Foto: Bjørn Arne Rosland
Vi kan drømme om fred på jord og trygghet for barna våre. Men vi må ikke sove oss bort fra det som historiens samlede erfaring viser: Av og til kan såkalt pene mennesker bli fryktelig stygge.
Les mer
Sinnataggen. Gustav Vigeland
Det ble påstått at det var lettere å treffe på en gud enn et menneske i byen Aten på Bibelens tid.
Les mer
Verden vrimler av vinglete mennesker. Skal vi kalle dem gelémennesker med en værhaneinnstilling.
Les mer
To ugifte søstre i tjueårsalderen bodde i samme leilighet. En dag fikk de besøk av en ung mann. Den ene søsteren satte seg ned og pratet med gjesten.
Les mer
Den onde tar ikke søndag. Han tar aldri pause eller hviledag. Konstant er han opptatt av å erobre områder i livet ditt.
Les mer
Foto: Ann Edel Hals
Fritid og ferie, varme, lyse netter, lettkledde kropper og bankende hjerter legger til rette for årets store sjekke-sesong. Følelsene bobler i gamle og unge, snart høyt oppe, snart langt nede.
Les mer
Jeg ser henne for meg. En kvinne i sekstiårene satt på kjøkkenet sitt. Den viktigste trykksaken som kom i posten, var misjonsbladet.
Les mer
Interesse er et latinsk ord. Det betyr: Være midt imellom. Den som er interessert, er ikke kald og avvisende, men heller ikke engasjert eller hel-tent.
Les mer
- Alt er allerede sagt, men fordi ingen hører etter, må det alltid gjentas, smilte en vismann. At vi trenger å høre gammelt nytt en gang til, er ikke bare et problem.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
- Ananias! - Her er jeg, Herre! - Stå opp og gå bort i den gaten som kalles Den Rette. Og spør i Judas' hus etter en ved navn Saulus, fra Tarsus.
Les mer
Inne blant foldene i togaen kjenner han dokumentet. Han går så raskt han kan, og der i det fjerne skimter han husene og tårnene i Damaskus. Vi er i år 35 e.Kr. Den unge og ivrige Saulus fra Tarsus i Kilikia er ingen hvemsomhelst.
Les mer
Tro som fjell. Foto: Yngvar Nilsen
Kan noen være sikre når det gjelder å tro? Mange spør slik. Noen spør fordi de ikke liker at noen er sikre. Men mange søker svar fordi de tviler - igjen og igjen.
Les mer
"Guds løfter" het en bok som ble gitt ut for mange år siden. Forfatteren hadde ikke hatt vansker med å finne stoff til boken sin. Tusener av løfter var hentet fram fra Bibelen og kommentert.
Les mer
Radiomannen Kåre Hegseth har fortalt om et brev han fikk fra en syv år gammel pike. Slike brev kan radiomedarbeidere få hver dag. Likevel var dette brevet litt utenom det vanlige.
Les mer
Da den verdenskjente forfatteren Fjodor Dostojevskij var 28 år gammel, opplevde han sitt livs verste øyeblikk. Sammen med 31 andre ble han stilt opp for å bli henrettet.
Les mer
- En av de mest slående forskjellene mellom en katt og en løgn er at katten har bare ni liv, skrev humoristen Mark Twain. En løgn sprer seg fort, mange tror den, og mange bringer den videre. Så lever den - i stadig nye utgaver.
Les mer
Gud er opptatt med renselse. Med stor energi bekjemper han ondskapen blant oss. Det avgjørende støtet har han satt inn da han sendte sin egen sønn Jesus Kristus til verden.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
En helligdag er som alle andre dager, med timer, sol og regn, fødsel og død. Likevel er det en annerledes dag.
Les mer
Jo, vi har hørt det. Gud gir bare gode gaver. Men øynene våre er visst ikke klare nok til å se dem. Gud gir det fullkomne. Men hvem har forstand dyp nok til å se det?
Les mer
Blomster i Matsue. Foto: Inger Valbø
Oldeforeldre-generasjonen vår leste "Ungdommens Bok" av C. Skovgaard-Petersen i sin tenåringstid. Hans bøker er verdt å kikke på i dag også.
Les mer
Foto: Per Harald Gjerde
- Jeg vet hvor du bor, sier voldsmannen idet du flykter din vei. Da blir du nok preget av angst både sent og tidlig. Kommer han for å gjøre meg noe vondt?
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
Tre spørsmål trenger seg fram hos alle mennesker som har fulgt en eller flere av sine kjære til graven: - Hvor er de nå? - Har de det godt? - Skal vi møtes igjen?
Les mer
Foto: Karoline Fonn
- Send bud med hvem du ellers vil! sa Moses. Han var redd og fortvilet. Gud hadde lagt sin hånd på skulderen hans og sagt: Gå nå du!
Les mer
Jesus var klok allerede som barn. Han visste mer enn foreldrene sine. Likevel var han ydmyk overfor dem. Han bøyde seg inn under deres vilje.
Les mer
Det står et nesten utrolig ord i Bibelen: "Bare godhet og miskunnhet skal etterjage meg alle mitt livs dager," skriver David i Salme 23. Godhet vet vi hva er. Men hva er miskunnhet?
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no