Aktuelt


Aktuelt fra kirke, misjon og bistand
En radiolytter i Eritrea forteller at kristne radiosendinger er til oppmuntring, midt i en hverdag preget av sykdom og isolasjon. Illustrasjonsfoto.
Norea samarbeider med radio Evangeliets Røst om å sende kristne radiosendinger i Eritrea, et land hvor kristne ofte blir forfulgt. Mange får håp og trøst i evangeliet om Jesus, deriblant en lytter som er isolert fra andre troende på grunn av sykdom:
Les mer
Gjennom troen på Jesus er både mirakler og tilgivelse mulig. Mange i Irak finner styrke gjennom kristne TV-programmer Norea er engasjert i.
De tok en stor risiko ved å gå av flyet i Bagdad, men det var verdt det. Filmteamet for kristne TV-programmer Norea støtter har fanget opp historier om folk som overlevde eksplosjoner, og klarte å tilgi mot alle odds.
Les mer
Adona (illustrasjonsbilde) ber hver dag for verdens kvinner, og føler seg kalt av Gud til å hjelpe enker der hun bor.
Adona bor i Albania. Hver dag lytter hun til radioprogrammet Hannas bønnekalender, og hun har alltid papirutgaven av bønnekalenderen i sin bibel.
Les mer
Popcorn er et kristent radiporgram for barn i Kina som  Noreas givere støtter. Programmet er nyttig for voksne også, som for eksempel en søndagsskolelærer i midten av 50-årene.
Det kristne radioprogrammet Popcorn har kinesiske barn som målgruppe, men tilbakemeldinger Norea har fått tyder på at programmet er minst like nyttig for voksne.
Les mer
Radiolytter i Kambodsja:
–Jeg har fått fred i livet
Radiolytter i Kambodsja, SoKita, forteller at hun har fått fred i livet, og bedre helse både fysisk og åndelig, ved å lytte til kristne radioprogrammer Noreas givere støtter.
Et kristent radioprogram støttet av Noreas givere betyr mye i Kambodsja. SoKita, som er 28 år, har fått bedre helse, både fysisk og åndelig, ved å lytte til programmet. Her forteller hun sin historie:
Les mer
Det kristne barneprogrammet My School, som Norea støtter, gir flyktningbarn fra Syria og Irak muligheten til å få utdanning.
Konfliktene i Syria og Irak har ført til at tusener av barn har blitt frarøvet barndommen og muligheten til å gå på skole. Nå kan lære igjen, ved å se på et kristent barneprogram Norea støtter.
Les mer
Historie fra seer i Midtøsten:
Fra mørke til lys
TV-seer Marijan fra Midtøsten ble tvunget inn i prostitusjon av sin egen mann. Livet var mørkt, men hun fikk nytt håp, og et nytt liv gjennom kristne TV-programmer Noreas givere støtter. Bildet er til illustrasjon
–Jeg heter Marijan, og er 33 år. Livet var mørkt fram til jeg, helt tilfeldig, så på et kristent program på TV.
Les mer
Radiolyttere i Indonesia som hører på kristne radioprogram Norea støtter forteller om mirakler,  i form av at folk har blitt friske og kommet til tro.
Hver dag kommer det inn nye meldinger til Noreas samarbeidspartner i Indonesia, Studio Sentosa, som produserer kristne radio - og TV-sendinger i dette vidstrakte øyriket. Mange har spørsmål om den kristne tro, andre om forbønn, mens noen forteller om mirakler.
Les mer
Kvinner i Albania er takknemlige for det kristne radioprogrammet Håpets kvinner, som forteller at de er verdifulle i Guds øyne. Dette er et radioprogram som Noreas givere støtter.
Kvinner i Albania er takknemlige for et kristent radioprogram Noreas givere støtter. Programmet hjelper dem med livet her og nå, samtidig som det gir håp om et evig liv med Gud.
Les mer
RSS-feed

Webpastorblogg
Magne Lunde leder misjonsmøte på Klippen Bedehus
Langs Åsvegen, vest i Nannestad kommune, med utsikt ned på Gardermoen flyplass, ligger det koselige Klippen Bedehus. 19. mai hadde de misjonsmøte for NLM, og det var Magne Lunde som ledet. Magne gikk på Gimlekollen på 80-tallet og var også medarbeider i Norea Radio en tid. I en alvorlig bilulykke mistet han synet. Men han er lykkelig gift og har tre snart voksne barn, jobber i et datafirma i Oslo. Viktigst er at han har et åndelig syn, så han kan både lede og forkynne. Han er en av de mange jeg beundrer og takker Gud for.
Les mer
Over en åpen bibel
Denne ukas andaktsholder er Eivind Jåtun. Det skal blant annet handle om at Gud ikke...
Les mer
Oppmuntring (mini essay)
I dag skal vi høre om en merkelig hendelse fra flyhistorien. De første flyene var...
Les mer
Oppmerksomhet (kortandakt)
En ung mor prøvde å få treåringen sin, lille Markus, til å sove en liten middagslur....
Les mer
Opplæring (bibelundervisning)
Den amerikanske forfatteren Robert Louis Stevenson, som levde på 1800-tallet, hadde allerede...
Les mer
Bibelfortellinger
Jesus ble glad i denne mannen som var opptatt av å få et godt forhold til Gud. Men...
Les mer
Nærmere (kortandakt)
Å være kristen er noe mer og noe annet enn å ha et sett av meninger. En kristen...
Les mer
Dagens glede og oppmuntring
På den dagen skal det være en åpnet kilde for Davids hus og for Jerusalems innbyggere...
Les mer