21. desember
Tid og hendelser møter alle
La Gud overta styringen
"Videre så jeg under solen at det ikke er sikkert at de som er lette på foten, vinner løpet, eller at heltene seirer i krigen, eller at de vise kan få seg brød eller at de forstandige kan vinne rikdom, eller at de kloke vinner gunst.
Les mer
20. desember
Bønn er å legge fram problemet
Da blir det en hvile og en glede
Både hverdag og fest kan overraske oss med problemer. Det oppsto en pinlig vanske mens Jesus en gang var gjest i et bryllup.
Les mer
19. desember
Voksne får bli barn
Den beste juleglede
"Se, hvor stor kjærlighet Faderen har vist oss, at vi skal kalles Guds barn, og det er vi," skriver apostelen Johannes. "Et barn finner antakelig ikke en far i Gud hvis det ikke finner noe av Gud i far," blir det påstått.
Les mer
18. desember
De første kristne var helt annerledes
Strålende og tjenestevillige
- Det er hyggelig å være viktig, men det er viktigere å være hyggelig. - Det store er ikke alltid godt, men det gode er alltid stort. Det finnes tusener av gode ordspråk om godheten, velviljen og tjenesten overfor andre.
Les mer
17. desember
Livets elv - den fullkomne
I motsetning til jordens tørre stepper
En gang reiste jeg sammen med en misjonær tvers over den store Borana-vidda i Sør-Etiopia. Det var ekstra tørke det året, og alt føltes som en ørken. Men etter ti-tolv timer i terrengbil ville vi krysse elva Daua.
Les mer
16. desember
Skal vi vente på en annen?
Adventtanker
"Da nå Johannes i fengslet fikk høre om Messias' gjerninger, sendte han bud med sine disipler og spurte ham: Er du den som skal komme? Eller skal vi vente en annen?" forteller Matteus.
Les mer
Har du hørt eventyret om Sinbad sjøfareren som dro inn i det Indiske hav? En magnetisk klippe viste seg. Umerkelig ble Sinbads skute trukket mot den.
Les mer
Jesu disipler var opptatt av hvem som var størst, mest verdige, dyktigst. - Hva slags taburetter skal vi få i Jesu kommende regjering? Slike tanker surret i hodene deres.
Les mer
For noen år siden døde en 16 år gammel pike i Kristiansand. Brita ble kjent over hele Norge fordi hun våget å snakke om døden, blant annet i to ungdomsprogrammer i fjernsynet.
Les mer
En gitarstreng kan være enten slakk, spent eller så stram at den ryker. Er den slakk, er den unyttig. Er strengen spent fast, kan en trenet hånd frembringe vakker musikk. Brister strengen, er alt mislykket.
Les mer
Foto: Irene Krokeide Alnes
"Pilatus sa da til ham: Men konge er du altså? Jesus svarte: Du sier det, jeg er konge. Til dette er jeg født, og til dette er jeg kommet til verden, at jeg skal vitne for sannheten.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
For over tre tusen år siden levde en general som het Na'aman. Han hadde nær kontakt med kongen i Syria og var en høyt respektert kriger. Men han var spedalsk.
Les mer
Naturen mestrer motgang. Foto: Jon Østby
Et hardt trestykke legges over skuldrene. I begge ender festes tau eller kjetting. Der kan det henges pakker eller vannbøtter. Vi snakker om åket, et nyttig bæreredskap fra tidligere tider, men også en hard byrde.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Gud har et kjempeprosjekt gående. Han vil samle inn frukt av evangeliet til sitt evige rike. Fra alle land og folkeslag skal de hentes inn, de som evangeliet har satt i frihet.
Les mer
En misjonær fortalte at han en gang kom til en landsby i Afrika. Det hadde knapt vært noen misjonær der, og ingen hadde hørt om Jesus. Om kvelden rigget han opp filmlerretet på samlingsplassen. Hele landsbyen var til stede. Misjonæren viste lysbildeserien om den fortapte sønn.
Les mer
"Han har sendt meg til å forbinde dem som har et sønderbrutt hjerte, ... til å gi de sørgende ... gledes olje istedenfor sorg," sier Herrens tjener.
Les mer
Sykepleier Ida hadde flere nattevakter sammen med en kvinne hun etter hvert ble kjent med. Allerede første kvelden hadde den nye sykepleieren forsiktig tatt fram en bok fra nettet sitt.
Les mer
En venn av meg fra Iran har vært bosatt i Norge noen år. Han fortalte meg at han hadde kjøpt en sykkel til gutten sin. Men plutselig en dag var den borte.
Les mer
Foto: Dana Rudusa
"Velsignet være han som kommer i Herrens navn! Vi velsigner dere fra Herrens hus," synges det i Salmenes bok. Sangartisten Kari Bremnes sa i radio for noen år siden:
Les mer
"Ridende på et esel"
2. desember
Han kom på en helt annen måte
Saktmodig er kongen
"Det skal bli andre bollar når papen kjem heim..." Jeg hørte visa i radioen, smilte, og så for meg kona til sjømannen som strevde med barneoppdragelsen på egen hånd. - Pappa skal nok få skikk på deg, din lille umulius. Bare vent!
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
"Rop med fryd, Sions datter! Rop høyt, Jerusalems datter! Se, din konge kommer til deg. Rettferdig er han og full av frelse. Saktmodig er han og rir på et esel, på den unge eselfolen," proklamerer profeten Sakarias.
Les mer
30. november
Nesten en kristen
- Du er fra forstanden, Paulus! Din store lærdom driver deg til vanvidd! Det er landshøvdingen Festus som kommer med dette utbruddet. Paulus mener selv at han taler sindig og sunt.
Les mer
Den mørkeste novemberdagen var kommet i patriarken Jakobs liv. Ikke klarte han å legge vekk sorgen over Josef. Storfamilien hans holdt på å stryke med av sult.
Les mer
På Jesu tid ble fariseernes regler og bud utmeislet i hårfine detaljer. Når det gjaldt sabbaten, hviledagen, var det satt opp en liste over 39 typer arbeid som var forbudt. På sabbaten var det for eksempel ikke tillatt å knytte eller løse en knute.
Les mer
Om vi tar av oss alle masker, er kanskje dette vår største usikkerhet i livet: Forholdet til døden og graven.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no