Den veltalende predikanten Apollos
Apollos er den overraskende kometen på urkirkens stjernehimmel. Han var veltalende, kunnskapsrik og grundig. Antakelig var han også varm og vinnende.
Les mer
Beina knakk, men ordene sto
"Dere er jordens salt! Men om saltet mister sin kraft, hva skal det da saltes med? Det duger ikke lenger til noe, uten til å kastes ut og tråkkes ned av menneskene," sa Jesus.
Les mer
Gullet og det tomme hullet
En kristen forretningsmann fortalte ofte historien om en rik mann som gravde ned gullet sitt i et hull ute på et jorde. Hver kveld, når det ble mørkt, gikk han ut til hullet.
Les mer
Jeg kunne jo vært en farlig mann!
Det hendte i USA i trettiårene, den tiden som ble kalt den store depresjonen. Mange var uten arbeid, ikke få led nød. En mann hadde vært arbeidsløs en lang tid, og var dypt bekymret.
Les mer
Lengselen etter vekkelse
Det er tusener i Norge som har opplevd en kristen vekkelse. Noe merkelig kom over bygda eller byen. Folk ble opptatt av å få det rett i forhold til Gud.
Les mer
Ingen hadde fått vite det ennå
En ung kvinne var nettopp blitt en kristen. Hun fikk jobb like etter. Men hun kjente ingen der, og ingen kjente henne. Vennene spurte interessert hvordan det gikk.
Les mer
Hvordan får vi mot til å leve?
- Kan du gjøre meg en tjeneste? Kan du sette mot i meg? sa en venninne til en annen. Hvordan ville du ta fatt på en slik utfordring?
Les mer
Hold ryktet om Jesus levende
En glad person har foreslått at vi innfører et smiletegn på trykk. Så skjønner alle at den som skriver noe, prøver å smile fram et poeng akkurat her.
Les mer
Festportalene står åpne for deg
Å komme til himmelen er å komme til en fest. Utmattede gamle skal en gang vekkes opp til et festmåltid preget av lysglans og deilige retter.
Les mer
Problemer i flytende form
- Tycker du att graven är för djup, ja, så ta dig dock en sup, sang Bellmann i sin vise fra 1700-tallet. Millioner følger hans råd når motet svikter og depresjonen skaper engstelse.
Les mer
Tålmodig nok til å vente på svar?
- Jeg har mistet et fint smykke, et halskjede med flere diamanter. Jeg tror jeg må ha mistet det i teatret i går kveld, sa en dame i telefonen.
Les mer
Nå er fortid i neste sekund
Den folkekjære dikteren Hans Børli har skrevet dette epigrammet om tiden og anledningen:
Les mer
Et ektepar til tjeneste
I Korint bodde en gang et ektepar som het Akvilas og Priskilla. De var helt spesielle. Når du kommer til himmelen, kan du glede deg til å hilse på dem.
Les mer
Som soldater klare til strid
"Jeg har ikke vendt meg til religionen for å bli lykkelig. En flaske portvin kan fylle det behovet. Hvis du ønsker en religion som skal gjøre deg virkelig tilfreds, vil jeg slett ikke anbefale kristendommen."
Les mer
Våre problemer og Guds muligheter
Noen nipper til sykdom en dag eller to. Andre får smake virus-angrep eller beinbrudd og blir slått ut en uke eller fire.
Les mer
Kartonger fulle av bønnesvar
Hun trodde på Gud. Men dermed var hun ikke skånet for tunge dager. Mannen fikk en sykdom som gjorde ham mer og mer ufør. Tre småbarn krevde mye av både det ene og det andre.
Les mer
Alle sleper på et eller annet
Hvordan vurderer vi mennesker vi kjenner? Han er bra, for han er sjarmerende, hun er o.k., for hun er flink, han mangler initiativ, hun er en gråstein, han er en dott...
Les mer
Romerrikets forfall og undergang
Et stort bokverk gjorde et veldig inntrykk for over to hundre år siden. Den engelske historikeren Edward Gibbon fullførte i løpet av 22 år (1766-88) sitt sju binds verk: Romerrikets forfall og undergang.
Les mer
Steinansiktet fikk høre Ikke skyldig
Telefonene sluttet å ringe. Trafikken stoppet. Radio og fjernsyn sto på. Hele USA, ja, store deler av verden avbrøt alt de holdt på med - for å høre om superkjendisen O. J. Simpson var skyldig eller ikke skyldig.
Les mer
Vridd i ryggen som en korketrekker
Han var pukkelrygget og funksjonshemmet. Han var så vridd i ryggen at en mann sa han lignet en korketrekker.
Les mer
Tilfredsheten er ikke likeglad
- Jeg synes det kunne ha gått mye galere, jeg, sa Gudbrand i Lia. Og kjerringa klappet i hendene og frydet seg, uansett hva hennes kjære mann hadde funnet på.
Les mer
Det skjulte gjør isfjellene stabile
Store isfjell flyter omkring i det nordlige Atlanterhavet. Når stormer og orkaner bryter løs, vil skipene kastes omkring. Men isfjellene ligger i majestetisk ro.
Les mer
Ledet av Gud i en rullestol
Komplett lammet ble hun, den 17 år gamle Joni Eareckson Tada, da hun brakk nakken under en stupeulykke. Lenket til rullestolen for resten av livet kan hun bare bevege hodet og enkelte armmuskler.
Les mer
Da Gud satte bass til lovsangen
Hadde den ikke stått i Bibelen, ville beretningen nesten ikke vært til å tro. Her sitter Paulus og Silas i den innerste, mørke og klamme fengselscella.
Les mer
Du trenger ikke være ensom
Vi satt i en bibelgruppe og snakket om praktisk hverdagskristendom. Én av deltakerne kom til å stille et tankevekkende spørsmål:
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no