Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
Ugress
«Du kan ikke leke med dyret i deg uten å bli et dyr selv,» skriver tidligere generalsekretær i Forente Nasjoner, Dag Hammarskiöld,
Les mer
«Jeg har lyst til å fortelle deg noe om meg selv som du kanskje vil oppfatte som en svakhet,» skriver forfatteren Donald Miller i ungdomsboken Blue Like Jazz.
Les mer
Jeg gleder meg over et kort, svensk barnevers. Det er over 200 år gammelt, og ingen vet hvem som har skrevet det.
Les mer
En ung mor prøvde å få treåringen sin, lille Markus, til å sove en liten middagslur. Da det ikke lyktes, plasserte hun ham i sin egen seng og la seg ved siden av.
Les mer
Morgenlys. Foto: Anne Marie Orvik
Hvordan opplever du morgenen? Han høres litt mellomfornøyd ut, Halvdan Sivertsen, visesangeren, når han synger: «Klokka har ringt, morran e grå. Æ ligg og vet at æ må.»
Les mer
Foto: Moses Hansen
Lys, ikke svar, er det vi trenger når vi har gått oss bort. Har vi bare lyset, finner vi rette veien og vandrer trygt. Karl Sandsmark har skrevet et par fine vers om lyset:
Les mer
En venn ringte og fortalte om en merkelig hverdagsopplevelse med Herren. Han sa til Gud i bønn: «Kan du vekke meg på den og den tid i morgen?»
Les mer
Den danske biskopen Kai Jensen forteller om en gammel kvinne som hadde et nært og tillitsfullt forhold til Gud. Hun sa at ofte når hun skulle be, kom hun ikke lenger enn til de to ordene: Fader Vår.
Les mer
Storaberget. Foto: Jorunn Tunheim
En norsk prest som het Sigvald Skavlan, skrev i sin tid salmer, kantater og dikt. Blant annet laget han kroningskantaten til kong Haakon i 1906.
Les mer
Foto: Per Harald Gjerde
Fra Færøyene fortelles om et sted som heter Kallaneset. De som trengte båtskyss over et sund, måtte stille seg nøyaktig på et bestemt sted for at ropet skulle nå over til den andre siden av sjøen.
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
Vi blir lett fascinert av store planer, fikse teorier, artige systemer og alt som kan ordne opp for oss. Men da Jesus talte om sitt liv, sine ord og sitt nye rike, la han ikke opp til en handlingsplan i ti punkter.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
Hvor er Gud når det forferdelige skjer? Kan han ha godtatt at vi rammes av uforståelige hendelser? Under andre verdenskrig satt en mann i nazistenes fengsel og ventet på å bli henrettet.
Les mer
Primula. Foto: Jorunn Tunheim
En av personene i Bibelen, Jakob, var en luring – slett ikke en fyr jeg ville følt meg trygg på. Men han ville ha med Herren å gjøre.
Les mer
Nordlys. Foto: Øyvind Fagermoen
Jeg overnattet en gang hos en familie et sted nord i Norge. Datteren i huset hadde tydeligvis problemer med å sove natten gjennom.
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
For over hundre år siden var det en stor kristenforfølgelse i Armenia. Tyrkerne truet mange kristne til å gå over til Islam.
Les mer
Anne Marie Mannsåker skrev i sin tid en vidunderlig «Vuggevise for en sjel». Den lyder slik:
Les mer
Noen land preges mer enn andre av rykter og fordommer mellom folkegrupper. Lever vi fredelig og trygt, merker vi lite til det. Men plutselig en dag står vi der
Les mer
Noen er mer enn andre opptatt av å seire. De ser på andre som konkurrenter. En bil som kjører forbi, hisser dem opp til å kjøre om kapp.
Les mer
I dag handler det om en ung mann på et par og tjue år. Han var fisker og hadde nettopp kjøpt seg ny fiskebåt. Samtidig var han redd, for han led av alvorlig sykdom.
Les mer
Jeg ser for meg en skoleklasse i min egen barndom. Elevene måtte pugge salmevers, og ikke alle syntes det var like morsomt.
Les mer
Det som er nytt
Verden bleknet helt ...
Hvordan er en kristen, til forskjell fra andre? En kvinne som nettopp var blitt en troende, fortalte om hvordan hun hadde det. Hun var på et møte sammen med andre kristne og sa det slik:
Les mer
En mann suste av gårde i 90 kilometer i timen på en flat veistrekning et sted her i Norge. Plutselig sovnet han ved rattet.
Les mer
Foto: Ragnhild Naterstad
I 1957 var det en vekkelse i en bygd i Norge. Mange unge bestemte seg for å bli kristne. En eldre kristen sa til en av dem:
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
«Når vi ber til Herren og venter på ham, gir vi ham en mulighet til å forandre sinnsstemningen vår. Hvis vi tar noen få minutter til å være stille for Gud,
Les mer
Høst i Japan. Foto: Dagfinn Solheim
De fleste mennesker som er berømte, blir husket for én spesiell egenskap eller viktig gjerning. Slik også med de store i Bibelen.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no