Oppmerksomhet - kortandakt


Podkast
Stillhet og hvile
I dag vil jeg tenke på bildet av Gud som den gode, omsorgsfulle gjeteren. Han ser etter alle han har skapt. Han ønsker å ha fellesskap med oss.
Les mer
I dag blir du møtt
Hjerte og tanker flyr i mange retninger. Jesus inviterer oss til å la tankene hvile hos ham. Bekymringer kommer og går. Hos Jesus finner vi det som alltid består.
Les mer
På det siste veistykket
En av verdens aller mest kjente filosofer, Immanuel Kant, levde på 1700-tallet. Han mente at vi bare i begrenset grad kan bruke fornuften for å forstå om det fins en Gud og et liv etter dette.
Les mer
Sann ydmykhet
«En ydmykt person er ikke en menneskelig mus med en sterk følelse av mindreverd. I stedet kan en ydmyk person, moralsk sett, være tapper som en løve og sterk som en Samson.
Les mer
Be om visdom
«Vår gode Gud satte klare grenser for menneskets visdom, men han satte ingen grenser for menneskets dumhet – og det er bare ikke rettferdig,» sa forbundskansler Konrad Adenauer med et smil.
Les mer
Bruke seg selv for andre
Livet vårt kan drives i to retninger. Enten er vi opptatt av å nyte mest mulig, trekke flest mulig til oss av goder og opplevelser.
Les mer
Angrer ikke sitt kall
En venn av meg forteller at moren hans hadde dannet en sanggruppe sammen med to andre damer. Bestevenninnen til denne moren var den ledende i sangtrioen.
Les mer
Sterkere bevitnet
– Det er sterkere bevitnet at Jesus oppsto fra de døde enn det er bevitnet at Julius Cæsar overhodet har levd. Eller at Alexander den store døde 33 år gammel.
Les mer
Vår ende av båten
En vitsetegning viser to menn som sitter i den bakre enden av en livbåt. Der sitter de rolig og gjør ingenting.
Les mer
Regnbuen
En skolegutt som var mer vant til tekniske vidundere enn naturens undere, fikk oppleve ferie på landet. Der så han for første gang regnbuen.
Les mer
Tåredråpene
Michael Green forteller et lite eventyr: «To små tåredråper fløt nedover elven. Den ene tåredråpen spurte den andre: «Hvem er du?»
Les mer
Jippi, sa gutten
I barnelaget holdt lederen, Turid, andakt og fortalte om hvordan Jesus elsker alle, både barn og voksne, gamle og unge – ikke bare de snille og flinke, men alle.
Les mer
Sorgfrie hvilesteder
Jeg kjenner mennesker som er hardt prøvd, til tross for at de tror på Gud og har levd et skikkelig liv.
Les mer
Umulige muligheter
Vi møter alle fra tid til annen muligheter og anledninger, men vi synes de er svært godt forkledd som uløselige problemer.
Les mer
Utvide hjertene
Noen har et hjertelag som favner like vidt som en paraply. Det er plass til deg selv og kanskje én til under paraplyen. Noen har hjertelag som en parasoll. Da er det rom for noen flere.
Les mer
Trygg i Guds omsorg
Storfilmen «Tatt av vinden» gjorde et sterkt inntrykk på folk da den kom i 1939, og den romantiske skuespilleren Clark Gable ble verdenskjent.
Les mer
Puste og leve
En mann som levde av å være komiker, ble kjent for sine slagferdige svar. Da han var blitt nitti år gammel, arrangerte slekt, venner og kjendiser et selskap for ham.
Les mer
Gud skaper morgenen
Det hadde vært en urolig natt, med kraftig regn og tordenbyger. Den lille jenta snakket med mor ved frokosten om hvor redd hun hadde vært. Hun spurte: «Hva gjorde Gud da det tordnet så fælt?»
Les mer
Omtanke for de fattige
Da den indiske folkelederen Mahatma Gandhi en gang gikk om bord på et tog, mistet han den ene skoen, og den falt ned på skinnegangen.
Les mer
Hjelp for det onde hjertet
Etter andre verdenskrig måtte mye gjøres opp. Seks millioner jøder var utryddet. Hvem sto ansvarlig? Hvordan kunne rettferdigheten gjenopprettes?
Les mer
Mulighetens lidenskap
«Skulle jeg ønske meg noe, da ville jeg ikke ønske meg rikdom eller makt, men mulighetens lidenskap,» skriver Søren Kierkegaard.
Les mer
Kom overens på veien
Det er sagt at «når du ligger i en konflikt med noen, så husk at du har mer rett enn din motpart tror, og du tar mer feil enn du er villig til å innrømme».
Les mer
Dele med andre
Som ganske ung reiste jeg på toget sammen med misjonæren Agnar Espegren, en mann jeg hadde kolossal respekt for.
Les mer
Renhet er visdom
En som kaller seg Evangelist, skriver om visdom på et nettsted som kalles Kristenblogg.
Les mer
Guds bumerke
I gammel tid satte folk et bumerke på det de eide. Det kunne være en geometrisk figur som ble hogd inn på hus eller redskap. Bumerket ble også brukt som underskrift av folk som ikke kunne skrive.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

Oppmerksomhet som podkast
Du kan få oppmuntirnger automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no