Oppmuntring - miniessay


Podkast
I dag skal det handle om poteter. Og vi hopper tilbake til året 1853 og til Saratoga Springs, en by i staten New York. Der arbeidet en kokk som het George Crum. For en kokk kan dagene være både lette og tunge, alt ettersom, i likhet med hvordan livet er for de fleste.
Les mer
Jeg har lest om en mann som heter Gordon, og som føler han levde tre forskjellige liv mens han var ung. Han brukte masse energi på å få de tre livene til å henge sammen.
Les mer
Impala
Du kan være flink til å hoppe – i høyde eller lengde. Men du klarer ikke å slå impalaen. Dette afrikanske dyret har en fabelaktig spenst. I høyden kommer det lett opp i tre meter, og i lengdesprang kan det få en personlig rekord på bort imot ti meter.
Les mer
Historien var slått stort opp i en London-avis, nyheten om en trettenåring som var både uheldig og ulykkelig. Han ble rammet av lynet 13 minutter over klokka 13 om ettermiddagen. Merkelig nok hendte det – ja, du gjetter det vel? – fredag den 13. Den ene kommentaren etter den andre gikk ut på at det var trist for denne uskyldige unge gutten å møte så mange trettentall i livet sitt.
Les mer
Titanic
Frustrasjoner kan være forkledde velsignelser
Skuffelse ble til lettelse
For om lag hundre år siden ville en skotsk familie emigrere til USA. Familien Clark, som de het, spinket og sparte i lang tid for å få nok penger til reisen. Endelig var pengene sikret og billettene betalt. Men en uke senere ble de rammet av en tragedie. Minstegutten ble bitt av en hund.
Les mer
Stammer den fra sinne og frykt?
Ødeleggende sarkasme
Det er sagt av mediefolk at sarkasme eller ironi er en sentral verdi i den generasjonen som er toneangivende nå. Spydighet og foraktelige måter å snakke på er blitt som et morsmål i mange sammenhenger.
Les mer
Hvem kan vi stole på?
Tillit til den rette
Jeg har lest i avisen at nordmenn er blant de mest godtroende i Europa. Vi har en grunnleggende tillit til folk. I utgangspunktet er det bra.
Les mer
Foto: Ann Edel Hals
Reddet en milliard mennesker
Brødunder
I september 2009 døde Norman Borlaug, 95 år gammel. Om Norman Borlaug er det sagt at han har reddet flere mennesker fra sultedøden enn noen annen person i verdenshistorien. Hvordan kan det ha seg?
Les mer
Virkelig opplevd kristen frihet
Samme hvordan det går
Små passasjerbåter, store hav, ville stormer. Det måtte være traumatiske opplevelser for generasjonene før oss. Men nærkontakten med livsfare skapte kanskje mennesker med større behov for å få hjelp og støtte fra Gud.
Les mer
"... lammet fra tærne og ned"
Den store legen
Vi får være glad vi har et helsevesen som fungerer, og at helsepersonalet er dyktige og gjør så godt de kan. Men de kan gjøre feil de også, og da blir det komisk. En pastor som heter Alan Smith, har plukket opp en samling av rariteter fra legerapportene ved to store amerikanske sykehus. Så disse sitatene skal være sanne og forholdsvis sunne.
Les mer
1 - 10 av 25

Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden.

Oppmuntring som podkast

Du kan få oppmuntringer automatisk inn på din mobiltelefon eller datamaskin dersom du bruker vår podkastfunksjon.

Klikk her for å les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no