Om så mor skulle være en hyene...
- Du kan stole på din mor, om hun så er en hyene, sier et arabisk ordtak. En mors kjærlighet er noe helt spesielt.
Les mer
En nyttig oppmuntringsekspert
2. august
En nyttig oppmuntringsekspert
Varm hånd på skulderen
En av de mest lysende skikkelsene i urkirkens persongalleri er Barnabas. Navnet betyr formaningens sønn. Han var mannen med det varme hjertet - oppmuntringseksperten.
Les mer
Forsvarsadvokaten er alltid til stede
En sommernatt bråvåknet jeg. Blålys blinket utenfor vinduet. Gjennom gardinene så jeg to politibiler som hadde stoppet en gjeng med unge.
Les mer
Som om Jesus satt i den tomme stolen
En mann lå svært alvorlig syk, og presten kom på besøk. En stol sto tett ved den syke, og presten bemerket: Du har allerede hatt besøk?
Les mer
Da bønnhørelsen banket på døren
Hvem var hun, piken Rode? En hushjelp. Men vi vet ikke mer om henne enn at hun gjorde tjeneste i Marias hus.
Les mer
Tomme hus blir fort okkupert
I Kristiansand ble det bygd nytt misjonshus for noen år siden. Da det gamle var tømt for innbo og klarert for nedrivning, ble det stående tomt et par uker før rivefolkene kom i gang.
Les mer
Så ufattelig er Guds godhet
Noen tror at kristendom bare dreier seg om krav og bud, grenser og grupper, fromhet og fornektelse. Men de har misforstått totalt.
Les mer
Dere skjønner ingenting, sa han
Folk har lett for å se ned på ordet ingenting og glemme hvor viktig det kan være. Av og til fins det ingenting i folks tanke, påstår noen.
Les mer
Gud former oss på mange måter
Profeten Elias opplevde et skikkelig antiklimaks. Gud hadde bedt ham refse kong Akab og dronning Jesabel fordi de oppmuntret til å dyrke avguder.
Les mer
Han ba om regn, og tok med paraply
John W. Knight bodde i Georgia i USA for et par mannsaldre siden. Han var en kjent ateist i mange år. Men så ble han en kristen.
Les mer
Han tjente Gud med sin død
Gud skriver med en penn som ikke glipper, han taler med en tunge som ikke forsnakker seg, og han opptrer med en hånd som aldri tar feil. Men hvem er i stand til å tro det, når det mest uforståelige hender?
Les mer
Dongeri og t-skjorte, alba og stola
Han var en moderne ung fyr, med t-skjorte og dongeri, rufsete hårsveis og plastpose i neven. Jeg så ham like ved kirken.
Les mer
Direktelinjen er tilgjengelig
For noen tiår siden skrev en verdenskjent atomekspert at han var dødsens redd for hydrogenbomben.
Les mer
Vanskelig å kjempe mot Gud
"Kristenstanden er ikke en arbeidsledig stand, heller ikke en fredens og sikkerhetens stand, men den går ut på stadig å være i felten, føre krig og sette livet på spill," sa Martin Luther.
Les mer
Han mistet mer enn han fant
En amerikansk avis fortalte om en original. Som ung gutt hadde han funnet en fem dollar-seddel på gaten.
Les mer
Lær tålmodighet av bonden
"Vær tålmodige, brødre, til Herren kommer! Se, bonden venter på jordens dyrebare grøde. Han venter tålmodig på den, til den har fått tidligregn og senregn. Vær også dere tålmodige, og styrk hjertene, for Herrens komme er nær!" skriver Jakob i brevet sitt.
Les mer
Nådegaven til "å ta seg av"
"Men Barnabas tok seg av ham og førte ham til apostlene." Ja, slik møter vi levitten Josef, født på Kypros. Han fikk raskt det fine tilnavnet Barnabas - formaningens sønn, oppmuntrings-eksperten.
Les mer
Kristi ansikt ser en først nedenfra
Den danske kunstneren A. B. Thorvaldsen (1770-1844) er mest berømt for sine skulpturer av Kristus og apostlene. Etter å ha laget en Kristus-figur i myk leire, dro han hjem om kvelden. Om natten kom det fuktig luft.
Les mer
Mødre er de beste vikarer for Gud
En mor hadde tretten barn, og hun fikk spørsmålet: - Hvem av alle barna dine er du aller mest glad i? - Den som er syk, til han er frisk, den som er borte, til hun er tilbake, svarte hun.
Les mer
For en utrolig kraft og visdom!
Fra juli-himmelen skinner sola. Størrelsen er så enorm at over én million jordkloder kunne få plass inne i den.
Les mer
Hva er det farligste av alt?
Den som vil, kan begynne å gruble: Hva er aller mest farlig? For noen er selve skrekken å komme ut for en voldsforbryter, bli rammet av en ulykke eller få en livsfarlig sykdom.
Les mer
- Ja, jeg er her, sa far
En far og en liten datter sto ved en grav dekket av blomster. Mor var gått bort så altfor tidlig. Vennlige slektninger sa: - Kom og sov hos oss i natt. Det blir lettere for dere.
Les mer
Kapteinen ønsker velkommen
- Du gjorde vel at du kom! Nå er vi da alle til stede for Guds åsyn for å høre alt som er pålagt deg av Herren. Kaptein Kornelius er en staselig kar.
Les mer
Verden er blitt til ved et ord
Noe av det aller beste på fjernsyn er naturprogrammer, synes jeg - enten det dreier seg om fugler, dyr, fisk eller planter.
Les mer
Det velmente nei til Jesus
Vi mennesker går lett utenom det vi synes er vanskelig og uforståelig. Vi tilpasser vår religion til det som er allment akseptert.
Les mer

 Dersom du ikke finner det du leter etter, så anbefaler vi at du prøver søke-feltet øverst på denne siden. 

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no