Hun var altfor liten til å gå på skolen. Men stille og pent satt hun bakerst i klasserommet. Læreren i den fådelte skolen hadde tatt fireåringen sin med seg denne dagen.
Les mer
Den som kommer opp i konflikter og vanskeligheter, kan gjøre noe klokt: Å få seg en bisitter, det vil si en mellommann, megler, talsmann og støttespiller. En slik person kan både trøste og veilede, oppmuntre, hjelpe og føre saken.
Les mer
Den vittige amerikanske forfatteren Mark Twain var en gang på besøk i Frankrike. På forhånd hadde han lært seg fransk. Han forteller:
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
Jeg lurer på hvor mange som opplever det? En konvolutt har surret seg vekk i papirflommen fra postkassen. Blant fargerike trykksaker om trillebår, rhododendron og grillpølser havner brevet i søpla. Men så var det altså en seriøs regning som gikk med i dragsuget.
Les mer
Menneskeheten har alltid dyrket enerne. I forrige århundre snakket de mye om geniene. "De er som tordenvær, de går mot vinden, forferder menneskene, renser luften."
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Å være kristen er noe mer og noe annet enn å ha et sett av meninger. En kristen er heller ikke mer feilfri enn andre. Kristendom er ikke et slags parti som en kan melde seg inn og ut av.
Les mer
Tiden er snart inne for sommermøter og kristne storstevner. Mange gleder seg til åndelig påfyll og glede i et større fellesskap.
Les mer
Florence Nightingale
Hun kalles grunnlegger av den moderne sykepleie, Florence Nightingale (1820-1910). Etter en heroisk innsats blant sårede soldater under Krim-krigen, startet hun den første organiserte sykepleierskole.
Les mer
Fossekall Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Predikanten Spurgeon spurte en gang en lege hvordan det sto til med en venn av ham, som var syk. Legen sa: - Han kan ikke leve lenge. Det er bare et tidsspørsmål. Livet hans henger i en tynn tråd.
Les mer
Den store skotske forkynneren George MacDonald (1824-1905) snakket med sønnen sin om hvordan det ville bli i evigheten. Den lille gutten avbrøt og sa: - Det synes for godt til å være sant, Pappa.
Les mer
I Norge feirer vi 17. mai både som frihetsdag og grunnlovsdag. Det er rett og meningsfylt. 17. mai fikk vi loven, og loven ga oss friheten.
Les mer
Hvordan opplever du livet ditt? Tusen mennesker ville gitt tusen ulike svar på spørsmålet. Og kanskje vil vi hver for oss gi ett svar i dag, et annet i morgen, et tredje i overmorgen.
Les mer
Her i Norden går de gjerne bak husdyra sine og jager dem foran seg. I Midtøsten er det motsatte vanlig: Sauene følger etter gjeteren.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
- Har du nå hentet glede oppe på loftet igjen, sa jenta til moren sin. Mor kom fra sin daglige stund alene med Bibelen og bønn til Gud.
Les mer
Teresa av Avila
Teresa fra Avila var reformator, mystiker og skribent og levde i Spania fra 1515 til 1582. Under en av reisene sine sto Teresa fast i søla. Da ropte hun fortvilet til Gud: - Hvis dette er måten du behandler dine venner på, så er det ikke rart at du ikke har så mange.
Les mer
En mann snubler bortover veien. Du har sett ham mange ganger før. Sjelden har du observert ham i edru tilstand. Kan han noen gang komme ut av det han er fanget i?
Les mer
På 1300-tallet levde det en italiensk vitenskapsmann som het Petrarca. Et av de spørsmålene som opptok ham, var hvordan han kunne være en from kristen og samtidig ha et rett forhold til denne verdens ting.
Les mer
Hun var ganske liten, og fryktelig redd for den store fyrkjelen i kjelleren. Plutselig slo den en gnist, så tentes en vifte, og en heftig flamme durte bak ovnsdøren.
Les mer
Alperose. Foto: Bergliot Herigstad
Hedningene ble ganske forvirret da kristendommen var ung og fersk. Hva dyrket den nye religionen? Trodde de på Chrestos, som betyr god, eller Christos, som betyr Kristus?
Les mer
Illustrasjonsfoto av Pia Reierson
Vi husker mye vi burde glemt. Vi glemmer mye vi burde husket. Hva er verdt å merke seg? Hva bør vi skrive i glemmeboken? Bibelen har ord om dette.
Les mer
Foto: Lovise Frafjord
Hvorfor har vi prester og predikanter, forstandere og biskoper og hva det nå heter alt sammen? Det kan alltids være mange ulike forventninger til slike yrkesgrupper som noen synes er overflødige, men som andre synes er viktige.
Les mer
- I alle pupillers dyp ligger et stykke av lengsel, av tørst, - etter mening, etter sammenheng, etter Gud, skriver den danske biskopen Georg S. Geil.
Les mer
- Det er noe merkelig med han der Stefanus, tenkte den unge fariseeren Saulus. Han satt på sin benk i Det høye råd og hørte en lang tale av denne mannen som Jesus-sekten nettopp hadde valgt til å ordne med matutdeling og sosialt arbeid blant enkene.
Les mer
To menn satt på en uterestaurant i Chicago. Fortvilet fortalte den ene om den bortkomne sønnen sin. Sønnen Jack kunne ikke beholde noen jobb. Han brukte alle pengene på stoff og alkohol.
Les mer
Vår manglende interesse for hva som er sant, er en av vår tids aller største svakheter. Vi spør etter hva som fungerer greit, føles rimelig og oppleves riktig.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no