Poliomyelitt kom som en forferdelig sykdomsepidemi, særlig i 1940- og 50-årene. Både unge og gamle ble rammet. En meget dyktig student fikk sykdommen.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
En kvinne hadde mistet både mannen sin, barna sine og broren sin. - Men jeg tror ikke de er langt unna, sa hun, og fortalte følgende historie:
Les mer
Foto: Jon Kjølberg
Det hendte i Leningrad høsten 1989. En gammel kirke var blitt brukt som fabrikk, men var nå tillatt omgjort til kirke igjen. Presten holdt på å rydde ut søppel og rot. Da kom en mann inn i kirken: - Er presten her?
Les mer
Foto: Marit Toppe Berg
En kristen afrikaner mistet datteren sin. På graven stilte han opp et kors, og på det skrev han: Døden har ingen hender. Folk spurte hva han mente med det.
Les mer
Nina blir svett og kortpustet hvis hun må ut på en stor, åpen plass. Det kan snurpe seg sammen for Reidar når han sitter tett blant mange mennesker.
Les mer
Foto: Inger Valbø
I et område på Sørlandet gror det flere uvanlige vekster. For mange år siden hadde en gammel mann pleid å gå sine spaserturer akkurat her. Alltid hadde han lommen full av frø.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
- De fleste pasientene som kommer til meg, kjenner som et hovedproblem at de har en vag følelse av å mangle et mål for livet, fortalte en berømt lege til predikanten Billy Graham.
Les mer
Noen samler på frimerker og gleder seg over de små mikro-motivene. Noen flyr seilfly og har moro av å sveve høyt og fritt. Noen spiller tuba, andre plukker blomster.
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
Guds folk i gammeltestamentlig tid fikk oppleve mye spesielt, både av ondt og godt. Men alltid hadde de noen med seg som kunne se hva som skjedde.
Les mer
General Evangeline Booth
Det hendte på en kunstutstilling i London for over hundre år siden. I forbindelse med påsken ble det vist malerier som handlet om hva Jesus opplevde i løpet av den stille uke.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Han ble bare 49 år gammel, den kristne politikeren Henry Vane. Som en helhjertet troende av puritansk støpning forlot han England i 1635.
Les mer
Foto: Sigbjørn Utland
Noen kristne er samlet rundt et kveldsbord i byen Cæsarea. Evangelisten Filip er vert. Det er 20 år siden han ledet den betydelige vekkelsen i Samaria.
Les mer
En mann kom til en forkynner og sa: - Jeg forstår det ikke, men det ser ut som om Gud har forsvunnet ut av livet mitt. Jeg har alltid vært så glad, men ikke nå lenger.
Les mer
Prekestolen. Foto: Jorunn Tunheim
En venn sa: Skal kristendommen bli aktuell for meg og bety noe rent personlig, trenger jeg opplevelser med Gud. Det er lett nok å ha troen som en teori i hodet, eller som en masse bud jeg skal følge.
Les mer
Er det normalt og sunt å tenke på døden? Er det ikke bare deprimerte mennesker som kretser om slutten? Eller er det tvert imot et sykdomstegn i tiden at folk snarest mulig vil skifte samtaleemne
Les mer
Som forbrukere har vi lært oss til å vurdere varer og tjenester med et kritisk blikk. Vi ser på pris og kvalitet, egenskaper og garanti. Friheten har vi til å godta ett tilbud og forkaste et annet.
Les mer
I gammel tid var det ikke vanlig med offentlige gatelys. Derfor fant en frivillige ordninger. I London ble innbyggerne oppfordret til å henge opp lamper utenfor husene sine.
Les mer
Døperen Johannes
Hvem er det største menneske som har levd? Jesus? Ja, men han kan ikke sammenlignes med noen andre. Selv ga han champion-tittelen til en annen:
Les mer
Noen studenter var på fjelltur. En av dem forteller: - Vi var ute hele dagen. Om kveldene pratet vi mye i teltet før vi gikk til ro.
Les mer
Bevegelsene er stive. Blikket er tomt og hjelpeløst. Et smil er sjelden. Ordene er få og hese. Mange har sett sine venner og slektninger i en slik tilstand.
Les mer
Blomst fra stein. Foto: Bjørn Arne Rosland
En engelsk prest ble bedt om å besøke en gammel kvinne som lå alene på et loftsværelse. De fortalte ham at denne kvinnen hadde vært en krøpling i mange år.
Les mer
Det hendte i Colombia i november 1985. En stor vulkan fikk utbrudd. I byen Armero klarte en mann å komme seg unna, sammen med kona og barna sine.
Les mer
En mann kom i snakk med en gutt som satt ved siden av ham på toget. Da han fikk høre hvor langt gutten skulle reise, spurte mannen:
Les mer
Et smilende, åpent og vennlig ansikt er som et kjærtegn. Få har skildret det velvillige ansiktet som Bibelens Jakob, da han etter mange år med spenning og avstand møtte sin bror Esau igjen:
Les mer
Ett emne skal helst ikke omtales i kristen forkynnelse i dag: Den evige fortapelsen. Helvete er et banneord og noe ufyselig, og upopulær blir den som nevner det som en del av kristendommen.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no