Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Jesusbarnet og kloden
Store muligheter i den nyfødte
Det finnes et maleri av Maria og Jesusbarnet der den lille holder i de små hendene sine en kule som forestiller jordkloden. Barnet holder kulen som en konge holder det gamle symbolet rikseplet.
Les mer
Morgen ved tjønna. Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Har du det vanskelig i dag? Gruer du for denne dagen? Bibelen og gode salmetekster kan gi oss trøst, mot og oppmuntring.
Les mer
Hvite rognebær Foto Bergliot Herigstad
Med Dietrich Bonhoeffer mistet verden en dyktig teolog og klartenkt forkynner. Han ble hengt av Hitler mot slutten av den andre verdenskrigen. Her er en av Bonhoeffers gode tankerekker:
Les mer
Den amerikanske vismannen og teologen Reinhold Niebuhr har gitt oss følgende bønneord i poetisk form:
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
En populær skolesang blant generasjonene før oss var Mads Nielsens «Hver dag er en sjelden gave». Den kaster himmellys over hverdagene, og den lyder slik:
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
Den berømte kinamisjonæren Hudson Taylor ofret det meste av livet til tjenesten i Kina, men ikke mange kom til tro. Men fruktene kom senere. I dag er det millioner i Kina som tror på Kristus.
Les mer
På et konditori møttes to gamle damer. Jeg satt noen meter unna og kunne overhøre det første spørsmålet fra den ene til den andre: «Er du fornøyd?»
Les mer
Det vil alltid være et forhold mellom hva jeg gjør, og holdningen jeg har til det jeg gjør. En pianist kan følge alle reglene og spille musikken helt nøyaktig, uten å gjøre noen feil.
Les mer
Foto: Inger Valbø
Smittsomme sykdommer fins til alle tider og i alle samfunn. Av det kan vi lære hvordan det onde sprer seg fra person til person. Åndelig virus og ødeleggende holdninger har ringvirkninger.
Les mer
Foto fra Japan: Inger Valbø
Når angsten og ensomheten, kulden og hatet setter et sterkt preg på livet, gir det håp og glede og tenke på «Den oppstandne».
Les mer
Foto: Roar Ljøkjell
Herbert Spencer, som døde i 1903, hevdet at alt i universet passer inn i fem kategorier: Tid, kraft, handling, rom og det materielle. «Fantastisk,» sa folk og var imponert over at hele virkeligheten kunne sammenfattes i noe så enkelt som fem kategorier.
Les mer
Foto: Silje Maria Selvåg
Før de fikk gatelys i byene, måtte de ordne seg med gasslykter og lampetennere som både tente og slukket gatelysene.
Les mer
De hadde god råd, så mann og kone kunne ha hver sin bil. Hun tok seg en kjøretur bare noen dager etter at en helt ny konebil var hentet hos forhandleren.
Les mer
En gammel jødisk fortelling lyder slik: – En dag lekte barnebarnet til rabbi Baruk gjemsel sammen med en annen gutt. Han gjemte seg godt og ventet på at lekekameraten skulle finne ham.
Les mer
Åse Marie Nesse 1934-2001
I de lette dagene har vi ikke så mye bruk for håpet. Men i nedgangstidene finner vi det nedstøvede og bortgjemte håpet fram igjen, skrev dikteren Åse Marie Nesse.
Les mer
Foto: Bjørn Arne Rosland
En ung mann var intenst opptatt av å få se og oppleve Gud. Han gikk til en vis mann som bodde i en enkel stue like ved, og spurte: «Hvordan kan jeg se Gud?»
Les mer
Vannrose Foto: Elisabeth Helberg
Den sitter dypt i folk, den tanken at det å tro på Gud, passer bare for visse mennesker. De må komme fra en kristelig familie, ha religiøse interesser og ha klart seg noenlunde tørrskodd gjennom livet.
Les mer
Før du setter deg godt til rette i flysetet, må du høre sikkerhetsinstrukser. Det handler om å feste sikkerhetsbeltet, om hvor redningsvesten ligger, og hva en skal gjøre hvis trykket i kabinen plutselig forsvinner.
Les mer
En tv-reklame for Mercedes viste en ny bil som kolliderte med en mur under en sikkerhetstest. Deretter ser vi en reporter spørre en Mercedes-ingeniør om hvorfor ikke selskapet holder strikt på patentet sitt, men lar andre få bruke samme teknikk for å minske støtet ved kollisjonen.
Les mer
Jeg vet ikke hvordan det kan måles, men jeg har lest at vi får om lag femti tusen forskjellige tanker i løpet av en dag. De kommer og går.
Les mer
Jesus tegnet av Gustav Doré
Det går en historie om den berømte illustratøren og maleren Gustav Doré. En av elevene hans hadde nettopp fullført et maleri av Jesus. Nå ble det levert til mesteren for vurdering og kritikk.
Les mer
I 1946, da folk slikket sårene etter den andre verdenskrigen, kom filmen «It’s a wonderful Life» av Frank Capra. Produsenten ble spurt om hva som var budskapet i filmen.
Les mer
Foto: Inger Valbø
Gjennom flere år arbeidet forskere med å lage et kunstig miljø som de kalte Biosfære 2. Innenfor det selvoppholdende samfunnet under glass formet de både ørken, regnskog og til og med et verdenshav.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Trygve Bjerkrheim har skrevet et dikt til ettertanke, som kan passe til denne dagen:
Les mer
Trikken Gullfisk, utrangert i 1985
Da jeg som barn gikk til skolen på Bestum i Oslo, måtte jeg to ganger krysse trikkelinjen. Det var ikke så farlig, for førerne var nok spesielt oppmerksomme på skolebarna.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no