT-7 KIDS (barnekanal), SAT-7 PARS (for persisktalende) og SAT-7 TÜRK(tyrkisktalende). I november ble SAT-7 North America lansert, hvor målgruppen er arabisktalende emigranter på dette kontinentet.

Tre av kanalene sender 24 timer i døgnet 7 dager i uka.

SAT-7s hovedadministrasjon er på Kypros. Mesteparten av sendingene blir produsert i studioer i Kario og Beirut.