Oppklaring - spørsmål og svar


Som en kristen, er det ok å trene yoga? Eller bør man helst unngå det? Har du noen tanker om dette? Jeg har ikke trent det til nå, med tanke på hva det står for, men blir stadig spurt om å være med. Synes det begynner å bli vanskelig å si nei. (Solveig, ca. 30 år)
Emneord:
Nå er jeg ganske forvirret. Veldig mange av prestene og de fleste biskopene vil at kirka skal velsigne alle slags par, også de som lever sammen av samme kjønn. Det sjette budet lyder: «Du skal ikke bryte ekteskapet.» Og det er vel gifting mellom kvinne og mann ekteskapet handler om? Da er vel sex utenom det å se på som ekteskapsbrudd? Jeg har mest lyst til å melde meg ut av kirka, men ser ikke klart noe alternativ der jeg bor. Trenger vi i det hele tatt å være med i et kirkesamfunn? Jeg vil gjerne være en kristen, men er det nødvendig at jeg drasser med meg all striden og forvirringen i kirka? Kan vi ikke bare tro på Gud på egenhånd? (Anonym mann)
Emneord:
Illustrasjonsfoto
Jeg lurer litt på hva Bibelen egentlig sier om tatovering. Jeg tok nemlig en tatovering for fire år siden, som jeg angrer bittert på i dag. Jeg vil gjerne fjerne den, men det er veldig dyrt. Det er en sommerfugl, vet ikke om den har noen betydning. Jeg angrer på at jeg tok den, og da er vel det nok? Da er vel dette en synd Gud har tilgitt, uten at jeg må gjøre noe mer? Hva tenker du om dette? (Kri, jente, 23 år)
Emneord:
Kjære pastor! Nå kommer jeg med et spørsmål. Jeg har godtatt at vi kan være under Jesu blods beskyttelse. Men jeg snakket med en i dag som ikke visste om dette. Tar jeg feil? Er dette bibelsk? Kan en by eller et bygg være under Guds beskyttelse?
Emneord:
Jeg har angst og PTSD, som er slitsom og gjør meg konstant trøtt og sliten. (B., gutt, 17 år)
Emneord:

 Du vil finne mange flere spørsmål og svar ved å klikke på kategori-velgeren i høyre kolonne. Deretter kan du klikke deg videre på emneord.

Har du et spørsmål?

Dersom kontaktskjemaet ikke vises. Send en melding til post@norea.no

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no

 

Lær mer om våre prosjekter