Webpastor Asbjørn Kvalbeins blogg


Nyoppusset bedehus i Enebakk
Jeg har vært på bedehusmøter nesten hver kveld i det siste og kan ikke skrive fra alle. Men nå tar jeg med et bilde fra Emaus bedehus i Kirkebygda i Enebakk. I den vakre bygda øst for Oslo har bedehusbygningen tømmertradisjoner fra over 100 år tilbake. I våres ble det tatt i bruk igjen etter en oppussing til flere millioner. Salen er blitt lys og fin, med store vinduer, og med en trivelig barnehage i egen avdeling. De unge har sin stue på loftet.
Les mer Publisert den 25. November 2015
Så langt det kan forenes med andre oppgaver, reiser jeg gjerne rundt om i landet for å forkynne og informere. Her følger listen over oppdrag jeg har sagt ja til for et års tid fremover. Sees vi?
Les mer Publisert den 20. November 2015
Bibelhelg i Kjærre og Skontorp
I Fredrikstad kommune, ut mot sjøen, tett til Råde og Rygge kommuner, ikke langt fra Saltnes, ligger Kjærre misjonshus og Skontorp bedehus. De har møtehelg, og jeg er invitert av Hans Ivar Edvardsen og Tormod Gaustad til å ha bibeltimer. Første møtet ble ledet av Kari Johansen, og Olav Ruud sang. Misjonssambandet og Normisjon driver sammen i Kjærre, et koselig og praktisk misjonshus, der de to første møtene er.
Les mer Publisert den 20. November 2015
Misjonskveld i Nordheimståga
I Nordheimtunet, ved Haukeligrend, i Vinje kommune i Vest-Telemark, samles regelmessig et misjonslag for NLM. Annet frivillig kristent arbeid er det knapt der i bygda, og de setter pris på besøk utenfra. Jeg har et par møter nå, med bibeltimer og misjonsinformasjon, der jeg også forteller om Norea. Første kvelden var vi 18 stk samlet i den trivelige Nordheimståga, som er godt utstyrt med powerpoint-fremviser og datamaskiner. Her er aldersboliger og sykehjem, så et par rullestoler med interesserte venner var også med oss. Bedehuset i bygda er under oppussing.
Les mer Publisert den 12. November 2015
Familiemøte og bibeltime på Fjellet
Tre søndager har jeg vært bibeltimeholder på Fjellet bedehus i Rælingen i Akershus. Der er en inspirerende gjeng av folk i alle aldre. Møteleder 8. november var Frank-Ole Thoresen, rektor på Fjellhaug misjonshøgskole. Før barna skulle på søndagsskole, fikk de med seg en sangstund, både om hvem som er jungelens konge, og om Guds rikes opp-ned-verdier: De små er de store. Jeg sa at det var en stor ære å få tale til dem på selveste farsdagen. Farsaften i går, farsdagen i dag, i morgen Andre dag far.
Les mer Publisert den 08. November 2015
Bibeltimeserie om nådegavene
Sju torsdager framover legger jeg ut en bibeltime om nådegavene i spalten Opplæring her på webpastorsiden. Disse bibeltimene har jeg holdt i kortere eller lengre serier flere steder. To-tre nådegaver tas fram i de sju gjennomgåelsene. Her på siden kan en lese manus og kopiere, eller lytte til bibeltimene og laste dem ned og bruke dem som podcast.
Les mer Publisert den 03. November 2015
Misjonsuke og basar på Bryne
På det store, flotte Saron bedehus, sentralt i stasjonsbyen Bryne, er det en mangslungen virksomhet. Jeg fikk ha bibeltimer over Filipperbrevet 14.-18. oktober, med bra oppslutning. Et høydepunkt var ellers å være med på basar lørdag ettermiddag, arrangert av Eunike misjonsforening, der minst 100 barn, unge og voksne var med. På møteuka var det både Norea og Misjonssambandet som fikk oppmerksomhet og kollekt.
Les mer Publisert den 17. Oktober 2015
70 års feiring for Håpet, Haga
I den store Nes kommune på Romerike er det flere bedehus. Lengst i sør ligger Fredly, som ble bygd like etter en omfattende vekkelse under siste verdenskrig. Det var forkynneren Arne Bergli som ble Guds redskap. En kvinneforening gikk raskt i gang med å bygge bedehus, og det sto ferdig i oktober 1946. Kvinneforeningen Håpet markerte sitt 70 års-jubileum nå. I de senere årene har den også vært åpen for menn. Jeg fikk holde andakt på jubileumsfesten, som var preget av mye barn og ungdom, ja, av en fullsatt sal. Det var Elin Sørvoll, født Tørnby, som ledet festen, og hun er formann i dag.
Les mer Publisert den 10. Oktober 2015
Fredliners på Fredheim
Hinna Misjonslag i Stavanger holder til på det store, flotte Fredheim misjonshus. Der har de også en gnistrende sanggruppe som kaller seg Fredliners. 25-27 september er det bibel- og misjonshelg, og jeg er invitert til å tale. På første kvelden var det riktig mange til stede. Temaet mitt er: Våg å stå som Daniel. Kristne holdninger i en avkristningstid. Det er formannen, Tore Jåtun, som har invitert meg, og jeg bor hos Herborg og Tore på hjemplassen i Jåttåvågen, et område som har forandret seg enormt mye i løpet av en generasjon.
Les mer Publisert den 25. September 2015
Bibelhelg på Vigra
Vigra er ikke bare flyplass for Ålesund, men et levende bygdesamfunn på en naturskjønn øy ut mot havet. For tredje gang besøker jeg nå øya for å ha bibelundervisning - seks bibeltimer på tre dager. Det er Anne Grete og Lars Tolo som har invitert meg. Første kvelden var vi samlet en skoleklasse, omtrent 30 personer. Jeg underviser om hva Bibelen lærer oss om nådegavene, og da er det mye stoff å ta fram.
Les mer Publisert den 18. September 2015
Fingerbingo i Fjellet
Vet du hva fingerbingo er? Alle holder opp fem fingre (eller så mange man har). Når noe klaffer, tas en finger ned. - Alle som har trimmet før møtet. - Alle som har pusset tennene i dag. - Alle som har på seg hvite sokker. Osv. De som har nede alle fingrene, har fått bingo og får en pose Smørbukk på deling. Slik begynte de formiddagsmøtet på Fjellet Bedehus i Rælingen 13. september. Deretter gikk alle barna på søndagsskole, og jeg hadde bibeltime. Som bildet viser, var det godt fremmøte av unge familier og noen få eldre.
Les mer Publisert den 13. September 2015
Håpets kvinner på Skilsø
En utkant på Tromøya i Arendal heter Skilsøy. Der var det i gamle dager bilferge inn til byen. Etter at Tromøy-brua kom, er det blitt en stille idyll, og der ligger det koselige Skilsø bedehus, med minst hundre års tradisjon i veggene. Jeg ble invitert for andre gang til å ha Norea-kveld. Det var naturlig å forkynne om misjon og fortelle om Prosjekt Hanna-arbeidet - Håpets kvinner. Vi var omtrent 20 personer til stede, og de lyttet interessert og stilte gode spørsmål.
Les mer Publisert den 09. September 2015
Kristne radiofolk samlet i Bergen
De kristne lokalradioene har sitt eget forum for samarbeid og inspirasjon. Årsmøte er annet hvert år og kombineres med Kristen Radiokonferanse. Et hovedtema i år var hvordan en kan drive med trosformidling og evangelisering i radio og andre medier. Irene Krokeide Alnes og jeg hadde hvert vårt seminar om dette temaet. Ellers diskuterte de 30 deltakerne om DAB, og det var også temaer om åndskampen i media ved Eivind Sætre og Jarle Haugland. Komiteleder for arrangementet er Ole Andreas Wastvedt fra P7.
Les mer Publisert den 05. September 2015
BOF-klassen på Fjellheim bibelskole
Den er som et stort under, bibelskolen Fjellheim i Tromsø. Ikke bare er den verdens nordligste bibelskole, etter det jeg har hørt. Men den ble til mot alle odds i 1980, i en by med liten kristen virksomhet fra før. Nå er Fjellheim blitt en viktig institusjon, som har fått stor betydning, ikke bare for landsdelen, men for hele Norge og Norden. Denne uka er jeg gjestelærer på andreårskurset BOF - Bibel og formidling. Jeg skal ha ti timer om Galaterbrevet og en time om søndagens tekst.
Les mer Publisert den 24. August 2015
På leir med seniorene
Det har vært tradisjon i flere år å arrangere leir for "Vi over 60" på Solbukta Ungdomssenter, Øyenkilen, Gressvik, Fredrikstad. Den 10-13 august var det så å si fullt igjen, og med stadig noen dagsbesøkende. Rolf Kristian Skaar stilte nok en gang som hovedleder, og med seg hadde han Lillian Ågedal og Reidun Guldhaug. Talere utenom meg var Odd Åge Ågedal og Kåre Ekroll. Sangere: Tove og Einar Bondevik
Les mer Publisert den 11. August 2015
Fullt hus på Solbukta-stevne
Når juli måned vel er passert, pleier det å være stevne på Solbukta Ungdomssenter, Øienkilen Fredrikstad. En ting var at jeg fikk tale om misjon til en fullstappet sal. Noe annet var at jeg fikk høre Sol-koret, som fremførte en hel liten konsert. Dette koret er knyttet til Solbukta. Det var fint vær, og venner fra hele Østfold troppet opp.
Les mer Publisert den 02. August 2015
Hagemøte ble stuemøte
Det har vært mye kjølig vær i juli. Et hagemøte det ble invitert til i Solbakken i Hurdal, lengst nord i Akershus, måtte bli stuemøte søndag 26. juli. Vi var om lag 40 personer samlet - barn, unge og voksne. Misjonsforeningen på Solhøy bedehus inviterte hjem til Kari og John Egil Brennsæter. Jeg talte om Guds tidsplan med Jesus og med våre liv, fem av søsknene Brennsæter sang, og det ble en god prat rundt serveringen i etterkant.
Les mer Publisert den 26. Juli 2015
"Nøktern og liketil" bok om nådegavene
Det er Espen Ottosen som karakteriserer en kort og overkommelig bok om nådegavene som "nøktern og liketil". Den forelå fra trykkeriet i slutten av juni og er skrevet av Yngve Litleskare Leine og Asbjørn Kvalbein. De to forfatterne - en ung og en gammel - fant at de begge hadde holdt bibeltimer om nådegavene. Dermed gikk de like godt sammen om å skrive boken "Nådegavene - til felles beste".
Les mer Publisert den 20. Juli 2015
Førsteklasses ferie for familiene
Sørlandssommer på Drottningborg videregående skole i Grimstad er tilrettelagt godt for både store og små. Om formiddagen samles alle til en sangstund før flokken deles i grupper: Jungelgjengen 1-3 år, Linkusgjengen 4 år til og med 2. klasse, Tweens 3.-6. klasse, og Tennplugg 7. klasse og oppover. De voksne har så sin bibeltimesamling. Utover dagen er det fritid til bading, leking, tubekjøring, hoppeslott, vannski osv. Om kvelden er det sommeråpent og en ekstra samling kl. 22. Innimellom presenteres arbeidet i Norea Mediemisjon.
Les mer Publisert den 15. Juli 2015
Hyggelig minne fra Randaberg
Norea hadde en stor informasjonsstand under NLMs generalforsamling i Randaberg 7.-12. juli. Mange stakk innom for å slå av en prat. Mange tegnet seg som faste givere, og noen økte gavebeløpet. På en avdeling av standen ble møtene streamet på internett, og på et kart kunne vi se hvor folk så sendingene av møtene.
Les mer Publisert den 13. Juli 2015
NLMs generalforsamling i Randaberg
En stor og moderne idrettshall er arena for Misjonssambandets generalforsamling, som blir holdt tredje hvert år. Norea har fått en informasjonsstand sentralt i utstillingsområdet, der svært mange passerer til og fra møtene. Åpningssamlingen var storslått, med skriftlesning, fløytesolo, hilsener fra ordfører, arrangementskomite og hovedstyreformann, samt en sentral og vekkende misjonstale av Anna Sæther, som har fått legge bak seg en livslang tjeneste for kineserne på Taiwan.
Les mer Publisert den 07. Juli 2015
Bibelcamping på Fangekasa
Nå er den fire uker lange sommersesongen på Fangekasa i gang. Denne flotte plassen for bibelcamping ligger nær ved svenskegrensen, i Aremark kommune, mellom Ørje og Halden, og ikke langt fra Rakkestad i vest. En velsignet start på det hele var en konsert ved duoen Lars Mørlid og Peter Sandwall. De har reist sammen i snart 50 år, og de har skrevet mye fin kristen sang og musikk, som har betydd mye i hele Norden, ja, videre enn det. Nå er Lars pensjonert lege, mens Peter fremdeles underviser i musikk på NLA høgskolen, Staffeldtsgate i Oslo. Sjelden hører du noen som kombinerer så fint verdifulle sanger, kvalitetsmusikk og virkelig varm, sjelesørgerisk forkynnelse.
Les mer Publisert den 27. Juni 2015
Bibel og fellesskap 55+ på Bildøy
Midt i uke 24 er det sommerleir for godt voksne på det flotte bibelskoleanlegget på Bildøy. Indremisjonsforbundet har en lang tradisjon for denne samlingen, og i år er vi ca. 65 deltakere. På åpningsmøtet var det så fullt at ekstra stoler måtte til. Jeg skal holde bibeltimene, og ellers skal mange delta. Generalsekretær Erik Furnes talte første kvelden, og Hatikva Sangfellesskap fra Nordhordland sang.
Les mer Publisert den 09. Juni 2015
Norea-aften i Helgeroa
Hæljeroa sier de på den lokale dialekten om bygda som ligger tett ved den vestfoldske skjærgården, sør i Larvik kommune, på grensen til Telemark. For fjerde gang i løpet av fire år ble jeg ønsket velkommen til en ny Norea-aften. Og nok en gang stilte musikklaget fra NLM Sandefjord opp til gode sangavdelinger, med sentrale kristne sanger. Lars Gunnar Røed inviterte og ledet.
Les mer Publisert den 03. Juni 2015
Eselet med korsmerket
Det er mye merkelig i naturen. Jeg er ikke kjent med alle typer av esler. Men jeg har lest at flere av dem har et tydelig korsmerke på ryggen. Legenden sier at korset fikk det fordi det var villig til å bære Jesus Kristus inn i Jerusalem palmesøndag. Jesus snakket om å ta vårt kors opp og følge ham etter i denne verden. Villige til å tjene, gjøre en ydmyk innsats der det trengs.
Les mer Publisert den 28. Mai 2015

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no