Opplæring - bibelundervisning


Tro, helbredelse og gjøre under
Fjerde program av sju om nådegavene
Tro, helbredelse og gjøre under
Den verdensberømte sangerinnen Marian Anderson ble en gang spurt om hvorfor hun alltid brukte først person flertall, vi, i stedet for det enkle jeg når hun snakket om seg selv. Hun svarte: «Jo lenger man lever, jo mer skjønner man at det er nesten ikke noe du kan gjøre alene. I det arbeidet vi gjør, er mange mennesker involvert: De som skrev musikken, de som laget pianoet som akkompagnatøren spiller på, pianisten som støtter opp om fremførelsene, og mange flere. Så jeg er i dette veldig liten.»
Les mer
Visdoms og kunnskaps tale, tungetale
Tredje program av sju om nådegavene
Visdoms og kunnskaps tale, tungetale
Alle mennesker har naturgaver. Noen er flinke med hendene, andre har lett for å lære språk. Enkelte kan undervise, noen er gode til å skape et trivelig og trygt miljø. Er en nådegave bare en naturgave som er blitt tatt i bruk for forsamlingen? Både ja og nei. Gud står bak i alle fall. Han har skapt oss med naturgaver. Men Gud Den hellige ånd har dessuten utrustet med nådegaver. De kan stå i forlengelsen av naturgavene, men også komme litt på tvers av det en venter.
Les mer
Nådegaven til å vise barmhjertighet
Andre i en serie på sju programmer
Nådegaven til å vise barmhjertighet
Da Peter holdt sin store tale på pinsedag, avsluttet han med å si: «Vend om og la dere døpe i Jesu Kristi navn, hver og en av dere, så dere kan få tilgivelse for syndene, og dere skal få Den hellige ånds gave.» (Apg 2:38) Dette peker på noe grunnleggende. Er du døpt, så har du fått Ånden. Vi kan gi Ånden for trang plass i livet vårt.
Les mer
Nådegaven til å tale profetisk, formane, oppmuntre
Første i en serie på sju programmer
Nådegaven til å tale profetisk, formane, oppmuntre
Vi ønsker oss levende kristne fellesskap, der Guds folk blir fornyet, der vi får glød for å tjene Herren og vinne nye for hans rike. Vi er ikke skapt til å gå ensomme, verken i det vanlige livet eller i livet som kristne. Vi trenger hverandre i et rikt åndelig fellesskap. Når vi nå skal se på de forskjellige nådegavene som blir beskrevet i Det nye testamente, er dette bakgrunnen. Vi ønsker fornyelse og iver ved Den hellige ånd.
Les mer
Jeg syndet igjen …
Finnes det hjelp mot berg- og dalbane-tro?
Jeg syndet igjen …
Kan en være en kristen når en ikke klarer å leve som en kristen? Hva når en gang på gang faller i de samme syndene?
Les mer
En enkelt betyr noe. Ester
Historien kan ta en ny retning
En enkelt betyr noe. Ester
Vi tenker lett for smått om hva ett enkelt menneske kan bety. Ser vi omkring oss, legger vi merke til at mange har evner til å snakke godt for seg og begeistre.
Les mer
Gå i hast – Gå ut på veiene
Da Jesus ville sammenligne evigheten og gleden der, tegnet han bildet av et stort gjestebud – et bryllup. - Guinnes’ rekordbok omtaler verdens største og dyreste bryllup. Det fant sted i Dubai for en del år siden
Les mer
Arv og ansvar
Kallet til å ta vare på det beste
Arv og ansvar
Har du vært med på å rydde et dødsbo? Hvis den avdøde sto deg nær, kan det være en oppgave som fører med seg mange følelser. Ofte står en overfor dilemmaet: Skal vi beholde dette, gi det til et loppemarked, eller bare kaste.
Les mer
Ord som renset sølv. Salme 12.
Vi kan få tjene det sølvrene ordet
Ord som renset sølv. Salme 12.
Har du hørt om Winston Churchill, den legendariske og slagferdige britiske statsministeren under andre verdenskrig? Få var så flinke til å bruke spisse ord som Churchill, som ikke på noen måte – nei, overhodet ikke – var forelsket i Lady Astor. Og denne følelsen var gjensidig.
Les mer
En levende gudsfrykt
Ikke en hei-på-deg-tone overfor Gud
En levende gudsfrykt
For lenge siden var det en hemmelig organisasjon i India. Gjennom mange århundrer hadde denne gruppen drevet med plyndring og mord. Alt skjedde i navnet til den beskyttende gudinnen Kali. Denne Kali krevde faktisk av dem at de røvet på denne måten. Før de dro ut for å herje, hadde de en slags gudstjeneste, og en del av godset de plyndret til seg, ble gitt til guddommen i et av templene hennes. I første del av det nittende århundret ble endelig denne organisasjonen oppløst, etter press fra de britiske myndighetene
Les mer
Undertrykt, men med trygg tro
En lysende kvinneskikkelse
Undertrykt, men med trygg tro
Av og til kan forholdet mellom ektepar være merkelig. Du registrerer det kanskje ikke med en gang. Men når du er blitt nærmere kjent med dem, ser du at det er noe underlig asymmetrisk med de to.
Les mer
Inderlig medynk
Se inn i Jesu hjerte og oppdag:
Inderlig medynk
Tale over Mark 8,1-9
22. juli 2011 opplevde Norge terror som vi ikke hadde sett maken til i det fredelige landet vårt. På ruinene av skuffelse og skrekk så vi imidlertid noe vakkert: Fellesskap og nærhet. Den ensomme ulven som hadde gjort så mye ondt, så ut til å ha skapt mer fellesskap
Les mer
Bli i det du har lært
Femte i en serie på fem om 2. Timoteus brev
Bli i det du har lært
2. Tim 3,14-17
Andre Timoteus brev er som en innholdsrik stafettpinne som overleveres fra en eldre medarbeider til en ung. Stafettpinnen er ikke bare en papphylse, men en bok, et skrift, et læreinnhold, en dyrebar skatt.
Les mer
Vanskelige tider
Fjerde i en serie på fem fra 2. Timoteus brev
Vanskelige tider
2Tim 3,1-11
Paulus sitter i fengsel og tenker på to ting: 1. Det kommer til å bli vanskelige og farlige tider. 2. Timoteus er en ung mann, nokså engstelig og svak. Hvordan skal det gå? Paulus kunne ha valgt å si til den uerfarne vennen sin: Det går bra. Jeg sitter i fengsel, men det er en overgang. Alt vil nok falle på plass og få en lykkelig slutt. I stedet svartmaler han situasjonen, dagens tekst skjønnmaler ingenting i verden.
Les mer
Kar til Guds ære
Tredje i en serie om 2. Timoteus brev
Kar til Guds ære
2Tim 2,11-21
Det fins noen store, flotte fugler som kalles albatross. I noen land er de en truet art. På halvøya Izu i Japan plasserte de ut ett hundre store albatrossfigurer laget av tre. Hensikten var å trekke til seg truede albatrosser og oppmuntre dem til å formere seg. En av albatrossene ble virkelig lurt. I mer enn to år prøvde en levende albatross som var fem år gammel og fikk kallenavnet Deko, å kurtisere en tre-albatross.
Les mer
Bli sterk ved nåden
Andre i en serie på fem fra 2. Timoteus brev
Bli sterk ved nåden
2Tim 1:16-18 og 2,1-10
Kristen tro og kristent liv handler i stor grad om relasjoner: Forholdet mellom oss og Gud, og forholdet mellom kristne innbyrdes. 2 Timoteus brev er ytre sett et oppmuntringsbrev fra en aldrende medarbeider, Paulus, til en ung medarbeider, Timoteus. Kristenliv er ikke noe solospill. Vi trenger hverandre.
Les mer
En sunn og oppriktig tro
Første i en serie på fem
En sunn og oppriktig tro
2Tim 1,1-10
Det er overveldende vakkert når eldre personer formidler viktige erfaringer til dem som er yngre. En slik tradisjonsformidling er viktig i alle samfunn. Innenfor det kristne fellesskapet blir det en uunnværlig rikdom. Paulus var apostel og dermed et vitne om åpenbaringen fra Gud for oss alle. Ingen kan kopiere ham i dette. Men Paulus var også en åndelig far for en ung mann, nemlig Timoteus.
Les mer
Fem gode ord å gå på: Gideon
Dommernes bok, kapittel 6.
Fem gode ord å gå på: Gideon
Hver detalj i Bibelen har noe å si oss. Det gjelder for eksempel beretningen om hvordan en av trosheltene, Gideon, ble kalt til tjeneste for Gud.
Les mer
Livsnytelse og livskall, oppdrag og oppgave
Noen bare lever. Andre prøver å se livet litt utenfra og spør: Fins det noen mening med det å leve? Har livet et formål?
Les mer
Stor er Hans trofasthet
Hjelp meg så min troskap varer!
Stor er Hans trofasthet
«Stor er din trofasthet,» heter det i en sang. Det er Guds trofasthet det handler om. Mange ord i Bibelen understreker at Gud er trofast.
Les mer
Ta imot Guds kjærlighet
Det var en gang en ungdom som satt på toget. Han hadde det ikke godt, det kunne alle se. En mann som satt i nærheten av ham, fikk kontakt med gutten. Det viste seg at den unge hadde såret og skuffet foreldrene sine. Først hadde han vært en vanskelig fyr hjemme. Senere hadde han sviktet foreldrenes tillit etter at han var reist hjemmefra.
Les mer
Ikke gi opp, kjære venn
Å knekke motløsheten
Ikke gi opp, kjære venn
En av verdens dyktigste konsertpianister var ungareren Andor Földes, født i 1913, død i 1992. Det er interessant at et ord til oppmuntring forandret hele retningen i livet hans.
Les mer
Å gjøre tjeneste som Jesus
Posisjon, status eller verdighet?
Å gjøre tjeneste som Jesus
Noen kvinner fra en forsamling gikk for å besøke fru D, som var svært syk. Etter at de hadde pratet en stund, reiste de seg for å gå og sa til den syke: «Ester, vi vil fortsette å be for deg.» «Kan dere ikke heller ta oppvasken på kjøkkenet,» svarte Ester, «jeg klarer å be selv.»
Les mer
Lidelsens mening for to kvinner
Hva er Guds mål for livet vårt?
Lidelsens mening for to kvinner
For en tid siden var jeg til stede i en begravelse. En forholdsvis ung mor til fem barn var gått bort, den yngste datteren bare fem–seks år gammel. Da jeg tok farvel med familien etter minnesamværet, tok jeg den lille jenta i hånden og sa: «Ha det godt!» Hun så på meg og spurte: «Hva mener du med det?»
Les mer
Gi dem gode ord
Bibelen er full av velsignende ord
Gi dem gode ord
For tre tusen år siden hendte noe viktig i jødefolkets historie. Kong Salomo hadde vært en mektig og kravstor konge i Jerusalem. Det var lagt opp til at sønnen Rehabeam skulle overta. Folket var trett av høye skatter og tungt tvangsarbeid. Nå lurte de på om de ville få bedre tider
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no