Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
Foto: Ronny Brede Aase
Noen gutter hadde laget en snøball, og de trillet rundt og rundt med den. Til slutt ble snøballen så stor at de ikke lenger klarte å flytte den.
Les mer
Historien går om to hissige politikere som kom i heftig debatt. Det hendte ikke i Norge, dette, men i et land langt herfra.
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
I året 1957 satte guvernøren for staten Arkansas i USA inn vaktstyrker for å hindre at ni barn med sort hudfarge fikk begynne på en offentlig skole for hvite barn.
Les mer
Det fortelles om en gutt som bodde i Leeds i England for mange år siden. Faren døde, og moren måtte jobbe sent og tidlig for å klare seg.
Les mer
Foto: Michelle Benedikte Skavhaug
En forkynner ble kritisert fordi han sa at det var så enkelt å bli en kristen. Da svarte han: «Sett at du skal reise til et sted, og du ber meg forklare deg veien dit.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Noen får høre: «Vi har dessverre ingen medisiner mot denne sykdommen.» Andre får høre: «Du må nok leve med denne plagen resten av livet.»
Les mer
Foto: Ann Edel Hals
Alle mennesker har det til felles at vi stadig fristes til å gjøre noe galt. Sant å si er det plagsomt. En kristen kan likevel ikke slutte fred med den onde menneskenaturen.
Les mer
Eld under fjell. Foto: Oddbjørn A. Berge
Når onde ting rammer oss som enkeltmennesker eller som fellesskap, kan vi begynne å tvile: Er Gud egentlig god? Ønsker han det beste for menneskene han har skapt?
Les mer
Foto: Gerd Reidun Sæbø
«Jeg er ikke særlig sterk i troen,» sa én til meg. Jeg måtte spørre hva han mente med det. Det kom frem at han trodde nok at Gud hadde makt til å hjelpe mennesker som tviler.
Les mer
Foto: Kristin Håvik
Noen prøver visst å glemme de ti bud. Budene sier at vi ikke skal dyrke andre guder, ikke misbruke Guds navn, holde hviledagen hellig, lyde foreldrene, ikke drepe
Les mer
Jeg har lest om en kvinne som fikk stort ansvar i samfunnet, men likevel hadde overskudd til å være med i menighetsarbeid. Ekteskap og familieliv var også harmonisk.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
Da en rekke europeiske land fikk seg kolonier i Afrika, ble mange enkeltpersoner søkkrike. En som het Cecil Rhodes, fikk et helt land oppkalt etter seg, Rhodesia.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
I 1986 gjorde to brødre som bor i en kibbutz nær Galileasjøen, et enestående funn.
Les mer
Foto: Hallgeir B. Skjelstad
Det fortelles om en familiefar som var travel, men likevel flink til å gi tid og vise omsorg for gutten sin.
Les mer
Dyrene er så merkelig og genialt skapt at de umulig kan ha blitt til ved en tilfeldighet. En isbjørn kan fanges, men finner lett veien tilbake, om det så er femti mil unna der den var.
Les mer
En e-post kom en dag. Motet hadde sviktet hos en mann som hadde lest i Bibelen om at vi må «be i tro, uten å tvile». I Jakobs brev står det om «en tvesinnet mann, ustø på alle sine veier».
Les mer
Julens første gaver
Gull, røkelse og myrra
Vi vet ikke mye om hvem de var, vismennene som kom fra Østen for å tilbe det nyfødte Jesusbarnet. Vi vet ikke engang om de var tre. Det er en tolkning ut fra det faktum at de hadde med seg tre slags gaver:
Les mer
Det hendte for mange år siden, da folk flest måtte leve sparsomt. En familie dro av sted til et jorde fullt av juletrær. De visste at prisen var høy på de fineste trærne.
Les mer
Det finnes mye åndelig visdom blant mennesker som har levd en stund. En eldre mann hadde vært en kristen gjennom hele livet. Det var en som spurte ham:
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
Hvorfor frykter så mange livssyn og religioner det lille barnet som ble født i en krybbe for to tusen år siden?
Les mer
Foto: Anne Marie Orvik
Fireåringen var ivrig til å pakke opp en julekrybbe de hadde kjøpt. Surret inn i silkepapir fant de okser og esler, engler, konger, Josef og Maria. «Her er en sau!» ropte han ivrig før han fant hyrdene. Til slutt pakket de opp den lille krybben med barnet. Gutten kunngjorde: «Og her er Jesusbarnet i bilbarnesetet sitt!»
Les mer
Frelsen er et barn
Barnets natur er både synlig og usynlig
Noen syns det er småpinlig at Jesusetterfølgerne snakker så mye om frelsen. Men det er veldig naturlig. For det handler om å bli reddet.
Les mer
Etter en aften ute kom foreldrene hjem til barna, som de hadde overlatt til en barnepasser. De var fornøyde da de fant at de små sov trygt i sengene sine. Da barnevakten hadde fått sitt honorar og gikk ut gjennom døren, sa hun: «Forresten, jeg lovte Tommy at hvis han holdt seg i sengen, vil dere kjøpe en ponni til ham i morgen.»
Les mer
Julegaver
Mange ønsker, men én er den beste
Hva ønsker du deg til jul? Vi setter opp ønskelister, og så har noen vær så god å gi oss det vi måtte ha lyst på. En julenisse i en butikk fikk høre fra en fremmelig pode:
Les mer
Rett utenfor en liten by i det nordlige Midtvesten i USA var det en liten farm med en høy silo. Bonden pleide å plassere en lysende stjerne på toppen av siloen i advent- og juletiden.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no