Spør en eiendomsmegler om hva som avgjør verdien på et hus og bestemmer prisen. Han kan svare i ett ord: Beliggenhet.
Les mer
Langs bredden av et av de store havene gikk en ung gutt. Hav og vinder hadde vært harde, og en masse sjøstjerner var blitt skylt opp på land. Der ville de etter kort tid dø.
Les mer
- Eg ve håpe at Gud ikkje er heme når eg kommer te himlen, sa tjuagutten i Smauet i Bergen. Gruer du for å møte Gud? Hvis Gud fins, er han vel rettferdig? En dag må likevekten gjenopprettes: Det onde straffes og det gode belønnes.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Synes du november er trist og mørk? Det går an å se det på en annen måte. Fra vinduet i arbeidsrommet mitt ser jeg et gatelys gjennom dalende snøfiller.
Les mer
Du står der i køen og venter på tur. Noen får raskt ordnet det de ønsker. Andre blir stående og diskutere med representanten for etaten. Folk i køen blir urolige, og irritasjonen vokser.
Les mer
Folkemålet får av og til noen nyord og friske smile-gloser. En av dem er R-I-L-U-M: Rett I Lomma Uten Moms. - Prisen er fem hundre, rilum, kan det sies. Kjekke gloser gjør tvilsomme ting litt mer uskyldige. Men svart er like svart, urett like urett, selv om vi prøver å pynte på transaksjonene med et smil.
Les mer
- Dere har ikke talt rett om meg, sa Gud til tre kloke teologer. De hadde prøvd å trøste den lidende Job, men ut fra pur velvilje hadde de sviktet. De hadde kommet i skade for å fortegne bildet av Den Høyeste
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Den tyske presten Johann Heermann (1565-1647) kom som trettiåring inn i usedvanlig store smertetilstander. Fra han var 32 til han døde som 62-åring, følte han livet som én lang lidelse, med smerter så kompakte at han i lange tider verken kunne sitte eller ligge.
Les mer
Et mål du ikke har nådd. Et prosjekt som ikke lyktes for deg. En kraftig arbeidsinnsats - men forgjeves. Du kjente menneskers nedlatende blikk. Selv mistet du motet. Har du opplevd det?
Les mer
Når Gud kaller, kaller han ikke de fremragende eller mektige. Nei, Gud overrasker stadig med å kalle dem som ingen andre ville finne på å elske: de fattige og svake, de som regnes som dumme, ja, rett og slett de som ingenting er.
Les mer
Et arabisk ordtak smiler fram en sannhet: "Til den hunden som har penger, sier man: Herr Hund." Å sortere folk etter rikdom er en utbredt skikk. Den som har litt mer enn de fleste, vil gjerne vise det, og blir dels æret, dels misunt.
Les mer
Den romerske historieskriveren Tacitus skriver om landshøvdingen Feliks: "Han brukte kongemakten med allslags grusomhet og nytelse, men hadde et trellesinn". Kongemyndighet og slaveinnstilling - for en kontrast!
Les mer
Mens verden blir mer og mer oppmerksom på sin nød, blir mange kristne mindre og mindre sikker på sin oppgave.
Les mer
- Når en sau roter seg vekk, så gjør den det til gagns, sa en sauegjeter til meg en gang. - Da er den helt hjelpeløs. Den tenker seg ikke om i det hele tatt.
Les mer
Noen ganger gjengir Det nye testamente ord fra Jesu eget morsmål - midt i den greske teksten. Det skjedde antakelig når noe hadde brent seg fast i hukommelsen til dem som var der.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Bibelen sier: "Døm derfor ikke noen før tiden, før Herren kommer. Han skal føre fram i lyset det som er skjult i mørket, og åpenbare hjertenes råd. Da skal enhver få sin ros av Gud."
Les mer
Hvis Gud er med oss, hvorfor merker vi ikke mer til det? Hvorfor lar han oss kjempe med så mye vanskelig? Akkurat slike spørsmål stilte en av bibelhistoriens store helter, Gideon, idet Gud kalte ham til oppgavene.
Les mer
Enkelte har sett det som en viktig del av sin kristendom å ta på seg lidelser. Kirkehistorien har eksempler på kreative fromhetstiltak. Som å bo på en søyle, gå knelende på glasskår eller pine seg selv så blodet renner.
Les mer
Tusener strever med noe uhåndterlig som kan uttrykkes med fire bokstaver: Skam. De setter ikke akkurat det navnet på det. Men skam er et dekkende ord for en hengemyr av følelser mange bakser i.
Les mer
I det øyeblikket i oldtiden da byen Pompeii gikk under, lå brødet i ovnen, men bakeren rakk ikke å ta det ut før katastrofen rammet. Kjøttet kokte i gryta, men det ble aldri spist.
Les mer
Alle samfunn har lett for å gjemme bort dem som lider. Vi liker ikke å bli minnet om at noen har det vondt.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Kristne med ansvar i kirke og organisasjoner, i bedrifter, skoler, media og politikk, kan være fristet til å gi opp av og til. Sekulariseringen går sin gang. De som kjemper mot bibelske, etiske standpunkter, blir karakterisert som "modige og oppriktige".
Les mer
En hyggelig samling med familie og venner var slutt. Den ene etter den andre takket for seg og forsvant i nattemørket. Pappa fulgte noen av dem til bilen. - Hvem skal være hos meg?! Fireåringen ropte det ut, fortvilet og redd, mens alle gikk.
Les mer
Poliomyelitt kom som en forferdelig sykdomsepidemi, særlig i 1940- og 50-årene. Både unge og gamle ble rammet. En meget dyktig student fikk sykdommen.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
En kvinne hadde mistet både mannen sin, barna sine og broren sin. - Men jeg tror ikke de er langt unna, sa hun, og fortalte følgende historie:
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no