Oppmuntring - miniessay


Podkast
Fred også under turbulente forhold
Kommet trygt hjem
En britisk misjonær som het Eric Barker, hadde gjort tjeneste i Portugal gjennom hele 50 år. Under forhold som ofte var vanskelige, hadde han trofast forkynt evangeliet.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Om Gud forglömde världen
Tenk om
Det er ofte artig å fantasere litt, å male ut situasjoner med innledningen: Tenk om … Sett at … Hva ville hendt hvis … Jeg har lest en slik fantasifortelling, der en eller annen har forestilt seg at sola tok ferie en dag og lot være å stå opp.
Les mer
Honnørbillett med godt humør
Godta stadiet vi er i
Det sies at menn går gjennom fire stadier. Først, når du tror på julenissen, dernest, når du ikke tror på julenissen, så, når du opptrer som julenissen, og for det fjerde, når du ser ut som julenissen.
Les mer
Foto: Nina Seeberg
Bibelen er den store lysboken
Eksponert for lyset
For en del år siden hadde en mann vært i utlandet. På den tiden var det ikke så vanlig, så det var stor stas. Særlig hvis man hadde med seg en gave hjem.
Les mer
Musikk skapt ved terningkast
Konsekvent liv
John Cage het en komponist som skapte moderne musikk i Amerika. Han var kjent for musikken han komponerte, men også for sin tenkning omkring livet og verden.
Les mer
Rett sparsomhet og raushet
Kraft og velsignelse
Ligner du meg, så liker du å høre om personer som satset og lyktes. I dag vil jeg fortelle om James Kraft, som bodde i Chicago. James Kraft ble leder for det etter hvert største private konsernet i Amerika.
Les mer
Skjule sin svake posisjon
Bare noen få
For noen år siden kom en spillefilm som het Beau Geste. Den handlet om opprørske arabere i Nord-Afrika som angrep et fort med franske fremmedlegionærer.
Les mer
En vielse utenom det vanlige
Første han fikk se
En gutt ble blind da han var ti år gammel. Til tross for sin funksjonshemming vokste han opp til å bli en svært intelligent, vittig og vakker mann. Han het William M. Dyke og kom inn på høyskole i England.
Les mer
Illustrasjonsfoto: Tommy Aanstad
Ta i bruk frimodigheten
Ikke tie stille
En liten gutt satt på et møte sammen med moren sin. De hørte på en tale over emnet «Hva er en kristen?» Hver gang taleren stilte spørsmålet, slo han neven i talerstolen for å understreke det han sa.
Les mer
En glo kan gløde opp mange
Ild og varme
En ung mann hadde vært ivrig med i en forsamling. Men av en eller annen grunn var han blitt mer passiv. Tidligere hadde han vært til stede på nesten alle møtene og gudstjenestene. Men nå var han nesten aldri å se.
Les mer
1 - 10 av 25

Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

Oppmuntring som podkast

Du kan få oppmuntringer automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

Klikk her for å les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no