Oppmuntring - miniessay


Podkast
Opplevelse av å bli ledet av Gud
Samtaler på sykehuset
«Gud plasserer oss forskjellige steder. Overalt har vi oppgaver,» sier en eldre venn av meg. Han har slitt med ujevn helse, og ved flere anledninger ble han innlagt på sykehus.
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Full uttelling og hundre poeng
Foran slaget
En gruppe soldater trengte seg sammen i et lite rom. Det hendte under 2. verdenskrig. De skulle ut i et slag neste dag. Tankene vendte seg i retning alvorlige spørsmål, for de var spent på hva som ville skje.
Les mer
Corrie ten Boom
Hun klarte å rekke hånden frem
En tilgitt morder
Den hollandske kvinnen Corrie ten Boom forteller om noe som har gjort et sterkt inntrykk på mange. Under annen verdenskrig og den nazistiske okkupasjonen av Holland fikk Corrie forferdelige opplevelser, og i konsentrasjonsleiren i Tyskland måtte hun tåle mange ydmykelser av vaktene.
Les mer
Sammen med Gud løste han gåten
Peanøtten
«Herr Skaper, hvorfor skapte du peanøtten?» lød spørsmålet. Gud viste ham 300 måter å bruke peanøtter på. Jeg vil fortelle om George Washington Carver, som levde på slutten av 1800-tallet og inn i det 20. århundre.
Les mer
Av og til snakker Gud så å si direkte til mennesker når de leser i Bibelen. Norman Vincent Peale forteller om en kvinne som hadde en datter på atten år. Denne datteren var glad i hester og likte å ri.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
I dag skal vi høre om en merkelig hendelse fra flyhistorien. De første flyene var enkle og sårbare, og de fikk ikke alltid et nøyaktig stell og vakthold.
Les mer
Et dikt av Phil. Bosmans
Ansiktet bestemt for andre
Forfatteren Raymond Chandler skrev om en kvinne: «Hun hadde et pent ansikt, et ansikt som man liker bedre og bedre. Søtt, men ikke så søtt at man behøvde finne frem sukkerklypen hver gang.»
Les mer
"Jeg er din og du er min"
Bestem deg for det
Michael Hargrove forteller om en opplevelse på en flyplass. Den forandret bokstavelig talt livet hans. Han skulle hente en venn.
Les mer
"Du mann, er du Jesus?"
En etterfølger
En funksjonshemmet gutt skyndte seg for å rekke et tog. Men han hadde store vansker med å komme seg gjennom folkemylderet. Han hadde både krykker og en kurv full av frukt og godterier å passe på.
Les mer
Er sviket stort, kan hevnen bli utspekulert
Rekeskallet
I dag kommer en historie om et brutt ekteskap. Forhåpentligvis er det noe å lære av den historien. Etter 17 års ekteskap droppet en mann kona si til fordel for en yngre kvinne.
Les mer
1 - 10 av 25

Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

Oppmuntring som podkast

Du kan få oppmuntringer automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

Klikk her for å les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no