Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
En fireåring som het Nancy, hadde fire søsken, mor og far, og hun gledet seg voldsomt til jul. Det var lett at pakker og pynt fikk all oppmerksomheten. Foreldrene snakket derfor mye med barna om hva som er den egentlige meningen med julen.
Les mer
Mennesker som sliter med tunge tanker og ikke føler de klarer å leve normalt som andre, kan ha en tilleggsbyrde. De skammer seg. Skammer seg over at de ikke fikser livet.
Les mer
Juleposten kommer. Tegning: Asbjørn Tønnessen
Julens rettighet
Han var kreativt gavmild
En mann sa spøkefullt til forfatteren Robert Louis Stevenson at julen ikke var den lykkeligste dagen i familien hans. For den fjorten år gamle datteren Annie hadde fødselsdag på julaften - og dermed følte hun seg snytt, som ikke hadde en atskilt bursdagsfest.
Les mer
Foto: Michelle Benedikte Skavhaug
Jeg merket meg disse setningene i et brev: «Jeg lengter etter kjærligheten, lengter etter å være betydningsfull, jeg kan være, men klarer ikke.
Les mer
Albatross
Ved militærbasen Midway i Stillehavet hadde de problemer med de store albatrossene som forstyrret flytrafikken. Marinen fanget dem i feller og fraktet dem til Filippinene. Men de fant veien tilbake. De sendte dem til Japan. Men de kom igjen. Uansett hvor langt de ble fraktet, fant albatrossene veien hjem.
Les mer
Julestjernen
"Da ble de over all måte glade"
Julebudskapet uttrykkes i Bibelens fortellinger gjennom mange symboler. Et av de fremste er stjernen over Betlehem. Om den har Trygve Bjerkrheim skrevet et dikt:
Les mer
Hvordan vi tenker, binder handlingene våre. En misjonær fortalte fra Mongolia at folk kunne si: «Tirsdag er en dårlig dag for meg.
Les mer
Et kompromiss er et forlik der begge parter gjør innrømmelser. Det er greit i mange saker, men ikke når det står om sannheten, om livet eller andre store verdier.
Les mer
En teolog hadde hatt foredrag for studenter, og ordet var fritt til spørsmål. Taleren sto med bibel og mikrofon i hånden og svarte kort eller langt, alt ettersom.
Les mer
Jeg har aldri lest minneord i avisen som forteller at han eller hun døde av bekymring. Men tro om det ikke er en viktig dødsårsak?
Les mer
For noen kan livet bli som en rutsjetur utforbakke. En mann i byen Philadelphia i USA var kommet fra et godt hjem.
Les mer
Mange gamle byer har fremdeles tydelig preg av de murene som omga tettstedene i tidligere tider. Gatene kan bukte seg på overraskende måter og ende opp i blindveier.
Les mer
En profesjonell ekteskapsrådgiver som heter Earl Grollman, hevder at en skilsmisse kan bli mer traumatisk enn døden.
Les mer
– Jeg vet ikke om noe så drepende som isolasjon. Det fins ikke noe så ødeleggende for fysisk og mental helse som isolasjon av deg fra meg – og oss fra dem.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Kirkefaderen Johannes hadde et tilnavn Krysostomos, som betydde Gullmunnen. Han levde på 400-tallet etter Kristus.
Les mer
En mann var i ferd med å bli glemsom og miste hukommelsen. Han gikk til legen sin for å be om råd. Legen kom til følgende konklusjon:
Les mer
En mann kjørte med en gammel T-Ford langs en øde vei da den uventet sviktet. Han visste ikke mye om biler og ble fortvilet.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
En elev i videregående skole var uheldig og brakk nesen i en idrettstime. Han ble brakt til en legevakt for å få hjelp. Dette hendte i New York.
Les mer
Under andre verdenskrig brukte de oppblåste lokkemidler, tanks av finér og falske oppsett for å villede fienden.
Les mer
I en tegneserie ser vi en mann som kler på seg til et selskap. Han roper til kona si: «Marie, kom og se om denne skjorten er ren nok til å ha på seg!»
Les mer
Foto: Gro Justnæs Kiledal
For mange år siden oppdaget en fugleekspert i Skottland en plante som aldri før var sett på de britiske øyene.
Les mer
Den store italienske billedhuggeren Benvenuto Cellini forteller om en diger marmorblokk med en skade i. Fordi denne skaden var der, ville ingen kunstnere ha den – unntatt én.
Les mer
En ung mann hadde betrodd seg til en sjelesørger og brettet ut om hvor vanskelig det var å leve.
Les mer
For en ørn er rette tid svært viktig. Det er en tid for å bygge reir, det er en tid for at eggene klekkes, det er en tid for å mate ungene.
Les mer
Albert Einstein
Den berømte vitenskapsmannen Albert Einstein deltok i et middagsselskap. En ung universitetsstudent ble sittende ved siden av ham.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no