Oppmuntring - miniessay


Podkast
Vi ser dem ikke, men de er der
Alle englene
Jeg har fått lese en samling med sitater fra barn om engler. De kan få fram både smil og ettertanke. Olivia, 9 år, skriver: «Alle har tatt feil. Engler har ikke glorier lenger. Jeg har glemt grunnen, men jeg har hørt at de prøver å finne ut hvorfor.»
Les mer
Det fins en annen verden å synge i
Informasjonen
Han het Paul og bodde i en liten landsby for mange år siden. På den tiden var telefonen styrt av sentraler, som koblet opp linjene. Paul var bare en liten gutt da familien hans fikk et telefonapparat før andre i nabolaget.
Les mer
På UNESCOs liste, men strengt tatt:
Taj Mahal unødvendig
Noen går ganske langt for å ta vare på minnene om enkeltpersoner. Et av underverkene i verden er det spektakulære Taj Mahal-monumentet i India. Jeg har ikke sett det annet enn på bilder. Det ble bygd på 1600-tallet av shah Jahan til minne om hans elskede hustru Mumtaz Mahal.
Les mer
Mindre respekt for barnet
Adopsjonen opphevet
Folk synes ofte å ha et anstrengt forhold til barn og barnløshet for tiden. Er man ung, vil man absolutt ikke ha barn. Kommer en litt opp i årene og den biologiske klokken tikker over i en ny fase, blir det om å gjøre å skaffe seg etterslekt. Kunstig befruktning og adopsjonsordninger er en betydelig vekstbransje.
Les mer
Personlig velvære og psykisk trygghet
En narsissistisk kultur
Mer og mindre selvopptatte er vi alle. Når det blir for ekstremt, kaller vi det for narsissisme. Den som har en slik holdning, er innstilt på at nesten alt dreier seg om meg og mitt. Som det er sagt: Noen ligner på hanen, som tror at sola står opp hver morgen bare for å høre ham gale.
Les mer
New York
Bli kjent med hvordan de hadde det
Til gateliv i New York
For mange år siden brakte avisen New York Daily News historien om en nyhetsoppleser i fjernsynet som het Pat Harper. Hun fant på å forlate den luksuriøse leiligheten sin på østsiden av New York City. Hun hadde bare med seg 80 cent i lommen. Målet var å tilbringe fem dager på gaten, for «bedre å skjønne hvordan det var å være hjemløs,» som hun sa.
Les mer
Elefantsyke - filariasis
Hvor fagre deres føtter er ...
Elefantsyke
En sykdom kalt Elefantsyke har vært en forferdelig plage i tropiske områder. Den som har sykdommen, får en svært tykk, hard og oppsprukken hud - omtrent som elefantskinn.
Les mer
Å bli eid av det en eier
Fanget av tingene
Tegneseriefiguren Kathy er fremstilt i en scene der hun kikker på alle de tingene hun har samlet seg.
Les mer
Kristus overvant døden
Sølvkoppen og nytt liv
En av verdens store forskere var kjemikeren Michael Faraday, som levde på sytten- og attenhundretallet. Assistenten hans gjorde en skikkelig tabbe en dag.
Les mer
Tar de brutte stykkene i hendene sine
Mesterhåndverkeren
England har en berømt fiolinist som heter Peter Cropper. Han er professor i musikk ved universitetet i Sheffield. Han er så fremragende at Royal Academy of Music i London lånte ham en dyrebar 250 år gammel Stradivariusfiolin. Det er jo enhver fiolinists drøm å kunne spille på et så fremragende instrument.
Les mer
1 - 10 av 25

Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

Oppmuntring som podkast

Du kan få oppmuntringer automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

Klikk her for å les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no