Webpastor Asbjørn Kvalbeins blogg


Solhøysekstetten synger i Rustad bedehus, Hurdal
Han kalte den verdens største sekstett, Asbjørn Nordgård, som er formann i Rustad bedehus i Hurdal. Solhøysekstetten hadde nemlig hele 11 medlemmer med stort og smått. De sang i tre omganger under påskefesten i Rustad 2. påskedag. Rustad ligger sør i Hurdal kommune, tett inntil Sandsnesseter i Nannestad. Solhøy bedehus ligger helt i nord i Hurdal.
Les mer Publisert den 21. April 2014
Sanggruppa Quartz med både barn og voksne
Frogner Misjonssenter, Sørum i Akershus, har et allsidig og fint forsamlingsarbeid. Sanggruppa Quartz fra Oslo og Kongsvinger - fire voksne og fem barn - kastet glans over misjonsmøtet søndag 30. mars. Vi var samlet omlag 50 personer, hvorav omtrent 15 barn. Jeg talte over et påsketema og fortalte om nysatsingene i Norea.
Les mer Publisert den 30. Mars 2014
Asbjørn Kvalbein, Trond Tveit og Per Ole Lindhjem puster ut etter tv-opptakene i Flekkerøy Bedehus
En gruppe av frivillige knyttet til Flekkerøy Bedehus i Kristiansand har et par år vært aktive med å lage programmer som sendes på Visjon Norge. De går på lufta mandager kl. 1930, med reprise et par ganger i uka. Programleder er Rita Aasen, som inviterer gjester til intervju. Selv har jeg to-tre minutters andakter hver gang. Nå har jeg tatt opp 25 nye kortbetraktninger.
Les mer Publisert den 25. Mars 2014
Så langt det kan forenes med andre oppgaver, reiser jeg gjerne rundt om i landet for å forkynne og informere. Her følger listen over oppdrag jeg har sagt ja til for et års tid fremover. Sees vi?
Les mer Publisert den 20. Mars 2014
Lederskifte i Radio Øst. Fra venstre styreleder Trond Svenneby, avgående daglig leder Nils Gunnar Haraldseid, ny daglig leder Robert Wilskog, og ny ansvarlig redaktør Sølvi Olimb.
En av de største og betydeligste kristne radioene i Norge er Radio Øst. Den har hovedkontor i Råde og når det meste av Østfold, litt inn i Akershus, og store deler av Vestfold. Under generalforsamlingen for andelslaget Radio Øst mandag 17. mars ble daglig leder og ansvarlig redaktør Nils Gunnar Haraldseid takket av for lang og trofast tjeneste. Han blir avløst av Sølvi Olimb som ansvarlig redaktør, og Robert Murphree Wilskog er blitt daglig leder.
Les mer Publisert den 17. Mars 2014
Seminar for menighetsplantere, Betania i Trondheim
Under temaet "Master - Gud er Herre" er representanter fra hele landet samlet for å bli inspirert til forsamlingsbygging. Misjonssambandet vil gjerne ha flere nye fellesskap for misjon og satsing på det lokale planet, og en vil gjerne fornye de en har. To intense dager er fylt med program og gruppesamtaler. Innledere er Øystein Engås, Øivind Augland, Terje Dahle. Selv har jeg temaet "Visjoner og kall som fødte NLM" kombinert med et åpent søndag formiddagsmøte i Betania.
Les mer Publisert den 09. Mars 2014
Unge synger og innleder bibelkurset på Vestborg
Etter en lang dags reise med innlagt trafikkforsinkelse fikk jeg oppleve Gospelkoret på Vestborg vgs i Stranda på Sunnmøre med fullt trøkk. De er et prosjektkor som bare har opptrådt et par ganger, og de innledet bibelkurset jeg skal ha denne uka for elever, personale og bygdefolk. Jeg tror knapt noen av de kristne skolene våre har et så godt frammøte til kristne samlinger som Vestborg - i forhold til elevtallet.
Les mer Publisert den 03. Mars 2014
Vakre vinter-Norge.Foto: Ansgar Krogsrud Bergsvik
Norea+ er nettradioen for dem som vil høre på kristen musikk fra gullalderen, fra de siste 50 årene. Salmer, sanger og åndelige viser, musikk med takk og bønn, tydelige tekster særpreger denne kanalen. Barn, unge og voksne synger. Hver hele time kommer et forkynnende innslag til oppbyggelse, oppmuntring, trøst og veiledning.
Les mer Publisert den 21. Februar 2014
Thor Erik og Ester i Fagerholt Misjonshus, Eidsvoll
16. februar for 200 år siden kalte ledende menn sammen representanter fra hele landet for å gi Norge en grunnlov. Det skjedde på Eidsvoll Verk, bare noen kilometer fra Fagerholt Misjonshus, Styri i Eidsvoll. Annenhver søndag formiddag er det søndagsåpent i misjonshuset, og jeg fikk være gjest og taler 16. februar. På bildet ser vi Thor Erik og Ester, mens folk forsyner seg med kaffe, kringle og vafler i bakgrunnen.
Les mer Publisert den 16. Februar 2014
Bibelhelg i Melhus bedehus
Idet vinterolympiaden kom i gang, er det likevel noen som vil samles til bibelhelg. I det store og trivelige Melhus bedehus sør for Trondheim er det bibelhelg omkring temaet Vintreets hemmelighet. Første kvelden var det om lag 70 deltakere, og omtrent like mange til to timer lørdag formiddag, med deilig grøt mellom samlingene.
Les mer Publisert den 08. Februar 2014
Gruppelederne for alfakurset samlet til en oppsummering til slutt
Bjørnstad Forsamling i Sarpsborg gjennomfører denne vinteren et alfakurs med innføring i alle sider ved den kristne troen. Jeg er invitert til å undervise den niende, tiende og ellevte kvelden. Jeg fikk møte ca. 35 deltakere denne kvelden, personer i sin beste alder. Mange må ha barnevakt, men river seg løs for å få med seg kristen kunnskap.
Les mer Publisert den 04. Februar 2014
Annlaug Sjøen og Bente Tangjerd synger på bedehuset Ljosheim i Sævelandsvik
I overgangen mellom januar og februar er jeg på bibelhelg i Sævelandsvik på Karmøy, i det tradisjonsrike og intime Ljosheim bedehus. Det var Lars Reinlund, tidligere rektor på Framnes videregående skole, som inviterte meg. Fredag kveld var det en god forsamling som møtte fram. Lørdag formiddag kl. 11 er det bibeltime med grøt etterpå, lørdag kveld skal jeg bli kjent med de unge, og søndag kveld har de sitt vanlige søndagsmøte.
Les mer Publisert den 31. Januar 2014
Arne Aarsland leder bibelhelga lørdag i Misjonshuset, Tønsberg
En liten rapport fra bibelhelg i Tønsberg må få plass på bloggen min. Arne Aarsland ønsket velkommen til seminar om nådegavene en lørdag ettermiddag. Vi fikk pizza og brus og kake og kaffe mellom samlingene. Og etter hver time ble det en god samtale. Arne Aarsland er lærer og bonde og styrte det hele på en utmerket måte. Legg merke til den fine talerstolen og kunsten på veggen.
Les mer Publisert den 25. Januar 2014
Møteleder Arnt-Helge Sandvik i Finnestad Misjonsforsamling
I Tasta-området nord i Stavanger ligger et fint bedehus med en allsidig misjonsforsamling. I bibeluka jeg har her, har de spurt om jeg kan gjennomgå nådegavene i løpet av åtte bibeltimer. Det er jeg i full gang med når dette skrives. På de to første kveldene var ca. 40 til stede hver kveld. Det blir tid til en liten kaffepause mellom timene. Møteleder disse to første kveldene var Arnt-Helge Sandvik. Han er til daglig butikksjef i et Living møbelkjøpesenter. Sjelden opplever jeg en møteleder som er så frisk, alminnelig, jordnær, kortfattet, og samtidig åndelig og personlig.
Les mer Publisert den 16. Januar 2014
Misjonsvennene i den trivelige stua på Elvhaug
I en over hundre år gammel, hvit sveitservilla like ved Haga stasjon på Kongsvingerbanen, med utsikt over Glomma, er det regelmessig møtevirksomhet for Misjonssambandet. Jeg fikk være gjest på årets første samling. Men det blir nok siste gang jeg blir med på møte i dette huset. For nå er det solgt. Det var taksert til 900.000, men det gikk for hele 1.250.000. Et så gammelt hus krever mye vedlikehold, det er ikke lenger så praktisk, med toalett i andre etasje, for eksempel. Koselig nok, men en ny tid krever at en tenker økonomisk.
Les mer Publisert den 09. Januar 2014
I en av årets julehilsener til Aud og meg fant jeg denne setningen: "Vi vil gjøre det som er mulig, så vil Han ta seg av det som er umulig." Slik er en ekte gudsfrykt i hverdagen preget av både bønn og arbeid. I bønnen får vi respekt for Herren, takknemlighet for alt han er og gir, og trygghet for at vi blir ledet dag for dag i det nye året. Det kan bli overraskelser, men Herren har makt til å vende alt til det gode.
Les mer Publisert den 29. Desember 2013
Når jeg tenker på dere som kikker innom webpastoren.no, ønsker jeg at dere får noen fine juledager, med Jesus i sentrum. Jeg ber om at dere må oppdage nye sider ved evangeliet om at Gud ble menneske i og med Jesus Kristus. Så er julen også en tid for samling med familie og venner. Må dere få oppleve Guds fred og god vekst i fellesskap og kjærlighet.
Les mer Publisert den 23. Desember 2013
Froland Menighetssenter. Gjerstad og Kragerø mannskor synger.
Det er god takhøyde i det funksjonelle Froland Menighetssenter, der jeg fikk være taler på adventsamling 12. desember. Vi var omlag 60 personer som etter en god fellesskapsstund i salen ble servert riskrem, kaffe og kaker i kafeteriaen ved siden av. Et av flere høydepunkt var å høre Gjerstad og Kragerø Mannskor - 13 staute karer som fremførte gode, sentrale kristne sanger.
Les mer Publisert den 12. Desember 2013
Fagdager på Fjellhaug
Forkynnere og ledere i Misjonssambandet får være med på fagdager og forkynnerkurs ved utdanningssenteret på Fjellhaug i Oslo. Hovedtema er om forsoningen, og det blir belyst både ut fra Det gamle og Det nye testamente, og fra dogmatisk vinkling, med blikk på aktuell debatt. I tillegg får vi emnet belyst fra misjonærer, barne- og ungdomsarbeidere og fra sang- og salmeskatten.
Les mer Publisert den 03. Desember 2013
Terje Eggebø ledet åpningsmøtet under julemessa i Sandnes
I den store Sandnes kommune er det mange julemesser, som samlet gir et millionbeløp til misjonsarbeidet. Jeg får være gjest i Misjonssalen i Sandnes sentrum. Der var det en fin flokk første kvelden, med sang av Sviland-kameratene, og med to somaliske gjester i intervjusofaen. Jeg talte over mottoet: Tenn alle lysene. Etter salatbar og dessert ble det åresalg og omsetning av varer.
Les mer Publisert den 29. November 2013
Barnesang under julemessa i Tonstad
Sesongen for julemesser begynte midt i november. 22.-24. november fikk jeg være med på julemesse i Sirdal kulturhus, Tonstad. Til første kvelden var det nesten fullt av folk, mange som vanligvis ikke går på bedehuset. Svein Sturla Tonstad ledet åpningsmøtet, og en gjeng jenter fra Tonstad sang. Etter åpningsmøtet var det åresalg på kransekaker, deretter servering av Lasagne før nye runder med åresalg.
Les mer Publisert den 22. November 2013
Fra Flå misjonsforsamling. Jeg ble ikke kjent med alle, men jenta til venstre foran heter Viktoria.
Flå misjonsforening inviterte meg til å ha bibelhelg fredag og lørdag 8.-9. november, og det innebar at jeg også fikk ha en bibeltime i Flå misjonsforsamling søndag ettermiddag 10. nov. De to gruppene samarbeider godt, og begge arbeider for Misjonssambandet. Første møte var i Flå kirke, og videre var vi i Flå skole, der lokalene som brukes av SFO var velegnet for både store og små. Mens jeg hadde bibeltime, kunne barna leke og få et opplegg i gymsalen vegg i vegg. Lørdag ble det servert grøt mellom bibeltimene, og misjonsforsamlingen bruker alltid å avslutte med kveldsmat.
Les mer Publisert den 10. November 2013
Mediakveld i Fetsund. Aage Myksvoll (t.v.) ledet, og Tor Breen (t.h.) godpratet med taleren.
Fetsund Normisjon i Akershus inviterte til samling om mediamisjon torsdag 7. november. Vi var samlet 12 under det høye taket i det tradisjonsrike misjonshuset, som en gang har fått flomvannet fra Glomma et stykke opp på veggen. Det var stor interesse for å høre om massekommunikasjon, massemedier og sosiale medier, om SAT-7, arbeidet i Norge og det som er rettet mot Kina og Nord-Korea.
Les mer Publisert den 07. November 2013
Talerstol og søndagsskolebord i Frekhaug bedehus blir presentert av Audhild Skjelbred og Bjarne Kvam
Siste søndagen i oktober fikk jeg være gjestetaler i Frekhaug bedehus i Nordhordland. De feiret 30 års jubileum med storsamling for et stort og praktisk bedehus. På bildet ser vi formannen i bedehusforeningen, rektor Bjarne Kvam ved Norsk Lærerakademi, og Audhild Skjelbred. Hun ble tatt fram fordi hun hadde laget ny talerstol og nytt søndagsskolebord i anledning jubileet. Det var fullt hus. Ikke minst imponerer et omfattende søndagsskoleopplegg, og jubileet ble feiret med kake og bildekavalkade. Forsamlingsleder i bedehuset er Arnfinn Norheim.
Les mer Publisert den 27. Oktober 2013
Navigatør-ungdommene samlet i Lagshuset i Bergen
Navigatørene er et internasjonalt evangeliserings- og disippelbyggende fellesskap med avdelinger i mange land. De står for bibeltroskap og praktisk hverdagskristendom, og er flinke på personlig oppfølging. Torsdag 24. okt. fikk jeg være taler på møtet deres i Bergen. De har avdelinger både blant studentene ved Handelshøgskolen, blant studentene i bysentrum, og blant jus-studentene. De hadde fellesmøte da jeg var på besøk, ca. 60 studenter samlet til lovsang, forkynnelse, undervisning og vitnesbyrd. Så var det langt måltidsfellesskap til slutt.
Les mer Publisert den 24. Oktober 2013

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no