Webpastor Asbjørn Kvalbeins blogg


Fredliners på Fredheim
Hinna Misjonslag i Stavanger holder til på det store, flotte Fredheim misjonshus. Der har de også en gnistrende sanggruppe som kaller seg Fredliners. 25-27 september er det bibel- og misjonshelg, og jeg er invitert til å tale. På første kvelden var det riktig mange til stede. Temaet mitt er: Våg å stå som Daniel. Kristne holdninger i en avkristningstid. Det er formannen, Tore Jåtun, som har invitert meg, og jeg bor hos Herborg og Tore på hjemplassen i Jåttåvågen, et område som har forandret seg enormt mye i løpet av en generasjon.
Les mer Publisert den 25. September 2015
Så langt det kan forenes med andre oppgaver, reiser jeg gjerne rundt om i landet for å forkynne og informere. Her følger listen over oppdrag jeg har sagt ja til for et års tid fremover. Sees vi?
Les mer Publisert den 18. September 2015
Bibelhelg på Vigra
Vigra er ikke bare flyplass for Ålesund, men et levende bygdesamfunn på en naturskjønn øy ut mot havet. For tredje gang besøker jeg nå øya for å ha bibelundervisning - seks bibeltimer på tre dager. Det er Anne Grete og Lars Tolo som har invitert meg. Første kvelden var vi samlet en skoleklasse, omtrent 30 personer. Jeg underviser om hva Bibelen lærer oss om nådegavene, og da er det mye stoff å ta fram.
Les mer Publisert den 18. September 2015
Fingerbingo i Fjellet
Vet du hva fingerbingo er? Alle holder opp fem fingre (eller så mange man har). Når noe klaffer, tas en finger ned. - Alle som har trimmet før møtet. - Alle som har pusset tennene i dag. - Alle som har på seg hvite sokker. Osv. De som har nede alle fingrene, har fått bingo og får en pose Smørbukk på deling. Slik begynte de formiddagsmøtet på Fjellet Bedehus i Rælingen 13. september. Deretter gikk alle barna på søndagsskole, og jeg hadde bibeltime. Som bildet viser, var det godt fremmøte av unge familier og noen få eldre.
Les mer Publisert den 13. September 2015
Håpets kvinner på Skilsø
En utkant på Tromøya i Arendal heter Skilsøy. Der var det i gamle dager bilferge inn til byen. Etter at Tromøy-brua kom, er det blitt en stille idyll, og der ligger det koselige Skilsø bedehus, med minst hundre års tradisjon i veggene. Jeg ble invitert for andre gang til å ha Norea-kveld. Det var naturlig å forkynne om misjon og fortelle om Prosjekt Hanna-arbeidet - Håpets kvinner. Vi var omtrent 20 personer til stede, og de lyttet interessert og stilte gode spørsmål.
Les mer Publisert den 09. September 2015
Kristne radiofolk samlet i Bergen
De kristne lokalradioene har sitt eget forum for samarbeid og inspirasjon. Årsmøte er annet hvert år og kombineres med Kristen Radiokonferanse. Et hovedtema i år var hvordan en kan drive med trosformidling og evangelisering i radio og andre medier. Irene Krokeide Alnes og jeg hadde hvert vårt seminar om dette temaet. Ellers diskuterte de 30 deltakerne om DAB, og det var også temaer om åndskampen i media ved Eivind Sætre og Jarle Haugland. Komiteleder for arrangementet er Ole Andreas Wastvedt fra P7.
Les mer Publisert den 05. September 2015
BOF-klassen på Fjellheim bibelskole
Den er som et stort under, bibelskolen Fjellheim i Tromsø. Ikke bare er den verdens nordligste bibelskole, etter det jeg har hørt. Men den ble til mot alle odds i 1980, i en by med liten kristen virksomhet fra før. Nå er Fjellheim blitt en viktig institusjon, som har fått stor betydning, ikke bare for landsdelen, men for hele Norge og Norden. Denne uka er jeg gjestelærer på andreårskurset BOF - Bibel og formidling. Jeg skal ha ti timer om Galaterbrevet og en time om søndagens tekst.
Les mer Publisert den 24. August 2015
På leir med seniorene
Det har vært tradisjon i flere år å arrangere leir for "Vi over 60" på Solbukta Ungdomssenter, Øyenkilen, Gressvik, Fredrikstad. Den 10-13 august var det så å si fullt igjen, og med stadig noen dagsbesøkende. Rolf Kristian Skaar stilte nok en gang som hovedleder, og med seg hadde han Lillian Ågedal og Reidun Guldhaug. Talere utenom meg var Odd Åge Ågedal og Kåre Ekroll. Sangere: Tove og Einar Bondevik
Les mer Publisert den 11. August 2015
Fullt hus på Solbukta-stevne
Når juli måned vel er passert, pleier det å være stevne på Solbukta Ungdomssenter, Øienkilen Fredrikstad. En ting var at jeg fikk tale om misjon til en fullstappet sal. Noe annet var at jeg fikk høre Sol-koret, som fremførte en hel liten konsert. Dette koret er knyttet til Solbukta. Det var fint vær, og venner fra hele Østfold troppet opp.
Les mer Publisert den 02. August 2015
Hagemøte ble stuemøte
Det har vært mye kjølig vær i juli. Et hagemøte det ble invitert til i Solbakken i Hurdal, lengst nord i Akershus, måtte bli stuemøte søndag 26. juli. Vi var om lag 40 personer samlet - barn, unge og voksne. Misjonsforeningen på Solhøy bedehus inviterte hjem til Kari og John Egil Brennsæter. Jeg talte om Guds tidsplan med Jesus og med våre liv, fem av søsknene Brennsæter sang, og det ble en god prat rundt serveringen i etterkant.
Les mer Publisert den 26. Juli 2015
"Nøktern og liketil" bok om nådegavene
Det er Espen Ottosen som karakteriserer en kort og overkommelig bok om nådegavene som "nøktern og liketil". Den forelå fra trykkeriet i slutten av juni og er skrevet av Yngve Litleskare Leine og Asbjørn Kvalbein. De to forfatterne - en ung og en gammel - fant at de begge hadde holdt bibeltimer om nådegavene. Dermed gikk de like godt sammen om å skrive boken "Nådegavene - til felles beste".
Les mer Publisert den 20. Juli 2015
Førsteklasses ferie for familiene
Sørlandssommer på Drottningborg videregående skole i Grimstad er tilrettelagt godt for både store og små. Om formiddagen samles alle til en sangstund før flokken deles i grupper: Jungelgjengen 1-3 år, Linkusgjengen 4 år til og med 2. klasse, Tweens 3.-6. klasse, og Tennplugg 7. klasse og oppover. De voksne har så sin bibeltimesamling. Utover dagen er det fritid til bading, leking, tubekjøring, hoppeslott, vannski osv. Om kvelden er det sommeråpent og en ekstra samling kl. 22. Innimellom presenteres arbeidet i Norea Mediemisjon.
Les mer Publisert den 15. Juli 2015
Hyggelig minne fra Randaberg
Norea hadde en stor informasjonsstand under NLMs generalforsamling i Randaberg 7.-12. juli. Mange stakk innom for å slå av en prat. Mange tegnet seg som faste givere, og noen økte gavebeløpet. På en avdeling av standen ble møtene streamet på internett, og på et kart kunne vi se hvor folk så sendingene av møtene.
Les mer Publisert den 13. Juli 2015
NLMs generalforsamling i Randaberg
En stor og moderne idrettshall er arena for Misjonssambandets generalforsamling, som blir holdt tredje hvert år. Norea har fått en informasjonsstand sentralt i utstillingsområdet, der svært mange passerer til og fra møtene. Åpningssamlingen var storslått, med skriftlesning, fløytesolo, hilsener fra ordfører, arrangementskomite og hovedstyreformann, samt en sentral og vekkende misjonstale av Anna Sæther, som har fått legge bak seg en livslang tjeneste for kineserne på Taiwan.
Les mer Publisert den 07. Juli 2015
Bibelcamping på Fangekasa
Nå er den fire uker lange sommersesongen på Fangekasa i gang. Denne flotte plassen for bibelcamping ligger nær ved svenskegrensen, i Aremark kommune, mellom Ørje og Halden, og ikke langt fra Rakkestad i vest. En velsignet start på det hele var en konsert ved duoen Lars Mørlid og Peter Sandwall. De har reist sammen i snart 50 år, og de har skrevet mye fin kristen sang og musikk, som har betydd mye i hele Norden, ja, videre enn det. Nå er Lars pensjonert lege, mens Peter fremdeles underviser i musikk på NLA høgskolen, Staffeldtsgate i Oslo. Sjelden hører du noen som kombinerer så fint verdifulle sanger, kvalitetsmusikk og virkelig varm, sjelesørgerisk forkynnelse.
Les mer Publisert den 27. Juni 2015
Bibel og fellesskap 55+ på Bildøy
Midt i uke 24 er det sommerleir for godt voksne på det flotte bibelskoleanlegget på Bildøy. Indremisjonsforbundet har en lang tradisjon for denne samlingen, og i år er vi ca. 65 deltakere. På åpningsmøtet var det så fullt at ekstra stoler måtte til. Jeg skal holde bibeltimene, og ellers skal mange delta. Generalsekretær Erik Furnes talte første kvelden, og Hatikva Sangfellesskap fra Nordhordland sang.
Les mer Publisert den 09. Juni 2015
Norea-aften i Helgeroa
Hæljeroa sier de på den lokale dialekten om bygda som ligger tett ved den vestfoldske skjærgården, sør i Larvik kommune, på grensen til Telemark. For fjerde gang i løpet av fire år ble jeg ønsket velkommen til en ny Norea-aften. Og nok en gang stilte musikklaget fra NLM Sandefjord opp til gode sangavdelinger, med sentrale kristne sanger. Lars Gunnar Røed inviterte og ledet.
Les mer Publisert den 03. Juni 2015
Eselet med korsmerket
Det er mye merkelig i naturen. Jeg er ikke kjent med alle typer av esler. Men jeg har lest at flere av dem har et tydelig korsmerke på ryggen. Legenden sier at korset fikk det fordi det var villig til å bære Jesus Kristus inn i Jerusalem palmesøndag. Jesus snakket om å ta vårt kors opp og følge ham etter i denne verden. Villige til å tjene, gjøre en ydmyk innsats der det trengs.
Les mer Publisert den 28. Mai 2015
Klippen Bedehus i Nannestad
Langs Åsvegen, vest i Nannestad kommune, med utsikt ned på Gardermoen flyplass, ligger det koselige Klippen Bedehus. 19. mai hadde de misjonsmøte for NLM, og det var Magne Lunde som ledet. Magne gikk på Gimlekollen på 80-tallet og var også medarbeider i Norea Radio en tid. I en alvorlig bilulykke mistet han synet. Men han er lykkelig gift og har tre snart voksne barn, jobber i et datafirma i Oslo. Viktigst er at han har et åndelig syn, så han kan både lede og forkynne. Han er en av de mange jeg beundrer og takker Gud for.
Les mer Publisert den 20. Mai 2015
Unge familier i Misjonssalen, Sandnes
Søndag 10. mai var jeg taler på formiddagsmøtet i Misjonssalen i Sandnes. Denne raskt voksende byen i Rogaland har flere aktive forsamlinger som arbeider for Misjonssambandet, og sentralt i byen ligger Misjonssalen. Det var fint å registrere at de samler alle generasjoner og har en aktiv søndagsskole med flere grupper.
Les mer Publisert den 17. Mai 2015
70 års gave til Norea og Nord-Korea
Mange godt voksne som feirer runde år, føler de har mer enn nok av ting. Derfor lar de jubileumsgaven gå til et eller annet misjonsprosjekt. Jeg fikk være med på feiringen av Kåre Ekrolls 70 år. Arne Pareli Pedersen og Gunnar Melbø hadde konsert i Talgje kyrkje i Ryfylke. Det var smekk fullt av venner. Kåre introduserte sangene og fortalte hva de betyr for ham.
Les mer Publisert den 13. Mai 2015
Misjonsfester for Norea i 30 år
I Bore bedehus, Verdalen i Klepp kommune på Jæren, har Marta og Martin Langholm lagt til rette for Norea-fester i 30 år. Første gang, i 1985, var Osvald Hindenes Norea-leder, og han hadde med seg iraneren Tony, som fortalte om radiomisjonen til sitt hjemland. Nå i mai var det 30 år siden den årlige mai-festen begynte. Det store og flotte koret Jærklang, under dirigenten Oddny Underhaug, var høydepunktet i festen.
Les mer Publisert den 11. Mai 2015
Noreamøte på Tau i Ryfylke
En halvtimes fergetur fra Stavanger ligger Tau, i Strand kommune, med et stort og fint bedehus. De åpnet dørene for Noreamøte 8. mai. På fredagene er det ofte familieorientert opplegg, så da møtes alle generasjoner. Jeg tror det var omtrent 70 personer til stede. Det ble sunget litt med barna, jeg talte fra Guds ord og fortalte om Norea, og vi så en video om Sat7-arbeidet, som når Midtøsten med evangeliet.
Les mer Publisert den 08. Mai 2015
Misjonshus-overnatting i Styri
Vi har hørt om barn som overnatter i kirkene som et ledd i trosopplæringen. Hvorfor ikke overnatting i et misjonshus? Joda, allidrettsgruppa i Styri i Eidsvoll overnattet i Fagerholt misjonshus fra lørdag 25. april. Fem studenter fra Fjellhaug og Misjonssalen i Oslo har drevet denne gruppa fra i fjor høst. De har vært opptil 13 barn / tenåringer på samlingene. De har også vært på turer og hatt akedag.
Les mer Publisert den 26. April 2015
Miniseminar Nummestad i Hobøl
I Nummestad bedehus i Hobøl, Østfold, har de jobbet fram et verdidokument. Mottoet i år er Tro virksom i kjærlighet, og de legger vekt på verdier som Styrke i troen, Fellesskap og Misjonsfokus. Jeg fikk være med på et viktig arrangement nå i våres, et miniseminar. Vi kom sammen kl. 11 søndag formiddag, jeg talte over semestermottoet, så ble det servert middag, og deretter hadde jeg en forelesning med bibelutleggelse, før det hele ble avsluttet med kaffe. Lederen på Nummestad, et tradisjonsrikt bedehus helt fra 1887, er Leif Ivar Solberg. Det var Lisbeth Melvær som ledet det hele.
Les mer Publisert den 19. April 2015

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no