Aktuelt


Aktuelt fra kirke, misjon og bistand
Medprodusentene (fra venstre) Soumalia og Fatou Diomande, og leder for mediearbeidet i Vest-Afrikaregionen, Leif Thomas Gjerde, sprer livsviktig kunnskap om ebola via radio.
For Mahoufolket i Elfenbenskysten er faren for Ebola-viruset reell. Kunnskapen som redder liv får de gjennom kristne radioprogram som Norea er med på.
Les mer
Millioner av mennesker verden over bruker gratis-Bibelen YouVersion på nettbrett, PC eller telefon. Norea, med frivillige som Terje Bøe i ryggen, sørger for at nordmenn kan glede seg over dette verktøyet, og nylig ble Bøe kåret til månedens frivillige for YouVersion.
Les mer
Nord-Korea blir ofte omtalt som "det verste sted på jord å være kristen." Men de troende i landet ser stort på sin hensikt der.
Les mer
Kristent TV-arbeid i Midtøsten:
En stemme for terrorens tause ofre
Gjennom kristne TV-programmer finner kristne i Midtøsten håp, mot og kjærlighet fra Gud, midt i en anspent situasjon.
Mennesker i Irak, Syria og Gaza mister håp og trenger en stemme som kan uttrykke maktesløsheten de kjenner på. Noreas samarbeidspartner ønsker å lede dem til Gud - gjennom kristne TV-sendinger.
Les mer
Miranda fra Albania kom tilfeldigvis over en bibel på søppeldynga. Siden den gang har hun trodd på Jesus, og radiosendinger som Norea støtter hjelper henne på veien. Bildet er et illustrasjonsfoto.
En dag mens hun samlet opp søppel for å forsørge sine barn, kom Miranda fra Albania over en bibel. Veien videre til Gud var ikke lang, og kristne radioprogrammer Norea støtter har bidratt til å styrke henne i troen.
Les mer
Gjennom kristne radioprogram får Kristne i Usbekistan håp og opplæring
I Usbekistan er import eller distribusjon av bibler og annen kristen litteratur forbudt. Kristne som leser og oppbevarer en bibel blir ofte straffet. Men radiosendinger gir opplæring og håp til de kristne.
Les mer
Illustrasjonsfoto
I 20 år levde etiopiske Beltu med skammen hun aldri fortalte sin familie om. Gjennom Noreas radioarbeid fikk hun hjelpen og kjærligheten hun trengte.
Les mer
Nord-Korea er sannsynligvis det mest lukkede landet i verden, og ser på religion som en stor trussel. Norea vil nå bidra med midler slik at kristne i landet kan styrkes i troen.
Les mer
RSS-feed

Webpastorblogg
Radio Øst feiret 30 år
Det var stor fest i Fredrikstad lørdag 30. august 2014. En av de største lokalradioene i landet vårt, Radio Øst, kunne feire 30 års jubileum. Det var fullsatt i Zoe-kirken i Sellebakk. Mange venner av Radio Øst ville være med på festen. Skjeberg Mannsmusikk og en gruppe fra Greåker musikkorps skapte en trivelig stemning.
Les mer
Over en åpen bibel
Han er forkynner og prosjektmedarbeider i Norsk Luthersk Misjonssamband. Hamnøy har reist...
Les mer
Oppmuntring (mini essay)
Den tyske legen Albert Schweitzer fikk i sin tid Nobels fredspris for den store innsatsen...
Les mer
Oppmerksomhet (kortandakt)
En venn ute på internett skrev: «Noen ganger er nåde-behovet sterkt! Da henter jeg...
Les mer
Opplæring (bibelundervisning)
Er du en kristen, har du fått et kall til å tjene Jesus og din neste. Vi har alle...
Les mer
Bibelfortellinger
Da apostlene hadde fått Den Hellige Ånd, kunne de også utføre helbredelsesunder i Jesu navn.
Les mer
Nærmere (kortandakt)
Teologi-språket har et ord som innebærer noe fælt: Loviskhet. En lovisk person er tynget...
Les mer
Dagens glede og oppmuntring
På den dagen skal det være en åpnet kilde for Davids hus og for Jerusalems innbyggere...
Les mer