Oppmuntring - miniessay


Podkast
"... lammet fra tærne og ned"
Den store legen
Vi får være glad vi har et helsevesen som fungerer, og at helsepersonalet er dyktige og gjør så godt de kan. Men de kan gjøre feil de også, og da blir det komisk. En pastor som heter Alan Smith, har plukket opp en samling av rariteter fra legerapportene ved to store amerikanske sykehus. Så disse sitatene skal være sanne og forholdsvis sunne.
Les mer
Vi lytter til de kristne programmene
Trengsel og fremgang
Hvordan går det egentlig med kristendommen i verden? Det er umulig å gi et samlet bilde. Mange land er preget av sekularisering, du får inntrykk av at levende kristendom er noe som fantes før, ikke nå.
Les mer
Stappet tilbake i graven
Gjentatt begravelse
Det har hendt flere ganger i historien at berømte mennesker har fått en trist avslutning på livet, enten i dyp fattigdom eller stor ensomhet.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
"Jeg har aldri gjort 200 mislykkede ting"
Prøv igjen
Jeg kjenner personlig mange som ble rammet av sykdommen poliomyelitt midt på 1900-tallet. Den rammet særlig barn, og utbredelsen av polio var på sitt høyeste i 1952.
Les mer
Hva er mest verdifullt?
Barn og følelser
For ikke mange generasjoner siden holdt man streng kustus på ungene. Barn skulle synes, men ikke høres. Gjorde de noe galt, ble det fort skjenn og straff.
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Kanskje nettopp du skal stille opp?
Hjelpe i personlige kriser
Det hender ikke sjelden at mennesker i nærheten av oss havner i personlige kriser. Hva kan vi gjøre da? Mange av oss føler oss nokså hjelpeløse og liker ikke å bli blandet opp i noe.
Les mer
Under den andre verdenskrigen marsjerte allierte tropper inn i Tyskland for å rykke frem til Berlin. De tyske soldatene som trakk seg tilbake, gjorde revestreker ved å snu på veiskilt og ødelegge landemerker.
Les mer
"Ta imot av de skatter du gir"
Vil du gi perlene?
Tar du med barn i store kjøpesentra, kan du bli utsatt for et visst kjøpepress. En lyshåret liten pike som het Jenny, sto sammen ved moren i kassakøen da hun oppdaget noen glitrende, hvite perler på et halskjede, pakket i en rosa plastikkeske. «Kan jeg få dem, mamma, vær så snill!»
Les mer
En kjærlighet som vekker lengsel
Han trengte en sønn
Sykepleieren fulgte en trett, nervøs ung mann inn på sykerommet, der det lå en gammel mann. «Sønnen din er her,» hvisket hun til pasienten.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
Guds ledelse under en åpen himmel
Vinden og stjernene
For over hundre år siden levde en gammel sjøkaptein som het Eleazar Hall. Det var i seilskutetiden, og Eleazar hadde sin hjemby i Bedford, Massachusetts.
Les mer
1 - 10 av 25

Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

Oppmuntring som podkast

Du kan få oppmuntringer automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

Klikk her for å les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no