Avskjed for biskop Skjevesland i Agder og TelemarkOlav Skjevesland før avskjedsgudstjenesten som biskop

Avskjed for biskop Skjevesland i Agder og Telemark

Av Asbjørn Kvalbein
Publisert 27.05.2012

Første pinsedag var det avskjedsgudstjeneste for biskop Olav Skjevesland i Kristiansand domkirke. Etter 13 års tjeneste er han nå pensjonist. Vi har fulgt hverandre fra barndommen, ettersom hans og mine foreldre var venner og aktive i Misjonssalen i Oslo. Kona hans, Anne Katrine, som døde for tre år siden, gikk jeg i klasse med gjennom tre år. Nå var jeg i Kristiansand i en privat anledning, og da var det fint å få med seg et kort møte med biskopen.

I sin avskjedspreken talte biskop Olav om søndagens tekst og Den hellige ånd. -  Ånden  har ikke utgått på dato. Vi har en stillferdig medarbeider i Ånden.

Det er noe luftig over pinsen. Ånd og vind er da også det samme ordet på gresk. Vind kan vi ikke fange i en bøtte. Når Ånden og vinden virker fritt, merker vi det på virkningene.

Disiplene ble forvandlet, fordi de i pinsen fikk Jesus-erstatningen, Ånden. Pinsen gjør at jul og påske blir noe mer enn historiske tablåer. Julen sier at Jesus kom, påsken sier hvorfor han kom. Pinsen fører alt dette sammen. Ånden driver et koblingsarbeid

Jesus selv var talsmannen, Ordet fra Gud. Jesus kommer aldri til orde i evangeliene i indirekte tale. Vi hører bare direkte sitater, direkte språk.

Vi får aldri evangeliene på annenhånd. Ånden sier det samme som Jesus ville sagt. Derfor er han talsmann. Det tales ikke med to tunger, nei. Fordi Talsmannen taler så direkte, utfordres også vi til å vitne og tale direkte. Ordet tales direkte til oss, og så ventes et svar, sa Olav Skjevesland.

 

Rangér:
Kommentarer
 
Norea Mediemisjon på Instagram
Instagram

Lær mer om våre prosjekter

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no