Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
I 1918 oppdaget den østerrikske barnelegen Ernst Moro den refleksen hos nyfødte barn som senere er blitt kalt Moro-refleksen.
Les mer
En venn ute på internett skrev: «Noen ganger er nåde-behovet sterkt! Da henter jeg fram dikteren Johannes Møllehave.» Diktet hans – Nåden – lyder slik:
Les mer
Gulspurv Foto: Morten Ingebrigtsvold
Ved Duke University gjorde de et nokså makabert eksperiment for en del år siden. Det foregikk ved fakultetet for psykologi, men dreide seg om rotter.
Les mer
Et ektepar godt opp i årene bladde i et gammelt familiealbum, og kona ymtet noe om at mannen hadde hatt atskillig mer hår på hodet for 25 år siden, og hvor kjekk han hadde vært da.
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Fremdeles er det noen som prøver å leve av å pusse skoene til folk. For noen år siden fikk en rik forretningsmann skoene sine pusset av en ung gutt hver dag.
Les mer
Foto: Karoline Fonn
Det var en gang en konge som var plaget av opprørsgrupper. De herjet og ødela. Men en dag hendte det at en gruppe av disse opprørerne overga våpnene sine, knelte ned for kongen og ba om nåde.
Les mer
Det går en historie om en bonde som oppmuntret naboen sin til å smake på eplene hans. – Nei takk, sa naboen. Dette gjentok seg flere ganger, så til slutt sa bonden: – Hva er problemet?
Les mer
Rognebær Foto: Karoline Fonn
Winston Churchill, den berømte britiske statsministeren, deltok på et arrangement i London. To menn kjente ham igjen og begynte å hviske bak ryggen hans: «De sier at Churchill er blitt ganske senil nå.»
Les mer
Jeg blir varm om hjertet når jeg observerer at mange går sammen om gode saker. Spesielt viktig blir det når troens folk satser noe for å bygge det kristne fellesskapet.
Les mer
Det er gammel og god visdom å opptre to og to. Har jeg et viktig oppdrag å utføre, er det flott å få med seg en hjelper. Det er ensomt og krevende å stå alene når forholdene strammer seg til.
Les mer
Det fins overvåkningssystemer og alarmer overalt. Mange er konstruert slik at et lys skinner fra et punkt til et annet. Så sant lyset får skinne uavbrutt, er alarmen stille.
Les mer
Orrhane Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Folk med alle slags bakgrunner kan kjenne seg fristet til å foreta et sidesprang og være utro mot ektefellen.
Les mer
Foto: Dag Arneson
Jeg fant et lite svensk dikt med ukjent forfatter som satte tankene i sving:
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
De gamle salmene taler vennlige og varme ord, som om det er Gud selv som taler. Hør for eksempel dette verset av Paul Gerhardt:
Les mer
Et eldre ektepar gjorde seg klar til å gå til sengs. Kona sto foran et stort speil og så på seg selv. «Du vet,» sa hun, «når jeg ser i speilet, ser jeg en gammel dame. Rynkete, pløsete og slapp.»
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Bibelen forteller om en dramatisk krise. Fem tusen menn, foruten kvinner og barn, hadde dratt ut i ørkenen for å høre på Jesus. Men så ble de sultne. Ingen kiosker fantes, det var lett å bli utmattet.
Les mer
En prest fikk en tanke om å gå på besøk til en familie i menigheten. Han ringte på forhånd for å avtale tid. Han traff mannen i telefonen, som straks avbrøt og sa:
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
Det er sagt at du kan få flere venner i løpet av én måned ved virkelig å være interessert i dem, enn i løpet av ti år ved å prøve å få dem interessert i deg. (Charles Allen).
Les mer
Å lese i Bibelen gir mye å tenke på. Josef opplevde at det gikk 13 år fra brødrene hans svek ham, til Gud opphøyde ham til statsminister i Egypt. I løpet av disse 13 årene lærte han å stole helt og fullt på Gud.
Les mer
I dag er det mange som avviser all slags religion, fordi det er sagt og gjort så mye forferdelig i religionenes navn opp gjennom historien. Men er det rettferdig å tenke slik?
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
I 1960 kom en roman som på norsk fikk tittelen: «Drep ikke en sangfugl.» To år senere ble den til en spillefilm som vant stor berømmelse. Boken og filmen handler om rasemotsetninger, om skyld og rettferdighet, og har gjort et stort inntrykk.
Les mer
Verdien av penger, aksjer og verdipapirer er ustabil. Ikke engang eksperter kan forklare hva som skjer, eller forutsi hvordan det går. Du kan være millionær i ett øyeblikk og fattigmann i det neste, uten så mye som å ha løftet en finger.
Les mer
Linerle. Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Kan det tenkes noe mer passivt enn å vente? Ja, å være likegyldig eller ikke bry seg, er noe helt uvirksomt. Den som venter på Gud, viser en aktivitet som Han merker seg, og som du har godt av.
Les mer
Kristne mennesker har ikke bare et håp om å få leve evig. De eier et evig håp. En venn som føler han har kort tid igjen, minte meg om denne gamle sangen:
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Blant de mest populære guttenavnene i Norge finner vi de bibelske navnene. Jeg nevner: Daniel, David, Elias, Filip, Benjamin, Isak, Jakob, Johannes, Jonatan, Peter, Markus, Ruben, Jonas, Simon, Stefan, Tomas og Tobias.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no