Oppklaring - spørsmål og svar


Hei! Jeg har det siste året slitt en del med det å lyve, helst fordi jeg vil ha oppmerksomhet og sympati. Jeg finner på masse tull om hvor "vondt" jeg har det, fordi jeg vil at folk skal bry seg om meg og gi meg sympati. For en stund siden hadde jeg en opplevelse hvor Gud snakket til meg gjennom forbønn. Etter det har jeg virkelig prøvd mitt beste å holde meg unna løgn, og jeg har virkelig skjerpet meg og blitt mye "flinkere", men faller fremdeles for fristelsen av og til.
Emneord:
Jeg har et teologisk spørsmål som jeg lurer på om du vil kommentere. Det dreier seg om velsignelse. Det kan være et greit utgangspunkt å slå fast at det ikke er noen forbindelse mellom hvordan en troende kristen og en ikke-troende har det. Den kristne kan ha tunge bører å bære gjennom hele livet, mens den ikke-troende kan oppleve at alt går på skinner.
Emneord:
Vi har bedt om forbønn hos dere i Norea i ca. 1 år, og setter stor pris på Norea sitt arbeid, og støtter det. Vi i en storfamilie sliter fælt med vår sønns skilsmisse, har vondt av hans tre barn og har hjulpet dem så godt vi kan, prøver å være gode mot dem alle, vår svigerdatter bor også i bygda, men de vender seg mot oss, fordi vi er kristne. Vår sønn er enslig, drikker mye, men har god jobb, og anklager oss for mye, og kommer og håner kristendommen, og er stygg mot oss. Vår sønn har funnet en ny dame, hun har vært gift to ganger før, og har tre barn.
Emneord:
Jeg bare lurer på om Gud kan hate? Er ikke Gud bare kjærlighet? Bare kom borti noen kraftige "salver" fra Jehovas vitner som mener at Jehova hater visse handlinger … jfr lastekataloger. Hvordan kan Gud hate hvis han er bare god? Jeg tror også på Gud eller JHWH som han heter i GT. (KM, enslig mor)
Emneord:
1. Å "fira midsommar" - er det soltilbedelse, lik 25 desember (natt til 25. desember)? 2. Er "fira midsommar" bibelsk, eller en pagan (hedensk) tradisjon? (Mann, Oslo)
Emneord:

 Du vil finne mange flere spørsmål og svar ved å klikke på kategori-velgeren i høyre kolonne. Deretter kan du klikke deg videre på emneord.

Har du et spørsmål?

Dersom kontaktskjemaet ikke vises. Send en melding til post@norea.no

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no

 

Lær mer om våre prosjekter