Foto: Tommy Aanstad
Et stort bokverk gjorde et veldig inntrykk for over to hundre år siden. Den engelske historikeren Edward Gibbon fullførte i løpet av 22 år (1766-88) sitt sju binds verk: Romerrikets forfall og undergang.
Les mer
O.J. Simpson
Telefonene sluttet å ringe. Trafikken stoppet. Radio og fjernsyn sto på. Hele USA, ja, store deler av verden avbrøt alt de holdt på med - for å høre om superkjendisen O. J. Simpson var skyldig eller ikke skyldig.
Les mer
Foto: Dana Rudusa
Han var pukkelrygget og funksjonshemmet. Han var så vridd i ryggen at en mann sa han lignet en korketrekker.
Les mer
- Jeg synes det kunne ha gått mye galere, jeg, sa Gudbrand i Lia. Og kjerringa klappet i hendene og frydet seg, uansett hva hennes kjære mann hadde funnet på.
Les mer
Store isfjell flyter omkring i det nordlige Atlanterhavet. Når stormer og orkaner bryter løs, vil skipene kastes omkring. Men isfjellene ligger i majestetisk ro.
Les mer
Joni Eareckson Tada
Komplett lammet ble hun, den 17 år gamle Joni Eareckson Tada, da hun brakk nakken under en stupeulykke. Lenket til rullestolen for resten av livet kan hun bare bevege hodet og enkelte armmuskler.
Les mer
Akeleie Foto: Jorunn Tunheim
Hadde den ikke stått i Bibelen, ville beretningen nesten ikke vært til å tro. Her sitter Paulus og Silas i den innerste, mørke og klamme fengselscella.
Les mer
Vi satt i en bibelgruppe og snakket om praktisk hverdagskristendom. Én av deltakerne kom til å stille et tankevekkende spørsmål:
Les mer
Moderne teknikk kan gjøre oss stumme av beundring. Du kan ta med deg en liten mobiltelefon til utlandet. En venn kan sitte i en fritidsbåt i en fjord og slå det norske nummeret ditt.
Les mer
Han måtte ha vært temmelig veltalende, Aron, da han fikk både gutter og jenter og voksne kvinner til å la hullene i ørene stå åpne. De ofret sine vakre gull-øreringer til et felles symbol!
Les mer
9. september
Mesterens matglede
Noe av det artigste jeg vet, er å høre barn synge "Å du som metter liten fugl" når de er skrubbsultne, og bordet svulmer av pølser og potetstappe.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
Jesus Kristus er alltid den som kommer. Han er utrettelig på vandring. En gang kom han på uventet besøk til en ulykkelig by, et ulykkelig hjem og et ulykkelig hjerte.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
- En normalt bygget sandhed lever - lad mig sige - i regelen en 17-18, høyst 20 år; sjælden længer, skrev Henrik Ibsen i dramaet En folkefiende.
Les mer
Hvor spennende om en kunne møtt enkelte av kirkehistoriens mest lysende skikkelser! For eksempel en ildsjel som Peter Hærem, grunnleggeren av ynglinge-foreningene i Norge (Norges KFUM/KFUK).
Les mer
Dikterne peker ofte på at vi har det for travelt med for mange ting. Men et liv er en elv som må få renne rolig, slik at den legger fra seg fruktbar jord.
Les mer
4. september
Den milde Gud
"Og jeg vil være mild mot dem, likesom en mann er mild mot sin sønn som tjener ham," sier Gud gjennom profeten sin.
Les mer
Foto: Dagfinn Våge
Flere steder i Bibelen blir en kristen sammenlignet med et frukttre. Det er et vakkert og talende bilde. Når treet får lys og næring, bærer det frukt i sin tid.
Les mer
Foto: Lars Gunnar Røed
Teologi-språket har et ord som innebærer noe fælt: Loviskhet. En lovisk person er tynget av krav, knuget av skyld, hemmet av fortiden, kuet av skam, mørk av mismot.
Les mer
Foto: Michelle Benedikte Skavhaug
Deiligst av alle gleder Er gleden for slett ingenting, Ikke for noe du kan eller vil, Gleden for intet og gleden for alt, Gleden fordi du er til.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Den som søker en stilling, legger gjerne ved en oversikt som kalles Curriculum vitae eller bare CV: En imponerende liste av eksamener, yrkeserfaring, diplomer, meritter og verv.
Les mer
Foto: Dana Rudusa
For mange år siden dro alle fiskerne ut fra en liten havn på Newfoundland. Men ikke lenge etter satte det plutselig inn med storm og uvær.
Les mer
Tistelblomst. Foto: Bergliot Herigstad
- Jeg har ikke lyst til å gjøre det, tenker Peter. - Når vi ikke har noen slave til denne skittjobben, kan vel en av de yngste disiplene stille opp?
Les mer
Profeten Jonas spyttes ut på land av den store fisken
- Verden har ennå til gode å se hva Gud kan gjøre ved hjelp av et menneske som er fullt og helt innviet til ham. Det lyder fint, og er sikkert sant.
Les mer
- Jeg liker ikke ordet verdslig, sa en venn til meg for noen år siden. - Det lyder som antikvert Kanaans språk. Kanaans språk eller ikke: Det er et uttrykk Bibelen bruker.
Les mer
Rut er en av de lysende kvinneskikkelsene i Bibelen. En enkel og vakker bok handler bare om henne. Hun ble faktisk en av de mødrene som er omtalt i Jesu stamtavle.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no