Verdier for livet


MÅTEHOLD
31. juli
MÅTEHOLD
Har du hørt om sangeren Jenny Lind? Hun hadde en av de vakreste sopranstemmene i svensk historie og ble beundret av en hel verden.
Les mer
MÅLBEVISSTHET
En sjef sa noe om en av sine ansatte til sekretæren sin. «Harald glemmer så fort, det er merkelig at han overhodet husker å puste.
Les mer
MYSTERIET
29. juli
MYSTERIET
Det er utrolig mye underlig i naturens verden. Her om dagen leste jeg om de frøene vi kan finne inne i en vannmelon. Vi kaster dem raskt i søpla. Men de er små mysterier.
Les mer
MUSIKK
28. juli
MUSIKK
Er du glad i musikk? Det er jeg også. Spiller du et instrument? Ikke? En av de største av alle komponister, Johann Sebastian Bach, sa at det er meget enkelt.
Les mer
MULIGHETEN
27. juli
MULIGHETEN
Andreas Borch Sandsdalen har skrevet et kort dikt om muligheten, anledningen eller sjansen som dukker opp. Det lyder slik:
Les mer
MOT
26. juli
MOT
«Mennesket blir ofte hva det tror det er. Hvis jeg igjen og om igjen sier til meg selv at dette klarer jeg ikke, så vil jeg til slutt kanskje ikke være i stand til å greie det.
Les mer
MORGENEN
25. juli
MORGENEN
Jeg hadde en snekker i arbeid for meg en gang, og han sa: «Jeg får lite ut av dagen hvis jeg ikke kommer skikkelig i gang fra morgenen av.»
Les mer
MORAL
24. juli
MORAL
Billy Graham har sagt at «alle sivilisasjoner før oss har gått under på grunn av indre krefter, ikke ved at de er blitt militært beseiret.
Les mer
MOR
23. juli
MOR
Lille Arne var fire år gammel og hadde fått et vakkert bilde. Det viste en engel som bøyde seg over et barn som lå i vogga.
Les mer
MODENHET
22. juli
MODENHET
For noen år siden het helsedirektøren i USA Everett Koop. Han var en markant personlighet og en overbevist motstander av provosert abort.
Les mer
MISKUNN
21. juli
MISKUNN
De fleste har hørt den vakre Frans av Assisis bønn. Men få vet særlig mye om denne spesielle munken Frans, som levde i middelalderens Italia.
Les mer
MISJONSGLØD
20. juli
MISJONSGLØD
Flykapring skjer fra tid til annen. Noen ganger blir alle berget, andre ganger kan det ende i en katastrofe. I 1996 fikk et flykaprerdrama et trist utfall.
Les mer
MINNESTEINENE
Først i voksen alder har jeg fått sans for minnesteiner og monumenter. I sørlige land hender det du kommer over små minnetavler og minialtere med krusifikser i et lite skap.
Les mer
MILDHET
18. juli
MILDHET
En familie bodde i en by der det ikke alltid var så trygt, så de ba barna sine ringe ofte hjem og fortelle hvor de var, at de var kommet vel fram, osv.
Les mer
MENNESKEVERDET
«Det faller som lys på min vei i kveld, Jeg skimter hva allmakt og avmakt er: Allmakt er lyset og livet her, Og avmakt – det er meg selv,» skrev Herman Wildenvey.
Les mer
MENING
16. juli
MENING
Da den jødiske psykiateren Victor Frankl ble arrestert av nazistene under annen verdenskrig, ble han fratatt alt – hus, familie, eiendeler.
Les mer
MENIGHETEN
15. juli
MENIGHETEN
Det går en historie om en prest som hadde sluttet å gå på fotballkamper. Han ble spurt om hvorfor han ikke lenger gikk på stadion.
Les mer
MELLOMMANN
14. juli
MELLOMMANN
Under borgerkrigen i USA var det en ung soldat som havnet i store vanskeligheter. Både faren hans og broren hans var drept i krigen.
Les mer
MEDYNK
13. juli
MEDYNK
En dag spurte en student den berømte antropologen Margaret Mead hva som er det første tegnet på sivilisasjon i en kultur.
Les mer
MEDFØLELSE
12. juli
MEDFØLELSE
Lille Eva var 11 år og hadde nettopp fått høre at en venninne på mystisk vis hadde begynt å miste håret. I aftenbønnen ba Eva disse enkle ordene:
Les mer
MEDARBEIDER
11. juli
MEDARBEIDER
En politiker sa til en annen politiker: «Jeg vil støtte deg så lenge du hevder det rette.» Den andre svarte:
Les mer
LÅNE
10. juli
LÅNE
I Bibelen står det en merkelig fortelling om en kvinne som var blitt enke, og som slet med en stor gjeld.
Les mer
LØNNKAMMERET
I gamle prekener og oppbyggelsesbøker finner du et ord som er blitt helt borte i dag: lønnkammeret. Hva er det?
Les mer
LØFTE
8. juli
LØFTE
«Et muntlig løfte er ikke verdt papiret det er skrevet på,» var det en som sa med et smil. Og det er jo sant. Men et skriftlig løfte er heller ikke alltid så mye verdt.
Les mer
LÆREVILLIGHET
Lille Mikkel kom hjem fra sin første dag i barnehagen. Moren spurte om det hadde gått bra. «Nei,» svarte Mikkel.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no