Webpastor Asbjørn Kvalbeins blogg


Fra fellesmøtet i Fagerholt misjonshus
Nest siste uka i januar har det vært fellesmøter i Eidsvoll kommune. Søndag formiddag var arrangementet lagt til Fagerholt misjonshus på Styri. Jeg hadde gleden av å kunne tale til en fullsatt sal. Møteleder var Karin Kristine Holt, og hun sang duett med Marianne fra Kløfta. Formiddagssamlingene på Fagerholt pleier å ha preg av bibelundervisning, og jeg forklarte søndagens tekst. Under kaffen til slutt var det samtale om teksten.
Les mer Publisert den 25. Januar 2015
Sølvvennene i Kongsberg. Formann Øivind står til venstre bak, Hans stående som nr. 2 bak ham
Kongsberg er den gamle hovedstaden for sølvgruver i Norge, med kongelig mynt og en prektig "katedral" på en høyde ved Lågen. En kald januardag fikk jeg være gjest i Kongsberg Misjonssamband, blant 15 sølvkronte venner. Det ble en stor opplevelse, fordi de var så levende interessert i musikk, klassiske sanger og salmer, og fordi de hadde så mange varmhjertede vitnesbyrd om Jesus. De var godt orientert om Norea fra før, noen til og med faste givere. Men de tok villig imot ny informasjon, ikke minst om misjon gjennom nye medier.
Les mer Publisert den 23. Januar 2015
Jørgen Solbakk og Andreas Barbøl
Ved pianoet sitter Andreas Barbøl. Han er forsamlingsleder i Follo. Han som spiller på saksofon, er Jørgen Solbakk, som var møteleder den kvelden jeg kom på besøk. Denne forsamlingen møtes vekselvis i kjelleren i Greverud kirke og i Ski menighetshus. De er på jakt etter eget lokale. Jeg stilte opp med månedens bibeltime, og kommer igjen i februar. De siste bibeltimene i vårsemesteret blir ved Odd-Åge Ågedal.
Les mer Publisert den 21. Januar 2015
Så langt det kan forenes med andre oppgaver, reiser jeg gjerne rundt om i landet for å forkynne og informere. Her følger listen over oppdrag jeg har sagt ja til for et års tid fremover. Sees vi?
Les mer Publisert den 20. Januar 2015
Litt av venneflokken i NLM Askim, enkel servering etter bibeltimen
Misjonssambandet i Askim har et koselig samlingssted i eget hus, og jeg fikk være gjest på det første møtet i 2015. Etter bibeltimen kom formannen Bjørnar Grønbeck med misjonsinformasjon, og til slutt hadde de sin tradisjonelle samling med kaffe og kaker. Flokken består av både unge og eldre. De har møte hver fjortende dag.
Les mer Publisert den 13. Januar 2015
Bønn for Oslo, avslutningsgudstjenesten
Guds folk i Oslo har vært sammen om en bønneuke for byen, og arrangementene ble avsluttet med en felles gudstjeneste i Oslo Domkirke. Den ble overført på TV i Kanal 10. Trond Løberg holdt en inspirerende preken der han trakk linjene fra Døperen Johannes-vekkelsen i Jordandalen til de store vekkelsene som har vært i Oslo rundt 1905 og 1934. På skjermen fikk jeg se et sjeldent syn. Biskop Ole Chr. Kvarme leder nattverden og blir assistert av lederen for Jesuskvinner, Anne Christiansen. På bildet ser vi mellom dem dirigenten for Frelsesarmeens hornorkester, Yngve Slettholm. Det er ikke uten betydning at han også er departementsoppnevnt leder av Norsk Kulturråd.
Les mer Publisert den 11. Januar 2015
Alle lyttere, lesere, venner og medarbeidere får med dette en hilsen ved årsskiftet, og jeg ber til Herren at han vil velsigne den enkelte av dere i det nye året. Vi kan oppleve å få bekymrede tanker når vi følger med på alt som skjer i verden. Men til Gud kan vi komme med alt, og han har lovet å være med sine barn. Han vil holde oss i sin trygge hånd også om det skulle bli mørke dager.
Les mer Publisert den 31. Desember 2014
Misjonshus-advent-kaffe i Seiersten. Møteleder, formann og krumkakebaker Reidar Andreassen til venstre
Fjerde søndag i advent talte jeg på formiddagsmøtet i det tradisjonsrike Seiersten misjonshus i Fredrikstad. Huset er etter hvert blitt for stort for misjonsvennene der i byen, så det er lagt ut for salg. Men enn så lenge har de sine regelmessige møter, og jeg blir selv oppbygget av å få del i det gode, omsorgsfulle fellesskapet de har, vennene på Seiersten
Les mer Publisert den 21. Desember 2014
Magnus, Margrete, Anny og Marit
Søndag 7 desember var det adventfest i Knatten Misjonshus i Årnes på Romerike. Det var Anny Søgaard som hadde invitert meg, og hun ser vi som nummer to fra høyre på bildet. Ved siden av henne sitter Marit Søgaard, som er gift med møtelederen for kvelden, Arne. De kjekke barna som var gode tilhørere til talen min, er Magnus og Margrete. De hadde med seg fine bibelbøker for barn, og mammaen deres var dyktig pianist til sangene.
Les mer Publisert den 08. Desember 2014
Målfrid Hodnebrog ønsker velkommen til julemessa i Vik
Det er tid for julemesser både her og der. Jeg er gjestetaler på julemessa i Vik bedehus i Grimstad. Her ønsket Målfrid Hodnebrog velkommen, og snart var åresalget i gang, med kransekaker, fruktkorger og andre godsaker. Det selges småkaker, håndarbeider av ulike slag, og mye annet. Kafeen i kjelleren har billig og god mat, og det er jevnt tilsig av folk hele dagen.
Les mer Publisert den 29. November 2014
En av samtalegruppene etter bibeltimen i Skiptvet misjonshus
I Skiptvet misjonshus i Østfold har de hatt et vellykket alfakurs. Nå vil de følge opp med kurskvelder i samme stil, med aktuelle emner. Olav og Randi Pedersen inviterte meg til å holde en bibeltime over temaet "Hvordan leve i Guds nåde?" en våt og mørk novemberkveld. Rune Johansen, som har vært ivrig med på alfakurset, ledet. Det var kveldsmat og samtale i grupper for oss 20 som var til stede.
Les mer Publisert den 20. November 2014
Anita og Olav Berget, Marit og Sigmund Gresbakken, husmøte i Aulibråten.
I novembermørket med tett regn er det godt å komme til et godt, gammeldags husmøte på gården Aulibråten på Haga i Nes kommune. Sigmund og Marit Gresbakken ønsket oss velkommen til et møte i misjonslaget Lysglimt. Vi var samlet tolv disipler fra nabolaget, jeg talte fra Guds ord, og formannen, Olav Berget, leste fra Utsyn om misjonsarbeidet i Sør-Amerika.
Les mer Publisert den 13. November 2014
Bibelkveld på Dilling misjonshus, Rygge. Møteleder Anne Marie Fransen i hvitt
Øistein Fagermoen og Asbjørn Kvalbein har hatt bibelkvelder på Dilling Misjonshus i Rygge i oktober og november. Øistein snakket om Fra krise til fornyet tro og Gud tar hele mennesket på alvor. Jeg hadde temaer knyttet til helliggjørelsen. Da jeg holdt bibeltimen 11. november, var møteleder Anne Marie Fransen, som er sykepleielærer.
Les mer Publisert den 11. November 2014
Gjenbruksmusikken i sving på Gjøvik
Søndag kveld er det fast møte på Misjonshuset i Hunndalen på Gjøvik. Den 9. november var Gjenbruksmusikken fra Fagernes på besøk og bidro med en rekke sanger. Gjenbruk kaller de seg fordi de bruker mange sanger om igjen, de er også seniorer som absolutt kan gjenbrukes. Men hovedsaken er at de fleste av dem driver frivillig innsats på Misjonssambandets gjenbruksbutikk i Fagernes. Mange av dem kommer fra bygdene i Land og Valdres.
Les mer Publisert den 09. November 2014
Arne Kløvrud synger i Betania i Kolbu
I Østre Toten ligger bedehuset Betania. Der fikk jeg være med på en lørdagssamling 8. november. Jeg hadde en bibeltime kl. 12. Etter en god og lang matpause fortsatte jeg kl. 14 med en ny bibeltime. Vi var i underkant av 20 personer fra søndre del av Oppland. Arne Kløvrud sang, og jeg tok et bilde av ham mens han sang og spilte gitar.
Les mer Publisert den 08. November 2014
Misjonsfolk i Lunde bedehus 4. november 2014
I den koselige bygda Lunde i Nome kommune ligger Lunde bedehus, et stort og praktisk hus, som var omtrent fullt av folk til bibeltime tirsdag 4. november. Normisjon og Misjonssambandet var sammen om kvelden, og jeg talte over temaet: Hvordan gjøre det beste ut av resten av livet mitt? med utgangspunkt i Romerbrevets 12 kapittel.
Les mer Publisert den 04. November 2014
Fra Misjonsforeningen Sidamo
Misjonsforeningen Sidamo består av venner av NLM både fra Kolbotn, Oslo og Bærum. Tirsdag 28. okt. var jeg gjest i dette fellesskapet, som har medlemmer fra trettiårsalderen og opp i åttiårsalderen. Vertskap var Ann Kristin og Kjell Karlsen, og de serverte suppe og rundstykker, før jeg forkynte og fortalte fra reisene mine i det siste, og fra radiomisjonen som Norea driver.
Les mer Publisert den 28. Oktober 2014
Omtrent halve forsamlingen lørdag ettermiddag i Molde bedehus. Foran: Møteleder Lars Storaas Haugen
Hver høst går Misjonssambandet og Indremisjonen sammen om en bibelhelg i Molde bedehus. I år var det to bibeltimer fredag kveld, to bibeltimer lørdag ettermiddag, og bibeltime søndag formiddag. Jeg hadde gleden av å undervise om Frelse, Tro, Håp, Kjærlighet og Omvendelse ut fra Hebreerbrevet. Det var kaffepause mellom timene. Lørdag ettermiddag var det en som talte 90 personer til stede i det lyse og praktiske bedehuset.
Les mer Publisert den 25. Oktober 2014
Born med fruktkorger og predikant AK, hausttakkefest i Fitjar kyrkje
Ein hausttakkefest samlar breitt engasjement og stor oppslutnad av folk i alle aldrar. Om lag 300 personar fekk plass i Fitjar kyrkje 19. oktober. Presten som forretta var Olav Johannes Oma, bygdekvinnelaget hadde dekorert kyrkja med frukt, blomar og grønsaker. Eg tala over Andens frukt med PowerPoint og bilete av fysisk og åndeleg frukt.
Les mer Publisert den 19. Oktober 2014
Fitjar musikkforening
Fitjar Musikkforening med ca 20 sangere og musikere deltok på åpningsmøtet i Bibel- og misjonsveka i Fitjar, lengst nord på Stord-øya. Misjonssambandet er ivrig for å ha sammenhengende møter høst og vår. Jeg ble spurt for over to år siden om å komme til Fitjar. Det var Lovise Vestbøstad som hadde spurt, og hun ønsket velkommen. Så overtok mannen hennes, Lars, ledelsen.
Les mer Publisert den 16. Oktober 2014
Et lite utsnitt av forsamlingen Vigrestad Misjonshus lørdag kveld
18-21 september er jeg i Vigrestad og har bibeltimer over Sendebrevene i Johannes Åpenbaring. For å gjennomgå alle sju brevene ble det nødvendig å ha to innføringer hver kveld. Jeg ble enig med formannen i NLM Vigrestad, Bjørn Mikal Espedal, om dette opplegget, og lørdag kveld var jeg så heldig å få være med på et felles arrangement med Unges. Da var vi en fin blanding av unge og eldre.
Les mer Publisert den 21. September 2014
Mannskoret Asaf synger i Vigra bedehus
Omtrent 11 måneder etter at jeg var her sist, er jeg tilbake i Vigra Bedehus i Giske kommune, like ved Ålesund. Her er det bibelhelg, og første kvelden var mannskoret Asaf med og sang i forbindelse med de to undervisningstimene. Jeg skal ha fem timer i alt, over temaet Åndens frukt. Søndag formiddag er jeg invitert til å tale i Vigra kirke.
Les mer Publisert den 13. September 2014
Radio Øst feiret 30 år
Det var stor fest i Fredrikstad lørdag 30. august 2014. En av de største lokalradioene i landet vårt, Radio Øst, kunne feire 30 års jubileum. Det var fullsatt i Zoe-kirken i Sellebakk. Mange venner av Radio Øst ville være med på festen. Skjeberg Mannsmusikk og en gruppe fra Greåker musikkorps skapte en trivelig stemning.
Les mer Publisert den 30. August 2014
Nordstrand misjonsgruppe samlet i Prinsdal
De har holdt på i flere tiår, de trofaste misjonsvennene som stort sett bor i den sørøstlige delen av Oslo. Badet i kveldssol fra vinduet til høyre er de klar til å synge en sang og ta imot en tale fra meg, etter at de har fått god kveldsmat. Vertskap denne kvelden er Guro og Jan Bjørn Osnes. Jan Bjørn er også formann i foreningen.
Les mer Publisert den 26. August 2014
Det er interessant at Jesus viste seg 132 ganger offentlig. 122 av disse var ute i samfunnet. Han fortalte 52 lignelser, og av disse var 45 knyttet til arbeidslivet. Av 40 overnaturlige hendelser i Apostelgjerningene skjedde 39 av dem utenfor synagogens og gudstjenestens rammer. Anders Torvill Bjorvand minner om disse faktaene i boka han har skrevet: Bygge Guds rike - Å være kristen på arbeidsplassen.
Les mer Publisert den 17. August 2014

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no