Opplæring - bibelundervisning


Arv og ansvar
Kallet til å ta vare på det beste
Arv og ansvar
Har du vært med på å rydde et dødsbo? Hvis den avdøde sto deg nær, kan det være en oppgave som fører med seg mange følelser. Ofte står en overfor dilemmaet: Skal vi beholde dette, gi det til et loppemarked, eller bare kaste.
Les mer
Ord som renset sølv. Salme 12.
Vi kan få tjene det sølvrene ordet
Ord som renset sølv. Salme 12.
Har du hørt om Winston Churchill, den legendariske og slagferdige britiske statsministeren under andre verdenskrig? Få var så flinke til å bruke spisse ord som Churchill, som ikke på noen måte – nei, overhodet ikke – var forelsket i Lady Astor. Og denne følelsen var gjensidig.
Les mer
En levende gudsfrykt
Ikke en hei-på-deg-tone overfor Gud
En levende gudsfrykt
For lenge siden var det en hemmelig organisasjon i India. Gjennom mange århundrer hadde denne gruppen drevet med plyndring og mord. Alt skjedde i navnet til den beskyttende gudinnen Kali. Denne Kali krevde faktisk av dem at de røvet på denne måten. Før de dro ut for å herje, hadde de en slags gudstjeneste, og en del av godset de plyndret til seg, ble gitt til guddommen i et av templene hennes. I første del av det nittende århundret ble endelig denne organisasjonen oppløst, etter press fra de britiske myndighetene
Les mer
Undertrykt, men med trygg tro
En lysende kvinneskikkelse
Undertrykt, men med trygg tro
Av og til kan forholdet mellom ektepar være merkelig. Du registrerer det kanskje ikke med en gang. Men når du er blitt nærmere kjent med dem, ser du at det er noe underlig asymmetrisk med de to.
Les mer
Inderlig medynk
Se inn i Jesu hjerte og oppdag:
Inderlig medynk
Tale over Mark 8,1-9
22. juli 2011 opplevde Norge terror som vi ikke hadde sett maken til i det fredelige landet vårt. På ruinene av skuffelse og skrekk så vi imidlertid noe vakkert: Fellesskap og nærhet. Den ensomme ulven som hadde gjort så mye ondt, så ut til å ha skapt mer fellesskap
Les mer
Bli i det du har lært
Femte i en serie på fem om 2. Timoteus brev
Bli i det du har lært
2. Tim 3,14-17
Andre Timoteus brev er som en innholdsrik stafettpinne som overleveres fra en eldre medarbeider til en ung. Stafettpinnen er ikke bare en papphylse, men en bok, et skrift, et læreinnhold, en dyrebar skatt.
Les mer
Vanskelige tider
Fjerde i en serie på fem fra 2. Timoteus brev
Vanskelige tider
2Tim 3,1-11
Paulus sitter i fengsel og tenker på to ting: 1. Det kommer til å bli vanskelige og farlige tider. 2. Timoteus er en ung mann, nokså engstelig og svak. Hvordan skal det gå? Paulus kunne ha valgt å si til den uerfarne vennen sin: Det går bra. Jeg sitter i fengsel, men det er en overgang. Alt vil nok falle på plass og få en lykkelig slutt. I stedet svartmaler han situasjonen, dagens tekst skjønnmaler ingenting i verden.
Les mer
Kar til Guds ære
Tredje i en serie om 2. Timoteus brev
Kar til Guds ære
2Tim 2,11-21
Det fins noen store, flotte fugler som kalles albatross. I noen land er de en truet art. På halvøya Izu i Japan plasserte de ut ett hundre store albatrossfigurer laget av tre. Hensikten var å trekke til seg truede albatrosser og oppmuntre dem til å formere seg. En av albatrossene ble virkelig lurt. I mer enn to år prøvde en levende albatross som var fem år gammel og fikk kallenavnet Deko, å kurtisere en tre-albatross.
Les mer
Bli sterk ved nåden
Andre i en serie på fem fra 2. Timoteus brev
Bli sterk ved nåden
2Tim 1:16-18 og 2,1-10
Kristen tro og kristent liv handler i stor grad om relasjoner: Forholdet mellom oss og Gud, og forholdet mellom kristne innbyrdes. 2 Timoteus brev er ytre sett et oppmuntringsbrev fra en aldrende medarbeider, Paulus, til en ung medarbeider, Timoteus. Kristenliv er ikke noe solospill. Vi trenger hverandre.
Les mer
En sunn og oppriktig tro
Første i en serie på fem
En sunn og oppriktig tro
2Tim 1,1-10
Det er overveldende vakkert når eldre personer formidler viktige erfaringer til dem som er yngre. En slik tradisjonsformidling er viktig i alle samfunn. Innenfor det kristne fellesskapet blir det en uunnværlig rikdom. Paulus var apostel og dermed et vitne om åpenbaringen fra Gud for oss alle. Ingen kan kopiere ham i dette. Men Paulus var også en åndelig far for en ung mann, nemlig Timoteus.
Les mer
Fem gode ord å gå på: Gideon
Dommernes bok, kapittel 6.
Fem gode ord å gå på: Gideon
Hver detalj i Bibelen har noe å si oss. Det gjelder for eksempel beretningen om hvordan en av trosheltene, Gideon, ble kalt til tjeneste for Gud.
Les mer
Livsnytelse og livskall, oppdrag og oppgave
Noen bare lever. Andre prøver å se livet litt utenfra og spør: Fins det noen mening med det å leve? Har livet et formål?
Les mer
Stor er Hans trofasthet
Hjelp meg så min troskap varer!
Stor er Hans trofasthet
«Stor er din trofasthet,» heter det i en sang. Det er Guds trofasthet det handler om. Mange ord i Bibelen understreker at Gud er trofast.
Les mer
Ta imot Guds kjærlighet
Det var en gang en ungdom som satt på toget. Han hadde det ikke godt, det kunne alle se. En mann som satt i nærheten av ham, fikk kontakt med gutten. Det viste seg at den unge hadde såret og skuffet foreldrene sine. Først hadde han vært en vanskelig fyr hjemme. Senere hadde han sviktet foreldrenes tillit etter at han var reist hjemmefra.
Les mer
Ikke gi opp, kjære venn
Å knekke motløsheten
Ikke gi opp, kjære venn
En av verdens dyktigste konsertpianister var ungareren Andor Földes, født i 1913, død i 1992. Det er interessant at et ord til oppmuntring forandret hele retningen i livet hans.
Les mer
Å gjøre tjeneste som Jesus
Posisjon, status eller verdighet?
Å gjøre tjeneste som Jesus
Noen kvinner fra en forsamling gikk for å besøke fru D, som var svært syk. Etter at de hadde pratet en stund, reiste de seg for å gå og sa til den syke: «Ester, vi vil fortsette å be for deg.» «Kan dere ikke heller ta oppvasken på kjøkkenet,» svarte Ester, «jeg klarer å be selv.»
Les mer
Lidelsens mening for to kvinner
Hva er Guds mål for livet vårt?
Lidelsens mening for to kvinner
For en tid siden var jeg til stede i en begravelse. En forholdsvis ung mor til fem barn var gått bort, den yngste datteren bare fem–seks år gammel. Da jeg tok farvel med familien etter minnesamværet, tok jeg den lille jenta i hånden og sa: «Ha det godt!» Hun så på meg og spurte: «Hva mener du med det?»
Les mer
Gi dem gode ord
Bibelen er full av velsignende ord
Gi dem gode ord
For tre tusen år siden hendte noe viktig i jødefolkets historie. Kong Salomo hadde vært en mektig og kravstor konge i Jerusalem. Det var lagt opp til at sønnen Rehabeam skulle overta. Folket var trett av høye skatter og tungt tvangsarbeid. Nå lurte de på om de ville få bedre tider
Les mer
Bevisste fedre viser respekt
Noen femtenåringer ble spurt om fedrene sine. De fikk dette spørsmålet: «Hva tenker du på når du hører ordet ’pappa’?» Svarene kom raskt fra begge sider av skalaen.
Les mer
Vandre verdig for kallet
Med Kristus-fantasi i hverdagen
Vandre verdig for kallet
Hvordan skal en kristen leve i hverdagen? Har Bibelen retningslinjer og råd for hvilke holdninger jeg skal vise, hva slags valg jeg bør ta? Svaret er: Ja. Bibelen har mye veiledende stoff. Problemet er at folk ikke bryr seg om å finne det frem, langt mindre om å leve etter den veiledningen de får.
Les mer
Lys opp i en større verden
Om kallet til å drive misjon
Lys opp i en større verden
Den amerikanske forfatteren Robert Louis Stevenson, som levde på 1800-tallet, hadde allerede som tolvåring et poetisk blikk på det han så rundt seg. Fra vinduet sitt i andre etasje så han en mann som tente gatelyktene. Stevensons guvernante kom inn på rommet og spurte hva han gjorde. Tolvåringen svarte: «Jeg ser på en mann som skjærer ut huller av mørket.»
Les mer
Hvorfor Jesus dro til himmelen
Et tidsskille - Kristi himmelfarts dag
Hvorfor Jesus dro til himmelen
Det fortelles om en av astronautene som ble sendt til månen, David Scott, at han så opp mot himmelen og fikk se den planeten han kom fra. Da han trådte ut av romkapselen og ut på månens overflate, sa han: «Jeg kan se rett opp og se jorden.»
Les mer
Var det onde i Guds plan?
Gud styrer, men vi har vilje
Var det onde i Guds plan?
En amerikansk forfatter som het William S. Burroughs skrev dette: «Etter et blikk på denne planeten ville en hvilken som helst besøkende fra det ytre verdensrom si: ’La meg få snakke med ledelsen’.»
Les mer
Andrefiolinisten: Andreas
De anonyme tjenerne i Guds flokk
Andrefiolinisten: Andreas
En mann vandret gjennom en småby. Han var turist og kjente ingen, og ikke var det så mange å se heller. Men han fikk øye på en gammel gråhåret kar som jobbet hardt med å vedlikeholde gaten.
Les mer
Ikke forbi med oss
Guds nåde er ny hver morgen
Ikke forbi med oss
Det var ikke lett å være profeten Jeremia. I førti år holdt han på å forkynne for et gjenstridig folk. For over 2500 år siden var det moralsk utglidning og frafall fra Gud, og profeten gråt ofte mens han innstendig ba folket om å vende om til Herren – både i sitt liv og i sin tro.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no