4. mars
Fra da av fyrte læreren godt i ovnen
Han har medfølelse med oss
Mellom to bygder i Kvinnheradfjorden går et høydedrag med noen stygge juv ned mot vannet. I gamle dager måtte skolebarna passere denne åskammen, der vinden gjerne tok hardt i.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
3. mars
Guddommens dilemma er løst
Løsningen er evangeliet
Gud har all makt. Men han kan ikke gjøre noe som er i strid med hans egen natur. Derfor kan han ikke bare se gjennom fingrene når det gjelder synd og ondskap.
Les mer
2. mars
"Snaren er sønder, fuglen er fri"
Fullstappet av Kanaans språk
De sto fram på et landsens bedehus på Nordvestlandet. Forholdsvis unge hadde de allerede rukket å være bastet og bundet i et liv preget av rusmisbruk og en masse annen elendighet.
Les mer
1. mars
Kunsten å kjenne seg selv
Bibelen er et stabilt og tidløst kompass
Den som alltid har rett - og vet det, er alltid upopulær - og vet det ikke. En av de mest verdifulle lærdommer i livets skole er å få et sant og sunt bilde av seg selv - hvordan jeg er, hvordan jeg virker på andre, hvilke holdninger og drivkrefter som egentlig styrer meg.
Les mer
Krokus Foto: Bergliot Herigstad
28. februar
Ikke PR-triks, men usminket sannhet
Både sterk og svak ...
Bibelen lukter aldri av propaganda og PR-triks. Usminket tegner den bilder av skrøpelige troende og en mektig Gud som valgte å bli svak. Av og til er sannheten så naken at noen får lyst til å kle på den.
Les mer
27. februar
En jordnær og praktisk faste
Slipper fri og bryter
Å takke rett kommer av å tenke rett. Utakknemlighet henger sammen med tankeløshet. Hvordan vil Gud at jeg skal takke og tjene ham? Spørsmålet er verdt å tenke på.
Les mer
Foto Inger Valbø
26. februar
La Kristus overta styrkeprøven
Lammet av innvendig tumult?
Av og til er Gud generøs med å gjøre mirakler. Ingen kan forutsi når han markerer hvor allmektig han er. Men det ser ut til at Gud er mer ødsel med sine undere for troende som slåss i grenseland.
Les mer
Eksplosjon
25. februar
Ild + krutt = eksplosjon
Synden har lyst på deg
- Den som har krutt i hjertet, må vokte seg for fristelsens ild, hevdet Thomas A. Kempis. Bildet uttrykker noe om fristelsene til å gjøre noe galt.
Les mer
- Det er så mye i Bibelen jeg ikke forstår! sukket mannen. - Vet du for eksempel, pastor, hvor Kain fikk sin kone fra?
Les mer
23. februar
Når motet blir stjålet fra deg
Vær opptatt av Jesus
Biskop Georg S. Geil forteller fra en konfirmanttime. Der satt gutten som med sin umulige hjemmebakgrunn var dømt til å mislykkes. På skolen kom han stadig på kant med kameratene.
Les mer
Foto: Caroline Vestbøstad
22. februar
Etter førti år kom sjansen
Hva tenkte tiggeren?
Det slo ikke feil. Hver morgen kom to menn slepende med en krøpling. Rett ved den tempeldøren som kaltes Den Fagre, la de tiggeren. Jo, porten var vakker nok, med sølv- og gullbeslag.
Les mer
21. februar
Slik kan en nådig mor elske
Lever hun ennå?
Like før predikanten Albert Lunde for mange år siden skulle til Amerika, traff han en kvinne. Hun ba om at Lunde måtte ta kontakt med sønnen hennes, som bodde i Boston.
Les mer
Døperen Johannes. Tegning: Karl Caspersen
"...da kom Guds ord til Johannes, Sakarias' sønn, i ørkenen. Og han drog omkring i hele landet ved Jordan og forkynte omvendelses dåp til syndenes forlatelse."
Les mer
Kakestykke
Hva er en fristelse? - Jo, en fristelse er: "Ett kakestykke til", svarte en tykk venn av meg. Slik kan vi smile bort selve rottefella i menneskelivet.
Les mer
Foto: Roar Ljøkjell
Fariseerne ga til templet ti prosent av alt de hadde - også fra pepperboksen. De ba til Gud på gaten - så folk skulle bli inspirert til å be mer flittig.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Livet er fullt av taps-opplevelser, vonde følelser av savn etter det som en gang var. Den som opplever sorg, synes at sorgen er helt meningsløs.
Les mer
Foto: Astri Leganger
16. februar
Støv og aske
De kom i prosesjon opp midtgangen i den kalde middelalderkirken. Botsklærne var sydd av strie. Aske hadde de klint i håret. Mystisk hvisket presten over de frommes bøyde hoder:
Les mer
Händel Messiah orkester
En liten, fin dame satt en gang i en av losjene i Royal Albert Hall i London og lyttet til en framføring av Händels Messias.
Les mer
Foto: Roar Ljøkjell
- Det ville være et større mirakel å tenke ut et liv som det Kristus levde, enn å leve det, skal den ytterst lite kirkevennlige Rousseau ha ytret.
Les mer
Han fortsatte stadig med å prøve å forstå sin kone. Hun fortsatte å misforstå ham. Hun sto opp til en ny dag med et fast forsett: Også i dag vil jeg bære over med feilene hans. Han holdt fast på at alle problemene lå på hennes side...
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
Hvem kan telle sanden i sjøen, dråpene i regnet, dagene i evigheten? Alt Gud har i denne verden, bærer evighetens kjennemerke. Selv om bladene visner om høsten, vet vi at alt fornyer seg i en ventende vår. Energi går over i nye former. Vannet føres videre i sitt uendelige kretsløp.
Les mer
Nidarosdomen Foto Egil Sæbø
- Sju ganger - minst - i historiens løp skulle kirken ifølge rimelige livslover gått i hundene, skriver en britisk kulturkritiker. Hver av de sju gangene var det bare bikkja som døde.
Les mer
Ikke alle kan sette ord på hva slags livssyn de har. Det blir kanskje lettere om vi spør: Hva synes du gir livet glede og mening? Hun sa det greit og rett fram, damen i en kontaktspalte:
Les mer
Spådomskunst
Bibelen er full av spennende beretninger og sammensatte personligheter. En merkverdig skikkelse i Det gamle testamente er Bileam.
Les mer
Dukke Lise
- Liker du dukker? spurte veslejenta. - Javisst, svarte han som var kommet på besøk. - Da vil jeg vise deg dukkene mine.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no