Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
Foto: Linda Merethe Johansen
Sankthansormen er en art av lysbiller eller ildfluer som kan frembringe lys. Det er over 2000 arter av dem i verden, i Norge har vi bare én: Sankthansormen.
Les mer
En av dem som har bidratt mest til at motsetningene mellom sorte og hvite i USA ble forholdsvis små, var presten Martin Luther King. Med sin kristne etikk pekte han på sunne idealer og respekt for menneskeverdet.
Les mer
En mann fikk høre om et bryllup der de hadde laget et moderne ritual, «tilpasset dagens virkelighet», som de sa.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Dikteren Arnulf Øverland var ikke kjent for å ville fremme kristendommens sak, snarere tvert imot. Men i mange av diktene sine ga han uttrykk for sentrale kristne verdier.
Les mer
I utkanten av store og voksende byer ble det ofte satt opp enkle plankehus på flotte tomter. Selv om de lå langs viktige veier eller hadde flott utsikt, passet ikke husene til den fine beliggenheten.
Les mer
Like ved Tower of London står det en gammel kirke som kalles All Hallows. Innenfor muren som omgir gravplassen ved All Hallows, står det et stort skilt, plassert slik at turistene som forlater Tower, kan lese det.
Les mer
Blir vi lurt eller bedradd, handler det ofte om små ting. Vi ble ikke informert, vi ble uteglemt, og så videre. Men Jesus ble virkelig sveket.
Les mer
Omvandrende selgere har vært en del av kulturen i mange land opp gjennom historien. I det gamle Hellas pleide de å vandre gatelangs og rope ut: «Hva mangler du?»
Les mer
I 1918 oppdaget den østerrikske barnelegen Ernst Moro den refleksen hos nyfødte barn som senere er blitt kalt Moro-refleksen.
Les mer
En venn ute på internett skrev: «Noen ganger er nåde-behovet sterkt! Da henter jeg fram dikteren Johannes Møllehave.» Diktet hans – Nåden – lyder slik:
Les mer
Gulspurv Foto: Morten Ingebrigtsvold
Ved Duke University gjorde de et nokså makabert eksperiment for en del år siden. Det foregikk ved fakultetet for psykologi, men dreide seg om rotter.
Les mer
Et ektepar godt opp i årene bladde i et gammelt familiealbum, og kona ymtet noe om at mannen hadde hatt atskillig mer hår på hodet for 25 år siden, og hvor kjekk han hadde vært da.
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Fremdeles er det noen som prøver å leve av å pusse skoene til folk. For noen år siden fikk en rik forretningsmann skoene sine pusset av en ung gutt hver dag.
Les mer
Foto: Karoline Fonn
Det var en gang en konge som var plaget av opprørsgrupper. De herjet og ødela. Men en dag hendte det at en gruppe av disse opprørerne overga våpnene sine, knelte ned for kongen og ba om nåde.
Les mer
Det går en historie om en bonde som oppmuntret naboen sin til å smake på eplene hans. – Nei takk, sa naboen. Dette gjentok seg flere ganger, så til slutt sa bonden: – Hva er problemet?
Les mer
Rognebær Foto: Karoline Fonn
Winston Churchill, den berømte britiske statsministeren, deltok på et arrangement i London. To menn kjente ham igjen og begynte å hviske bak ryggen hans: «De sier at Churchill er blitt ganske senil nå.»
Les mer
Jeg blir varm om hjertet når jeg observerer at mange går sammen om gode saker. Spesielt viktig blir det når troens folk satser noe for å bygge det kristne fellesskapet.
Les mer
Det er gammel og god visdom å opptre to og to. Har jeg et viktig oppdrag å utføre, er det flott å få med seg en hjelper. Det er ensomt og krevende å stå alene når forholdene strammer seg til.
Les mer
Det fins overvåkningssystemer og alarmer overalt. Mange er konstruert slik at et lys skinner fra et punkt til et annet. Så sant lyset får skinne uavbrutt, er alarmen stille.
Les mer
Orrhane Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Folk med alle slags bakgrunner kan kjenne seg fristet til å foreta et sidesprang og være utro mot ektefellen.
Les mer
Foto: Dag Arneson
Jeg fant et lite svensk dikt med ukjent forfatter som satte tankene i sving:
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
De gamle salmene taler vennlige og varme ord, som om det er Gud selv som taler. Hør for eksempel dette verset av Paul Gerhardt:
Les mer
Et eldre ektepar gjorde seg klar til å gå til sengs. Kona sto foran et stort speil og så på seg selv. «Du vet,» sa hun, «når jeg ser i speilet, ser jeg en gammel dame. Rynkete, pløsete og slapp.»
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Bibelen forteller om en dramatisk krise. Fem tusen menn, foruten kvinner og barn, hadde dratt ut i ørkenen for å høre på Jesus. Men så ble de sultne. Ingen kiosker fantes, det var lett å bli utmattet.
Les mer
En prest fikk en tanke om å gå på besøk til en familie i menigheten. Han ringte på forhånd for å avtale tid. Han traff mannen i telefonen, som straks avbrøt og sa:
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no