Verdier for livet


25. oktober
I vår moderne tid har mange av oss fått et fjernt forhold til det å så. Bønder og gartnere legger frø i jord og får fram nyttevekster og prydplanter.
Les mer
24. oktober
SØPPELTØMMING
En mann har fortalt fra den tiden da han var omtrent 25 år. Han var ferdig utdannet, men hadde ennå ikke fått noen jobb. Ikke var han gift, så han bodde midlertidig hjemme hos sin mor.
Les mer
Foto: Ann Edel Hals
23. oktober
SØNDAGEN
Det hendte for over hundre år siden. En mann var på utkikk etter et hus å leie i byen Newcastle i England.
Les mer
22. oktober
SØMMELIGHET
«Det som ikke loven forbyr, kan sansen for det som er sømmelig, likevel forby,» skrev den gamle romeren Seneca.
Les mer
Washington-monumentet
21. oktober
SYNDSTILGIVELSE
En gutt som var mer skøyeraktig enn han så ut til, var på besøk i byen Washington i USA. Utenfor det store Washington-monumentet tok han kontakt med en vakt og sa:
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
20. oktober
SYNDSERKJENNELSE
Det fortelles om en fin kristen mann i Skottland, en mann som var respektert og vellykket også i forretningslivet. Han hadde en eneste sønn.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
19. oktober
SYMPATI
En lege diskuterte et medisinsk tilfelle med en gruppe legestudenter. Han forklarte: «En muskel i pasientens høyre bein har trukket seg sammen i den grad at det er blitt kortere enn venstre bein.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
18. oktober
SYKEBESØK
President George Bush senior, den tidligere presidenten i USA, var på statsbesøk i Polen og Ungarn i 1989. Det var på den tiden jernteppet var i ferd med å briste.
Les mer
17. oktober
SVAKHET
En gutt som gikk med aviser, la merke til en plakat utenfor et hus: Hundevalper til salgs. Gutten hoppet av sykkelen og spurte mannen: «Hvor mye skal du ha for en valp?»
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
16. oktober
STYRKE
Under den annen verdenskrig ble de italienske styrkene drevet ut av Eritrea i Nord-Afrika. For å gjøre havnen ubrukelig for de allierte tok italienerne store lasteprammer og fylte dem med betong.
Les mer
15. oktober
STORSINN
En ung ansatt underslo flere hundre dollar i et firma. Da det hele kom for en dag, ble den unge mannen bedt om å melde seg på kontoret til en av sjefene.
Les mer
14. oktober
STILLHET
Før kjøleskapenes tid brukte folk blant annet ishus til å ta vare på maten. Ishus hadde tykke vegger, ingen vinduer og en solid og tett dør.
Les mer
13. oktober
STEDFORTREDER
Filmskuespilleren Kevin Bacon ble intervjuet og fortalte om en samtale han hadde hatt med sønnen sin på seks år.
Les mer
12. oktober
SPARSOMHET
«Jeg vil heller at folk skal le av min sparsomhet enn gråte over min ødselhet,» sa kong Oskar 2. En skulle tro at en konge kunne være ganske flott på det.
Les mer
11. oktober
SORG
For femti år siden og mer tenkte industriledere at de bare kunne grave ned giftige avfallsstoffer, så var de kvitt hele problemet.
Les mer
10. oktober
SMIL
I dag vil jeg prøve å bringe videre et smil som en god verdi for dagen. Jeg siterer: «Et smil koster ikke noe, men skaper mye. Det beriker den som får det uten å gjøre den fattigere som gir det.
Les mer
9. oktober
SMERTE
En venn har fortalt om et stort eiketre som vokste tett inntil hytta hans. For mange år siden var treet forholdsvis lite.
Les mer
Foto: Arnhild Knutsen
8. oktober
SMAK
– Smak og behag kan ikke diskuteres, sier vi gjerne. Men er det sant? Jeg vil si: Tvert imot. Smak og behag skal vi nettopp diskutere.
Les mer
7. oktober
SLIPPE
En bonde forteller om en spesiell opplevelse han hadde for mange år siden. Et kraftig tordenvær brøytet seg gjennom området hans.
Les mer
6. oktober
SKVÆRE OPP
En liten gutt var på feriekoloni og mottok en pakke småkaker i posten fra mammaen sin. Han spiste noen få av dem, og så plasserte han resten under senga si.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
5. oktober
SKJØNNSOMHET
For noen år siden var det en pastor i Seoul i Sør-Korea, som var leder for den antakelig største prebyterianske menigheten i verden, ja, kanskje den største kristne forsamlingen som noen gang har vært.
Les mer
Frukt i Japan. Foto: Inger Valbø
4. oktober
SKJØNNHET
Det fortelles noe uventet om en kvinnelig billedhogger som bor i tjukkeste New York. Hun samler på ting «for øyet», som hun sier. Og hun har et litt uvanlig «øye».
Les mer
3. oktober
SKAPERVERKET
Hvordan skapte Gud blomsten tusenfryd? Hvordan skapte han prestekragene? Predikanten Tony Campolo svarer: «Akkurat som et barn.»
Les mer
2. oktober
SKAMFØLELSE
Det blir fortalt om kong Fredrik 2., som var konge i Preussen i det 18. århundre, at han besøkte et fengsel i Berlin.
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
1. oktober
SJENERØSITET
En av de store lederne i verdensmisjonen på 1900-tallet het John Mott. En gang da han deltok i en gudstjeneste i en liten by i Amerika, talte han varmt om misjonens store sak.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no