Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
Et levende håp
Tidlig i 1920-årene ble Nikolai Bukharin sendt fra Moskva til Kiev for å tale på et stort anti-Gud-møte. Gjennom en time drev han gjøn med den kristne tro helt til det syntes som om hele kristendommens byggverk var rast sammen.
Les mer
Ufattelig lys av håp
Noen tror det er mytologi og overtro, det som skjedde med Jesus Kristus i påsken. Men både tilhengere og motstandere, troende og fornektere på den tiden måtte innrømme at noe helt ekstraordinært hadde hendt.
Les mer
Ofret det beste
Det kan karakteriseres på mange måter: Et vannskille i verdenshistorien. Et motiv som har preget kunsten gjennom flest hundreår.
Les mer
Pulsslaget i kristen tro
Apostelen Peter var en av dem som fulgte Jesus aller tettest de tre årene han virket i det offentlige rom. Døgnet rundt fulgtes de som lærer og elev.
Les mer
Gammelt, godt nytt
Det hendte i en tid da kristendom sto sterkt i folks bevissthet. En kjendis i sin tid, Lord Tennyson, var på påskeferie i en liten britisk landsby. Han spurte en kvinne: «Er det noen nyheter?»
Les mer
Gud er der
Det hendte for mange år siden. Telefonen ringte på kontoret i den kirken i Washington der president Franklin Roosevelt pleide å gå. En ivrig stemme spurte:
Les mer
Utholdenhet
Et lite eventyr forteller om en snegl. En kjølig dag i juni begynte sneglen å klatre opp i et epletre. Mens den dro seg sakte oppover, stakk en makk hodet ut gjennom barken og ga sitt kloke råd:
Les mer
Hele rikdommen eier de
Den skotske kristenlederen John Knox sa: «Ingen andre i verden har, eller har hatt, en slik plass i hjertene som Jesus. Andre guder og herrer kan ha blitt like ivrig tilbedt. Men ingen andre er blitt så høyt elsket.»
Les mer
Alt vi trenger
Noen kan aldri bli fornøyd. Det ligger tykt utenpå dem at de ikke er tilfreds. Men kan ikke det å være misfornøyd drive oss fremover i livet?
Les mer
Styrke helt til mål
Klarer du å se fremover uten å ha en eneste liten bekymring? Jeg tror deg hvis du sier du ikke har noe du er urolig for. For mange er problemet motsatt: De sliter med å ta neste skritt.
Les mer
Ikke bli skuffet
Den verdenskjente kunstneren fra renessansetiden, Michelangelo, var kommet godt opp i årene og snakket med en gammel venn. Vennen sa: «Etter et så godt liv, er det vel hardt å se døden i øynene?»
Les mer
Håp i sorgen
Alle mennesker har en eller annen sorg. Men vi utenforstående vet lite om det. Av og til kan vi si om et menneske at det virker kaldt. Men grunnen kan være at det har sorger å bære som ingen vet om.
Les mer
Forklaringen
Filmkunstneren Woody Allen er kjent for sine mange markerte underholdningsfilmer, men ikke alle er klar over at han er noe av en filosof. Han har tenkt over mange sider ved livet.
Les mer
Alkymisten laget gull av det verdiløse
Forfatteren Tom Wolfe har sagt: «I gammel tid drømte alkymisten om å forvandle vanlige metaller til gull. I dag drømmer han om å forvandle sin personlighet.»
Les mer
Hvem kan være med?
Han hadde lyst til å bli med i en menighet, men der han hadde vært innom, var det en del originale og noen overåndelige mennesker.
Les mer
Tjenester like mye verdt
Alt arbeid er verdt å respektere. På byggeplassen for en ny kirke slo arkitekten av en prat med en av bygningsarbeiderne. «Jeg har hørt at du har en bror som er biskop, stemmer det?»
Les mer
Mors egentlige ønske
Kirkefaderen Augustin var det motsatte av kirkefar da han var ung. Moren Monica var svært bekymret for ham. Særlig da hun fikk høre at Augustin planla å reise til Italia, hvor det var så mange fristelser.
Les mer
Milde Jesus sagde
Mange har fleipet med den gamle søndagsskolesangen «Milde Jesus, du som sagde at til deg skal barna gå». De så for seg Jesus med saga. Og så stanset de der, med et flir over fortidens rare språk.
Les mer
Et tre er et dikt
Det sto en notis om et merkelig paradoks i en amerikansk avis. «Almetrærne i Sørparken i Pittsburg må felles, fordi de kommer i veien for statuen av Joyce Kilmer.
Les mer
Finne en havn
Teaterstykket av Arthur Miller, «En handelsreisendes død», forteller en trist historie om en mann som er opptatt av bare én ting – å lykkes i jobben.
Les mer
Han fikk sin A
Det hendte i den tiden batteriradioer betydde mye for folk som bodde i ødemarka, uten strøm og langt fra folk.
Les mer
En Gud med et ansikt
Familien hadde reist til hytta på fjellet. Veslejenta var ikke helt trygg. Like etter at mamma hadde sagt god natt, ropte hun: «Mamma, kom!»
Les mer
Ankre dypt ned
En mann hadde kjøpt en ny, fin seilbåt og fikk høre at en svær storm nærmet seg. Han visste ikke hva han skulle gjøre. For tenk om han tapte den verdifulle investeringen sin!
Les mer
Få del i arven
En tegneserie viser en advokat som kunngjør sin klients siste vilje. Han leser fra et testamente til en gruppe forventningsfulle slektninger.
Les mer
Han vil lede deg
For tusener av år siden spurte en ung kinesisk keiser en av familiens mest betrodde rådgivere: «Kjære vismann, du har gitt råd til far og bestefar.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no