En sommernatt bråvåknet jeg. Blålys blinket utenfor vinduet. Gjennom gardinene så jeg to politibiler som hadde stoppet en gjeng med unge.
Les mer
En mann lå svært alvorlig syk, og presten kom på besøk. En stol sto tett ved den syke, og presten bemerket: Du har allerede hatt besøk?
Les mer
Hvem var hun, piken Rode? En hushjelp. Men vi vet ikke mer om henne enn at hun gjorde tjeneste i Marias hus.
Les mer
I Kristiansand ble det bygd nytt misjonshus for noen år siden. Da det gamle var tømt for innbo og klarert for nedrivning, ble det stående tomt et par uker før rivefolkene kom i gang.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Noen tror at kristendom bare dreier seg om krav og bud, grenser og grupper, fromhet og fornektelse. Men de har misforstått totalt.
Les mer
Folk har lett for å se ned på ordet ingenting og glemme hvor viktig det kan være. Av og til fins det ingenting i folks tanke, påstår noen.
Les mer
Krokus. Foto: Lars Gunnar Røed
Profeten Elias opplevde et skikkelig antiklimaks. Gud hadde bedt ham refse kong Akab og dronning Jesabel fordi de oppmuntret til å dyrke avguder.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
John W. Knight bodde i Georgia i USA for et par mannsaldre siden. Han var en kjent ateist i mange år. Men så ble han en kristen.
Les mer
Foto: Michelle Benedikte Skavhaug
Gud skriver med en penn som ikke glipper, han taler med en tunge som ikke forsnakker seg, og han opptrer med en hånd som aldri tar feil. Men hvem er i stand til å tro det, når det mest uforståelige hender?
Les mer
Han var en moderne ung fyr, med t-skjorte og dongeri, rufsete hårsveis og plastpose i neven. Jeg så ham like ved kirken.
Les mer
For noen tiår siden skrev en verdenskjent atomekspert at han var dødsens redd for hydrogenbomben.
Les mer
"Kristenstanden er ikke en arbeidsledig stand, heller ikke en fredens og sikkerhetens stand, men den går ut på stadig å være i felten, føre krig og sette livet på spill," sa Martin Luther.
Les mer
En amerikansk avis fortalte om en original. Som ung gutt hadde han funnet en fem dollar-seddel på gaten.
Les mer
"Vær tålmodige, brødre, til Herren kommer! Se, bonden venter på jordens dyrebare grøde. Han venter tålmodig på den, til den har fått tidligregn og senregn. Vær også dere tålmodige, og styrk hjertene, for Herrens komme er nær!" skriver Jakob i brevet sitt.
Les mer
Foto: John-Kjetil Gagnat
"Men Barnabas tok seg av ham og førte ham til apostlene." Ja, slik møter vi levitten Josef, født på Kypros. Han fikk raskt det fine tilnavnet Barnabas - formaningens sønn, oppmuntrings-eksperten.
Les mer
Den danske kunstneren A. B. Thorvaldsen (1770-1844) er mest berømt for sine skulpturer av Kristus og apostlene. Etter å ha laget en Kristus-figur i myk leire, dro han hjem om kvelden. Om natten kom det fuktig luft.
Les mer
En mor hadde tretten barn, og hun fikk spørsmålet: - Hvem av alle barna dine er du aller mest glad i? - Den som er syk, til han er frisk, den som er borte, til hun er tilbake, svarte hun.
Les mer
Fra juli-himmelen skinner sola. Størrelsen er så enorm at over én million jordkloder kunne få plass inne i den.
Les mer
Den som vil, kan begynne å gruble: Hva er aller mest farlig? For noen er selve skrekken å komme ut for en voldsforbryter, bli rammet av en ulykke eller få en livsfarlig sykdom.
Les mer
En far og en liten datter sto ved en grav dekket av blomster. Mor var gått bort så altfor tidlig. Vennlige slektninger sa: - Kom og sov hos oss i natt. Det blir lettere for dere.
Les mer
- Du gjorde vel at du kom! Nå er vi da alle til stede for Guds åsyn for å høre alt som er pålagt deg av Herren. Kaptein Kornelius er en staselig kar.
Les mer
Hvit tiger
Noe av det aller beste på fjernsyn er naturprogrammer, synes jeg - enten det dreier seg om fugler, dyr, fisk eller planter.
Les mer
Vi mennesker går lett utenom det vi synes er vanskelig og uforståelig. Vi tilpasser vår religion til det som er allment akseptert.
Les mer
To menn gikk sammen i en travel gate. Den ene av dem var spesialist på insekter. Plutselig stanset han. - Hører du noe? spurte han.
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
Hudson Taylor: Plutselig blir mange mennesker opptatt av én stor tanke. Denne visjonen blir samtaleemne, det organiseres og administreres, og ting begynner å skje.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no