Webpastor Asbjørn Kvalbeins blogg


Fra Misjonsforeningen Sidamo
Misjonsforeningen Sidamo består av venner av NLM både fra Kolbotn, Oslo og Bærum. Tirsdag 28. okt. var jeg gjest i dette fellesskapet, som har medlemmer fra trettiårsalderen og opp i åttiårsalderen. Vertskap var Ann Kristin og Kjell Karlsen, og de serverte suppe og rundstykker, før jeg forkynte og fortalte fra reisene mine i det siste, og fra radiomisjonen som Norea driver.
Les mer Publisert den 28. Oktober 2014
Omtrent halve forsamlingen lørdag ettermiddag i Molde bedehus. Foran: Møteleder Lars Storaas Haugen
Hver høst går Misjonssambandet og Indremisjonen sammen om en bibelhelg i Molde bedehus. I år var det to bibeltimer fredag kveld, to bibeltimer lørdag ettermiddag, og bibeltime søndag formiddag. Jeg hadde gleden av å undervise om Frelse, Tro, Håp, Kjærlighet og Omvendelse ut fra Hebreerbrevet. Det var kaffepause mellom timene. Lørdag ettermiddag var det en som talte 90 personer til stede i det lyse og praktiske bedehuset.
Les mer Publisert den 25. Oktober 2014
Born med fruktkorger og predikant AK, hausttakkefest i Fitjar kyrkje
Ein hausttakkefest samlar breitt engasjement og stor oppslutnad av folk i alle aldrar. Om lag 300 personar fekk plass i Fitjar kyrkje 19. oktober. Presten som forretta var Olav Johannes Oma, bygdekvinnelaget hadde dekorert kyrkja med frukt, blomar og grønsaker. Eg tala over Andens frukt med PowerPoint og bilete av fysisk og åndeleg frukt.
Les mer Publisert den 19. Oktober 2014
Så langt det kan forenes med andre oppgaver, reiser jeg gjerne rundt om i landet for å forkynne og informere. Her følger listen over oppdrag jeg har sagt ja til for et års tid fremover. Sees vi?
Les mer Publisert den 17. Oktober 2014
Fitjar musikkforening
Fitjar Musikkforening med ca 20 sangere og musikere deltok på åpningsmøtet i Bibel- og misjonsveka i Fitjar, lengst nord på Stord-øya. Misjonssambandet er ivrig for å ha sammenhengende møter høst og vår. Jeg ble spurt for over to år siden om å komme til Fitjar. Det var Lovise Vestbøstad som hadde spurt, og hun ønsket velkommen. Så overtok mannen hennes, Lars, ledelsen.
Les mer Publisert den 16. Oktober 2014
Et lite utsnitt av forsamlingen Vigrestad Misjonshus lørdag kveld
18-21 september er jeg i Vigrestad og har bibeltimer over Sendebrevene i Johannes Åpenbaring. For å gjennomgå alle sju brevene ble det nødvendig å ha to innføringer hver kveld. Jeg ble enig med formannen i NLM Vigrestad, Bjørn Mikal Espedal, om dette opplegget, og lørdag kveld var jeg så heldig å få være med på et felles arrangement med Unges. Da var vi en fin blanding av unge og eldre.
Les mer Publisert den 21. September 2014
Mannskoret Asaf synger i Vigra bedehus
Omtrent 11 måneder etter at jeg var her sist, er jeg tilbake i Vigra Bedehus i Giske kommune, like ved Ålesund. Her er det bibelhelg, og første kvelden var mannskoret Asaf med og sang i forbindelse med de to undervisningstimene. Jeg skal ha fem timer i alt, over temaet Åndens frukt. Søndag formiddag er jeg invitert til å tale i Vigra kirke.
Les mer Publisert den 13. September 2014
Radio Øst feiret 30 år
Det var stor fest i Fredrikstad lørdag 30. august 2014. En av de største lokalradioene i landet vårt, Radio Øst, kunne feire 30 års jubileum. Det var fullsatt i Zoe-kirken i Sellebakk. Mange venner av Radio Øst ville være med på festen. Skjeberg Mannsmusikk og en gruppe fra Greåker musikkorps skapte en trivelig stemning.
Les mer Publisert den 30. August 2014
Nordstrand misjonsgruppe samlet i Prinsdal
De har holdt på i flere tiår, de trofaste misjonsvennene som stort sett bor i den sørøstlige delen av Oslo. Badet i kveldssol fra vinduet til høyre er de klar til å synge en sang og ta imot en tale fra meg, etter at de har fått god kveldsmat. Vertskap denne kvelden er Guro og Jan Bjørn Osnes. Jan Bjørn er også formann i foreningen.
Les mer Publisert den 26. August 2014
Det er interessant at Jesus viste seg 132 ganger offentlig. 122 av disse var ute i samfunnet. Han fortalte 52 lignelser, og av disse var 45 knyttet til arbeidslivet. Av 40 overnaturlige hendelser i Apostelgjerningene skjedde 39 av dem utenfor synagogens og gudstjenestens rammer. Anders Torvill Bjorvand minner om disse faktaene i boka han har skrevet: Bygge Guds rike - Å være kristen på arbeidsplassen.
Les mer Publisert den 17. August 2014
Bjørn Storm Johansen forkynner
Ikke alle predikanter i Misjonssambandet har tatoveringer på armene og på halsen. Men det har Bjørn Storm Johansen. Han levde et tøft liv før han ble en kristen. Men så ble han frigjort ved evangeliet, og nå er han forkynner med base på Jæren. Under det tradisjonsrike sommerbibelkurset på Holmavatn i Varhaug har han tre taler over temaet "Jesus, allmektig Gud". Han forkynner om Guds hellighet og nåde på en måte som ikke alle moderne talere våger.
Les mer Publisert den 11. August 2014
Fra Solåsen, Ingebjørg og Arild Melberg synger
Det storartede sommerværet er til velsignelse også for deltakere og besøkende til Solåsen Bibelcamping, ved "Norges Riviera" i Larvik kommune. På bildet ser vi Arild og Ingebjørg Melberg synge. Leirsjef denne uka, 21-27 juli, er Egil Grindland, og taler på kveldsmøtene er Wenche Lunde. Selv har jeg bibeltimene hver formiddag.
Les mer Publisert den 23. Juli 2014
Jartrud med sin nye Toshiba ChromeBook
Ca. 38 timer ukentlig av Norea+ kan høres på FM 107,7 i Oslo. Men hele døgnet er Norea+ å høre på enten nettradio, kabel-TV, nettbrett, PC eller smarttelefon. I Norea fikk vi anledning til å gjøre et eksperiment - å hjelpe en 84-åring til å få inn Norea+ på en av de mest enkle og moderne PC'ene som er å få i handelen. Kjeden Elkjøp var med på forsøket, og de ga en splitter ny ChromeBook Toshiba PC, som vi kunne gi videre til en Noreavenn som var nybegynner i det å bruke data.
Les mer Publisert den 27. Juni 2014
Musikklaget fra Misjonssalen i Sandefjord synger i Helgeroa 11. juni 2014
For tredje år på rad har jeg hatt Noreakveld i Helgeroa bedehus, helt sørvest i Larvik kommune. Og for tredje gang har Musikklaget fra Misjonssalen i Sandefjord stilt opp for å synge. Denne gangen fikk de orientering om Norea, om radio, internett og misjonssatsing ute, samt en bibeltime. Det var Lars Gunnar Røed som også i år hadde invitert.
Les mer Publisert den 11. Juni 2014
Anita Ma fra den kinesiske menigheten i Oslo gir en hilsen til formann Paul Rønning
Misjonsforeningen Kinas Venn i Hurdal feiret med stor fest hundre år og én dag etter at foreningen ble startet. Pinseaften var mellom femti og seksti til stede i samme huset som foreningen ble stiftet, Betesda Bedehus. Det var spesielt populært at en representant for den kinesiske menigheten i Oslo og de kinesiske menighetene i Skandinavia, Anita Ma, kom og brakte hilsen fra de kristne kineserne. Hun takket for trofast tjeneste og kjærlighet til det kinesiske folket.
Les mer Publisert den 07. Juni 2014
Fra familieforeningen i Vestby
En trivelig familieforening fikk jeg besøke 18. mai, hjemme hos Sølvi og Øystein Olimb. Mens jeg talte, hadde Øystein opplegg for barna i kjellerstua. Jeg forkynte ut fra Bibelen og fortalte om radiomisjonen. Etter et kort møte med kollekt, fikk vi kaffemat, is og jordbær.
Les mer Publisert den 26. Mai 2014
Knatten misjonshus i Nes
I Nes kommune, nær Årnes i Akershus, finner vi Knatten Misjonshus. Det ble bygd for mange år siden, med en stor og liten sal i første etasje, og med leiligheter i andre og tredje etasje. Så strategiske var de som bygde, at de satset på utleie som kunne være med og subsidiere driften av hele senteret.
Les mer Publisert den 20. Mai 2014
Ingvild Skumlien Furuseth leder lovsangsteamet i Ås kristelige studentlag
Norges store universitet for biovitenskap, tidligere Landbrukshøgskolen, ligger i Ås sør for Oslo. Det kristelige studentlaget har samlinger hver torsdag. 14. mai var jeg bibeltimeholder. Det var ca. 40 til stede, og det var de fornøyd med, da det er mange eksamener for tiden. Det var møtekoordinator Ole Arnfinn Røysland fra Bjerkreim som hadde invitert meg.
Les mer Publisert den 15. Mai 2014
Styret i Flekkerøy Bedehusforsamling
7. mai 2014 ble Flekkerøy Bedehusforsamling i Kristiansand stiftet, og søndag 11. mai fikk jeg være med på åpningsmøtet, der det nye styret ble presentert. Forsamlingen er et samarbeid mellom Misjonssambandet og Indremisjonsforbundet, og de satser på søndags formiddagsmøter to ganger i måneden, samt familiemøter søndag kl. 17, og torsdagsmøter.
Les mer Publisert den 11. Mai 2014
Godt besøkt misjonsmøte på Høybråten
Torsdag kveld etter påsken var jeg på besøk i Høybråten misjonshus, Stovner bydel i Oslo. Jeg ble bedt om å undervise om emnet "Oppstandelsen, myte eller virkelighet?" Det var en glede å formidle gleden over oppstandelsen, det verdenshistoriske og verdensviktige underet. Da ordet ble gitt fritt etterpå, fikk vi høre om et annet under.
Les mer Publisert den 24. April 2014
Solhøysekstetten synger i Rustad bedehus, Hurdal
Han kalte den verdens største sekstett, Asbjørn Nordgård, som er formann i Rustad bedehus i Hurdal. Solhøysekstetten hadde nemlig hele 11 medlemmer med stort og smått. De sang i tre omganger under påskefesten i Rustad 2. påskedag. Rustad ligger sør i Hurdal kommune, tett inntil Sandsnesseter i Nannestad. Solhøy bedehus ligger helt i nord i Hurdal.
Les mer Publisert den 21. April 2014
Sanggruppa Quartz med både barn og voksne
Frogner Misjonssenter, Sørum i Akershus, har et allsidig og fint forsamlingsarbeid. Sanggruppa Quartz fra Oslo og Kongsvinger - fire voksne og fem barn - kastet glans over misjonsmøtet søndag 30. mars. Vi var samlet omlag 50 personer, hvorav omtrent 15 barn. Jeg talte over et påsketema og fortalte om nysatsingene i Norea.
Les mer Publisert den 30. Mars 2014
Asbjørn Kvalbein, Trond Tveit og Per Ole Lindhjem puster ut etter tv-opptakene i Flekkerøy Bedehus
En gruppe av frivillige knyttet til Flekkerøy Bedehus i Kristiansand har et par år vært aktive med å lage programmer som sendes på Visjon Norge. De går på lufta mandager kl. 1930, med reprise et par ganger i uka. Programleder er Rita Aasen, som inviterer gjester til intervju. Selv har jeg to-tre minutters andakter hver gang. Nå har jeg tatt opp 25 nye kortbetraktninger.
Les mer Publisert den 25. Mars 2014
Lederskifte i Radio Øst. Fra venstre styreleder Trond Svenneby, avgående daglig leder Nils Gunnar Haraldseid, ny daglig leder Robert Wilskog, og ny ansvarlig redaktør Sølvi Olimb.
En av de største og betydeligste kristne radioene i Norge er Radio Øst. Den har hovedkontor i Råde og når det meste av Østfold, litt inn i Akershus, og store deler av Vestfold. Under generalforsamlingen for andelslaget Radio Øst mandag 17. mars ble daglig leder og ansvarlig redaktør Nils Gunnar Haraldseid takket av for lang og trofast tjeneste. Han blir avløst av Sølvi Olimb som ansvarlig redaktør, og Robert Murphree Wilskog er blitt daglig leder.
Les mer Publisert den 17. Mars 2014
Seminar for menighetsplantere, Betania i Trondheim
Under temaet "Master - Gud er Herre" er representanter fra hele landet samlet for å bli inspirert til forsamlingsbygging. Misjonssambandet vil gjerne ha flere nye fellesskap for misjon og satsing på det lokale planet, og en vil gjerne fornye de en har. To intense dager er fylt med program og gruppesamtaler. Innledere er Øystein Engås, Øivind Augland, Terje Dahle. Selv har jeg temaet "Visjoner og kall som fødte NLM" kombinert med et åpent søndag formiddagsmøte i Betania.
Les mer Publisert den 09. Mars 2014

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no