Kristne satellitt-tv-program til Midt-Østen og Nord-Afrika

SAT-7

Norea er engasjert i kristne satellitt-tv-program til Midt-Østen og Nord-Afrika gjennom organisasjonen SAT-7. I dette området bor over 500 millioner mennesker og ca. halvparten er under 18 år.

Norea er partner i SAT-7, som vil hjelpe kirkene og de kristne i Midtøsten og Nord-Afrika til å være vitner om Jesus.

Minst 14 millioner seere

SAT-7 har minst 14 millioner faste seere på fem kanaler. De kristne programmene produseres blant annet i Libanon og Kairo. SAT-7 driver også 17 oppfølgingssentre og bibelstudiegrupper i samarbeid med lokale kirker og organisasjoner.

Bygger broer for framtida

Gjennom ulike programmer vil SAT-7 informere, inspirere og underholde, og på den måten gjøre kristendommen relevant i seernes liv. Alle kanalene ønsker å gjøre Guds kjærlighet kjent. SAT-7 fungerer som en plattform kirkene i regionene kan ta i bruk når de driver opplæring i sine lokalsamfunn og retter opp i misoppfatninger når det gjelder kristendommen. Programmene som produseres er tverrkirkelige, og er relevante for katolikker, ortodokse og evangelikale kristne, for å nevne noen. SAT-7 ønsker også å bygge broer med majoriteten av mennesker i Midtøsten og Nord-Afrika som ikke er kristne. Ca. halvparten av de 500 millioner som bor i området er under 18 år, og framtida ligger i deres hender.

Den viktigste kilden

Kristendommens vugge stod i Midtøsten, men i århundrer har kristne i området vært isolerte og evangeliet brakt til taushet.  Forfølgelsen av kristne har blitt mer intensiv, og stadig flere forlater området. Land som Syria, Irak, Afghanistan, Saudi-Arabia og Iran, som er i SAT-7s målgruppe, er rangert av Åpne Dører blant de 10 verste landene når det gjelder kristendomsforfølgelse. I følge Åpne Dører er det en hovedtrend at forfølgelse skjer  i "svake stater der sosiale og politiske strukturer har kollapset slik at myndighetene har liten eller ingen kontroll. Den viktigste drivkraften bak er islamsk ekstremisme.

Kilder:

Vår samarbeidspartner og relaterte lenker (se nedenfor).

Ønsker du mer informasjon om arbeidet, kontakt Norea.

Hva du kan gjøre

- Be for SAT-7 og de kristne i Midtøsten og Nord-Afrika
- Støtte dette strategiske arbeid gjennom regelmessig givertjeneste til Norea
- Kontakt Norea dersom du ønsker å få tilsendt SAT-7 eget informasjonsblad, Uplink.

Aktuelt
Gi julens budskap til barn i Midtøsten
Denne jula kan du gi en julegave med mening.
Les mer
Tilbakemeldinger:
Ord kan ikke beskrive hvor høyt jeg setter det kristne TV-programmet dere sender.
Les mer
Jeg ønsker å leve et liv som bærer Herrens frukter.
Les mer
Fakta om SAT-7

Det bor over 500 millioner mennesker i regionen hvor SAT-7 sender. Ca. halvparten er under 18 år. Over 90 % er muslimer.

Kanalene er SAT-7 ARABIC (for arabisktalende), SAT-7 KIDS (barnekanal), SAT-7 PARS (for persisktalende) og SAT-7 TÜRK(tyrkisktalende). I november ble SAT-7 North America lansert, hvor målgruppen er arabisktalende emigranter på dette kontinentet.

Tre av kanalene sender 24 timer i døgnet 7 dager i uka.

SAT-7s hovedadministrasjon er på Kypros. Mesteparten av sendingene blir produsert i studioer i Kario og Beirut.