Radio:

Bolivia

Gjennom vår samarbeidspartner i Boliva ønsker Norea å nå spesielt familier med god bibelsk veiledning.

Norea støtter radioarbeidet til den evangelisk-lutherske kirken i Bolivia, som driver Radio Nytt Liv i hovedstaden Sucre.

Bedre liv til familier

Radioen har sine sendinger i Sucre, som er hjemmet til over 230.000 bolivianere. Forkynnende og evangeliserende program for alle aldersgrupper, samt sport, nyheter og debattprogram er på sendeplanen. Hovedmålgruppen er familien, og ønsket er at familier som sliter med hverdagen skal få økt livskvalitet gjennom god bibelsk veiledning på radio.

Radioen spiller en enormt viktig rolle i Bolivia, og nesten alle familier eier en radio. Skaren av lyttere øker, og dette er et nødvendig medium i et land hvor andre medier mister sin påvirkningskraft på grunn av analfabetisme, isolasjon og fattigdom.

Blandet tro

Den katolske kirken har en lang tradisjon i Bolivia og er landets statskirke. Regjeringen oppfrodrer til en gjenopplivning av innfødte religiøse tradisjoner som animisme. Mange som er døpt kristne(katolikker) praktiserer animisme, eller en blanding mellom paganisme og kristendom. Når det gjelder religiøs frihet, er det fortsatt mange utfordringer som må løses, blant annet forholdet mellom kirken og staten.

Vil redusere fattigdom

Det en gang rikeste landet i Sør-Amerika har blitt det fattigste. Ressursene er svært ulikt fordelt, noe som har vært med på å skape store politiske og sosiale konflikter. 70 % av befolkningen er tynget av denne byrden, som skyldes korrupte og ustabile regjeringer, dårlig infrastruktur og nedgang i prisene på det internasjonale marketet på råvarer som bomull, tinn og sølv. For bøndene i landet er det mer lønnsomt å dyrke kokain enn andre, lovlige produkter. Hjulene som driver Bolivia framover er forekomsten av naturgass. Regjeringen har som mål å redusere fattigdom og arbeidsledighet.

Kilder:

Våre samarbeidspartnere og relaterte lenker (se under).

Ønsker du mer informasjon om arbeidet, kontakt Norea.

Relaterte artikler
Relaterte lenker
Aktuelt
- Evangeliet blir spredt uforfalsket ut i et område dominert av animisme og religionsblanding, så dette er vel anvendte penger. Det sier Noreas daglige leder etter å ha besøkt radiostasjonen Norea støtter i Sucre i Bolivia.
Les mer
Tilbakemeldinger
- Da Gud kalte meg, forstod jeg at jeg har verdi og at jeg også kan være nyttig, sier Jorge Ayllón, som lytter fast til Noreas samarbeidspartner Radio Vida Nueva i Bolivia.
Funksjonshemmede Jorge Ayllón i Bolivia ønsket ikke leve lenger, men skrudde på Radio Vida Nueva og fikk livet forandret.
Les mer

Vis Noreas mediemisjonsprosjekter i et større kart
Fakta om Bolivia

Befolkning: ca. 11 millioner.

Religion: De fleste i landet er kristne (92,8%), og da romersk-katolske. Etniske /mindre religioner følges også, mens et fåtall regner seg som ikke-religiøse.

Styresett: Republikk.

Hovedstad: Sucre (konstitusjonell hovedstad), La Paz (administrative hovedstad).

Språk: Spansk, quechua og aymara er offisielle språk, hvorav spansk er mest brukt. 3,6 % snakker andre språk enn disse.

Spedbarnsdødelighet: 39,8 per 1000.

Forventet levealder: 68,2 år.

Lese-og skriverferdigheter: 91,2 % av befolkningen over 15 år kan lese og skrive.