Webpastor Asbjørn Kvalbeins blogg


Magnus, Margrete, Anny og Marit
Søndag 7 desember var det adventfest i Knatten Misjonshus i Årnes på Romerike. Det var Anny Søgaard som hadde invitert meg, og hun ser vi som nummer to fra høyre på bildet. Ved siden av henne sitter Marit Søgaard, som er gift med møtelederen for kvelden, Arne. De kjekke barna som var gode tilhørere til talen min, er Magnus og Margrete. De hadde med seg fine bibelbøker for barn, og mammaen deres var dyktig pianist til sangene.
Les mer Publisert den 08. Desember 2014
Målfrid Hodnebrog ønsker velkommen til julemessa i Vik
Det er tid for julemesser både her og der. Jeg er gjestetaler på julemessa i Vik bedehus i Grimstad. Her ønsket Målfrid Hodnebrog velkommen, og snart var åresalget i gang, med kransekaker, fruktkorger og andre godsaker. Det selges småkaker, håndarbeider av ulike slag, og mye annet. Kafeen i kjelleren har billig og god mat, og det er jevnt tilsig av folk hele dagen.
Les mer Publisert den 29. November 2014
Så langt det kan forenes med andre oppgaver, reiser jeg gjerne rundt om i landet for å forkynne og informere. Her følger listen over oppdrag jeg har sagt ja til for et års tid fremover. Sees vi?
Les mer Publisert den 27. November 2014
En av samtalegruppene etter bibeltimen i Skiptvet misjonshus
I Skiptvet misjonshus i Østfold har de hatt et vellykket alfakurs. Nå vil de følge opp med kurskvelder i samme stil, med aktuelle emner. Olav og Randi Pedersen inviterte meg til å holde en bibeltime over temaet "Hvordan leve i Guds nåde?" en våt og mørk novemberkveld. Rune Johansen, som har vært ivrig med på alfakurset, ledet. Det var kveldsmat og samtale i grupper for oss 20 som var til stede.
Les mer Publisert den 20. November 2014
Anita og Olav Berget, Marit og Sigmund Gresbakken, husmøte i Aulibråten.
I novembermørket med tett regn er det godt å komme til et godt, gammeldags husmøte på gården Aulibråten på Haga i Nes kommune. Sigmund og Marit Gresbakken ønsket oss velkommen til et møte i misjonslaget Lysglimt. Vi var samlet tolv disipler fra nabolaget, jeg talte fra Guds ord, og formannen, Olav Berget, leste fra Utsyn om misjonsarbeidet i Sør-Amerika.
Les mer Publisert den 13. November 2014
Bibelkveld på Dilling misjonshus, Rygge. Møteleder Anne Marie Fransen i hvitt
Øistein Fagermoen og Asbjørn Kvalbein har hatt bibelkvelder på Dilling Misjonshus i Rygge i oktober og november. Øistein snakket om Fra krise til fornyet tro og Gud tar hele mennesket på alvor. Jeg hadde temaer knyttet til helliggjørelsen. Da jeg holdt bibeltimen 11. november, var møteleder Anne Marie Fransen, som er sykepleielærer.
Les mer Publisert den 11. November 2014
Gjenbruksmusikken i sving på Gjøvik
Søndag kveld er det fast møte på Misjonshuset i Hunndalen på Gjøvik. Den 9. november var Gjenbruksmusikken fra Fagernes på besøk og bidro med en rekke sanger. Gjenbruk kaller de seg fordi de bruker mange sanger om igjen, de er også seniorer som absolutt kan gjenbrukes. Men hovedsaken er at de fleste av dem driver frivillig innsats på Misjonssambandets gjenbruksbutikk i Fagernes. Mange av dem kommer fra bygdene i Land og Valdres.
Les mer Publisert den 09. November 2014
Arne Kløvrud synger i Betania i Kolbu
I Østre Toten ligger bedehuset Betania. Der fikk jeg være med på en lørdagssamling 8. november. Jeg hadde en bibeltime kl. 12. Etter en god og lang matpause fortsatte jeg kl. 14 med en ny bibeltime. Vi var i underkant av 20 personer fra søndre del av Oppland. Arne Kløvrud sang, og jeg tok et bilde av ham mens han sang og spilte gitar.
Les mer Publisert den 08. November 2014
Misjonsfolk i Lunde bedehus 4. november 2014
I den koselige bygda Lunde i Nome kommune ligger Lunde bedehus, et stort og praktisk hus, som var omtrent fullt av folk til bibeltime tirsdag 4. november. Normisjon og Misjonssambandet var sammen om kvelden, og jeg talte over temaet: Hvordan gjøre det beste ut av resten av livet mitt? med utgangspunkt i Romerbrevets 12 kapittel.
Les mer Publisert den 04. November 2014
Fra Misjonsforeningen Sidamo
Misjonsforeningen Sidamo består av venner av NLM både fra Kolbotn, Oslo og Bærum. Tirsdag 28. okt. var jeg gjest i dette fellesskapet, som har medlemmer fra trettiårsalderen og opp i åttiårsalderen. Vertskap var Ann Kristin og Kjell Karlsen, og de serverte suppe og rundstykker, før jeg forkynte og fortalte fra reisene mine i det siste, og fra radiomisjonen som Norea driver.
Les mer Publisert den 28. Oktober 2014
Omtrent halve forsamlingen lørdag ettermiddag i Molde bedehus. Foran: Møteleder Lars Storaas Haugen
Hver høst går Misjonssambandet og Indremisjonen sammen om en bibelhelg i Molde bedehus. I år var det to bibeltimer fredag kveld, to bibeltimer lørdag ettermiddag, og bibeltime søndag formiddag. Jeg hadde gleden av å undervise om Frelse, Tro, Håp, Kjærlighet og Omvendelse ut fra Hebreerbrevet. Det var kaffepause mellom timene. Lørdag ettermiddag var det en som talte 90 personer til stede i det lyse og praktiske bedehuset.
Les mer Publisert den 25. Oktober 2014
Born med fruktkorger og predikant AK, hausttakkefest i Fitjar kyrkje
Ein hausttakkefest samlar breitt engasjement og stor oppslutnad av folk i alle aldrar. Om lag 300 personar fekk plass i Fitjar kyrkje 19. oktober. Presten som forretta var Olav Johannes Oma, bygdekvinnelaget hadde dekorert kyrkja med frukt, blomar og grønsaker. Eg tala over Andens frukt med PowerPoint og bilete av fysisk og åndeleg frukt.
Les mer Publisert den 19. Oktober 2014
Fitjar musikkforening
Fitjar Musikkforening med ca 20 sangere og musikere deltok på åpningsmøtet i Bibel- og misjonsveka i Fitjar, lengst nord på Stord-øya. Misjonssambandet er ivrig for å ha sammenhengende møter høst og vår. Jeg ble spurt for over to år siden om å komme til Fitjar. Det var Lovise Vestbøstad som hadde spurt, og hun ønsket velkommen. Så overtok mannen hennes, Lars, ledelsen.
Les mer Publisert den 16. Oktober 2014
Et lite utsnitt av forsamlingen Vigrestad Misjonshus lørdag kveld
18-21 september er jeg i Vigrestad og har bibeltimer over Sendebrevene i Johannes Åpenbaring. For å gjennomgå alle sju brevene ble det nødvendig å ha to innføringer hver kveld. Jeg ble enig med formannen i NLM Vigrestad, Bjørn Mikal Espedal, om dette opplegget, og lørdag kveld var jeg så heldig å få være med på et felles arrangement med Unges. Da var vi en fin blanding av unge og eldre.
Les mer Publisert den 21. September 2014
Mannskoret Asaf synger i Vigra bedehus
Omtrent 11 måneder etter at jeg var her sist, er jeg tilbake i Vigra Bedehus i Giske kommune, like ved Ålesund. Her er det bibelhelg, og første kvelden var mannskoret Asaf med og sang i forbindelse med de to undervisningstimene. Jeg skal ha fem timer i alt, over temaet Åndens frukt. Søndag formiddag er jeg invitert til å tale i Vigra kirke.
Les mer Publisert den 13. September 2014
Radio Øst feiret 30 år
Det var stor fest i Fredrikstad lørdag 30. august 2014. En av de største lokalradioene i landet vårt, Radio Øst, kunne feire 30 års jubileum. Det var fullsatt i Zoe-kirken i Sellebakk. Mange venner av Radio Øst ville være med på festen. Skjeberg Mannsmusikk og en gruppe fra Greåker musikkorps skapte en trivelig stemning.
Les mer Publisert den 30. August 2014
Nordstrand misjonsgruppe samlet i Prinsdal
De har holdt på i flere tiår, de trofaste misjonsvennene som stort sett bor i den sørøstlige delen av Oslo. Badet i kveldssol fra vinduet til høyre er de klar til å synge en sang og ta imot en tale fra meg, etter at de har fått god kveldsmat. Vertskap denne kvelden er Guro og Jan Bjørn Osnes. Jan Bjørn er også formann i foreningen.
Les mer Publisert den 26. August 2014
Det er interessant at Jesus viste seg 132 ganger offentlig. 122 av disse var ute i samfunnet. Han fortalte 52 lignelser, og av disse var 45 knyttet til arbeidslivet. Av 40 overnaturlige hendelser i Apostelgjerningene skjedde 39 av dem utenfor synagogens og gudstjenestens rammer. Anders Torvill Bjorvand minner om disse faktaene i boka han har skrevet: Bygge Guds rike - Å være kristen på arbeidsplassen.
Les mer Publisert den 17. August 2014
Bjørn Storm Johansen forkynner
Ikke alle predikanter i Misjonssambandet har tatoveringer på armene og på halsen. Men det har Bjørn Storm Johansen. Han levde et tøft liv før han ble en kristen. Men så ble han frigjort ved evangeliet, og nå er han forkynner med base på Jæren. Under det tradisjonsrike sommerbibelkurset på Holmavatn i Varhaug har han tre taler over temaet "Jesus, allmektig Gud". Han forkynner om Guds hellighet og nåde på en måte som ikke alle moderne talere våger.
Les mer Publisert den 11. August 2014
Fra Solåsen, Ingebjørg og Arild Melberg synger
Det storartede sommerværet er til velsignelse også for deltakere og besøkende til Solåsen Bibelcamping, ved "Norges Riviera" i Larvik kommune. På bildet ser vi Arild og Ingebjørg Melberg synge. Leirsjef denne uka, 21-27 juli, er Egil Grindland, og taler på kveldsmøtene er Wenche Lunde. Selv har jeg bibeltimene hver formiddag.
Les mer Publisert den 23. Juli 2014
Jartrud med sin nye Toshiba ChromeBook
Ca. 38 timer ukentlig av Norea+ kan høres på FM 107,7 i Oslo. Men hele døgnet er Norea+ å høre på enten nettradio, kabel-TV, nettbrett, PC eller smarttelefon. I Norea fikk vi anledning til å gjøre et eksperiment - å hjelpe en 84-åring til å få inn Norea+ på en av de mest enkle og moderne PC'ene som er å få i handelen. Kjeden Elkjøp var med på forsøket, og de ga en splitter ny ChromeBook Toshiba PC, som vi kunne gi videre til en Noreavenn som var nybegynner i det å bruke data.
Les mer Publisert den 27. Juni 2014
Musikklaget fra Misjonssalen i Sandefjord synger i Helgeroa 11. juni 2014
For tredje år på rad har jeg hatt Noreakveld i Helgeroa bedehus, helt sørvest i Larvik kommune. Og for tredje gang har Musikklaget fra Misjonssalen i Sandefjord stilt opp for å synge. Denne gangen fikk de orientering om Norea, om radio, internett og misjonssatsing ute, samt en bibeltime. Det var Lars Gunnar Røed som også i år hadde invitert.
Les mer Publisert den 11. Juni 2014
Anita Ma fra den kinesiske menigheten i Oslo gir en hilsen til formann Paul Rønning
Misjonsforeningen Kinas Venn i Hurdal feiret med stor fest hundre år og én dag etter at foreningen ble startet. Pinseaften var mellom femti og seksti til stede i samme huset som foreningen ble stiftet, Betesda Bedehus. Det var spesielt populært at en representant for den kinesiske menigheten i Oslo og de kinesiske menighetene i Skandinavia, Anita Ma, kom og brakte hilsen fra de kristne kineserne. Hun takket for trofast tjeneste og kjærlighet til det kinesiske folket.
Les mer Publisert den 07. Juni 2014
Fra familieforeningen i Vestby
En trivelig familieforening fikk jeg besøke 18. mai, hjemme hos Sølvi og Øystein Olimb. Mens jeg talte, hadde Øystein opplegg for barna i kjellerstua. Jeg forkynte ut fra Bibelen og fortalte om radiomisjonen. Etter et kort møte med kollekt, fikk vi kaffemat, is og jordbær.
Les mer Publisert den 26. Mai 2014
Knatten misjonshus i Nes
I Nes kommune, nær Årnes i Akershus, finner vi Knatten Misjonshus. Det ble bygd for mange år siden, med en stor og liten sal i første etasje, og med leiligheter i andre og tredje etasje. Så strategiske var de som bygde, at de satset på utleie som kunne være med og subsidiere driften av hele senteret.
Les mer Publisert den 20. Mai 2014

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no