Oppklaring - spørsmål og svar


Hei! Jødene regner Abraham som stamfar. Det gjør også araberne. Hva skal vi tenke om det? Vi leser i teksten din og synes du kan hjelpe oss med svaret. (Anonym)
Emneord:
Jeg og min sønn er og besøker min far i en norsk by, og vi vil inn i kirken for å titte, da min sønn på 6 år er nysgjerrig på Gud og kirken. Der ble vi møtt av en prest som var veldig lite imøtekommende, og vi får også beskjed om at vi må kjøpe billett for å titte.
Emneord:
Hei, Asbjørn, jeg møter mange troende som sliter. Flere er redde de ikke er gode nok og frykter de ikke kommer til himmelen. Andre sliter med andre ting. Det skremmer meg at jeg møter så mange som sliter i de karismatiske miljøene. Jeg er enig med Luther at vi må bygge på Guds ord og ikke på følelser. Tror det er for mye fokus på følelser og mye hard, lovisk forkynnelse med stor vekt på alt vi skal gjøre. Mange føler at de kommer til kort. Hadde det ikke vært bedre å forkynne om Jesus og hva Han har gjort? Da tror jeg Norge hadde blitt forandret. Tror ikke Norge forandres med skjenneprekener. Hva tenker du om dette? Broderlig hilsen J (mann).
Emneord:
Hei! Jeg har det siste året slitt en del med det å lyve, helst fordi jeg vil ha oppmerksomhet og sympati. Jeg finner på masse tull om hvor "vondt" jeg har det, fordi jeg vil at folk skal bry seg om meg og gi meg sympati. For en stund siden hadde jeg en opplevelse hvor Gud snakket til meg gjennom forbønn. Etter det har jeg virkelig prøvd mitt beste å holde meg unna løgn, og jeg har virkelig skjerpet meg og blitt mye "flinkere", men faller fremdeles for fristelsen av og til.
Emneord:
Jeg har et teologisk spørsmål som jeg lurer på om du vil kommentere. Det dreier seg om velsignelse. Det kan være et greit utgangspunkt å slå fast at det ikke er noen forbindelse mellom hvordan en troende kristen og en ikke-troende har det. Den kristne kan ha tunge bører å bære gjennom hele livet, mens den ikke-troende kan oppleve at alt går på skinner.
Emneord:

 Du vil finne mange flere spørsmål og svar ved å klikke på kategori-velgeren i høyre kolonne. Deretter kan du klikke deg videre på emneord.

Har du et spørsmål?

Dersom kontaktskjemaet ikke vises. Send en melding til post@norea.no

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no

 

Lær mer om våre prosjekter