Gud bruker mange slags mennesker
- Verden har ennå til gode å se hva Gud kan gjøre ved hjelp av et menneske som er fullt og helt innviet til ham. Det lyder fint, og er sikkert sant.
Les mer
Vigslet til å høre Gud til
- Jeg liker ikke ordet verdslig, sa en venn til meg for noen år siden. - Det lyder som antikvert Kanaans språk. Kanaans språk eller ikke: Det er et uttrykk Bibelen bruker.
Les mer
Gode idealer for livsvandringen
Rut er en av de lysende kvinneskikkelsene i Bibelen. En enkel og vakker bok handler bare om henne. Hun ble faktisk en av de mødrene som er omtalt i Jesu stamtavle.
Les mer
Forretningskvinnen Lydia med tæl og tro
Vår storsnutete tid tror den har oppfunnet alt, for eksempel kvinner som toppfigurer i politikk og forretningsliv. Men det er langt fra tilfelle.
Les mer
Fra sinne til gode forbilder
- Jeg ser at sinne bygger seg opp i de unge, skriver Billy Graham i boka Stormvarsel. - Altfor ofte er de unge blitt snytt og utnyttet, ikke bare av kommersialismen i denne kommersialiserte tiden, men av lærere og sosiologer som har avkledd dem verdiene, familierelasjonene og en høyere mening med livet.
Les mer
Du representerer en stor nasjon
Småfornærmelser og dårlig skjulte trusler kom i en tett strøm mot ambassadøren. Han var utsending i et fiendtlig innstilt land.
Les mer
Legg opp til nærkontakt med Ordet
En original påstår at det er altfor mange f-bang-kristne: Slike som blåser støvet av Bibelen (f) eller banker støvet av den (bang) før de åpner den. Får Bibelen ligge og støve ned, blir det fattige kristne. De går glipp av dyrebar visdom.
Les mer
Ørnen fikk kraft da den så sola
En bonde fant en ung ørn. Han lot den få være sammen med kyllingene sine. Ørnungen spiste hønsemat og syntes å tilpasse seg deres måte å oppføre seg på.
Les mer
Hittil har Herren hjulpet oss
I en gammel oppbyggelsesbok står dette: "Sett at din far har flere okser, hester og kveg enn du kunne rekke å telle på en dag eller en uke. Ville han ikke være i stand til å ta vare på barnet sitt og gi det alt det trenger?
Les mer
Ta vare på kontrollsenteret
"Ditt hjerteliv må fremfor alt bevares, din barnetro, ditt håp, din kjærlighet," sang vi mye på yngresmøtene da jeg var barn. At tante Åse og tante Kari lærte oss at å passe på luer og ransler er én ting.
Les mer
Han lot en annen overta tømmene
Sent og tidlig var han på farten for å vitne om Jesus. Henry Drummond het denne skotske forfatteren og evangelisten som døde i 1897. En dag satt han ved siden av en kusk som brakte ham til et nytt sted.
Les mer
Gudfryktige mødre - fraværende fedre
Historien om den trofaste og oppriktige Timoteus er blant annet historien om et godt hjem. Vi blir ikke kjent med familiene til apostlene og de første kristne.
Les mer
Når livsveien er steinete og innfløkt
En gang, når alle livets lekser er lært, skal vi se hvordan Guds gjerninger var rette og gode, og at det som føltes som ørefiker, var uttrykk for en gjennomført kjærlighet.
Les mer
Ring ofte, og hold linjen opptatt
- Er du opptatt? Kan jeg forstyrre? Har du noen minutter til overs? Alle som sitter på kontor, hører slike spørsmål i telefonen når venner ringer.
Les mer
Ett ord for hver finger
To kristne var på ferie for mange år siden. I fjellene i Wales hadde de herlige fotturer. En dag mens de hvilte, kom de i snakk med en gutt som var sauegjeter.
Les mer
Han bøyde av fra veien
Samson er den siste av de regjerende dommerne i Israel. Helt fra han var liten, var Samson velsignet. Guds Ånd drev ham, forteller Bibelen.
Les mer
Førstegangshopp med fallskjerm
Av og til er livet som å stå i flydøren høyt til værs. Bare én vei er åpen: Ut i tomrommet. Gjelder det et førstegangshopp med fallskjerm, merkes krysspresset desto sterkere. Nå må det enten bære eller briste.
Les mer
La forkynnelsen få ben å gå på
Mange gode bøker blir ikke lest. Utmerkede forkynnere blir lite hørt. Gode gjerninger gjort i Jesu navn blir knapt lagt merke til. Dette kan vi gjøre noe med.
Les mer
Fattige, men med en styrtrik Far
- Det er gudsbespottelse å være så fattige når vi har så rik en Far! skal den danske presten Kaj Munk ha sagt.
Les mer
Rette holdninger for hverdagstroen
En ambassadør er representant for landet sitt i et annet land. Han er en god modell for oss når vi stiller spørsmålet: Hvordan lever jeg som en kristen i hverdagen?
Les mer
Noe nytt å glede seg over
Vi husker mye vi burde glemt. Vi glemmer mye vi burde husket. Hva er verdt å huske på? Hva bør vi glemme? Bibelen sier noe om dette.
Les mer
Kjøpt og betalt for hele reisen
En emigrant forlot landet sitt for å flytte til USA. Det var lenge før flyenes tid, og en lang båttur lå foran. Til reisen hadde han med seg rikelig med tørket sild, ost og kjeks.
Les mer
Når du drives av ditt tapte ansikt...
God litteratur får fram hva som er drivkreftene i folk. Lysten til å oppleve nye forhold tvinger helter på vandring. Noen jages av sterk forelskelse.
Les mer
Orker ikke flere skuffelser?
Hvor mange skuffelser tåler kjærligheten? Spørsmålet er aktuelt for alle som er blitt sveket og bedratt, som har fått dype sår under medmenneskers uforstand.
Les mer
Den oppriktige og trofaste Timoteus
"Ansett den aller beste". Slik er tittelen på en amerikansk bok om hvordan en skal ta rette personalavgjørelser.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no