Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
Foto: Jan Pedersen
Det som er brutt og knust, kan ha stor verdi i Guds øyne. For å vise hvor stor han er, har han ofte tatt i bruk noe som kan se helt verdiløst ut.
Les mer
Foto: Ragnhild Naterstad
På Bibelen min står det med gullbokstaver: «Den Hellige Skrift». Hvorfor er Bibelen hellig skrift, selv om den inneholder mange historier om forferdelige ting?
Les mer
Rafting. Foto: Anne Marit Høsteland
To forhold kan skape utfordringer i livet: Byrder som er lagt på oss, eller angrep som kommer utenfra.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Det finnes ord som er slitesterke og holder seg gjennom århundrene. I dag vil jeg dele med deg et slikt ord, fra kirkefaderen Augustin. Han sa:
Les mer
Bønn Foto: Moses Hansen
Jeg kan be til Gud intenst og lenge, helt til svetten renner. Men min innsats i bønn er ikke avgjørende for hvordan Guds bønnesvar ser ut.
Les mer
Barn er ikke uten bekymringer. Men de synes å være fri for de fleste av de bekymringene vi voksne lager oss. Mange voksne klager på at de er så trette og slitne.
Les mer
Foto: Karoline Fonn
I himmelen – i evigheten – blir alt nytt. Det blir mye vi ikke får bruk for. En ung jente som het Kristin, skrev:
Les mer
Vi ville likt å synge en kristelig sang som sa: «Hva som helst kan ikke skje, for min Far har lovet det.» Men en slik sang fins verken i Salmeboken eller i Bibelen.
Les mer
Den som tar imot Jesus Kristus som frelser, blir et radikalt nytt menneske. Det gamle er tilgitt. Du vender deg fra tomme avguder til den levende Gud.
Les mer
Du har sikkert sett opptak av en fotballkamp på tv der du allerede vet hvilket lag som vant. Kampen bølger frem og tilbake. Du kan lett tro at motstanderne vil score og vinne.
Les mer
Vårtegn Foto: Jorunn Tunheim
De dummet seg ut, de to disiplene Jakob og Johannes. De ønsket å få hedersplassene ved siden av Jesus når han en gang overtok all makt.
Les mer
Foto: Geir Huse
«Jeg har skuffet Gud,» sa en person som følte at han ikke lenger kunne kalle seg en kristen. Flere har tenkt slik. De tror at Gud ikke tåler å bli skuffet.
Les mer
Foto: Endre Bjuland
Den blinde og døvstumme personligheten Helen Keller stilte en gang spørsmålet: «Fins det noe verre enn å være født uten syn? Ja, å være seende, men likevel uten å kunne se noe.»
Les mer
Foto: Hjørdis Iversen
Misjonæren Ruth Seabury hadde en gang en samtale med en hindu som var kjent for sitt omfattende sosiale arbeid. Ved en anledning spurte han henne:
Les mer
Et eventyr forteller om en mann som elsket gull. En dag arvet han en formue. Med stor glede pusset han opp soverommet sitt. Tapetene ble av gull. Gardinene ble gullgule.
Les mer
Anker
Vi snakker om noe som er trygt og sikkert som et anker. Men de som har prøvd å håndtere dreggen i en småbåt, vet at det kan både lykkes og mislykkes.
Les mer
Akvedukt, ikke den som omtales i teksten
Den spanske filosofen Unamuno har skrevet om den gamle romerske akvedukten i Segovia, i hjemlandet hans Spania. Denne vannbroen ble bygd i år 109 etter Kristus.
Les mer
Den svenske forfatteren Göran Sahlberg har skrevet et dikt kalt «Tantene». Oversatt til norsk lyder det slik:
Les mer
Foto: Hallgeir B. Skjelstad
Den unge forfatteren Åsa Molin skriver realistisk om det som binder oss som mennesker: «Hvis man begynner å nøste opp sin egen misunnelse,
Les mer
Foto: Rune Sæther
Av og til kan vårt indre være tynget av tusen tunge tanker. Biskop Georg S. Geil formet en vakker bønn for nettopp en slik tilstand.
Les mer
Foto: Inger Valbø
I oldtidsbyen Roma var det visstnok ansatt en embetsmann som alltid hadde døren sin åpen. Enhver romersk borger som var i nød, kunne når som helst henvende seg til ham og be om hjelp.
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
Jeg tror på det miraklet som skjer når et barn blir født. For jeg har sett det tre ganger. Jeg tror at våren vil følge etter vinteren, og at blomster vil spire og vokse fra svart jord.
Les mer
Det største underet Guds folk fikk oppleve i gammel tid, var at de ble ført ut av slavetilstanden i Egypt. Moses ble lederen for denne utrolige frigjøringen. Men det var Guds hånd som styrte.
Les mer
Foto: Geir Huse
Mennesker kjemper overalt for å oppnå frihet. Deretter lager man flere og flere lover som begrenser frihetene. Hvorfor? Fordi altfor mange kjemper for friheten til å gjøre hva de ikke burde gjort.
Les mer
Gud ber oss ikke gjøre alt. Han ber oss ta et minutt av gangen, en time av gangen, en dag av gangen. Og i hvert av disse korte tidsrommene ønsker han at vi er lydige mot hans vilje.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no