Webpastor Asbjørn Kvalbeins blogg


Fra Solåsen, Ingebjørg og Arild Melberg synger
Det storartede sommerværet er til velsignelse også for deltakere og besøkende til Solåsen Bibelcamping, ved "Norges Riviera" i Larvik kommune. På bildet ser vi Arild og Ingebjørg Melberg synge. Leirsjef denne uka, 21-27 juli, er Egil Grindland, og taler på kveldsmøtene er Wenche Lunde. Selv har jeg bibeltimene hver formiddag.
Les mer Publisert den 23. Juli 2014
Så langt det kan forenes med andre oppgaver, reiser jeg gjerne rundt om i landet for å forkynne og informere. Her følger listen over oppdrag jeg har sagt ja til for et års tid fremover. Sees vi?
Les mer Publisert den 15. Juli 2014
Jartrud med sin nye Toshiba ChromeBook
Ca. 38 timer ukentlig av Norea+ kan høres på FM 107,7 i Oslo. Men hele døgnet er Norea+ å høre på enten nettradio, kabel-TV, nettbrett, PC eller smarttelefon. I Norea fikk vi anledning til å gjøre et eksperiment - å hjelpe en 84-åring til å få inn Norea+ på en av de mest enkle og moderne PC'ene som er å få i handelen. Kjeden Elkjøp var med på forsøket, og de ga en splitter ny ChromeBook Toshiba PC, som vi kunne gi videre til en Noreavenn som var nybegynner i det å bruke data.
Les mer Publisert den 27. Juni 2014
Musikklaget fra Misjonssalen i Sandefjord synger i Helgeroa 11. juni 2014
For tredje år på rad har jeg hatt Noreakveld i Helgeroa bedehus, helt sørvest i Larvik kommune. Og for tredje gang har Musikklaget fra Misjonssalen i Sandefjord stilt opp for å synge. Denne gangen fikk de orientering om Norea, om radio, internett og misjonssatsing ute, samt en bibeltime. Det var Lars Gunnar Røed som også i år hadde invitert.
Les mer Publisert den 11. Juni 2014
Anita Ma fra den kinesiske menigheten i Oslo gir en hilsen til formann Paul Rønning
Misjonsforeningen Kinas Venn i Hurdal feiret med stor fest hundre år og én dag etter at foreningen ble startet. Pinseaften var mellom femti og seksti til stede i samme huset som foreningen ble stiftet, Betesda Bedehus. Det var spesielt populært at en representant for den kinesiske menigheten i Oslo og de kinesiske menighetene i Skandinavia, Anita Ma, kom og brakte hilsen fra de kristne kineserne. Hun takket for trofast tjeneste og kjærlighet til det kinesiske folket.
Les mer Publisert den 07. Juni 2014
Fra familieforeningen i Vestby
En trivelig familieforening fikk jeg besøke 18. mai, hjemme hos Sølvi og Øystein Olimb. Mens jeg talte, hadde Øystein opplegg for barna i kjellerstua. Jeg forkynte ut fra Bibelen og fortalte om radiomisjonen. Etter et kort møte med kollekt, fikk vi kaffemat, is og jordbær.
Les mer Publisert den 26. Mai 2014
Knatten misjonshus i Nes
I Nes kommune, nær Årnes i Akershus, finner vi Knatten Misjonshus. Det ble bygd for mange år siden, med en stor og liten sal i første etasje, og med leiligheter i andre og tredje etasje. Så strategiske var de som bygde, at de satset på utleie som kunne være med og subsidiere driften av hele senteret.
Les mer Publisert den 20. Mai 2014
Ingvild Skumlien Furuseth leder lovsangsteamet i Ås kristelige studentlag
Norges store universitet for biovitenskap, tidligere Landbrukshøgskolen, ligger i Ås sør for Oslo. Det kristelige studentlaget har samlinger hver torsdag. 14. mai var jeg bibeltimeholder. Det var ca. 40 til stede, og det var de fornøyd med, da det er mange eksamener for tiden. Det var møtekoordinator Ole Arnfinn Røysland fra Bjerkreim som hadde invitert meg.
Les mer Publisert den 15. Mai 2014
Styret i Flekkerøy Bedehusforsamling
7. mai 2014 ble Flekkerøy Bedehusforsamling i Kristiansand stiftet, og søndag 11. mai fikk jeg være med på åpningsmøtet, der det nye styret ble presentert. Forsamlingen er et samarbeid mellom Misjonssambandet og Indremisjonsforbundet, og de satser på søndags formiddagsmøter to ganger i måneden, samt familiemøter søndag kl. 17, og torsdagsmøter.
Les mer Publisert den 11. Mai 2014
Godt besøkt misjonsmøte på Høybråten
Torsdag kveld etter påsken var jeg på besøk i Høybråten misjonshus, Stovner bydel i Oslo. Jeg ble bedt om å undervise om emnet "Oppstandelsen, myte eller virkelighet?" Det var en glede å formidle gleden over oppstandelsen, det verdenshistoriske og verdensviktige underet. Da ordet ble gitt fritt etterpå, fikk vi høre om et annet under.
Les mer Publisert den 24. April 2014
Solhøysekstetten synger i Rustad bedehus, Hurdal
Han kalte den verdens største sekstett, Asbjørn Nordgård, som er formann i Rustad bedehus i Hurdal. Solhøysekstetten hadde nemlig hele 11 medlemmer med stort og smått. De sang i tre omganger under påskefesten i Rustad 2. påskedag. Rustad ligger sør i Hurdal kommune, tett inntil Sandsnesseter i Nannestad. Solhøy bedehus ligger helt i nord i Hurdal.
Les mer Publisert den 21. April 2014
Sanggruppa Quartz med både barn og voksne
Frogner Misjonssenter, Sørum i Akershus, har et allsidig og fint forsamlingsarbeid. Sanggruppa Quartz fra Oslo og Kongsvinger - fire voksne og fem barn - kastet glans over misjonsmøtet søndag 30. mars. Vi var samlet omlag 50 personer, hvorav omtrent 15 barn. Jeg talte over et påsketema og fortalte om nysatsingene i Norea.
Les mer Publisert den 30. Mars 2014
Asbjørn Kvalbein, Trond Tveit og Per Ole Lindhjem puster ut etter tv-opptakene i Flekkerøy Bedehus
En gruppe av frivillige knyttet til Flekkerøy Bedehus i Kristiansand har et par år vært aktive med å lage programmer som sendes på Visjon Norge. De går på lufta mandager kl. 1930, med reprise et par ganger i uka. Programleder er Rita Aasen, som inviterer gjester til intervju. Selv har jeg to-tre minutters andakter hver gang. Nå har jeg tatt opp 25 nye kortbetraktninger.
Les mer Publisert den 25. Mars 2014
Lederskifte i Radio Øst. Fra venstre styreleder Trond Svenneby, avgående daglig leder Nils Gunnar Haraldseid, ny daglig leder Robert Wilskog, og ny ansvarlig redaktør Sølvi Olimb.
En av de største og betydeligste kristne radioene i Norge er Radio Øst. Den har hovedkontor i Råde og når det meste av Østfold, litt inn i Akershus, og store deler av Vestfold. Under generalforsamlingen for andelslaget Radio Øst mandag 17. mars ble daglig leder og ansvarlig redaktør Nils Gunnar Haraldseid takket av for lang og trofast tjeneste. Han blir avløst av Sølvi Olimb som ansvarlig redaktør, og Robert Murphree Wilskog er blitt daglig leder.
Les mer Publisert den 17. Mars 2014
Seminar for menighetsplantere, Betania i Trondheim
Under temaet "Master - Gud er Herre" er representanter fra hele landet samlet for å bli inspirert til forsamlingsbygging. Misjonssambandet vil gjerne ha flere nye fellesskap for misjon og satsing på det lokale planet, og en vil gjerne fornye de en har. To intense dager er fylt med program og gruppesamtaler. Innledere er Øystein Engås, Øivind Augland, Terje Dahle. Selv har jeg temaet "Visjoner og kall som fødte NLM" kombinert med et åpent søndag formiddagsmøte i Betania.
Les mer Publisert den 09. Mars 2014
Unge synger og innleder bibelkurset på Vestborg
Etter en lang dags reise med innlagt trafikkforsinkelse fikk jeg oppleve Gospelkoret på Vestborg vgs i Stranda på Sunnmøre med fullt trøkk. De er et prosjektkor som bare har opptrådt et par ganger, og de innledet bibelkurset jeg skal ha denne uka for elever, personale og bygdefolk. Jeg tror knapt noen av de kristne skolene våre har et så godt frammøte til kristne samlinger som Vestborg - i forhold til elevtallet.
Les mer Publisert den 03. Mars 2014
Vakre vinter-Norge.Foto: Ansgar Krogsrud Bergsvik
Norea+ er nettradioen for dem som vil høre på kristen musikk fra gullalderen, fra de siste 50 årene. Salmer, sanger og åndelige viser, musikk med takk og bønn, tydelige tekster særpreger denne kanalen. Barn, unge og voksne synger. Hver hele time kommer et forkynnende innslag til oppbyggelse, oppmuntring, trøst og veiledning.
Les mer Publisert den 21. Februar 2014
Thor Erik og Ester i Fagerholt Misjonshus, Eidsvoll
16. februar for 200 år siden kalte ledende menn sammen representanter fra hele landet for å gi Norge en grunnlov. Det skjedde på Eidsvoll Verk, bare noen kilometer fra Fagerholt Misjonshus, Styri i Eidsvoll. Annenhver søndag formiddag er det søndagsåpent i misjonshuset, og jeg fikk være gjest og taler 16. februar. På bildet ser vi Thor Erik og Ester, mens folk forsyner seg med kaffe, kringle og vafler i bakgrunnen.
Les mer Publisert den 16. Februar 2014
Bibelhelg i Melhus bedehus
Idet vinterolympiaden kom i gang, er det likevel noen som vil samles til bibelhelg. I det store og trivelige Melhus bedehus sør for Trondheim er det bibelhelg omkring temaet Vintreets hemmelighet. Første kvelden var det om lag 70 deltakere, og omtrent like mange til to timer lørdag formiddag, med deilig grøt mellom samlingene.
Les mer Publisert den 08. Februar 2014
Gruppelederne for alfakurset samlet til en oppsummering til slutt
Bjørnstad Forsamling i Sarpsborg gjennomfører denne vinteren et alfakurs med innføring i alle sider ved den kristne troen. Jeg er invitert til å undervise den niende, tiende og ellevte kvelden. Jeg fikk møte ca. 35 deltakere denne kvelden, personer i sin beste alder. Mange må ha barnevakt, men river seg løs for å få med seg kristen kunnskap.
Les mer Publisert den 04. Februar 2014
Annlaug Sjøen og Bente Tangjerd synger på bedehuset Ljosheim i Sævelandsvik
I overgangen mellom januar og februar er jeg på bibelhelg i Sævelandsvik på Karmøy, i det tradisjonsrike og intime Ljosheim bedehus. Det var Lars Reinlund, tidligere rektor på Framnes videregående skole, som inviterte meg. Fredag kveld var det en god forsamling som møtte fram. Lørdag formiddag kl. 11 er det bibeltime med grøt etterpå, lørdag kveld skal jeg bli kjent med de unge, og søndag kveld har de sitt vanlige søndagsmøte.
Les mer Publisert den 31. Januar 2014
Arne Aarsland leder bibelhelga lørdag i Misjonshuset, Tønsberg
En liten rapport fra bibelhelg i Tønsberg må få plass på bloggen min. Arne Aarsland ønsket velkommen til seminar om nådegavene en lørdag ettermiddag. Vi fikk pizza og brus og kake og kaffe mellom samlingene. Og etter hver time ble det en god samtale. Arne Aarsland er lærer og bonde og styrte det hele på en utmerket måte. Legg merke til den fine talerstolen og kunsten på veggen.
Les mer Publisert den 25. Januar 2014
Møteleder Arnt-Helge Sandvik i Finnestad Misjonsforsamling
I Tasta-området nord i Stavanger ligger et fint bedehus med en allsidig misjonsforsamling. I bibeluka jeg har her, har de spurt om jeg kan gjennomgå nådegavene i løpet av åtte bibeltimer. Det er jeg i full gang med når dette skrives. På de to første kveldene var ca. 40 til stede hver kveld. Det blir tid til en liten kaffepause mellom timene. Møteleder disse to første kveldene var Arnt-Helge Sandvik. Han er til daglig butikksjef i et Living møbelkjøpesenter. Sjelden opplever jeg en møteleder som er så frisk, alminnelig, jordnær, kortfattet, og samtidig åndelig og personlig.
Les mer Publisert den 16. Januar 2014
Misjonsvennene i den trivelige stua på Elvhaug
I en over hundre år gammel, hvit sveitservilla like ved Haga stasjon på Kongsvingerbanen, med utsikt over Glomma, er det regelmessig møtevirksomhet for Misjonssambandet. Jeg fikk være gjest på årets første samling. Men det blir nok siste gang jeg blir med på møte i dette huset. For nå er det solgt. Det var taksert til 900.000, men det gikk for hele 1.250.000. Et så gammelt hus krever mye vedlikehold, det er ikke lenger så praktisk, med toalett i andre etasje, for eksempel. Koselig nok, men en ny tid krever at en tenker økonomisk.
Les mer Publisert den 09. Januar 2014
I en av årets julehilsener til Aud og meg fant jeg denne setningen: "Vi vil gjøre det som er mulig, så vil Han ta seg av det som er umulig." Slik er en ekte gudsfrykt i hverdagen preget av både bønn og arbeid. I bønnen får vi respekt for Herren, takknemlighet for alt han er og gir, og trygghet for at vi blir ledet dag for dag i det nye året. Det kan bli overraskelser, men Herren har makt til å vende alt til det gode.
Les mer Publisert den 29. Desember 2013

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no