Verdier for livet


USKYLDIGHET
27. november
USKYLDIGHET
Forfatteren Bret Harte har skrevet historien The Luck of Roaring Camp, og den har jeg tenkt å fortelle fra i dag.
Les mer
UNIFORM
26. november
UNIFORM
«Døm ikke folk etter klærne, for noen er fattige utenpå og rike inni, og andre er rike utenpå og fattige inni,» skrev forfatteren Barbra Ring. Klær skaper folk, sier vi. Det er rett til en viss grad.
Les mer
UNGDOM
25. november
UNGDOM
En kvinne på et aldershjem holdt selskap for å feire hundreårsdagen sin. Presten kom for å gratulere. Senere fortalte han: – Hun var våken og kvikk.
Les mer
UNDRING
24. november
UNDRING
Vi er født til å undres. Se på den lille babyen som stirrer før hun kan snakke. Hør på det lille barnet når det har lært å spørre: Hvorfor?
Les mer
UNDERORDNING
23. november
UNDERORDNING
Hvis noen vil beskrive religiøse grupper som virkelig er ekstreme og ytterliggående, nevner de gjerne slike som praktiserer underordning i ekteskap og familie.
Les mer
UBESTIKKELIGHET
22. november
UBESTIKKELIGHET
I tegneserien Blondie står en mann foran en dør og sier: «Jeg samler inn bidrag til mitt politiske parti.» Det svares: «Ja vel, men jeg har først lyst til å vite hva du står for.»
Les mer
TÅRER
21. november
TÅRER
Det fins en spesiell historie som stammer helt fra middelalderen. Den handler om en ung kvinne som ble kastet ut fra himmelen.
Les mer
TÅLSOMHET
20. november
TÅLSOMHET
Et gammelt tog på en sidelinje sneglet seg sakte gjennom landskapet. Men plutselig stoppet det helt. Den eneste passasjeren i vogna, en salgsmann, spurte konduktøren hvorfor de hadde stoppet. Han svarte: «Ikke noe å bry seg om, sir. Det står ei ku på skinnegangen.»
Les mer
TÅLMODIGHET
19. november
TÅLMODIGHET
I mange land vokser en merkelig og uhyre nyttig vekst som heter bambus. Det fins over tusen arter av bambus.
Les mer
TVIL
18. november
TVIL
Kan tvil være en god egenskap? Er skepsis en verdi? Bør vi passe på at den kritiske sansen ikke blir borte på veien? Ja, det skulle jeg mene, både når det gjelder jordiske forhold, og når det gjelder de evige
Les mer
TRØST
17. november
TRØST
Jeg har lest om noen som hadde en gutt som var født med et alvorlig handikap. Fra tid til annen fikk gutten voldsomme anfall uten forvarsel.
Les mer
TRYGGHET
16. november
TRYGGHET
En natt hadde en mann en drøm. Han drømte at han vandret alene langs stranden sammen med Herren. På himmelen fikk han glimt av scener fra sitt liv. For hver scene la han merke til fotsporene av to personer i sanden. Det ene tilhørte ham, det andre tilhørte Herren.
Les mer
TROSVISSHET
15. november
TROSVISSHET
Prinsesse Diana, som ble så brutalt og plutselig drept i en bilulykke i Paris for noen år siden, var hun en kristen? Skal vi møte kong Olav i himmelen?
Les mer
TROSKAP
14. november
TROSKAP
En prest forteller om en sterk opplevelse han hadde. Etter en gudstjeneste kom en dame for å hilse på ham, og hun hadde ei lita jente ved sin side.
Les mer
TROFASTHET
13. november
TROFASTHET
Det hendte for om lag 150 år siden. En amerikansk pike var blitt forlovet da borgerkrigen i USA brøt ut. Forloveden hennes ble innkalt til hæren. Derfor måtte bryllupet utsettes.
Les mer
TRO
12. november
TRO
En flykaptein i USA var sjef på store langdistansefly, og da hadde han naturligvis perioder med fri innimellom. I fritiden drev han en liten bensinstasjon. Den lå like ved der han bodde.
Les mer
TJENESTEVILLIGHET
11. november
TJENESTEVILLIGHET
De sa at Alvin veide 50 kilo, og 45 av dem var vekten av hans hjerte. Alvin hadde nemlig et stort og varmt og kjærlig hjerte. Det viste seg ved at han ga til andre, hjalp andre og tjente andre.
Les mer
TILSTEDEVÆRELSE
10. november
TILSTEDEVÆRELSE
Fire år gamle Jakob besøkte besteforeldrene sine. Bestefar satt på hjemmekontoret sitt og arbeidet. Jakob kom inn med et eple. Han sa noe som bestefar ikke oppfattet, og rakte eplet til ham.
Les mer
TILRETTEVISNING
9. november
TILRETTEVISNING
Jeg beundrer dem som er flinke til å beskjære vintrær. De er hardhendte og kutter så mye at du kan lure på om de nesten tar livet av planten. Men nei, den gode vindyrkeren vet at bare gjennom hard beskjæring blir det mye frukt.
Les mer
TILLIT
8. november
TILLIT
En gammel lærer sto og så på studentene sine som kom inn i rommet, og sa: «Jeg så ikke at en eneste en av dere som kom inn her i dag, begynte å undersøke stolen dere satte dere på, om den holdt. Dere overlot dere trygt til stolen og gikk ut fra at den ville holde dere oppe.
Les mer
TILHØRIGHET
7. november
TILHØRIGHET
En av Bibelens markante kvinneskikkelser heter Rut. På hennes tid var slektsbåndene sterke, og lojaliteten til familien lå fast. Likevel kunne de gifte seg på tvers av folkegrupper.
Les mer
TILGIVELSE
6. november
TILGIVELSE
Al Masters heter en mann i Amerika. Han er gift, har sitt eget lille firma og hadde en liten gutt. Han syntes han hadde det godt. Men rett før jul for en del år siden ble den lille gutten hans drept av en femtenåring som kjørte bil, naturligvis uten å ha sertifikat.
Les mer
TILFREDSHET
5. november
TILFREDSHET
Tilfredshet, å kunne være tilfreds, er en gammel dyd, en verdi vi ikke må miste. Allerede de gamle grekere – er det ikke det man sier? – satte tilfredsheten høyt.
Les mer
TILFLUKTSROM
4. november
TILFLUKTSROM
Det er merkelig hvordan offentlige prosjekter kan få store dimensjoner i én generasjon og bli nesten glemt i den neste. Annen verdenskrig endte med to store atombombesmell over Japan, og i lang tid levde folk i frykt for en stor og omfattende atomkrig.
Les mer
TILBEDELSE
3. november
TILBEDELSE
Den romerske hærføreren Pompeius gjorde seg sterkt gjeldende mot slutten av det århundret da Kristus ble født. Blant annet la han under seg både det hellige land og Syria i år 70. En ting som forbauset Pompeius, var hvor energisk jødene kjempet for å forsvare sitt gamle tempel.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no