Foto: Morten Ingebrigtsvold
- De fleste pasientene som kommer til meg, kjenner som et hovedproblem at de har en vag følelse av å mangle et mål for livet, fortalte en berømt lege til predikanten Billy Graham.
Les mer
Noen samler på frimerker og gleder seg over de små mikro-motivene. Noen flyr seilfly og har moro av å sveve høyt og fritt. Noen spiller tuba, andre plukker blomster.
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
Guds folk i gammeltestamentlig tid fikk oppleve mye spesielt, både av ondt og godt. Men alltid hadde de noen med seg som kunne se hva som skjedde.
Les mer
General Evangeline Booth
Det hendte på en kunstutstilling i London for over hundre år siden. I forbindelse med påsken ble det vist malerier som handlet om hva Jesus opplevde i løpet av den stille uke.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Han ble bare 49 år gammel, den kristne politikeren Henry Vane. Som en helhjertet troende av puritansk støpning forlot han England i 1635.
Les mer
Foto: Sigbjørn Utland
Noen kristne er samlet rundt et kveldsbord i byen Cæsarea. Evangelisten Filip er vert. Det er 20 år siden han ledet den betydelige vekkelsen i Samaria.
Les mer
En mann kom til en forkynner og sa: - Jeg forstår det ikke, men det ser ut som om Gud har forsvunnet ut av livet mitt. Jeg har alltid vært så glad, men ikke nå lenger.
Les mer
Prekestolen. Foto: Jorunn Tunheim
En venn sa: Skal kristendommen bli aktuell for meg og bety noe rent personlig, trenger jeg opplevelser med Gud. Det er lett nok å ha troen som en teori i hodet, eller som en masse bud jeg skal følge.
Les mer
Er det normalt og sunt å tenke på døden? Er det ikke bare deprimerte mennesker som kretser om slutten? Eller er det tvert imot et sykdomstegn i tiden at folk snarest mulig vil skifte samtaleemne
Les mer
Som forbrukere har vi lært oss til å vurdere varer og tjenester med et kritisk blikk. Vi ser på pris og kvalitet, egenskaper og garanti. Friheten har vi til å godta ett tilbud og forkaste et annet.
Les mer
I gammel tid var det ikke vanlig med offentlige gatelys. Derfor fant en frivillige ordninger. I London ble innbyggerne oppfordret til å henge opp lamper utenfor husene sine.
Les mer
Døperen Johannes
Hvem er det største menneske som har levd? Jesus? Ja, men han kan ikke sammenlignes med noen andre. Selv ga han champion-tittelen til en annen:
Les mer
Noen studenter var på fjelltur. En av dem forteller: - Vi var ute hele dagen. Om kveldene pratet vi mye i teltet før vi gikk til ro.
Les mer
Bevegelsene er stive. Blikket er tomt og hjelpeløst. Et smil er sjelden. Ordene er få og hese. Mange har sett sine venner og slektninger i en slik tilstand.
Les mer
Blomst fra stein. Foto: Bjørn Arne Rosland
En engelsk prest ble bedt om å besøke en gammel kvinne som lå alene på et loftsværelse. De fortalte ham at denne kvinnen hadde vært en krøpling i mange år.
Les mer
Det hendte i Colombia i november 1985. En stor vulkan fikk utbrudd. I byen Armero klarte en mann å komme seg unna, sammen med kona og barna sine.
Les mer
En mann kom i snakk med en gutt som satt ved siden av ham på toget. Da han fikk høre hvor langt gutten skulle reise, spurte mannen:
Les mer
Et smilende, åpent og vennlig ansikt er som et kjærtegn. Få har skildret det velvillige ansiktet som Bibelens Jakob, da han etter mange år med spenning og avstand møtte sin bror Esau igjen:
Les mer
Ett emne skal helst ikke omtales i kristen forkynnelse i dag: Den evige fortapelsen. Helvete er et banneord og noe ufyselig, og upopulær blir den som nevner det som en del av kristendommen.
Les mer
Apollos er den overraskende kometen på urkirkens stjernehimmel. Han var veltalende, kunnskapsrik og grundig. Antakelig var han også varm og vinnende.
Les mer
"Dere er jordens salt! Men om saltet mister sin kraft, hva skal det da saltes med? Det duger ikke lenger til noe, uten til å kastes ut og tråkkes ned av menneskene," sa Jesus.
Les mer
En kristen forretningsmann fortalte ofte historien om en rik mann som gravde ned gullet sitt i et hull ute på et jorde. Hver kveld, når det ble mørkt, gikk han ut til hullet.
Les mer
Foto: Dana Rudusa
Det hendte i USA i trettiårene, den tiden som ble kalt den store depresjonen. Mange var uten arbeid, ikke få led nød. En mann hadde vært arbeidsløs en lang tid, og var dypt bekymret.
Les mer
Del av mosaikkbilde. Tema: Vekst. Ved Inge Bøgel Lassen
Det er tusener i Norge som har opplevd en kristen vekkelse. Noe merkelig kom over bygda eller byen. Folk ble opptatt av å få det rett i forhold til Gud.
Les mer
En ung kvinne var nettopp blitt en kristen. Hun fikk jobb like etter. Men hun kjente ingen der, og ingen kjente henne. Vennene spurte interessert hvordan det gikk.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no