Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
Det er gammel og god visdom å opptre to og to. Har jeg et viktig oppdrag å utføre, er det flott å få med seg en hjelper. Det er ensomt og krevende å stå alene når forholdene strammer seg til.
Les mer
Det fins overvåkningssystemer og alarmer overalt. Mange er konstruert slik at et lys skinner fra et punkt til et annet. Så sant lyset får skinne uavbrutt, er alarmen stille.
Les mer
Orrhane Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Folk med alle slags bakgrunner kan kjenne seg fristet til å foreta et sidesprang og være utro mot ektefellen.
Les mer
Foto: Dag Arneson
Jeg fant et lite svensk dikt med ukjent forfatter som satte tankene i sving:
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
De gamle salmene taler vennlige og varme ord, som om det er Gud selv som taler. Hør for eksempel dette verset av Paul Gerhardt:
Les mer
Et eldre ektepar gjorde seg klar til å gå til sengs. Kona sto foran et stort speil og så på seg selv. «Du vet,» sa hun, «når jeg ser i speilet, ser jeg en gammel dame. Rynkete, pløsete og slapp.»
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Bibelen forteller om en dramatisk krise. Fem tusen menn, foruten kvinner og barn, hadde dratt ut i ørkenen for å høre på Jesus. Men så ble de sultne. Ingen kiosker fantes, det var lett å bli utmattet.
Les mer
En prest fikk en tanke om å gå på besøk til en familie i menigheten. Han ringte på forhånd for å avtale tid. Han traff mannen i telefonen, som straks avbrøt og sa:
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
Det er sagt at du kan få flere venner i løpet av én måned ved virkelig å være interessert i dem, enn i løpet av ti år ved å prøve å få dem interessert i deg. (Charles Allen).
Les mer
Å lese i Bibelen gir mye å tenke på. Josef opplevde at det gikk 13 år fra brødrene hans svek ham, til Gud opphøyde ham til statsminister i Egypt. I løpet av disse 13 årene lærte han å stole helt og fullt på Gud.
Les mer
I dag er det mange som avviser all slags religion, fordi det er sagt og gjort så mye forferdelig i religionenes navn opp gjennom historien. Men er det rettferdig å tenke slik?
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
I 1960 kom en roman som på norsk fikk tittelen: «Drep ikke en sangfugl.» To år senere ble den til en spillefilm som vant stor berømmelse. Boken og filmen handler om rasemotsetninger, om skyld og rettferdighet, og har gjort et stort inntrykk.
Les mer
Verdien av penger, aksjer og verdipapirer er ustabil. Ikke engang eksperter kan forklare hva som skjer, eller forutsi hvordan det går. Du kan være millionær i ett øyeblikk og fattigmann i det neste, uten så mye som å ha løftet en finger.
Les mer
Linerle. Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Kan det tenkes noe mer passivt enn å vente? Ja, å være likegyldig eller ikke bry seg, er noe helt uvirksomt. Den som venter på Gud, viser en aktivitet som Han merker seg, og som du har godt av.
Les mer
Kristne mennesker har ikke bare et håp om å få leve evig. De eier et evig håp. En venn som føler han har kort tid igjen, minte meg om denne gamle sangen:
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Blant de mest populære guttenavnene i Norge finner vi de bibelske navnene. Jeg nevner: Daniel, David, Elias, Filip, Benjamin, Isak, Jakob, Johannes, Jonatan, Peter, Markus, Ruben, Jonas, Simon, Stefan, Tomas og Tobias.
Les mer
For noen år siden var det stor optimisme i forhold til reiseliv og passkontroll. Mange land tillot innreise uten at en viste pass. Men nå synes tendensen å gå i motsatt retning.
Les mer
For mange år siden fikk en fattig kvinne komme ut til kysten og se havet for første gang. Merkelig nok var første reaksjonen at tårene begynte å strømme.
Les mer
Hunder heter Nero, men ikke Paulus
Det er en enorm kontrast mellom Paulus og Nero, som levde samtidig. Nero var keiser i Romerriket og satt på sin trone. Navnet hans var kjent over hele imperiet.
Les mer
George Müllers første barnehjem
Et av de store forbildene i historien når det gjelder å be i tro og tillit til Gud, er George Müller, som levde i Bristol i England på 1800-tallet.
Les mer
Barn har masse flotte egenskaper. Barnet er ikke bekymret for om det mister sin status eller setter seg i gjeld om det tar imot en presang.
Les mer
Foto: Roar Ljøkjell
Hun var en stor dikter og forfatter, Elizabeth Barrett Browning, som levde på 1800-tallet. Men faren var så imot at hun giftet seg med Robert Browning at han gjorde henne arveløs og brøt all kontakt.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
En av de astronautene som hadde fått den spesielle opplevelsen å vandre omkring på månen, ble intervjuet, og spørsmålet lød: «Hva tenkte du på da du sto på månen og så tilbake på jorden?»
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Gud brøler ikke til menneskene. Han lager ikke bråk. Han kommer i stillheten, i «en stille susing», som Bibelen uttrykker det.
Les mer
En ung mann ble rammet av kreft i det ene beinet. Et radikalt inngrep måtte til, de amputerte beinet hans. Det viste seg etter en stund at dette ikke var nok til å stanse sykdommen.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no