Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
Se for deg krigføring i gammel tid. En by er beleiret av fienden. Ingen ting slipper ut eller inn, det blir mangel på forsyninger, og innbyggerne er skrekkslagne.
Les mer
Foto: Elin Clausen Elkouby
Vår tid dyrker de unge og forakter alderdom i den grad at mange eldre føler de ikke lenger er verdt noe.
Les mer
Det skjeve tårn i Pisa
Allerede få år etter at Det skjeve tårn i Pisa var bygd i 1173, begynte det å lene seg over mot den ene siden.
Les mer
Foto: Roar Ljøkjell
Hvis jeg sitter et sted og kjeder meg litt, har jeg lett for å begynne å telle alt mulig. Hvor mange lamper er det i stuen, hvor mange trær på maleriet på veggen, hvor mange striper finner jeg på gardinen, hvor mange mennesker er det i gruppen?
Les mer
Foto: Sverre Hovda
Fins det en Gud? I så fall: Bryr han seg om oss? Kan vi tro at han taler til oss gjennom Bibelen – i dag?
Les mer
Old Faithful, Geysir
En geysir er en kilde som spruter vann høyt opp i luften. Noen geysirer gir varmt vann, andre er særpreget av å være regelmessige med sine utbrudd.
Les mer
En gutt svømte, men fikk kramper og ropte på hjelp. En mann hørte ropet og reddet gutten fra å drukne.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
To venner gikk bortover en travel bygate. Den ene sa: «Hysj! Hører du gresshoppen som spiller?» «Nei,» svarte den andre, «hvordan kan du legge merke til en så svak lyd her i alt bråket?»
Les mer
En person har lagt ut tekster fra dagboken sin på internett. Vedkommende sliter med depresjon og skildrer det slik: «Dagen er tom, jeg er tom. Sover uendelig mye ...
Les mer
Det er en sterk opplevelse å være sammen med småbarn som tar sine aller første skritt. Mor eller far er gjerne i nærheten for å støtte, hjelpe og hindre at barnet slår seg.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
Sommeren 1986 kolliderte to skip i Svartehavet utenfor kysten av Russland. Hundrevis av passasjerer døde da de falt i det kalde vannet.
Les mer
Predikanten Moody forteller om en mann som sa at han gjerne kunne tenke seg å komme til Jesus, men han følte seg lenket fast og kunne ikke bryte ut av lenkene.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
En gutt ble spurt: «Hvor mange guder fins det?» «Én,» svarte han. «Hvordan kan du vite det?» «Fordi det er bare plass til én, for han fyller himmelen og jorden,» svarte gutten.
Les mer
Når en person blir kristen, blir en ikke kvitt sine negative egenskaper, langt mindre makter en å slutte med all slags synder.
Les mer
Når noen har brukket en arm eller et ben, vil legen sette knokkelen i riktig stilling og gipse slik at det skadde kan gro. Når noe annet i livet er gått i stykker, vil et godt kristent fellesskap forkynne om kristen tilgivelse slik at det som er brukket og ødelagt, kan gro.
Les mer
En tsunami feide inn over sørøst-Asia en juledag for noen år siden. Det viste seg at hundretusener var omkommet etter at den voldsomme flodbølgen hadde lagt seg.
Les mer
William Gladstone
William E. Gladstone var statsminister i England i fire perioder på slutten av attenhundretallet.
Les mer
«Tom,» sa onkel John, «har du ei jente?» «Nei, jeg tror ikke det,» sa tenåringen kjapt og løp av sted for å spille fotball.
Les mer
Det fortelles om en ung teologisk student som tok studiene alvorlig. Men mye var vanskelig. Han kom til en kjent forkynner og sa at Bibelen inneholder noen vers som han ikke kunne forstå, og som han var svært opptatt av.
Les mer
En uvanlig kvinne ble intervjuet i avisen. Selv om hun hadde vært enke i mange år, hadde hun tatt seg av seks egne barn og tolv fosterbarn.
Les mer
En elev snakket med rådgiveren på den videregående skolen. Han sa: «Hvordan skal jeg kunne vite hva jeg har lyst til å bli når jeg er ferdig med skolen? Kanskje de ikke har funnet opp jobben min ennå?»
Les mer
Det fortelles fra en høsttakkefest i India for mange år siden. En gammel enke kom til gudstjenesten med en ekstra stor gave i form av ris. Ingen ventet at hun kunne gi så mye.
Les mer
En nysgjerrig tenåring foretok en gang en rundspørring blant folk om hva de ønsket seg aller mest i livet.
Les mer
En fireåring tok på seg de nye skoene sine og sprang nedover fortauet for å vise dem til bestefar.
Les mer
Foto: Ingfrid Lunde
Den danske biskopen Georg S. Geil har gitt oss et vakkert vers som kan gi deg støtte og oppmuntring nettopp for denne dagen – og dagen i morgen.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no