Oppklaring - spørsmål og svar


Kjære Asbjørn. Tusen takk for svaret som jeg fikk. (OPKL447 Glede seg til dommens dag?) Det var veldig godt å lese. Vi har ei bibelgruppe som består av fire par, to er kristne og to par er invitert uten at de har noe spesielt forhold til kristendommen. Men vi har hatt tre samlinger, og alle ønsket å fortsette. Vi begynte å lese fra Markus. Vi skal samles nå på lørdag og skal lese hele kapittel 3. Har du noen forslag til hva vi bør vektlegge rundt dette kapitlet? (L, kvinne)
Emneord:
Hei. Vi er en gruppe fra Betania i Trondheim som samles for bibelgruppe en gang i uken. Denne gangen kom vi ovenfor et vanskelig spørsmål: Hva menes med ordet hjerte i Bibelen? Vi leser at man skal bevare hele sitt hjerte for livet går ut fra det. Hva er det da vi skal bevare? Vi synes det er vanskelig å ikke skjønne hva vi skal bevare, ettersom livet faktisk utgår fra det.
Emneord:
En venninne og jeg prater ofte om troen og kristne ting. Hun sier hun beundrer meg som klarer å glede meg til å komme til himmelen. For hun sier: Først må vi gjennom dommens dag, og det blir en vanskelig ting, for hvem har vært god nok? Hun sier hun gruer seg til neste liv og håper hun får leve lengst mulig. Hva skal jeg svare henne? (L, kvinne, mor til tre)
Emneord:
Jeg har lest at Norge aldri før har opplevd så stor innvandring som nå. Skal en åpne grensene helt, eller stenge dem helt? Kan det finnes en mellomløsning? Har Bibelen noe å si om hvordan vi som kristne skal forholde oss?
Emneord:
Hei. En predikant i organisasjonen jeg tilhører / tidligere har jobbet i, mener at fysisk tukt i barneoppdragelsen er etter Guds vilje. Jeg kjenner at det skremmer meg. Kanskje særlig fordi jeg har opplevd svært mye vold som barn. Jeg har hatt stor tillit til denne personen. Og vet at han har stor bibelkunnskap. Når jeg er uenig med han, føles det som jeg ikke er en bibeltro kristen. Dette føles svært sårende. Jeg er imot all form for fysisk avstraffelse. Også klask, ørefiker ol som predikanten mener er etter Guds ord. Hva mener du om dette?
Emneord:

 Du vil finne mange flere spørsmål og svar ved å klikke på kategori-velgeren i høyre kolonne. Deretter kan du klikke deg videre på emneord.

Har du et spørsmål?

Kontakt webpastoren

Webpastoren vil gjerne høre fra deg om du har tanker om det du har lest eller hørt, eller om du vil stille spørsmål som angår troen og livet.

Du kan si fra om du ønsker svar i spalten Spørsmål og svar, eller bare personlig. Du får være anonym i alle fall.YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no

 

Lær mer om våre prosjekter