Del av mosaikkbilde. Tema: Vekst. Ved Inge Bøgel Lassen
Det er tusener i Norge som har opplevd en kristen vekkelse. Noe merkelig kom over bygda eller byen. Folk ble opptatt av å få det rett i forhold til Gud.
Les mer
En ung kvinne var nettopp blitt en kristen. Hun fikk jobb like etter. Men hun kjente ingen der, og ingen kjente henne. Vennene spurte interessert hvordan det gikk.
Les mer
- Kan du gjøre meg en tjeneste? Kan du sette mot i meg? sa en venninne til en annen. Hvordan ville du ta fatt på en slik utfordring?
Les mer
En glad person har foreslått at vi innfører et smiletegn på trykk. Så skjønner alle at den som skriver noe, prøver å smile fram et poeng akkurat her.
Les mer
Å komme til himmelen er å komme til en fest. Utmattede gamle skal en gang vekkes opp til et festmåltid preget av lysglans og deilige retter.
Les mer
- Tycker du att graven är för djup, ja, så ta dig dock en sup, sang Bellmann i sin vise fra 1700-tallet. Millioner følger hans råd når motet svikter og depresjonen skaper engstelse.
Les mer
- Jeg har mistet et fint smykke, et halskjede med flere diamanter. Jeg tror jeg må ha mistet det i teatret i går kveld, sa en dame i telefonen.
Les mer
Den folkekjære dikteren Hans Børli har skrevet dette epigrammet om tiden og anledningen:
Les mer
I Korint bodde en gang et ektepar som het Akvilas og Priskilla. De var helt spesielle. Når du kommer til himmelen, kan du glede deg til å hilse på dem.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
"Jeg har ikke vendt meg til religionen for å bli lykkelig. En flaske portvin kan fylle det behovet. Hvis du ønsker en religion som skal gjøre deg virkelig tilfreds, vil jeg slett ikke anbefale kristendommen."
Les mer
Storspove Foto: Morten Ingebrigtsvold
Noen nipper til sykdom en dag eller to. Andre får smake virus-angrep eller beinbrudd og blir slått ut en uke eller fire.
Les mer
Magnolia Foto: Jorunn Tunheim
Hun trodde på Gud. Men dermed var hun ikke skånet for tunge dager. Mannen fikk en sykdom som gjorde ham mer og mer ufør. Tre småbarn krevde mye av både det ene og det andre.
Les mer
Hvordan vurderer vi mennesker vi kjenner? Han er bra, for han er sjarmerende, hun er o.k., for hun er flink, han mangler initiativ, hun er en gråstein, han er en dott...
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Et stort bokverk gjorde et veldig inntrykk for over to hundre år siden. Den engelske historikeren Edward Gibbon fullførte i løpet av 22 år (1766-88) sitt sju binds verk: Romerrikets forfall og undergang.
Les mer
O.J. Simpson
Telefonene sluttet å ringe. Trafikken stoppet. Radio og fjernsyn sto på. Hele USA, ja, store deler av verden avbrøt alt de holdt på med - for å høre om superkjendisen O. J. Simpson var skyldig eller ikke skyldig.
Les mer
Foto: Dana Rudusa
Han var pukkelrygget og funksjonshemmet. Han var så vridd i ryggen at en mann sa han lignet en korketrekker.
Les mer
- Jeg synes det kunne ha gått mye galere, jeg, sa Gudbrand i Lia. Og kjerringa klappet i hendene og frydet seg, uansett hva hennes kjære mann hadde funnet på.
Les mer
Store isfjell flyter omkring i det nordlige Atlanterhavet. Når stormer og orkaner bryter løs, vil skipene kastes omkring. Men isfjellene ligger i majestetisk ro.
Les mer
Joni Eareckson Tada
Komplett lammet ble hun, den 17 år gamle Joni Eareckson Tada, da hun brakk nakken under en stupeulykke. Lenket til rullestolen for resten av livet kan hun bare bevege hodet og enkelte armmuskler.
Les mer
Akeleie Foto: Jorunn Tunheim
Hadde den ikke stått i Bibelen, ville beretningen nesten ikke vært til å tro. Her sitter Paulus og Silas i den innerste, mørke og klamme fengselscella.
Les mer
Vi satt i en bibelgruppe og snakket om praktisk hverdagskristendom. Én av deltakerne kom til å stille et tankevekkende spørsmål:
Les mer
Moderne teknikk kan gjøre oss stumme av beundring. Du kan ta med deg en liten mobiltelefon til utlandet. En venn kan sitte i en fritidsbåt i en fjord og slå det norske nummeret ditt.
Les mer
Han måtte ha vært temmelig veltalende, Aron, da han fikk både gutter og jenter og voksne kvinner til å la hullene i ørene stå åpne. De ofret sine vakre gull-øreringer til et felles symbol!
Les mer
9. september
Mesterens matglede
Noe av det artigste jeg vet, er å høre barn synge "Å du som metter liten fugl" når de er skrubbsultne, og bordet svulmer av pølser og potetstappe.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
Jesus Kristus er alltid den som kommer. Han er utrettelig på vandring. En gang kom han på uventet besøk til en ulykkelig by, et ulykkelig hjem og et ulykkelig hjerte.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no