Verdier for livet


1. november
TEGN
I år 79 etter Kristus skjedde en katastrofe i de to romerske byene Pompeii og Herculaneum. Vulkanen Vesuv eksploderte helt plutselig. Innbyggerne ble drept mens de drev med sine daglige sysler. Menn og kvinner var på markedet, de rike i sine luksuriøse bad, slavene midt i sitt hverdagsstrev.
Les mer
31. oktober
TAUSHET
I Bibelen står det en vakker fortelling om Abrahams tjener Elieser, som ble sendt av sted for å finne en brud til Abrahams sønn Isak.
Les mer
30. oktober
TAPPERHET
En historie blir fortalt om rabbi Joseph Schneerson, en leder i den hassidiske retningen blant jødene. Det hendte i den første tiden etter at kommunistene hadde overtatt i Russland.
Les mer
29. oktober
TALSMANN
I Bibelen blir både Jesus og Den Hellige Ånd omtalt som talsmenn hos Gud på vegne av oss mennesker.
Les mer
28. oktober
TALENT
Bruk de talentene du har fått! Telefonene ville blitt nesten stumme hvis bare de dyktigste telefon-oppmuntrerne vågde seg frampå med å ringe til noen.
Les mer
27. oktober
TAKT
John Maxwell forteller denne historien: – En mann måtte dra til Chicago for å drive med forretninger der. Han overtalte broren sin til å ta seg av katten sin mens han var borte.
Les mer
Loppebitt
26. oktober
TAKKNEMLIGHET
I boken Skjulestedet forteller Corrie ten Boom om noe som lærte henne prinsippet om å være takknemlig under alle forhold.
Les mer
25. oktober
I vår moderne tid har mange av oss fått et fjernt forhold til det å så. Bønder og gartnere legger frø i jord og får fram nyttevekster og prydplanter.
Les mer
24. oktober
SØPPELTØMMING
En mann har fortalt fra den tiden da han var omtrent 25 år. Han var ferdig utdannet, men hadde ennå ikke fått noen jobb. Ikke var han gift, så han bodde midlertidig hjemme hos sin mor.
Les mer
Foto: Ann Edel Hals
23. oktober
SØNDAGEN
Det hendte for over hundre år siden. En mann var på utkikk etter et hus å leie i byen Newcastle i England.
Les mer
22. oktober
SØMMELIGHET
«Det som ikke loven forbyr, kan sansen for det som er sømmelig, likevel forby,» skrev den gamle romeren Seneca.
Les mer
Washington-monumentet
21. oktober
SYNDSTILGIVELSE
En gutt som var mer skøyeraktig enn han så ut til, var på besøk i byen Washington i USA. Utenfor det store Washington-monumentet tok han kontakt med en vakt og sa:
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
20. oktober
SYNDSERKJENNELSE
Det fortelles om en fin kristen mann i Skottland, en mann som var respektert og vellykket også i forretningslivet. Han hadde en eneste sønn.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
19. oktober
SYMPATI
En lege diskuterte et medisinsk tilfelle med en gruppe legestudenter. Han forklarte: «En muskel i pasientens høyre bein har trukket seg sammen i den grad at det er blitt kortere enn venstre bein.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
18. oktober
SYKEBESØK
President George Bush senior, den tidligere presidenten i USA, var på statsbesøk i Polen og Ungarn i 1989. Det var på den tiden jernteppet var i ferd med å briste.
Les mer
17. oktober
SVAKHET
En gutt som gikk med aviser, la merke til en plakat utenfor et hus: Hundevalper til salgs. Gutten hoppet av sykkelen og spurte mannen: «Hvor mye skal du ha for en valp?»
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
16. oktober
STYRKE
Under den annen verdenskrig ble de italienske styrkene drevet ut av Eritrea i Nord-Afrika. For å gjøre havnen ubrukelig for de allierte tok italienerne store lasteprammer og fylte dem med betong.
Les mer
15. oktober
STORSINN
En ung ansatt underslo flere hundre dollar i et firma. Da det hele kom for en dag, ble den unge mannen bedt om å melde seg på kontoret til en av sjefene.
Les mer
14. oktober
STILLHET
Før kjøleskapenes tid brukte folk blant annet ishus til å ta vare på maten. Ishus hadde tykke vegger, ingen vinduer og en solid og tett dør.
Les mer
13. oktober
STEDFORTREDER
Filmskuespilleren Kevin Bacon ble intervjuet og fortalte om en samtale han hadde hatt med sønnen sin på seks år.
Les mer
12. oktober
SPARSOMHET
«Jeg vil heller at folk skal le av min sparsomhet enn gråte over min ødselhet,» sa kong Oskar 2. En skulle tro at en konge kunne være ganske flott på det.
Les mer
11. oktober
SORG
For femti år siden og mer tenkte industriledere at de bare kunne grave ned giftige avfallsstoffer, så var de kvitt hele problemet.
Les mer
10. oktober
SMIL
I dag vil jeg prøve å bringe videre et smil som en god verdi for dagen. Jeg siterer: «Et smil koster ikke noe, men skaper mye. Det beriker den som får det uten å gjøre den fattigere som gir det.
Les mer
9. oktober
SMERTE
En venn har fortalt om et stort eiketre som vokste tett inntil hytta hans. For mange år siden var treet forholdsvis lite.
Les mer
Foto: Arnhild Knutsen
8. oktober
SMAK
– Smak og behag kan ikke diskuteres, sier vi gjerne. Men er det sant? Jeg vil si: Tvert imot. Smak og behag skal vi nettopp diskutere.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no