Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
For mange år siden fikk en fattig kvinne komme ut til kysten og se havet for første gang. Merkelig nok var første reaksjonen at tårene begynte å strømme.
Les mer
Hunder heter Nero, men ikke Paulus
Det er en enorm kontrast mellom Paulus og Nero, som levde samtidig. Nero var keiser i Romerriket og satt på sin trone. Navnet hans var kjent over hele imperiet.
Les mer
George Müllers første barnehjem
Et av de store forbildene i historien når det gjelder å be i tro og tillit til Gud, er George Müller, som levde i Bristol i England på 1800-tallet.
Les mer
Barn har masse flotte egenskaper. Barnet er ikke bekymret for om det mister sin status eller setter seg i gjeld om det tar imot en presang.
Les mer
Foto: Roar Ljøkjell
Hun var en stor dikter og forfatter, Elizabeth Barrett Browning, som levde på 1800-tallet. Men faren var så imot at hun giftet seg med Robert Browning at han gjorde henne arveløs og brøt all kontakt.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
En av de astronautene som hadde fått den spesielle opplevelsen å vandre omkring på månen, ble intervjuet, og spørsmålet lød: «Hva tenkte du på da du sto på månen og så tilbake på jorden?»
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Gud brøler ikke til menneskene. Han lager ikke bråk. Han kommer i stillheten, i «en stille susing», som Bibelen uttrykker det.
Les mer
En ung mann ble rammet av kreft i det ene beinet. Et radikalt inngrep måtte til, de amputerte beinet hans. Det viste seg etter en stund at dette ikke var nok til å stanse sykdommen.
Les mer
Det fortelles noe vakkert fra en bibelskole på Filippinene, der en student ble frustrert over guttetoalettene. De var stadig skitne, ja, rett og slett grisete. Studenten tok mot til seg og klaget til rektor over forholdene.
Les mer
En prestefamilie kom til et nytt sted. Venner i menigheten bakte en velkomstkake til dem. Men sant å si smakte den ikke godt.
Les mer
Foto: Paolo Chenet
Den som har vandret kort på veien, gir fort ferdige og fikse svar på hvorfor noen blir helbredet og andre ikke. Senere tør vi ikke si noe.
Les mer
Er det sikkert at gull og penger er så verdifullt? Har vi ikke etter hvert lært hvor svikefulle de materielle verdiene er? I et dikt som heter «Vi alene» skriver Alice Walker, oversatt av Olav Angell:
Les mer
En mann var svært opptatt av å få seg et piano. Han tenkte på hvor fint det kunne være hvis datteren hans lærte å spille et så fint instrument.
Les mer
Norman Rockwell, selvportrett
En berømt tegning viser en kvinne som kjøper en stor kalkun til festmiddagen på høsttakkefesten. Kalkunen ligger på vekten og slakteren står bak disken. Kunden, en dame omkring seksti år, står og ser på oppveiingen.
Les mer
En person som har fått en livstruende sykdom, men opplever at den ikke utvikler seg videre, kan si: «Nå er jeg så lettet og takknemlig.»
Les mer
Det fins et konkret punkt i verden som er nord, og et annet avgrenset punkt som er sør. De ligger på Nordpolen og Sørpolen. Men det fins ikke noe punkt for øst eller vest.
Les mer
Immanuel
Sammen med oss i fare og frustrasjoner
Det fins mange navn og betegnelser på Jesus. En av dem er Immanuel, som betyr: «Med oss er Gud.» Jesus er kommet for å stå sammen med oss i fare og frustrasjoner i vårt daglige liv.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Et av de menneskene jeg har beundret, er Martin Luther King. Jeg bodde i Amerika da han ble skutt i 1968, og jeg har senere besøkt minnesenteret om ham i Atlanta i Georgia.
Les mer
Kake og foto: Dana Rudusa
Gud har lovet at alt skal tjene til det gode for dem som elsker Ham, for dem som er kalt i samsvar med Hans plan. Det betyr ikke at alt som hender, er godt.
Les mer
Drakk du appelsinjuice til frokost i dag? Alle gode gaver kommer fra Guds hånd. Men siden har de gått gjennom mange menneskers hender.
Les mer
Det er klart han hadde grunn til å være sint, krigsfangen Dietrich Bonhoeffer, som satt i nazistenes fengsel på grunn av sin tro og rettferdighetssans. Men han la fra seg vreden og skrev:
Les mer
Den kristne legen Paul Brand er fabelaktig til å trekke linjer fra hvordan kroppen er skapt, til Guds ufattelige omsorg og nåde. Han skriver for eksempel om moren til det nyfødte spedbarnet.
Les mer
Legen Albert Schweitzer ofret seg for barmhjertighetsarbeid Afrika. Han fikk Nobels fredspris i 1953. I boken «Ærefrykt for livet» skriver han:
Les mer
Abessinsk hare
Martin Luther startet en reformasjon. Men kirken følte det som en revolusjon. Derfor ble han lyst fredløs. Hvem som helst kunne ta livet av ham.
Les mer
Fleksibilitet
En predikant så det som sin oppgave å gå på husbesøk. Han dro en dag for å prate med en eldre enke i menigheten. Mens han snakket med henne, så han en bolle med skrelte peanøtter på bordet.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no