Aktuelt


Aktuelt fra kirke, misjon og bistand
Detalj fra minnemonumentet "Memory of slaves" utenfor den anglianske kirken på Zanzibar.
Slavelenkene hører fortida til, men på øya Zanzibar er mange fortsatt bundet av andre slags lenker, som frykt, religion og andre livsforhold. Heldigvis sprenger evangeliet om Jesus alle lenker, som for den unge kvinnen Salome.
Les mer
De siste årene har Midtøsten og Nord-Afrika vitnet en skremmende økning i forfølgelse av kristne, både fra styresmakter og ulike religiøse grupper. Mirna*(24) har blitt forvist fra sitt hjemland - av sine egne foreldre.
Les mer
FN estimerer at menneskehandel er den nest største ulovlige industrien i verden. Klara (illustrasjonsfoto) ble reddet, men barn, kvinner og menn verden over er fortsatt moderne slaver. Norea ønsker å formidle gjennom radiosendinger og bønnegrupper at Gud elsker sine verdifulle skapninger. Ingen mennesker har en prislapp, men er uendelig mye verdt i Guds øyne.
-Tre fremmede menn tvang meg til å åpne døra, stormet inn og voldtok meg, en etter en. Mannen jeg trodde var min kjæreste, hadde solgt meg til dem, og jeg så ham aldri igjen, forteller albanske Klara hvordan hennes mareritt som offer for menneskehandel begynte. I etterkant har Prosjekt Prosjekt Hannas bønnebevegelse gitt henne fremtidshåp. Her forteller hun sin historie:
Les mer
Roald Kvam, Pastor i Tremorkirken
146% økning fra i fjor på antallet som bruker nettsiden Preik.tv
Les mer
Medprodusentene (fra venstre) Soumalia og Fatou Diomande, og leder for NLMs mediearbeid i Vest-Afrikaregionen, Leif Thomas Gjerde, sprer livsviktig kunnskap om ebola via radio.
For Mahoufolket i Elfenbenskysten er faren for Ebola-viruset reell. Kunnskapen som redder liv får de gjennom kristne radioprogram som Norea er med på.
Les mer
Millioner av mennesker verden over bruker gratis-Bibelen YouVersion på nettbrett, PC eller telefon. Norea, med frivillige som Terje Bøe i ryggen, sørger for at nordmenn kan glede seg over dette verktøyet, og nylig ble Bøe kåret til månedens frivillige for YouVersion.
Les mer
Nord-Korea blir ofte omtalt som "det verste sted på jord å være kristen." Men de troende i landet ser stort på sin hensikt der.
Les mer
Kristent TV-arbeid i Midtøsten:
En stemme for terrorens tause ofre
Gjennom kristne TV-programmer finner kristne i Midtøsten håp, mot og kjærlighet fra Gud, midt i en anspent situasjon.
Mennesker i Irak, Syria og Gaza mister håp og trenger en stemme som kan uttrykke maktesløsheten de kjenner på. Noreas samarbeidspartner ønsker å lede dem til Gud - gjennom kristne TV-sendinger.
Les mer
Miranda fra Albania kom tilfeldigvis over en bibel på søppeldynga. Siden den gang har hun trodd på Jesus, og radiosendinger som Norea støtter hjelper henne på veien. Bildet er et illustrasjonsfoto.
En dag mens hun samlet opp søppel for å forsørge sine barn, kom Miranda fra Albania over en bibel. Veien videre til Gud var ikke lang, og kristne radioprogrammer Norea støtter har bidratt til å styrke henne i troen.
Les mer
RSS-feed

Webpastorblogg
Mannskoret Asaf synger i Vigra bedehus
Omtrent 11 måneder etter at jeg var her sist, er jeg tilbake i Vigra Bedehus i Giske kommune, like ved Ålesund. Her er det bibelhelg, og første kvelden var mannskoret Asaf med og sang i forbindelse med de to undervisningstimene. Jeg skal ha fem timer i alt, over temaet Åndens frukt. Søndag formiddag er jeg invitert til å tale i Vigra kirke.
Les mer
Over en åpen bibel
Magne Birkedal er andaktsholder i Over en åpen Bibel denne uka. Han tar frem ulike...
Les mer
Oppmuntring (mini essay)
Hva skal til for å gjøre det godt og lykkes i livet? Det fins nok mange teorier....
Les mer
Oppmerksomhet (kortandakt)
Sankthansormen er en art av lysbiller eller ildfluer som kan frembringe lys. Det er...
Les mer
Opplæring (bibelundervisning)
«Jeg fikser ikke livet,» hadde en attenåring skrevet i avskjedsbrevet sitt. «Jeg må...
Les mer
Bibelfortellinger
Da Jesus ble igjen i templet som tolvåring, skjønte Maria og Josef litt mer av hvordan Jesus tenkte.
Les mer
Nærmere (kortandakt)
Store isfjell flyter omkring i det nordlige Atlanterhavet. Når stormer og orkaner bryter...
Les mer
Dagens glede og oppmuntring
På den dagen skal det være en åpnet kilde for Davids hus og for Jerusalems innbyggere...
Les mer