Oppmuntring - miniessay


Podkast
Hvem kan vi stole på?
Tillit til den rette
Jeg har lest i avisen at nordmenn er blant de mest godtroende i Europa. Vi har en grunnleggende tillit til folk. I utgangspunktet er det bra.
Les mer
Foto: Ann Edel Hals
Reddet en milliard mennesker
Brødunder
I september 2009 døde Norman Borlaug, 95 år gammel. Om Norman Borlaug er det sagt at han har reddet flere mennesker fra sultedøden enn noen annen person i verdenshistorien. Hvordan kan det ha seg?
Les mer
Virkelig opplevd kristen frihet
Samme hvordan det går
Små passasjerbåter, store hav, ville stormer. Det måtte være traumatiske opplevelser for generasjonene før oss. Men nærkontakten med livsfare skapte kanskje mennesker med større behov for å få hjelp og støtte fra Gud.
Les mer
"... lammet fra tærne og ned"
Den store legen
Vi får være glad vi har et helsevesen som fungerer, og at helsepersonalet er dyktige og gjør så godt de kan. Men de kan gjøre feil de også, og da blir det komisk. En pastor som heter Alan Smith, har plukket opp en samling av rariteter fra legerapportene ved to store amerikanske sykehus. Så disse sitatene skal være sanne og forholdsvis sunne.
Les mer
Vi lytter til de kristne programmene
Trengsel og fremgang
Hvordan går det egentlig med kristendommen i verden? Det er umulig å gi et samlet bilde. Mange land er preget av sekularisering, du får inntrykk av at levende kristendom er noe som fantes før, ikke nå.
Les mer
Stappet tilbake i graven
Gjentatt begravelse
Det har hendt flere ganger i historien at berømte mennesker har fått en trist avslutning på livet, enten i dyp fattigdom eller stor ensomhet.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
"Jeg har aldri gjort 200 mislykkede ting"
Prøv igjen
Jeg kjenner personlig mange som ble rammet av sykdommen poliomyelitt midt på 1900-tallet. Den rammet særlig barn, og utbredelsen av polio var på sitt høyeste i 1952.
Les mer
Hva er mest verdifullt?
Barn og følelser
For ikke mange generasjoner siden holdt man streng kustus på ungene. Barn skulle synes, men ikke høres. Gjorde de noe galt, ble det fort skjenn og straff.
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Kanskje nettopp du skal stille opp?
Hjelpe i personlige kriser
Det hender ikke sjelden at mennesker i nærheten av oss havner i personlige kriser. Hva kan vi gjøre da? Mange av oss føler oss nokså hjelpeløse og liker ikke å bli blandet opp i noe.
Les mer
Under den andre verdenskrigen marsjerte allierte tropper inn i Tyskland for å rykke frem til Berlin. De tyske soldatene som trakk seg tilbake, gjorde revestreker ved å snu på veiskilt og ødelegge landemerker.
Les mer
1 - 10 av 25

Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

Oppmuntring som podkast

Du kan få oppmuntringer automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

Klikk her for å les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no