Opplæring - bibelundervisning


Andor Földes
Å knekke motløsheten
Ikke gi opp, kjære venn
En av verdens dyktigste konsertpianister var ungareren Andor Földes, født i 1913, død i 1992. Det er interessant at et ord til oppmuntring forandret hele retningen i livet hans.
Les mer
Posisjon, status eller verdighet?
Å gjøre tjeneste som Jesus
Noen kvinner fra en forsamling gikk for å besøke fru D, som var svært syk. Etter at de hadde pratet en stund, reiste de seg for å gå og sa til den syke: «Ester, vi vil fortsette å be for deg.» «Kan dere ikke heller ta oppvasken på kjøkkenet,» svarte Ester, «jeg klarer å be selv.»
Les mer
Hva er Guds mål for livet vårt?
Lidelsens mening for to kvinner
For en tid siden var jeg til stede i en begravelse. En forholdsvis ung mor til fem barn var gått bort, den yngste datteren bare fem–seks år gammel. Da jeg tok farvel med familien etter minnesamværet, tok jeg den lille jenta i hånden og sa: «Ha det godt!» Hun så på meg og spurte: «Hva mener du med det?»
Les mer
Bibelen er full av velsignende ord
Gi dem gode ord
For tre tusen år siden hendte noe viktig i jødefolkets historie. Kong Salomo hadde vært en mektig og kravstor konge i Jerusalem. Det var lagt opp til at sønnen Rehabeam skulle overta. Folket var trett av høye skatter og tungt tvangsarbeid. Nå lurte de på om de ville få bedre tider
Les mer
Noen femtenåringer ble spurt om fedrene sine. De fikk dette spørsmålet: «Hva tenker du på når du hører ordet ’pappa’?» Svarene kom raskt fra begge sider av skalaen.
Les mer
Foto: Bjørn Molholdt
Med Kristus-fantasi i hverdagen
Vandre verdig for kallet
Hvordan skal en kristen leve i hverdagen? Har Bibelen retningslinjer og råd for hvilke holdninger jeg skal vise, hva slags valg jeg bør ta? Svaret er: Ja. Bibelen har mye veiledende stoff. Problemet er at folk ikke bryr seg om å finne det frem, langt mindre om å leve etter den veiledningen de får.
Les mer
Lys. Foto: Elin Clausen Elkouby
Om kallet til å drive misjon
Lys opp i en større verden
Den amerikanske forfatteren Robert Louis Stevenson, som levde på 1800-tallet, hadde allerede som tolvåring et poetisk blikk på det han så rundt seg. Fra vinduet sitt i andre etasje så han en mann som tente gatelyktene. Stevensons guvernante kom inn på rommet og spurte hva han gjorde. Tolvåringen svarte: «Jeg ser på en mann som skjærer ut huller av mørket.»
Les mer
Et tidsskille - Kristi himmelfarts dag
Hvorfor Jesus dro til himmelen
Det fortelles om en av astronautene som ble sendt til månen, David Scott, at han så opp mot himmelen og fikk se den planeten han kom fra. Da han trådte ut av romkapselen og ut på månens overflate, sa han: «Jeg kan se rett opp og se jorden.»
Les mer
Bakterier
Gud styrer, men vi har vilje
Var det onde i Guds plan?
En amerikansk forfatter som het William S. Burroughs skrev dette: «Etter et blikk på denne planeten ville en hvilken som helst besøkende fra det ytre verdensrom si: ’La meg få snakke med ledelsen’.»
Les mer
De anonyme tjenerne i Guds flokk
Andrefiolinisten: Andreas
En mann vandret gjennom en småby. Han var turist og kjente ingen, og ikke var det så mange å se heller. Men han fikk øye på en gammel gråhåret kar som jobbet hardt med å vedlikeholde gaten.
Les mer
Guds nåde er ny hver morgen
Ikke forbi med oss
Det var ikke lett å være profeten Jeremia. I førti år holdt han på å forkynne for et gjenstridig folk. For over 2500 år siden var det moralsk utglidning og frafall fra Gud, og profeten gråt ofte mens han innstendig ba folket om å vende om til Herren – både i sitt liv og i sin tro.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
Blås i bagatellene – la småting være småting. Se stort på bagatellene – småting kan være store ting. Her er to satser som kan synes å motsi hverandre, men ikke gjør det likevel
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Gud er en dommer, men det fins en vei ut
Nytt liv i Kristus
Det fins ikke småting i det som har med Gud å gjøre. I dagliglivet pusler vi med masse småtterier. Men Gud kaller oss til å tenke på de store og avgjørende spørsmålene, de som har med livet og evigheten å gjøre.
Les mer
Balettdanserinnen Anna Pavlova
"Jeg lever, og dere skal leve"
Oppstandelsens konsekvenser
Anna Pavlova var en russisk superstjerne av en ballettdanserinne. Hun var berømt tidlig på 1900-tallet og døde i 1931. Anna er blitt utropt til den største ballerina i historien.
Les mer
Et blikk på Jesus i påsken
Du gikk for meg en blodig sti
Profetene så hva som skulle skje
I dag vil jeg samle tankene om profetiene om Jesus og den gjerningen til frelse han ga til oss. En rekke detaljer er forutsagt i Det gamle testamente. Max Lucado har skrevet boken Han valgte naglene. Der hevder han at det er 332 klare profetier om Messias i GT. For eksempel at han ba for overtrederne. At han kom ridende på en eselfole. Og mye mer.
Les mer
Bønn er å legge seg i den Allmektiges hender
Som du vil, Far!
I dag vil vi sammen tenke litt på en av de mest stressende opplevelsene Jesus hadde i løpet av sine år på jorden. Det hendte i påskehøytiden. Han visste at han sto foran en umenneskelig lidelse dagen etter, den vi kaller Langfredag. Var det noen vei utenom? Jesus ba inderlig til sin himmelske Far.
Les mer
Palmesøndag.
Påskekongen blir salvet
Joh 12,1-13
Jesus Kristus er den store kongen. Han trer fram som konge i påsken, men på en helt annen måte enn folk ventet seg. Merkelig nok ante Pilatus hvem Jesus er, men nesten ingen av de andre skjønte noe. «Pilatus sa da til ham: Men konge er du altså? Jesus svarte: Du sier det, jeg er konge.» (Joh 18,37) ¤ Det er merkelig med folks forventninger: De så etter en krigerkonge på en hvit hest. De fikk en snekker på et esel. De ønsket seg en profet. De fikk en som oppfylte profetiene. De ville ha en fakkelbærer av en frigjøringshelt. De fikk en frelser som fornedret seg. De fikk ingenting av det de ønsket seg, men de fikk alt de trengte.
Les mer
Jesus har praktiske idealer for oss
En leder er en tjener
Å lede andre er et fag som det går an å lære. Mange tar kurs og utdanning i lederskap. Om en ikke lærer alle prinsippene, prøver en å ha noen gode forbilder, enten det dreier seg om trenere i idrett, sjefer for store konserner, eller dyktige politiske ledere. Noen ser ut til å ha fått medfødte lederegenskaper, andre må prøve og feile, og de plukker opp visdom underveis.
Les mer
Fra oppmuntringsbrevet i Bibelen
Tre fram for Gud
Bibelen er gitt oss til trøst og oppmuntring. Den er ikke en menneskelig pep-talk basert på god talekunst. Den er Guds åpenbarte ord, selve sannheten gitt oss fra universets skaper og Herre. Da Jesus ble fristet av djevelen, brukte han sitt sterkeste våpen: «Det står skrevet …» Han sa: «Skriften kan ikke gjøres ugyldig.» Han sa også, i Bergprekenen: «For sannelig sier jeg dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste tøddel i loven forgå, før det er skjedd alt sammen.» (Matt 5:18)
Les mer
Djevelen går omkring som en brølende løve
Den åndelige kampen. Ef 6:10-18
Hvordan kan jeg stå imot det onde?
Den berømte amerikanske forfatteren Maya Angelou forteller om bestemoren som opplevde de vanskelige nedgangstidene i USA på 1930-tallet. Hun så opp mot himmelen og sa: «I will step out on the word of God.» «Jeg vil ta et skritt fram på Guds ord.» Bestemoren var enslig, neger og hadde ansvar for en funksjonshemmet sønn og to barnebarn. Men når hun sto foran vanskeligheter store som fjell, løftet hun blikket mot himmelen og sa: «I will step out on the word of God.»
Les mer
Borestranda. Foto: Hilde Svela
Dette er et forfriskende tema. Det hjelper oss til å kaste blikket fremover. Av og til henger vi oss altfor mye opp i fortiden. Tankene surrer rundt hva vi sa, hva vi gjorde, hva vi skulle ha gjort. Men her og nå vil vi se på hvordan vi kan gjøre det beste ut av resten av livet.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
– Taddeus blir bare nevnt under oppramsingen av disiplene, men like fullt var han en av de tolv og spesielt kalt av Jesus. Også han var en viktig del av disippelflokken, men opererte kanskje i større grad i kulissene. Kan du tenke deg å tale over det å være en Taddeus-kristen?
Les mer
Travelhet er ingen løsning
Å leve under tidspresset
Jeg har lest en gammel fortelling om en landsby som kjøpte en flott klokke, som de satte opp midt i landsbyen. En tid senere kom en mann på besøk. Han oppdaget at alle menneskene sov om dagen og arbeidet om natten.
Les mer
Et kall å være kristen i en sekulær verden
Magnetiske mennesker
Noen er omsvermet. De ser ut til å vasse i venner. De har en magnetisk evne til å trekke andre mennesker til seg. Andre kjemper med ensomhet. De merker at folk prater med dem av plikt, og samtalen går snart i stå. De føler seg utenfor.
Les mer
Storm. Beautiful Planet Earth
Den store ildprøven på Karmelfjellet
Hodet innenfor – kroppen utenfor
En misjonær i Kina fortalte om en merkelig skikk blant kineserne mens han gjorde tjeneste der ute. Under gudstjenestene stakk de fleste tilhørerne hodet inn gjennom vinduene og døren. Kroppen var utenom! Det var så uforpliktende på den måten. For da kunne de til enhver tid trekke seg tilbake om de ville.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no