Nesten en kristen
30. november
Nesten en kristen
- Du er fra forstanden, Paulus! Din store lærdom driver deg til vanvidd! Det er landshøvdingen Festus som kommer med dette utbruddet. Paulus mener selv at han taler sindig og sunt.
Les mer
Den vise Kongen har vei ut av mørket
Den mørkeste novemberdagen var kommet i patriarken Jakobs liv. Ikke klarte han å legge vekk sorgen over Josef. Storfamilien hans holdt på å stryke med av sult.
Les mer
Skolisser, strikketøy og søndag
På Jesu tid ble fariseernes regler og bud utmeislet i hårfine detaljer. Når det gjaldt sabbaten, hviledagen, var det satt opp en liste over 39 typer arbeid som var forbudt. På sabbaten var det for eksempel ikke tillatt å knytte eller løse en knute.
Les mer
Sjelesorg overfor tre ulike søsken
Om vi tar av oss alle masker, er kanskje dette vår største usikkerhet i livet: Forholdet til døden og graven.
Les mer
Frafall i det skjulte
"De rådslår bare om å styrte ham ned fra hans høyhet. De har sin lyst i løgn, med sin munn velsigner de, men i sitt hjerte forbanner de." Slik står det i Salmenes bok.
Les mer
Sarons blomster, syke av kjærlighet
- Jeg er syk av kjærlighet, sa Sarons blomst, dalenes lilje, den forelskede bruden til Salomo. Ja, det går an å bli syk av kjærlighet. I alle fall kan kjærligheten føre til at en gjør syke ting.
Les mer
Havet, døden og kjærligheten
"Folk ved hav" het en TV-serie som gjorde et dypt inntrykk. Stillferdige menn og kvinner preget av slit og savn fortalte om sine kamper med naturkreftene.
Les mer
Beliggenhet har alt å si
Spør en eiendomsmegler om hva som avgjør verdien på et hus og bestemmer prisen. Han kan svare i ett ord: Beliggenhet.
Les mer
En sjøstjerne fra eller til - hva så?
Langs bredden av et av de store havene gikk en ung gutt. Hav og vinder hadde vært harde, og en masse sjøstjerner var blitt skylt opp på land. Der ville de etter kort tid dø.
Les mer
Hvem har vært som de burde?
- Eg ve håpe at Gud ikkje er heme når eg kommer te himlen, sa tjuagutten i Smauet i Bergen. Gruer du for å møte Gud? Hvis Gud fins, er han vel rettferdig? En dag må likevekten gjenopprettes: Det onde straffes og det gode belønnes.
Les mer
Novemberlyset har liv
Synes du november er trist og mørk? Det går an å se det på en annen måte. Fra vinduet i arbeidsrommet mitt ser jeg et gatelys gjennom dalende snøfiller.
Les mer
Den eneste og beste brobyggeren
Du står der i køen og venter på tur. Noen får raskt ordnet det de ønsker. Andre blir stående og diskutere med representanten for etaten. Folk i køen blir urolige, og irritasjonen vokser.
Les mer
Gud tåler ikke R-I-L-U-M
Folkemålet får av og til noen nyord og friske smile-gloser. En av dem er R-I-L-U-M: Rett I Lomma Uten Moms. - Prisen er fem hundre, rilum, kan det sies. Kjekke gloser gjør tvilsomme ting litt mer uskyldige. Men svart er like svart, urett like urett, selv om vi prøver å pynte på transaksjonene med et smil.
Les mer
Så se da Guds strenghet og godhet
- Dere har ikke talt rett om meg, sa Gud til tre kloke teologer. De hadde prøvd å trøste den lidende Job, men ut fra pur velvilje hadde de sviktet. De hadde kommet i skade for å fortegne bildet av Den Høyeste
Les mer
Håpet vokser alltid
Den tyske presten Johann Heermann (1565-1647) kom som trettiåring inn i usedvanlig store smertetilstander. Fra han var 32 til han døde som 62-åring, følte han livet som én lang lidelse, med smerter så kompakte at han i lange tider verken kunne sitte eller ligge.
Les mer
Underet ble for mye for Peter
Et mål du ikke har nådd. Et prosjekt som ikke lyktes for deg. En kraftig arbeidsinnsats - men forgjeves. Du kjente menneskers nedlatende blikk. Selv mistet du motet. Har du opplevd det?
Les mer
En rusten blikkboks på søppeldynga
Når Gud kaller, kaller han ikke de fremragende eller mektige. Nei, Gud overrasker stadig med å kalle dem som ingen andre ville finne på å elske: de fattige og svake, de som regnes som dumme, ja, rett og slett de som ingenting er.
Les mer
Itte håkke tel å ha el' å ji bort
Et arabisk ordtak smiler fram en sannhet: "Til den hunden som har penger, sier man: Herr Hund." Å sortere folk etter rikdom er en utbredt skikk. Den som har litt mer enn de fleste, vil gjerne vise det, og blir dels æret, dels misunt.
Les mer
Han kjente Veien, men gikk den ikke
Den romerske historieskriveren Tacitus skriver om landshøvdingen Feliks: "Han brukte kongemakten med allslags grusomhet og nytelse, men hadde et trellesinn". Kongemyndighet og slaveinnstilling - for en kontrast!
Les mer
Gud bor gjerne i det dunkle
Mens verden blir mer og mer oppmerksom på sin nød, blir mange kristne mindre og mindre sikker på sin oppgave.
Les mer
Én bortkommen er én for mye
- Når en sau roter seg vekk, så gjør den det til gagns, sa en sauegjeter til meg en gang. - Da er den helt hjelpeløs. Den tenker seg ikke om i det hele tatt.
Les mer
Effata! - ordet de ikke kunne glemme
Noen ganger gjengir Det nye testamente ord fra Jesu eget morsmål - midt i den greske teksten. Det skjedde antakelig når noe hadde brent seg fast i hukommelsen til dem som var der.
Les mer
Overlat dommen til Gud
Bibelen sier: "Døm derfor ikke noen før tiden, før Herren kommer. Han skal føre fram i lyset det som er skjult i mørket, og åpenbare hjertenes råd. Da skal enhver få sin ros av Gud."
Les mer
Gud svarer ikke alltid på spørsmålene
Hvis Gud er med oss, hvorfor merker vi ikke mer til det? Hvorfor lar han oss kjempe med så mye vanskelig? Akkurat slike spørsmål stilte en av bibelhistoriens store helter, Gideon, idet Gud kalte ham til oppgavene.
Les mer
Hvem vil bære korset etter Jesus?
Enkelte har sett det som en viktig del av sin kristendom å ta på seg lidelser. Kirkehistorien har eksempler på kreative fromhetstiltak. Som å bo på en søyle, gå knelende på glasskår eller pine seg selv så blodet renner.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no