- Det er noe merkelig med han der Stefanus, tenkte den unge fariseeren Saulus. Han satt på sin benk i Det høye råd og hørte en lang tale av denne mannen som Jesus-sekten nettopp hadde valgt til å ordne med matutdeling og sosialt arbeid blant enkene.
Les mer
To menn satt på en uterestaurant i Chicago. Fortvilet fortalte den ene om den bortkomne sønnen sin. Sønnen Jack kunne ikke beholde noen jobb. Han brukte alle pengene på stoff og alkohol.
Les mer
Vår manglende interesse for hva som er sant, er en av vår tids aller største svakheter. Vi spør etter hva som fungerer greit, føles rimelig og oppleves riktig.
Les mer
Foto: Dag Arneson
Alle vårens vakre blomster var det han studerte, den berømte naturforskeren Carl von Linné. Han var opptatt av Guds storhet, og den tanken at Gud vet alt.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
- Og husk én ting, folkens: Gud er med oss samme hva vi gjør! Tenåringen som avsluttet ungdomsmøtet, smilte varmt til alle før vi gikk hjem. Men jeg måtte tygge litt for meg selv på hennes glade påstand.
Les mer
"For ennå er det bare en ganske liten stund igjen, så kommer han som komme skal, og han skal ikke dryge. Men den rettferdige av tro skal leve," skriver Hebreerbrevets forfatter.
Les mer
"Alt det han gjør, skal han ha lykke til," står det i Salme 1 om den som holder seg til Guds bud. Ingen ting er så vidunderlig som å vandre gjennom en god hverdag. Den kan være preget av lykke og glede, åpne dører og full suksess.
Les mer
Det finnes museer og opplevelsessentra som er spesielt innrettet for blinde og svaksynte. Kunstverkene kan berøres, lyder og vind bidrar.
Les mer
Bekymringer og uro, mismot og spenning. Nesten hver dag ringer de på døren til vårt hjerte. Er vi ikke spente på det ene, så er vi bekymret for det andre. Har uroen for det ene mistet taket, griper mismotet på grunn av noe annet fatt i oss.
Les mer
Gudefossen, Island. Foto: Ruth Mjanger
To ting vil Gud oppnå ved å gi oss ordene sine gjennom Bibelen. Han vil at vi skal ta imot tilgivelse for alle syndene ved å tro på Jesus Kristus. Dessuten vil han rettlede slik at vi kan leve godt som Guds barn i verden og gjøre det Han vil.
Les mer
Det er visst en opplevelse som er felles for mange: - Gud virker så fjern. Jeg får ikke kontakt med ham. Jeg blir ikke overbevist om at han er til. Å folde hendene og be føles så unaturlig. Det gir meg ingen spesiell fred...
Les mer
Før het det rekreasjonshjem, nå heter det opptreningssenter. Jeg ser poenget med navnebyttet. Den som får innvilget et opphold på syketrygdens regning, bør selv ta initiativ og bruke kroppen.
Les mer
En barbent, afrikansk gutt ble mobbet fordi han var en kristen. En dag sa kameratene til ham: "Hvis Gud virkelig er glad i deg, hvorfor sørger han ikke bedre for deg?
Les mer
- Hvis jeg kunne leve livet om igjen, ville jeg gitt mer av min tid til å trøste og oppmuntre. Dette sa den britiske pastoren F. B. Meyer da han var blitt gammel.
Les mer
"Naar jeg lægger mig til Hvile, Tretten Engle om mig staae," skrev Henrik Wergeland. Det er populært å høre om engler. Bøker om engler og engleopplevelser selger godt.
Les mer
Grøttelandsfossen Foto: Synnøve Grøtteland Helland
- Jeg sliter stadig med den samme fristelsen, sa mannen. - Jeg ber Gud om kraft til å stå imot, men faller likevel. Så ber jeg på nytt om tilgivelse. Men snart viser jeg meg for svak igjen.
Les mer
Tjeld. Foto: Morten Ingebrigtsvold
Seks ryttere kommer stormende inn i den kurdiske landsbyen. De skyter opp i luften med geværene sine. Det er sent på natten.
Les mer
En rik engelsk adelsmann ble lei av å leve isolert på det store godset sitt. Han åpnet like godt parker og hager for publikum. Gartneren likte det ikke.
Les mer
Foto: Dana Rudusa
Da Kristus kom ut av den mørke graven og inn i den solrike morgenen, vandret Han rett inn i vår verden og like inn i våre liv. Han går nærmere enn vi er klar over. Han lever som en levende Frelser for levende mennesker.
Les mer
Jeg har sett to slags hester, skrev den originale danske tenkeren Søren Kierkegaard. Den ene typen hester ble sløve og dovne av å bli kjørt av en kusk som lot hestene selv bestemme.
Les mer
Den syltynne fiolinstrengen blir stemt av mesterens øvede hånd. Ikke for stramt, da ryker strengen. Ikke for slakt, da blir den umulig å spille på.
Les mer
Det er blitt moderne å snakke om lys-terapi. Stadig mørke kan gjøre oss deprimerte og handlingslammede. Timer i lys gjør noe godt med oss.
Les mer
Woody Allen
For mange er døden det store tabuemnet. Døden - og spesielt ens egen død - kan mange overhodet ikke tenke seg å snakke om.
Les mer
Hvorfor er alt ved kristendommen vel og bra, bare ikke det der med Jesus på korset? Kan det være fordi korset krenker min naturlige stolthet?
Les mer
"Og jeg så - og se: ... et lam, likesom det hadde vært slaktet. Og de synger en ny sang og sier: Verdig er du fordi du ble slaktet og med ditt blod kjøpte oss til Gud av hver stamme og tunge og folk og ætt," skriver apostelen Johannes.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no