Webpastor Asbjørn Kvalbeins blogg


Lars Mørlid og Peter Sandwall under åpningskonserten på Fangekasa
Nå er den fire uker lange sommersesongen på Fangekasa i gang. Denne flotte plassen for bibelcamping ligger nær ved svenskegrensen, i Aremark kommune, mellom Ørje og Halden, og ikke langt fra Rakkestad i vest. En velsignet start på det hele var en konsert ved duoen Lars Mørlid og Peter Sandwall. De har reist sammen i snart 50 år, og de har skrevet mye fin kristen sang og musikk, som har betydd mye i hele Norden, ja, videre enn det. Nå er Lars pensjonert lege, mens Peter fremdeles underviser i musikk på NLA høgskolen, Staffeldtsgate i Oslo. Sjelden hører du noen som kombinerer så fint verdifulle sanger, kvalitetsmusikk og virkelig varm, sjelesørgerisk forkynnelse.
Les mer Publisert den 27. Juni 2015
Sangfellesskapet Hatikva presenterer seg på Bildøy
Midt i uke 24 er det sommerleir for godt voksne på det flotte bibelskoleanlegget på Bildøy. Indremisjonsforbundet har en lang tradisjon for denne samlingen, og i år er vi ca. 65 deltakere. På åpningsmøtet var det så fullt at ekstra stoler måtte til. Jeg skal holde bibeltimene, og ellers skal mange delta. Generalsekretær Erik Furnes talte første kvelden, og Hatikva Sangfellesskap fra Nordhordland sang.
Les mer Publisert den 09. Juni 2015
Noen av sangerne i musikklaget fra Sandefjord
Hæljeroa sier de på den lokale dialekten om bygda som ligger tett ved den vestfoldske skjærgården, sør i Larvik kommune, på grensen til Telemark. For fjerde gang i løpet av fire år ble jeg ønsket velkommen til en ny Norea-aften. Og nok en gang stilte musikklaget fra NLM Sandefjord opp til gode sangavdelinger, med sentrale kristne sanger. Lars Gunnar Røed inviterte og ledet.
Les mer Publisert den 03. Juni 2015
Så langt det kan forenes med andre oppgaver, reiser jeg gjerne rundt om i landet for å forkynne og informere. Her følger listen over oppdrag jeg har sagt ja til for et års tid fremover. Sees vi?
Les mer Publisert den 01. Juni 2015
Et korsmerket esel
Det er mye merkelig i naturen. Jeg er ikke kjent med alle typer av esler. Men jeg har lest at flere av dem har et tydelig korsmerke på ryggen. Legenden sier at korset fikk det fordi det var villig til å bære Jesus Kristus inn i Jerusalem palmesøndag. Jesus snakket om å ta vårt kors opp og følge ham etter i denne verden. Villige til å tjene, gjøre en ydmyk innsats der det trengs.
Les mer Publisert den 28. Mai 2015
Magne Lunde leder misjonsmøte på Klippen Bedehus
Langs Åsvegen, vest i Nannestad kommune, med utsikt ned på Gardermoen flyplass, ligger det koselige Klippen Bedehus. 19. mai hadde de misjonsmøte for NLM, og det var Magne Lunde som ledet. Magne gikk på Gimlekollen på 80-tallet og var også medarbeider i Norea Radio en tid. I en alvorlig bilulykke mistet han synet. Men han er lykkelig gift og har tre snart voksne barn, jobber i et datafirma i Oslo. Viktigst er at han har et åndelig syn, så han kan både lede og forkynne. Han er en av de mange jeg beundrer og takker Gud for.
Les mer Publisert den 20. Mai 2015
Fra formiddagsmøte i Misjonssalen, Sandnes
Søndag 10. mai var jeg taler på formiddagsmøtet i Misjonssalen i Sandnes. Denne raskt voksende byen i Rogaland har flere aktive forsamlinger som arbeider for Misjonssambandet, og sentralt i byen ligger Misjonssalen. Det var fint å registrere at de samler alle generasjoner og har en aktiv søndagsskole med flere grupper.
Les mer Publisert den 17. Mai 2015
Kåre Ekroll ledet konserten i den vakre, gamle Talgje kyrkje
Mange godt voksne som feirer runde år, føler de har mer enn nok av ting. Derfor lar de jubileumsgaven gå til et eller annet misjonsprosjekt. Jeg fikk være med på feiringen av Kåre Ekrolls 70 år. Arne Pareli Pedersen og Gunnar Melbø hadde konsert i Talgje kyrkje i Ryfylke. Det var smekk fullt av venner. Kåre introduserte sangene og fortalte hva de betyr for ham.
Les mer Publisert den 13. Mai 2015
Marta og Martin Langholm i Bore bedehus
I Bore bedehus, Verdalen i Klepp kommune på Jæren, har Marta og Martin Langholm lagt til rette for Norea-fester i 30 år. Første gang, i 1985, var Osvald Hindenes Norea-leder, og han hadde med seg iraneren Tony, som fortalte om radiomisjonen til sitt hjemland. Nå i mai var det 30 år siden den årlige mai-festen begynte. Det store og flotte koret Jærklang, under dirigenten Oddny Underhaug, var høydepunktet i festen.
Les mer Publisert den 11. Mai 2015
Noreasamling på Tau
En halvtimes fergetur fra Stavanger ligger Tau, i Strand kommune, med et stort og fint bedehus. De åpnet dørene for Noreamøte 8. mai. På fredagene er det ofte familieorientert opplegg, så da møtes alle generasjoner. Jeg tror det var omtrent 70 personer til stede. Det ble sunget litt med barna, jeg talte fra Guds ord og fortalte om Norea, og vi så en video om Sat7-arbeidet, som når Midtøsten med evangeliet.
Les mer Publisert den 08. Mai 2015
Dramatisering av Jonas bok i Fagerholt Misjonshus
Vi har hørt om barn som overnatter i kirkene som et ledd i trosopplæringen. Hvorfor ikke overnatting i et misjonshus? Joda, allidrettsgruppa i Styri i Eidsvoll overnattet i Fagerholt misjonshus fra lørdag 25. april. Fem studenter fra Fjellhaug og Misjonssalen i Oslo har drevet denne gruppa fra i fjor høst. De har vært opptil 13 barn / tenåringer på samlingene. De har også vært på turer og hatt akedag.
Les mer Publisert den 26. April 2015
Fra miniseminaret på Nummestad bedehus 19. april
I Nummestad bedehus i Hobøl, Østfold, har de jobbet fram et verdidokument. Mottoet i år er Tro virksom i kjærlighet, og de legger vekt på verdier som Styrke i troen, Fellesskap og Misjonsfokus. Jeg fikk være med på et viktig arrangement nå i våres, et miniseminar. Vi kom sammen kl. 11 søndag formiddag, jeg talte over semestermottoet, så ble det servert middag, og deretter hadde jeg en forelesning med bibelutleggelse, før det hele ble avsluttet med kaffe. Lederen på Nummestad, et tradisjonsrikt bedehus helt fra 1887, er Leif Ivar Solberg. Det var Lisbeth Melvær som ledet det hele.
Les mer Publisert den 19. April 2015
Det kristne skolelaget i Hurdal. Voksenleder Steinar Sundvoll til venstre
Mitt inntrykk er at de kristne skolelagene ved ungdoms- og videregående skoler rundt om i landet, er i vekst. At de unge samles om Bibelen og kristent fellesskap, får store ringvirkninger. Jeg har besøkt skolelaget i Hurdal. Der har de gått gjennom tekster fra Romerbrevet. Oppdraget mitt denne kvelden var å gi en oppsummering av de første kapitlene, og så tale om noen viktige tanker i Romerbrevets kapittel 8. Medlemmene hadde med biblene sine og fulgte godt med.
Les mer Publisert den 15. April 2015
Frelsesarmeen på Fjellhamar 70 år. Fra venstre: Njál Mackay Djurhuus, Rut Solevåg og Fred-Roger Evensen
Frelsesarmeen Fjellhamar fyller 70 år i disse dager, og det ble naturligvis feiret i møtelokalet de har, i Lørenskog kommune. På møtet søndag formiddag var Lisbeth og Fred-Roger Evensen fra Sarpsborg talere, jeg fikk bringe hilsen og fortelle litt fra Norea, og Rut Solevåg fortalte om korpsets historie og leste prolog. Hennes mann Oddvar spilte til sangene. De har begge vært lærere i Solheim skole, og brukt mye tid på Frelsesarmeens arbeid. Rut har fått Kongens fortjenstmedalje for arbeidet sitt for barn og ungdom. Jeg har kjent henne siden vi var skolekamerater på Kristelig Gymnasium i Oslo.
Les mer Publisert den 12. April 2015
Påskeliljer legges ned ved korset som takk for påskens budskap
Korsvollfellesskapet i Oslo er et godt kristent tilbud for alle aldersgrupper. Jeg fikk være med på en "Takkefest for påsken" 9. april med et oppbyggelig og fint innhold. Det begynte med kveldsmat, der vi tok oss god tid til å pleie fellesskapet. Da jeg hadde talt om påskebudskapet, ble alle invitert til å legge ned en påskelilje ved korset, som en symbolsk takk for alt Jesus gjorde for oss i påsken.
Les mer Publisert den 09. April 2015
Noen av sangerne i Solhøy-koret påsken 2015
De jeg har snakket med, og som forteller på Facebook, kan fortelle om mange gode, åndelige opplevelser i påsken. De som fordyper seg i påskebudskapet om Jesu lidelse, død og oppstandelse, blir alltid merket av det de hører, selv om de har hørt det mange ganger før. Selv har jeg fått være med på møter i bedehusene i Hurdal. Andre påskedag talte jeg i Rustad bedehus, der de hadde påskefest.
Les mer Publisert den 06. April 2015
Det blir alvorstungt når alle ser ned i sangboken, men hyggelig forsamling i Rissa
Bildet er tatt i Rissa, nærmere bestemt i Sunde misjonshus, som ligger på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag. Jeg har fortalt tidligere om besøk i Åfjord. Dagen etter var jeg i Rissa, og lørdag-søndag ble det to møter i Betania i Trondheim, og ett familiemøte i Flå misjonsforsamling. I Rissa var Astrid Rønning Albertsen kontaktperson og møteleder, og gaven til Noreas arbeid ble 2930 kroner.
Les mer Publisert den 27. Mars 2015
Lise Taraldsen under kveldsmaten etter Noreamøtet
Nå har jeg igjen hatt en hyggelig opplevelse med å besøke en flokk misjonsvenner. I Åfjord på utsiden av Fosenhalvhøya har jeg vært flere ganger før. Denne gangen ble det et enkelt møte i forbindelse med en liten turne for Norea i Trøndelag. Formann Lise Taraldsen tok imot meg og ledet møtet. Hun er styrer for misjonsbarnehagen i Åfjord, og er ellers et talent når det gjelder sang og musikk, møteledelse og mye annet.
Les mer Publisert den 19. Mars 2015
Kveldsmat etter bibeltimen i Sandefjord lørdag kveld
De har fått et enestående senter i Sandefjord, med stor gjenbruksbutikk og en lys og romslig forsamlingssal. Den har vært fullsatt til bibelhelgen 6-8 mars. Sangere på besøk har vært Østre Kvelde Musikklag, Laila Eliassen og Musikklaget som hører forsamlingen til. På alle kveldene er det servering og et hyggelig fellesskap etter bibeltimene.
Les mer Publisert den 07. Mars 2015
Noreamøte i Farsund bedehus. Even Eftestøl foran til høyre.
En trivelig Sørlandsby er Farsund. Martin Birkedal og jeg fikk være med på Norea-kveld i det snart 140 år gamle bedehuset 5. mars. Huset er godt vedlikeholdt og glir godt inn blant de hvite husene. Interesserte fra byen, Lista, Herad og Lyngdal tok godt imot oss. Jeg forkynte ut fra Guds ord, og Martin sang og spilte og fortalte om Norea. Møtet ble ledet av Even Eftestøl, som er tidligere misjonær i Kenya, men nå kirkeverge i Farsund.
Les mer Publisert den 05. Mars 2015
Fra Norea-uka i Lyngdal Bedehus. Foran: Per Birkeli og Åshild Appleyard
En god tradisjon er en møteuke for Norea Mediemisjon i Lyngdal i Vest-Agder i mars måned. I år begynte det med en samling i Birkeland Bedehus i Hægebostad, der Martin Birkedal og Harald Endresen presenterte Noreas arbeid. Onsdag fortsatte serien med et møte i Lyngdal Bedehus. Det ble ledet av Per Birkeli, Elisabeth Sæth sang og orienterte om Prosjekt Hanna. Åshild Appleyard sang også. Taler var Asbjørn Kvalbein.
Les mer Publisert den 04. Mars 2015
Joni og Asbjørn. Beklager at fotografen ikke holdt kamera i ro.
Hun ble lammet fra halsen og ned som 16-åring, Joni Eareckson Tada. Men Gud ga henne en enestående tjeneste likevel, som sanger, taler, forfatter, radioforkynner og inspirator. Bøkene hennes har solgt i millionopplag. Andaktsboken Diamanter i støvet var jeg med på å utgi på Lunde Forlag tidlig på 90-tallet. Nå har hun skrevet en andaktsbok Beside Bethesda, som har undertittelen 31 days towards deeper healing. I rullestolen signerte hun (med munnen) et ferskt eksemplar til meg og mange andre under den internasjonale kristne mediekonferansen i Nashville 25. febr.
Les mer Publisert den 26. Februar 2015
Proklamer! er mottoet for NRB15, og her taler Priscilla Shirer
Folk fra evangelikale radio- og fjernsynsselskaper i USA og mange andre land er samlet til sitt årlige storstevne i Nashville, Tennessee. Jeg er deltaker sammen med 3000 andre på denne International Christian Media Convention siste uka i februar. Vi er i Gaylord Opryland Resort & Convention Center, med store innendørs haller der palmetrær og fossefall gir en smak av sommer, selv om klimaet ute er vinterlig som i Norge.
Les mer Publisert den 24. Februar 2015
Forsamlingsleder Ole Kristian Sameien, med kirkekaffestemning i bakgrunnen
De kaller det Brukshuset, et stort senter på ett plan, sentralt i Hamar. Der har Hamar Misjonsforsamling sine møter, og der ligger vegg i vegg Gjenbrukhallen, som er åpen flere dager i slutten av hver uke. Jeg talte på et søndag formiddagsmøte 8. februar, og det var en opplevelse å møte en fin forsamling i alle aldersgrupper.
Les mer Publisert den 08. Februar 2015
Fra fellesmøtet i Fagerholt misjonshus
Nest siste uka i januar har det vært fellesmøter i Eidsvoll kommune. Søndag formiddag var arrangementet lagt til Fagerholt misjonshus på Styri. Jeg hadde gleden av å kunne tale til en fullsatt sal. Møteleder var Karin Kristine Holt, og hun sang duett med Marianne fra Kløfta. Formiddagssamlingene på Fagerholt pleier å ha preg av bibelundervisning, og jeg forklarte søndagens tekst. Under kaffen til slutt var det samtale om teksten.
Les mer Publisert den 25. Januar 2015

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no