Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
Fødselsmerket
En ung mann hadde et fødselsmerke tvers over ansiktet. Det var mørkerødt og gikk som en stripe fra det ene øyelokket tvers over leppene og munnen, helt ned til halsen og øverst på brystet.
Les mer
Hva som er lovt
En kvinne som heter Annie Johnson Flint, skrev en gang om det å være et Guds barn: «Gud har ikke lovt at himmelen alltid skal være blå, at veien gjennom livet alltid skal være omgitt av blomster.
Les mer
Miskunn skal råde
Det finnes salmevers som på en både enkel og dyp måte sammenfatter hva kristendom egentlig handler om.
Les mer
En hai tok armen hennes
– Jeg prøver å ikke lage en stor såpeopera ut av at jeg ble angrepet av en hai, sier Bethany Hamilton, en jente som var ute og surfet og opplevde at en hai bet av henne den ene armen.
Les mer
Makt er giftig
– Makt er giftig, sa Alexander Sosjenitsyn. Han hadde sittet årevis i fangenskap i Sibir som straff for sine frimodige ytringer.
Les mer
Grønnere gress
En original sa det slik: «Ofte blir vi betatt av at gresset er grønnere på den andre siden. Men du kan vedde på at hvis gresset er grønnere, skyldes det masse arbeid med vanning.»
Les mer
Ufattelige ting
Jeg blir alltid grepet når noen sier noe vakkert om Gud og Jesus. Men storheten ved Guddommen kan i første omgang gjemme seg bak det motsatte.
Les mer
Jeg blir hjulpet
Er det nødvendig å vise styrke i en situasjon, vil Herren gi meg kraften som trengs. Er det nødvendig å bli beskyttet en dag, vil Herren være et skjold for meg.
Les mer
Gi og få råd
En ung leder i et større firma sa til sekretæren sin: – Ikke forstyrr meg, jeg har en viktig avtale. Litt etter kom direktøren og spurte om å få snakke med denne lederen.
Les mer
Løft blikket
Martin Luther var flere ganger i farlige situasjoner. En venn spurte hvordan han kunne være så trygg.
Les mer
Hele tiden hjalp han
De som kommer til himmelen, hva er de opptatt av når de kommer dit? Det kan vi naturligvis ikke vite – hvis vi ikke regner med at Gud selv har fortalt det i Bibelen.
Les mer
Noe ulmende stengte
Da Norman Vincent Peale var gutt, fant han en dag en stor, svart sigar, gjemte seg mellom noen busker og tente på.
Les mer
Kjærlighet uten frykt
En gutt skrev i et brev til Gud: «Kanskje Kain og Abel ikke ville ha drept hverandre så mye hvis de hadde fått hvert sitt rom. Dette har virket godt for broren min og meg.»
Les mer
Med deg i alt
Av og til tar vi feil. En gang iblant blir en snarvei en avvei. Etterpåklokskapen gir oss ekstra lærdom i livets skole. Men de mange tabbene må ikke lamme oss.
Les mer
Ennå ikke gitt oss
Et gammelt norsk ordtak sier: «Vårherre hev like mykje ugjeve som han hev gjeve.» Med andre ord: Det Vårherre ennå ikke har gitt, er like mye som det han allerede har gitt.
Les mer
Enda er jeg trygg
Noen blir mer enn andre satt på prøve. Misjonæren Hudson Taylor arbeidet i Kina for snart hundre og femti år siden – under svært vanskelige forhold.
Les mer
Vær ikke bekymret
Murphys lover blir de kalt – pessimistiske regler for at alt som kan gå galt, det går før eller senere galt. Én lov sier: Å feile er menneskelig. For å rote alt til, trengs en datamaskin.
Les mer
I riktige hender
Mange er blitt skuffet over mennesker som sto dem nær. De kjente seg bedratt, lurt og sveket. Hvordan kan gode mennesker gjøre onde ting? Og hvor er Gud?
Les mer
Alt det vakre
«Om man ville henge all verdens gull og fløyel på en rose eller fiol, ville den likevel si: Jeg vil heller at Mesteren der oppe i himmelen ...
Les mer
Gjemsel
Barn elsker å leke gjemsel. Å være borte, og så bli funnet – stormende jubel. Men også vi voksne leker gjemsel med hverandre. Ofte gjemmer vi oss og holder noe skjult. Da er det slutt på leken.
Les mer
Godhet driver deg
En mann sa etter at han hadde vært til stede på et kristent møte: – Jeg er glad for at jeg har gjort meg ferdig med Gud for lenge siden.
Les mer
Ord for hele uken
Guds hånd er rakt mot oss som en vennlig invitasjon. – Stol på meg, sier han. – La meg hjelpe deg gjennom dagene!
Les mer
Et større perspektiv
Hvordan kan vi tro på Gud når det er så mye ondt i verden? Hvordan kan Gud tillate smerte og elendighet?
Les mer
Et ord skal fullføres
Har kristendommen noen fremtid? Vil den kristne kirke overleve? Det kommer ikke an på fine bygninger og en effektiv organisasjon. Viktigst er at det finnes et trosliv i hjertene.
Les mer
Han tar imot
Noen kan ha det vondt i dag, fordi de skuffet familie og venner. De føler blikk i nakken: – Kunne vi virkelig ikke stole på deg?
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no