Asbjørn i KøbenhavnAsbjørn i København

AK mellom opera og sandskulptur

Av Asbjørn Kvalbein
Publisert 08.06.2012

Jeg er for tiden i København, på studieopphold, men litt turist om kveldene. På bildet ser vi den nye operaen. Og så har de gående en Sandskulpturfestival ute på en brygge, med ni store kunstverk i sand. Fascinerende saker! Men hovedsaken for meg er å besøke bibliotek og sette meg inn i dansk forkynnelse, for å få ideer og inspirasjon. Resultatet blir forhåpentligvis en ny bok. Jeg bor i Hotel Bethel Sømandshjem midt i turist-smørøyet i Nyhavn. Dette hotellet eies av Sømandsmissonen og Broderkretsen i Danmark. Der er kort gangvei til de institusjonene jeg skal besøke. Siste del av oppholdet tilbringer jeg i Schæffergården, et konferansesenter i Gentofte litt utenfor bykjernen. Det eies av Fondet for dansk-norsk samarbeid, og jeg har fått innvilget studiedager der. Et tilsvarende senter er Lysebu i Oslo. På Lysebu har for øvrig kona mi Aud vært i det siste. Som medlem av byrådet i Oslo er hun med på intense drøftinger om budsjetter.

Det er Kristelig studieforbund og Voksenopplæringsforbundet som har bevilget stipend til studieoppholdet mitt, og jeg føler meg privilegert og velsignet.

Relaterte lenker
Utsikt over Nyhavn fra Hotel Bethel SømandshjemUtsikt over Nyhavn fra Hotel Bethel Sømandshjem
 
Kristne i Tyrkia har funnet fred og glede gjennom TV-programmer fra Noreas samarbeidspartner SAT-7. Illustrasjonsfoto.
Bibelske steder er spredt rundt hele det moderne Tyrkia. Tarsus er fødebyen til apostelen Paulus. Ararat-fjellet, som er Tyrkias høyeste, forbindes med hvilestedet for Noas Ark etter den store flommen. Derfor er det tragisk at kristne den dag i dag utgjør mindre enn 1% av befolkningen.
Les mer
Nyeste artikler:
Norea Mediemisjon på Instagram
Instagram

Lær mer om våre prosjekter

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no