Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
For tusener av år siden spurte en ung kinesisk keiser en av familiens mest betrodde rådgivere: «Kjære vismann, du har gitt råd til far og bestefar.
Les mer
Dronning Elisabeth II
Da dronning Elisabeth var ung prinsesse, sa hun: «Jeg er en prinsesse, og fordi jeg er en prinsesse, vil jeg gjøre alt jeg liker å gjøre.»
Les mer
Foto: Karl Salvesen
En britisk misjonær som het Timothy Richards, fortalte denne opplevelsen fra Kina. Han hadde møtt en kinesisk intellektuell i Shanghai, som sa at han hadde lest hele Det nye testamente tre ganger.
Les mer
Robert Louis Stevenson
Dikteren Robert Louis Stevenson var kommet til slutten av sitt liv, han var syk og lengtet etter å komme inn til det evige liv.
Les mer
Spørrespalter er populært lesestoff i aviser og blader. I USA har en rekke aviser gjengitt serien med spørsmål og svar under overskriften «Kjære Abby».
Les mer
Foto: Olav Fiskå
Er du kjent med Bibelens verden, vil du ha merket deg disippelen Peter. Tre ganger ble han sett av Jesus på spesielle måter. «Du skal hete Peter,» sa Jesus, «du er en klippe, en fast stein.»
Les mer
Sol over Kvænangsfjellet Foto: Karl Johan Bjørge
Jo mer jeg tenker på hva det kostet Kristus å frelse meg, dess mer vokser hans kjærlighet i mine øyne. Ikke slik at han forandres, men jeg.
Les mer
Det finnes mye åndelig visdom blant mennesker som har levd en stund. En eldre mann hadde vært en kristen gjennom hele livet. Det var en som spurte ham:
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
En forkynner sa at han hadde følt det godt å tenke på at Gud tilgir synder når vi bekjenner dem for ham. Men hva med at han glemmer syndene? Er ikke det noe litt mer usikkert?
Les mer
Vincent van Gogh selvportrett
Vincent Van Gogh kjøpte et speil og brukte seg selv som modell for mange av maleriene sine. Rembrandt laget også en mengde selvportretter, visstnok over hundre.
Les mer
Foto: Øyvind Stavnes
En kar kom til pastoren sin og sa: «Jeg tror jeg har bare ett talent.» Pastoren spurte: «Hvilket talent er det?» Han svarte: «Jeg har kritikkens gave. Jeg er så flink til å kritisere.»
Les mer
En mann hadde hørt noen diskutere om en har rett til å ta livet av dem som er blitt svært syke og hjelpeløse. Han ble sterkt grepet av denne problemstillingen.
Les mer
Bli med til et av de verste slumstrøkene i Chicago. Forfatteren Alex Kotlowitz forteller i boken «Det er ingen barn her» om noen gutter. De vokser opp i dette vanskelige nabolaget.
Les mer
En mor hadde med seg den seks år gamle gutten sin til venterommet hos legen. Mens de ventet, begynte han å stille alle slags spørsmål.
Les mer
Forfatteren Alex Haley hadde et spesielt bilde på kontoret sitt. På bildet var det en skilpadde på toppen av en gjerdestolpe.
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
Hvis du bekjenner blant mennesker her i verden at du hører Jesus til, vil Jesus bekjenne i evigheten at du hører ham til. Han vil se på deg med stor glede, fordi du sto frem for ham her.
Les mer
Foto: Oddvar Pinås
Jesus ble født i det første århundret, men han tilhører alle århundrer. Han ble født som jøde, men tilhører alle folkeslag. Han ble født i Israel, men tilhører alle nasjoner.
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
Det er sagt at en som er en kristen og tror på Jesus, kan være helt sikker på tre ting: At en kan leve fullstendig uten frykt, at en kan bli lykkelig på en ufattelig måte, og at en vil havne i vanskeligheter.
Les mer
Foto: Jan Pedersen
Det som er brutt og knust, kan ha stor verdi i Guds øyne. For å vise hvor stor han er, har han ofte tatt i bruk noe som kan se helt verdiløst ut.
Les mer
Foto: Ragnhild Naterstad
På Bibelen min står det med gullbokstaver: «Den Hellige Skrift». Hvorfor er Bibelen hellig skrift, selv om den inneholder mange historier om forferdelige ting?
Les mer
Rafting. Foto: Anne Marit Høsteland
To forhold kan skape utfordringer i livet: Byrder som er lagt på oss, eller angrep som kommer utenfra.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Det finnes ord som er slitesterke og holder seg gjennom århundrene. I dag vil jeg dele med deg et slikt ord, fra kirkefaderen Augustin. Han sa:
Les mer
Bønn Foto: Moses Hansen
Jeg kan be til Gud intenst og lenge, helt til svetten renner. Men min innsats i bønn er ikke avgjørende for hvordan Guds bønnesvar ser ut.
Les mer
Barn er ikke uten bekymringer. Men de synes å være fri for de fleste av de bekymringene vi voksne lager oss. Mange voksne klager på at de er så trette og slitne.
Les mer
Foto: Karoline Fonn
I himmelen – i evigheten – blir alt nytt. Det blir mye vi ikke får bruk for. En ung jente som het Kristin, skrev:
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no