Skilpadden på gjerdestolpen

Av Asbjørn Kvalbein
Publisert 01.06.2012

Forfatteren Alex Haley hadde et spesielt bilde på kontoret sitt. På bildet var det en skilpadde på toppen av en gjerdestolpe.

Da han ble spurt om hvorfor han hadde dette bildet på kontoret, svarte han: «Hver gang jeg skriver noe viktig, eller leser det jeg har skrevet, og syns det er flott, og jeg begynner å bli stolt av meg selv, ser jeg på skilpadden på toppen av gjerdestolpen. Jeg tenker på at den har ikke kommet dit på egen hånd. Den fikk hjelp.» 

Dette er grunnlaget for all takknemlighet – at Gud har hjulpet oss dit vi er kommet, og at han har gitt oss alle velsignelsene vi eier. 

Alex Haley hadde bilde av en skilpadde på en gjerdestolpe for å huske å være takknemlig. Samuel i Bibelen gjorde det på en annen måte. «Samuel tok en stein … Denne steinen kalte han Eben-Eser og sa: Hittil har Herren hjulpet oss» (1 Sam 7,12).

OPK198
 

 
Kardinal Bechara Boutros al-Rahi and Rev. Dr. Habib Badr, leder for SAT-7s internasjonale råd, under åpningen av nytt studio i Libanon.
Det manglet ikke på lovord fra selveste overhodet av den maronittisk-katolske kirke, eller pavens høyre hånd i Antiokia og Orienten, under åpningen av SAT-7s nye studio i Libanon. Norea med reisefølge feiret begivenheten med vår samarbeidspartner, sammen med flere hundre andre gjester.
Les mer
Nyeste artikler:
Norea Mediemisjon på Instagram
Instagram

Lær mer om våre prosjekter

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no