Webpastoren


Jul i Tromsø
Kan si noe viktig om Jesus
Juletreet
Skikken med å dekorere et juletre er vakker og betydningsfull. Det er interessant at man på tysk har to betegnelser for juletreet: Den stille nattens tre og Kristustreet – Weinachts-baum og Christbaum.
Les mer
 Flere artikler
Opplæring - bibelundervisning
Foto: Arne Øyvind Vollan
Det var en gang en treåring som hadde fått høre at besteforeldrene snart skulle komme på besøk. Da sa han: «Jeg er så glad at jeg klarer ikke å sove!» Slik en innstilling kan vi gjerne ha når vi tenker på adventstiden, som vi nå er inne i.
Les mer
Oppmerksomhet - kortandakt
Foto: Michelle Benedikte Skavhaug
Jeg merket meg disse setningene i et brev: «Jeg lengter etter kjærligheten, lengter etter å være betydningsfull, jeg kan være, men klarer ikke.
Les mer
Oppklaring - spørsmål og svar
Paulus skriver i det første korinterbrevet om forskjellige mennesker som ikke skal arve Guds rike. Blant annet er nevnt noen som er «bløtaktige». Hva slags folk er det? (Kvinne i telefonen)
Les mer

Tidligere spørsmål og svar - klikk her

Verdier for livet
19. desember
VILLIGHET
En verdi i superklassen
Oliver Cromwell het en mektig politiker i England på 1500- og 1600-tallet. Som riksforstander hersket han med kraftig hånd. Det fortelles at en ung soldat var blitt stilt for en militærdomstol og dømt til døden.
Les mer
Nærmere - andakt
19. desember
Voksne får bli barn
Den beste juleglede
"Se, hvor stor kjærlighet Faderen har vist oss, at vi skal kalles Guds barn, og det er vi," skriver apostelen Johannes. "Et barn finner antakelig ikke en far i Gud hvis det ikke finner noe av Gud i far," blir det påstått.
Les mer
Bibelfortellinger - opplesning
Det var vanskelig for Maria å bli mor uten å være gift. Men det var like vanskelig for forloveden Josef at Maria ventet barn før de var gift.
Les mer
Bildeandakt
Velsignelsen i Betlehem
Josef drog opp fra Galilea, fra byen Nasaret, til Judea, til Davids stad, som heter Betlehem, fordi han var av Davids hus og ætt, for å la seg innskrive sammen med Maria, sin trolovede, som var med barn.
Les mer
Bønn for hverdagen


Trenger du hjelp til å finne ord når du vil be til Gud? Webpastoren ber bønner for morgen og kveld og forskjellige behov. Du kan bare lytte, hvile og la hjertet være med. 
Les mer

 Her kan du søke på bibelsteder og enkeltord i bibeltekster på mange språk.

Blogg

Personlige opplevelser, tanker og meninger fra webpastoren.

Magnus, Margrete, Anny og Marit
Søndag 7 desember var det adventfest i Knatten Misjonshus i Årnes på Romerike. Det var Anny Søgaard som hadde invitert meg, og hun ser vi som nummer to fra høyre på bildet. Ved siden av henne sitter Marit Søgaard, som er gift med møtelederen for kvelden, Arne. De kjekke barna som var gode tilhørere til talen min, er Magnus og Margrete. De hadde med seg fine bibelbøker for barn, og mammaen deres var dyktig pianist til sangene.
Les mer
Bloggarkiv
Kontakt Webpastoren

Dersom du ønsker kontakt med Webpastoren kan du benytte kontaktskjemaet vårt. Du finner det ved å klikke her.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Skriv inn e-postadressen din, så holder vi deg oppdatert på mediemisjon m.m.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no