Aktuelt


Aktuelt fra kirke, misjon og bistand
Nå som Nord-Korea åpner for dialog om menneskerettigheter, kan man bare håpe at levekårene til små og store vil forbedres kraftig.
Nord-Korea er åpen for en dialog om menneskerettigheter med internasjonale organisasjoner og land som ikke er fiendtlige, i følge landets utenriksminister.
Les mer
Radioer drevet av en sveiv gjør at masaiene i landsbyen Olbil i Tanzania får høre radioprogrammet Håpets kvinner.
Gledeshyl og sang fyller lufta. «Velkommen», synger de, og priser Gud for hans godhet! De tar imot oss som gamle kjente med klemmer og dans. De er så vakre. De eldste kvinnene har pyntet seg med halssmykker og øreringer. Når de danser, slår de to smykkeplatene seg mot hverandre og lager lyd som glir inn i koret.
Les mer
En hvit rose for fred i Midtøsten. Du kan også være med i bønn, lik Mario, for de mange sivile som lider der.
Barna er kanskje de som har lidd mest under terrorveldet til ISIL i Irak. Men på tvers av landegrenser, og takket være kristne TV-sendinger, husker barn på hverandre i bønn.
Les mer
Glade RESPONS-programledere bare sekunder etter at målet var nådd, fra venstre Håvard Bjørnevik og Kjell Ivar Hærås.
Sangen O store Gud ljomet ut fra Gimlekollen Radio da innsamlingsmålet til RESPONS var nådd mellom kl. 16.30 og 17. Men pengene fortsatte å strømme inn i timene etterpå også.
Les mer
Morgenfriske programledere da startskuddet gikk for RESPONS 2014 mandag morgen, fra venstre Håvard Bjørnevik, Kai Steinar Vangen og Martin Birkedal.
Vi har fått en god start på aksjonsdagene under RESPONS 2014. Inklusiv forhåndsgaveløfter og forhåndsgaver mangler nå 118.700 kroner fra det totale målet på 850.000 kr.
Les mer
Detalj fra minnemonumentet "Memory of slaves" utenfor den anglianske kirken på Zanzibar.
Slavelenkene hører fortida til, men på øya Zanzibar er mange fortsatt bundet av andre slags lenker, som frykt, religion og andre livsforhold. Heldigvis sprenger evangeliet om Jesus alle lenker, som for den unge kvinnen Salome.
Les mer
De siste årene har Midtøsten og Nord-Afrika vitnet en skremmende økning i forfølgelse av kristne, både fra styresmakter og ulike religiøse grupper. Mirna*(24) har blitt forvist fra sitt hjemland - av sine egne foreldre.
Les mer
FN estimerer at menneskehandel er den nest største ulovlige industrien i verden. Klara (illustrasjonsfoto) ble reddet, men barn, kvinner og menn verden over er fortsatt moderne slaver. Norea ønsker å formidle gjennom radiosendinger og bønnegrupper at Gud elsker sine verdifulle skapninger. Ingen mennesker har en prislapp, men er uendelig mye verdt i Guds øyne.
-Tre fremmede menn tvang meg til å åpne døra, stormet inn og voldtok meg, en etter en. Mannen jeg trodde var min kjæreste, hadde solgt meg til dem, og jeg så ham aldri igjen, forteller albanske Klara hvordan hennes mareritt som offer for menneskehandel begynte. I etterkant har Prosjekt Prosjekt Hannas bønnebevegelse gitt henne fremtidshåp. Her forteller hun sin historie:
Les mer
Roald Kvam, Pastor i Tremorkirken
146% økning fra i fjor på antallet som bruker nettsiden Preik.tv
Les mer
RSS-feed

Webpastorblogg
Et lite utsnitt av forsamlingen Vigrestad Misjonshus lørdag kveld
18-21 september er jeg i Vigrestad og har bibeltimer over Sendebrevene i Johannes Åpenbaring. For å gjennomgå alle sju brevene ble det nødvendig å ha to innføringer hver kveld. Jeg ble enig med formannen i NLM Vigrestad, Bjørn Mikal Espedal, om dette opplegget, og lørdag kveld var jeg så heldig å få være med på et felles arrangement med Unges. Da var vi en fin blanding av unge og eldre.
Les mer
Over en åpen bibel
Det å leve som kristen og innsatsen det krever, er et av temaene for denne ukas Over...
Les mer
Oppmuntring (mini essay)
Det går en historie om en forretningsmann som hadde lyktes godt. Nå var han kommet...
Les mer
Oppmerksomhet (kortandakt)
En tv-reklame for Mercedes viste en ny bil som kolliderte med en mur under en sikkerhetstest....
Les mer
Opplæring (bibelundervisning)
Hva betyr det å ha forlatt sin første kjærlighet, som Bibelen snakker om? Og hva innebærer...
Les mer
Bibelfortellinger
Han var en luring, mannen som prøvde å fange Jesus i ord. Men Jesus svarte mildt...
Les mer
Nærmere (kortandakt)
- Kan du gjøre meg en tjeneste? Kan du sette mot i meg? sa en venninne til en annen....
Les mer
Dagens glede og oppmuntring
På den dagen skal det være en åpnet kilde for Davids hus og for Jerusalems innbyggere...
Les mer