Ragnar ved klaveretRagnar Bjerkreim. Foto: Sanden Media Foto: Sanden Media
Norea på NRK1:

Ragnar ved klaveret

Av Synnøve Kvervavik Vatne
Publisert 20.01.2011

Sammen med Sanden Media stod Norea bak søndagens "Åpen himmel" på NRK1. Der fortalte komponist Ragnar Bjerkreim om livet, tonene og et kontrastfylt liv.

Du har helt sikkert hørt musikken til Ragnar Bjerkreim. Kjente norske filmer, sportssendinger og dokumentarfilmer har hatt hans musikalske signatur. I "Åpen himmel" søndag 23. januar fortalte komponisten om livet og tonene.

Hans musikalske oppgave i dette programmet var å tonesette en av Erling Borgens dokumentarfilmer. Vakre pianotoner skulle akkompagnere sterke tv-scener fra Aserbadjan. Kontrastene var store. Og kontraster har det også vært mange av i komponistens liv.

Sorg og flyskrekk
Midt oppi musikalsk suksess opplevde Bjerkreim å få telefonen alle frykter. Hans søster var funnet drept. En som var vant til å jobbe alene, ble plutselig avhengig av fellesskapet.

- Jeg så plutselig kraften og gutsen som ligger i kolleger, nabo og familie. Det er noe med det å stå sammen. Det løfter, fortalte han i denne utgaven av "Åpen himmel," som er produsert av Sanden Media og Norea.

I programmet fortalte han også om flyskrekken sin. Selv om han er en dynamisk og suksessrik komponist som jobber over et stort geografisk område, blir han aldri kvitt frykten for å fly.

- Jeg skulle gjerne hatt deg med på reportasjereisene til New York eller Latin-Amerika, men det tar for lang tid når du må kjøre bil, sa Erling Borgen i programmet.

- Hvis jeg skal bli med dit, må de bygge broer først, lo Ragnar Bjerkreim.

Kjent fra radio
En av Bjerkreims mest kjente komposisjoner er "Velsignelsen" fra verket "Missa Caritatis." Denne spilles hver uke i NRK Radio, og han har fått mange tilbakemeldinger på nettopp denne musikken.

- Ordet "velsignelse" betyr jo "kraftoverføring." Jeg vet ikke om jeg tror på det, men jeg håper på det. Kanskje kan det komme til uttrykk gjennom musikken, sa Bjerkreim.

Se programmet her: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/704907/

Rangér:
Kommentarer
 
Norea Mediemisjon på Instagram
Instagram

Lær mer om våre prosjekter

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no