Opplæring - bibelundervisning


Vanskelige tider
Fjerde i en serie på fem fra 2. Timoteus brev
Vanskelige tider
2Tim 3,1-11
Paulus sitter i fengsel og tenker på to ting: 1. Det kommer til å bli vanskelige og farlige tider. 2. Timoteus er en ung mann, nokså engstelig og svak. Hvordan skal det gå? Paulus kunne ha valgt å si til den uerfarne vennen sin: Det går bra. Jeg sitter i fengsel, men det er en overgang. Alt vil nok falle på plass og få en lykkelig slutt. I stedet svartmaler han situasjonen, dagens tekst skjønnmaler ingenting i verden.
Les mer
Kar til Guds ære
Tredje i en serie om 2. Timoteus brev
Kar til Guds ære
2Tim 2,11-21
Det fins noen store, flotte fugler som kalles albatross. I noen land er de en truet art. På halvøya Izu i Japan plasserte de ut ett hundre store albatrossfigurer laget av tre. Hensikten var å trekke til seg truede albatrosser og oppmuntre dem til å formere seg. En av albatrossene ble virkelig lurt. I mer enn to år prøvde en levende albatross som var fem år gammel og fikk kallenavnet Deko, å kurtisere en tre-albatross.
Les mer
Bli sterk ved nåden
Andre i en serie på fem fra 2. Timoteus brev
Bli sterk ved nåden
2Tim 1:16-18 og 2,1-10
Kristen tro og kristent liv handler i stor grad om relasjoner: Forholdet mellom oss og Gud, og forholdet mellom kristne innbyrdes. 2 Timoteus brev er ytre sett et oppmuntringsbrev fra en aldrende medarbeider, Paulus, til en ung medarbeider, Timoteus. Kristenliv er ikke noe solospill. Vi trenger hverandre.
Les mer
En sunn og oppriktig tro
Første i en serie på fem
En sunn og oppriktig tro
2Tim 1,1-10
Det er overveldende vakkert når eldre personer formidler viktige erfaringer til dem som er yngre. En slik tradisjonsformidling er viktig i alle samfunn. Innenfor det kristne fellesskapet blir det en uunnværlig rikdom. Paulus var apostel og dermed et vitne om åpenbaringen fra Gud for oss alle. Ingen kan kopiere ham i dette. Men Paulus var også en åndelig far for en ung mann, nemlig Timoteus.
Les mer
Fem gode ord å gå på: Gideon
Dommernes bok, kapittel 6.
Fem gode ord å gå på: Gideon
Hver detalj i Bibelen har noe å si oss. Det gjelder for eksempel beretningen om hvordan en av trosheltene, Gideon, ble kalt til tjeneste for Gud.
Les mer
Livsnytelse og livskall, oppdrag og oppgave
Noen bare lever. Andre prøver å se livet litt utenfra og spør: Fins det noen mening med det å leve? Har livet et formål?
Les mer
Stor er Hans trofasthet
Hjelp meg så min troskap varer!
Stor er Hans trofasthet
«Stor er din trofasthet,» heter det i en sang. Det er Guds trofasthet det handler om. Mange ord i Bibelen understreker at Gud er trofast.
Les mer
Ta imot Guds kjærlighet
Det var en gang en ungdom som satt på toget. Han hadde det ikke godt, det kunne alle se. En mann som satt i nærheten av ham, fikk kontakt med gutten. Det viste seg at den unge hadde såret og skuffet foreldrene sine. Først hadde han vært en vanskelig fyr hjemme. Senere hadde han sviktet foreldrenes tillit etter at han var reist hjemmefra.
Les mer
Ikke gi opp, kjære venn
Å knekke motløsheten
Ikke gi opp, kjære venn
En av verdens dyktigste konsertpianister var ungareren Andor Földes, født i 1913, død i 1992. Det er interessant at et ord til oppmuntring forandret hele retningen i livet hans.
Les mer
Å gjøre tjeneste som Jesus
Posisjon, status eller verdighet?
Å gjøre tjeneste som Jesus
Noen kvinner fra en forsamling gikk for å besøke fru D, som var svært syk. Etter at de hadde pratet en stund, reiste de seg for å gå og sa til den syke: «Ester, vi vil fortsette å be for deg.» «Kan dere ikke heller ta oppvasken på kjøkkenet,» svarte Ester, «jeg klarer å be selv.»
Les mer
Lidelsens mening for to kvinner
Hva er Guds mål for livet vårt?
Lidelsens mening for to kvinner
For en tid siden var jeg til stede i en begravelse. En forholdsvis ung mor til fem barn var gått bort, den yngste datteren bare fem–seks år gammel. Da jeg tok farvel med familien etter minnesamværet, tok jeg den lille jenta i hånden og sa: «Ha det godt!» Hun så på meg og spurte: «Hva mener du med det?»
Les mer
Gi dem gode ord
Bibelen er full av velsignende ord
Gi dem gode ord
For tre tusen år siden hendte noe viktig i jødefolkets historie. Kong Salomo hadde vært en mektig og kravstor konge i Jerusalem. Det var lagt opp til at sønnen Rehabeam skulle overta. Folket var trett av høye skatter og tungt tvangsarbeid. Nå lurte de på om de ville få bedre tider
Les mer
Bevisste fedre viser respekt
Noen femtenåringer ble spurt om fedrene sine. De fikk dette spørsmålet: «Hva tenker du på når du hører ordet ’pappa’?» Svarene kom raskt fra begge sider av skalaen.
Les mer
Vandre verdig for kallet
Med Kristus-fantasi i hverdagen
Vandre verdig for kallet
Hvordan skal en kristen leve i hverdagen? Har Bibelen retningslinjer og råd for hvilke holdninger jeg skal vise, hva slags valg jeg bør ta? Svaret er: Ja. Bibelen har mye veiledende stoff. Problemet er at folk ikke bryr seg om å finne det frem, langt mindre om å leve etter den veiledningen de får.
Les mer
Lys opp i en større verden
Om kallet til å drive misjon
Lys opp i en større verden
Den amerikanske forfatteren Robert Louis Stevenson, som levde på 1800-tallet, hadde allerede som tolvåring et poetisk blikk på det han så rundt seg. Fra vinduet sitt i andre etasje så han en mann som tente gatelyktene. Stevensons guvernante kom inn på rommet og spurte hva han gjorde. Tolvåringen svarte: «Jeg ser på en mann som skjærer ut huller av mørket.»
Les mer
Hvorfor Jesus dro til himmelen
Et tidsskille - Kristi himmelfarts dag
Hvorfor Jesus dro til himmelen
Det fortelles om en av astronautene som ble sendt til månen, David Scott, at han så opp mot himmelen og fikk se den planeten han kom fra. Da han trådte ut av romkapselen og ut på månens overflate, sa han: «Jeg kan se rett opp og se jorden.»
Les mer
Var det onde i Guds plan?
Gud styrer, men vi har vilje
Var det onde i Guds plan?
En amerikansk forfatter som het William S. Burroughs skrev dette: «Etter et blikk på denne planeten ville en hvilken som helst besøkende fra det ytre verdensrom si: ’La meg få snakke med ledelsen’.»
Les mer
Andrefiolinisten: Andreas
De anonyme tjenerne i Guds flokk
Andrefiolinisten: Andreas
En mann vandret gjennom en småby. Han var turist og kjente ingen, og ikke var det så mange å se heller. Men han fikk øye på en gammel gråhåret kar som jobbet hardt med å vedlikeholde gaten.
Les mer
Ikke forbi med oss
Guds nåde er ny hver morgen
Ikke forbi med oss
Det var ikke lett å være profeten Jeremia. I førti år holdt han på å forkynne for et gjenstridig folk. For over 2500 år siden var det moralsk utglidning og frafall fra Gud, og profeten gråt ofte mens han innstendig ba folket om å vende om til Herren – både i sitt liv og i sin tro.
Les mer
Blås i bagatellene
Blås i bagatellene – la småting være småting. Se stort på bagatellene – småting kan være store ting. Her er to satser som kan synes å motsi hverandre, men ikke gjør det likevel
Les mer
Nytt liv i Kristus
Gud er en dommer, men det fins en vei ut
Nytt liv i Kristus
Det fins ikke småting i det som har med Gud å gjøre. I dagliglivet pusler vi med masse småtterier. Men Gud kaller oss til å tenke på de store og avgjørende spørsmålene, de som har med livet og evigheten å gjøre.
Les mer
Oppstandelsens konsekvenser
"Jeg lever, og dere skal leve"
Oppstandelsens konsekvenser
Anna Pavlova var en russisk superstjerne av en ballettdanserinne. Hun var berømt tidlig på 1900-tallet og døde i 1931. Anna er blitt utropt til den største ballerina i historien.
Les mer
Du gikk for meg en blodig sti
Et blikk på Jesus i påsken
Du gikk for meg en blodig sti
Profetene så hva som skulle skje
I dag vil jeg samle tankene om profetiene om Jesus og den gjerningen til frelse han ga til oss. En rekke detaljer er forutsagt i Det gamle testamente. Max Lucado har skrevet boken Han valgte naglene. Der hevder han at det er 332 klare profetier om Messias i GT. For eksempel at han ba for overtrederne. At han kom ridende på en eselfole. Og mye mer.
Les mer
Som du vil, Far!
Bønn er å legge seg i den Allmektiges hender
Som du vil, Far!
I dag vil vi sammen tenke litt på en av de mest stressende opplevelsene Jesus hadde i løpet av sine år på jorden. Det hendte i påskehøytiden. Han visste at han sto foran en umenneskelig lidelse dagen etter, den vi kaller Langfredag. Var det noen vei utenom? Jesus ba inderlig til sin himmelske Far.
Les mer
Påskekongen blir salvet
Palmesøndag.
Påskekongen blir salvet
Joh 12,1-13
Jesus Kristus er den store kongen. Han trer fram som konge i påsken, men på en helt annen måte enn folk ventet seg. Merkelig nok ante Pilatus hvem Jesus er, men nesten ingen av de andre skjønte noe. «Pilatus sa da til ham: Men konge er du altså? Jesus svarte: Du sier det, jeg er konge.» (Joh 18,37) ¤ Det er merkelig med folks forventninger: De så etter en krigerkonge på en hvit hest. De fikk en snekker på et esel. De ønsket seg en profet. De fikk en som oppfylte profetiene. De ville ha en fakkelbærer av en frigjøringshelt. De fikk en frelser som fornedret seg. De fikk ingenting av det de ønsket seg, men de fikk alt de trengte.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no