Oppklaring - spørsmål og svar


Paulus skriver i det første korinterbrevet om forskjellige mennesker som ikke skal arve Guds rike. Blant annet er nevnt noen som er «bløtaktige». Hva slags folk er det? (Kvinne i telefonen)
Emneord:
Jeg gikk en stund på møter i bedehuset, men ikke nå lenger. En dame der var frekk mot meg, og jeg kjente meg både brent og såret etter den kvelden. Jeg har ikke noe fellesskap med noen når det gjelder det kristne nå, så jeg hører helst på kristen radio og leser litt i kristne bøker. Har du noen tanker om dette? (Kvinne)
Emneord:
Når jeg leser i evangeliene, kommer jeg over flere tilfeller der Jesus gjør undere, men så ber han om at det ikke blir fortalt videre. Hvorfor gjorde han det? Kunne han ikke fått en super gratisreklame når ryktene gikk om hva han var i stand til å gjøre?
Emneord:
Det er noe jeg ikke kan forstå. Jesus sier at vi kan ikke være hans disipler hvis vi ikke hater far og mor og kone og barn, ja, også brødre og søstre, ja, også sitt eget liv. Hva mener han med dette? Jeg har lest om misjonærer og andre arbeidere som har reist fra familiene sine for lang tid, og de har sagt at de måtte gjøre det for Guds rikes skyld. Hva mener du om dette? (HE, mann)
Emneord:
Hei, Asbjørn! Jeg har et spørsmål. Jeg lurer på Salme 5, vers 6. Der står det: «Overmodige får ikke stå fram for dine øyne, du hater alle som gjør urett.» Hvordan føyes dette sammen med setningen: «Gud hater synden, men elsker synderen?» Jeg har lurt litt på det verset i salmene. Der er sak og person sammenføyd til det som Gud hater, og synden står ikke for seg selv, slik vi sier i vår setning «Gud hater synden». Hvordan ser jeg rett på dette? Mvh EHF. (Ung mann)
Emneord:

 Du vil finne mange flere spørsmål og svar ved å klikke på kategori-velgeren i høyre kolonne. Deretter kan du klikke deg videre på emneord.

Har du et spørsmål?

Dersom kontaktskjemaet ikke vises. Send en melding til post@norea.no

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no

 

Lær mer om våre prosjekter