Far og sønn
- Skylder jeg deg noe? Den fremmede hadde stanset opp på veien og spurte en tilfeldig forbipasserende. - Nei, hva skulle det være? Jeg kjenner deg ikke. - Jo, vi er skyldige å elske hverandre!
Les mer
Surfing
29. januar
Det trygge punktet midt i stormen
Du har ingen grunn til å frykte
Midt inne i en virvelstorm skal det være et punkt hvor alt er stille. Hvem kan ikke drømme om akkurat den flekken når turbulensen i livet er større enn vi liker?
Les mer
Surfing i -5 grader. Foto: Bergliot Herigstad
Kong Aleksander den store sto foran et av sine store felttog. Omtrent alt han eide ble delt ut til vennene hans. - Hva har du igjen selv, Konge? spurte de.
Les mer
27. januar
De merkelige nullene som lokker deg
Men lite å stole på
Filmstjernen Richard Burton, som skilte seg fra Elizabeth Taylor i 1974 og døde i 1984, sa en gang noe hensynsløst ærlig om sitt eget forhold til penger:
Les mer
26. januar
Vi skal ha håp
Å miste håpet heter på latin: Desperatus
"Og alt som før er skrevet, det er skrevet til lærdom for oss, for at vi skal ha håp ved det tålmod og den trøst som Skriftene gir." Er det lenge siden du har vært i nærkontakt med Bibelen?
Les mer
25. januar
Rett mann på rett plass
Måtte Herren finne ...
Den store folkelederen Moses var blitt bekymret. Han hadde ledet Israelsfolket gjennom mange år. Men tiden ville løpe ut for ham også. Hvem skulle ta over?
Les mer
Eksplosjon i rommet
24. januar
Nidkjærhet: Kjærlighetens temperament
Iver for det gode
Har du vært med på å riste på hodet av de overivrige? Den romerske landshøvdingen Festus gjorde det da han sa: "Du er fra forstanden, Paulus! Din store lærdom driver deg til vanvidd!"
Les mer
Noen av de 2000 foreldreløse barna George Müller tok ansvar for
23. januar
Trengslene er Guds tillitsvotum
Det onde har skapermuligheter for noe godt
Noen er nesten blitt rutinerte i å oppleve store undere og merkelige velsignelser. Men de samme menneskene kan ha stor øvelse i å møte motgang, skuffelser og umulige situasjoner.
Les mer
22. januar
Rekord i hurtighet
Han svarer før vi ber
Det hendte for mange år siden, da moderne teknikk kom krypende utover bygdene, og da småbarn hadde lært mer om Bibelen enn om filmstjernene.
Les mer
21. januar
Ondskapen i dens verste former
Fikse opp løgnen så den høres ut som sannhet
- Det verste var at han som lærte meg barnesangen "Jeg har en engel som vokter meg", han manipulerte, misbrukte og utnyttet meg. Siden ble det mitt store problem å kunne tilgi.
Les mer
20. januar
Undring over Guds bakvendt-verdier
Tornespissen kan forkynne en annen verdi
Historien om hva Gud har satt i gang i denne verden, er historien om det som tok til fra det ukjente, fortsatte med det glemte, satset på det svake og ble fullendt i det umulige.
Les mer
Amulett som en fugl
19. januar
Alteret for den ukjente Gud
Amuletten kan være et alter
De har ikke alltid noe navn. Folk vil knapt kalle dem altere. Ja, kan det sies at tingestene representerer noen gud? Likevel omgir mange seg med altere:
Les mer
18. januar
Kunnskap om astma og andre plager
Det fins en som har delt vår svakhet
Er du plaget av astma? Jeg har lest om en mann som sliter med akkurat den lidelsen. Når han ber om time på helsesenteret, passer han på å få avtale med én bestemt lege.
Les mer
17. januar
Da Gud fikk "hele greia"
Herren bruker ikke blåpapir når han leder oss
Pastor Charles Swindoll forteller historien om amerikaneren som hadde svettet i 15 år over firmaet sitt. Han hadde bygd opp selskapet fra ingenting til en ganske omfattende virksomhet.
Les mer
16. januar
Når Kristus styrer, blir du fri
Ikke lenger slaver under synden
Mafiaen hadde terrorisert Alfredo. Gjennom lengre tid hadde de forlangt "beskyttelsespenger" for at huset og kiosken hans skulle få være i fred. Utpressingen ble bare verre. Snart forlangte de gratis varer, høyere avgifter og ikke et pip til politiet.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
15. januar
Dobbelt-mysteriet
Mye merkelig
Spørreleken "Kvitt eller dobbelt", som klistret så mange norske øyne til TVen, var spennende fordi den var på nippet til å være urettferdig. Rett svar ga dobling, galt betydde tap av alt.
Les mer
14. januar
Flyreise til tross for bombetrussel
Skulle jeg trekke meg?
- Jeg må si det åpent og ærlig: Denne flyavgangen er blitt utsatt for en bombetrussel. Vi har gjort alt vi har kunnet for å sjekke flyet og bagasjen.
Les mer
Balanse på slakk line. Foto: Joakim Simonsen
13. januar
Den rette balansen i hverdagen
Hastverk fører bare til tap
- Ingen ting kan erstatte flid og utholdenhet. Talent gjør det ikke, for knapt noe er mer vanlig enn talentfulle mennesker som ikke har lykkes.
Les mer
12. januar
Å ha sin styrke i Gud
Som en kildevang
Hvor mange av leserne vil si de er sterke mennesker? Styrke? Det kommer an på hva som menes. Blar vi gjennom sidene i dagens avis, finner vi oppmuntringer og gode nyheter. Men sant å si møter vi også en masse problemer og konflikter.
Les mer
Trollet i Sandvassdalen. Foto: Synnøve Grøtteland Helland
11. januar
Er Gud "gammal og trøtt"?
Nei, Gud er lysvåken
Jeg hørte i radio ei svensk vise som skildrer en gud som ikke bryr seg, for "han er jo så gammal og trøtt". Jeg har lest at i japanske templer må de slå tre harde slag på en gongong for å vekke gudene.
Les mer
10. januar
Åndelige rotekopper er elsket
Døren står åpen
Gud venter ikke at vi skal løse all verdens problemer. Han venter bare at vi skal skape dem. Derfor trenger vi ikke fiffe oss opp overfor Herren i himmelen. Han er faktisk glad i alle rotekopper, latsabber, sladrehanker, smiskere, familieskulkere og minikjeltringer.
Les mer
En av de mest lysende skikkelsene i urkirkens person­galleri er Bar­nabas. Navnet betyr formaningens sønn. Han var mannen med det varme hjertet - oppmunt­ringseksperten.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
8. januar
Aller vanskeligst i livet
Se hverandre som verdige og gode
Hva er aller vanskeligst for et menneske? Overlege Gordon Johnsen, som gjorde tjeneste hele sitt liv blant følelses-skadde personer, skal ha svart:
Les mer
7. januar
Gull får liten verdi i forhold
- I forhold til hva?
Han var ung og lykkelig, far til fire barn. Men i løpet av fjorten dager mistet han dem alle. Fire små barnesenger ble stående tomme.
Les mer
Titanic
6. januar
Titanic, dekkstolene og hyrden
Altfor stort overmot
"Når vi tenker på alvoret i tiden, er kirkens prioriteringer som å omplassere dekkstolene på Titanic," uttalte religionssosiologen Peter Berger.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no