Verdier for livet


1. august
NABOKONER
– I dagens samfunn savner vi ofte gode naboer. Vi har mistet nabokjerringa som bryr seg. Omsorgen for voksne, barn og unge som bor nær oss, må ikke bli borte, det tror jeg de aller fleste er enige i.
Les mer
Jenny Lind
31. juli
MÅTEHOLD
Har du hørt om sangeren Jenny Lind? Hun hadde en av de vakreste sopranstemmene i svensk historie og ble beundret av en hel verden.
Les mer
En sjef sa noe om en av sine ansatte til sekretæren sin. «Harald glemmer så fort, det er merkelig at han overhodet husker å puste.
Les mer
29. juli
MYSTERIET
Det er utrolig mye underlig i naturens verden. Her om dagen leste jeg om de frøene vi kan finne inne i en vannmelon. Vi kaster dem raskt i søpla. Men de er små mysterier.
Les mer
28. juli
MUSIKK
Er du glad i musikk? Det er jeg også. Spiller du et instrument? Ikke? En av de største av alle komponister, Johann Sebastian Bach, sa at det er meget enkelt.
Les mer
Foto: Karl Gunnar Svånå
27. juli
MULIGHETEN
Andreas Borch Sandsdalen har skrevet et kort dikt om muligheten, anledningen eller sjansen som dukker opp. Det lyder slik:
Les mer
26. juli
MOT
«Mennesket blir ofte hva det tror det er. Hvis jeg igjen og om igjen sier til meg selv at dette klarer jeg ikke, så vil jeg til slutt kanskje ikke være i stand til å greie det.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
25. juli
MORGENEN
Jeg hadde en snekker i arbeid for meg en gang, og han sa: «Jeg får lite ut av dagen hvis jeg ikke kommer skikkelig i gang fra morgenen av.»
Les mer
Tyttebærblomst. Foto: Synnøve Grøtteland Helland
24. juli
MORAL
Billy Graham har sagt at «alle sivilisasjoner før oss har gått under på grunn av indre krefter, ikke ved at de er blitt militært beseiret.
Les mer
23. juli
MOR
Lille Arne var fire år gammel og hadde fått et vakkert bilde. Det viste en engel som bøyde seg over et barn som lå i vogga.
Les mer
Foto: Lars Gunnar Røed
22. juli
MODENHET
For noen år siden het helsedirektøren i USA Everett Koop. Han var en markant personlighet og en overbevist motstander av provosert abort.
Les mer
Foto: Inger Valbø
21. juli
MISKUNN
De fleste har hørt den vakre Frans av Assisis bønn. Men få vet særlig mye om denne spesielle munken Frans, som levde i middelalderens Italia.
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
20. juli
MISJONSGLØD
Flykapring skjer fra tid til annen. Noen ganger blir alle berget, andre ganger kan det ende i en katastrofe. I 1996 fikk et flykaprerdrama et trist utfall.
Les mer
Først i voksen alder har jeg fått sans for minnesteiner og monumenter. I sørlige land hender det du kommer over små minnetavler og minialtere med krusifikser i et lite skap.
Les mer
18. juli
MILDHET
En familie bodde i en by der det ikke alltid var så trygt, så de ba barna sine ringe ofte hjem og fortelle hvor de var, at de var kommet vel fram, osv.
Les mer
«Det faller som lys på min vei i kveld, Jeg skimter hva allmakt og avmakt er: Allmakt er lyset og livet her, Og avmakt – det er meg selv,» skrev Herman Wildenvey.
Les mer
Haugugleunge. Foto: Lars Arvid Oma
16. juli
MENING
Da den jødiske psykiateren Victor Frankl ble arrestert av nazistene under annen verdenskrig, ble han fratatt alt – hus, familie, eiendeler.
Les mer
15. juli
MENIGHETEN
Det går en historie om en prest som hadde sluttet å gå på fotballkamper. Han ble spurt om hvorfor han ikke lenger gikk på stadion.
Les mer
14. juli
MELLOMMANN
Under borgerkrigen i USA var det en ung soldat som havnet i store vanskeligheter. Både faren hans og broren hans var drept i krigen.
Les mer
13. juli
MEDYNK
En dag spurte en student den berømte antropologen Margaret Mead hva som er det første tegnet på sivilisasjon i en kultur.
Les mer
12. juli
MEDFØLELSE
Lille Eva var 11 år og hadde nettopp fått høre at en venninne på mystisk vis hadde begynt å miste håret. I aftenbønnen ba Eva disse enkle ordene:
Les mer
11. juli
MEDARBEIDER
En politiker sa til en annen politiker: «Jeg vil støtte deg så lenge du hevder det rette.» Den andre svarte:
Les mer
Vannrose Foto: Elisabeth Helberg
10. juli
LÅNE
I Bibelen står det en merkelig fortelling om en kvinne som var blitt enke, og som slet med en stor gjeld.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
I gamle prekener og oppbyggelsesbøker finner du et ord som er blitt helt borte i dag: lønnkammeret. Hva er det?
Les mer
8. juli
LØFTE
«Et muntlig løfte er ikke verdt papiret det er skrevet på,» var det en som sa med et smil. Og det er jo sant. Men et skriftlig løfte er heller ikke alltid så mye verdt.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no