Verdier for livet


Foto: Inger Aabjørnsrød
23. september
SANNHETEN
Den britiske kriminallitteratur-forfatteren Phyllis Dorothy James lar i boken Arvesynden en av sine personer, Kate, si: «Det var et dusin forskjellige religioner blant barna på skolen min. Stadig feiret vi en eller annen fest eller seremoni.
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
22. september
SANGEN
En meget dyktig amerikansk sanger som het Bill Mann, fortalte om en spesiell opplevelse for mange år siden. Han hadde sunget på en konsert og kom tilbake til garderoben.
Les mer
21. september
SAMVITTIGHETEN
Det hendte for mange år siden at en mann dro ut for å stjele. Han tok med seg den lille gutten sin. Gutten skulle holde vakt og si fra hvis noen dukket opp.
Les mer
20. september
SAMTALE
En godt voksen dame kom til en ekteskapsrådgiver og sa rett ut: «Jeg har tenkt å skille meg fra mannen min.» Rådgiveren svarte: «Hva er grunnen?»
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
19. september
SAMLE
Askeladden er selve gromgutten i de norske folkeeventyrene. Han synes å være både dum og døsig, men når den rette tiden kommer, seirer nettopp han som er den yngste og blir sett ned på.
Les mer
18. september
SAMHOLD
Noen misjonærer på Filippinene hadde fri en dag og satte opp et krokettspill i hagen. Enkelte av naboene ble interessert og fikk lyst til å være med.
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
17. september
SALT
– Ingen som har levd i denne verden, har hatt så stor innflytelse som Jesus Kristus, skriver kirkehistorikeren Kenneth Latourette i sitt sjubinds historieverk.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
16. september
SAKTMODIGHET
Jeg må ofte tenke på Dietrich Bonhoeffer, en tysk prest som er kjent for sine bøker. Han gjorde motstand mot Adolf Hitler og nazismen.
Les mer
Kjempealmen på Spissøy. Foto: Per Harald Gjerde
15. september
RØTTER
En tradisjonsbevisst bonde fortalte datteren sin at hans egen far også hadde vært bonde, oldefaren hennes hadde vært bonde, tippoldefaren, tipptippoldefaren, og så videre.
Les mer
14. september
ROS
En kvinne kom til en advokat og sa: «Jeg vil ha skilsmisse. Jeg hater virkelig mannen min, og nå har jeg lyst til å såre ham. Gi meg noen råd.»
Les mer
13. september
ROMSLIGHET
I et blad leste jeg noe en mann fortalte om et hyggelig barndomsminne fra Ontario i Canada. Han bodde på en gård som drev ganske allsidig.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
12. september
RO
En mann satte seg til i et konditori for å slappe av litt. Med kaffe og en skillingsbolle fikk han tid til å se seg omkring.
Les mer
11. september
RETTFERDIGHET
Da Honorius var keiser i det gamle romerriket, omkring år 400 etter Kristus, var det store Colosseum i Roma ofte overfylt av tilskuere.
Les mer
10. september
RETTFERDIGGJØRELSE
Når de i oldtidens Hellas skulle avsi en dom etter en rettssak, foregikk det på en spesiell måte. Dommerne la nemlig en svart eller hvit stein i urnen når de felte dommen.
Les mer
9. september
RESPEKT
En riktig gammel mann sa det slik en gang: «Det var ingen respekt for de unge da jeg var ung, men stor respekt for de gamle. Men nå, når jeg er blitt gammel, er det stor respekt for de unge, men liten respekt for de gamle.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
8. september
RENHET
Det hendte for mange år siden at en mann som drev en såpefabrikk, og en pastor gikk sammen på en gate i en storby.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
7. september
REGNBUEN
– Å, så vakkert sier noen plutselig. På himmelen ser de en fin regnbue i rødt, oransje, gult, grønt, blått, indigo og fiolett. Overraskende står regnbuen der, ganske fort blir den borte igjen.
Les mer
6. september
REDELIGHET
Forfatteren Charles Swindoll forteller om mannen som kjøpte stekt kylling på en gatekafé. Den skulle være til ham selv og kjæresten som satt i bilen og ventet.
Les mer
5. september
RAUSHET
Jeg vet ikke hva du tenker på når du hører ordet fett. For mange er det et stygt ord. Fett er noe en ikke skal spise og ikke skal ha på seg. Folk bruker millioner for å bli kvitt fett.
Les mer
4. september
PÅMINNELSE
I dag er det ikke få som prøver å gjøre mange ting samtidig. De lager mat og hører på radio, de spiser og snakker, de arbeider og jobber ekstra på si’. Så blir det travelt.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
3. september
PÅGANGSMOT
I dag vil jeg snakke om den verdien som heter pågangsmot. Og jeg begynner med å gi ordet til en utenlandsk forfatter, som forteller:
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
2. september
PRØVELSE
En kristen lege fikk en alvorlig sykdom. En dag kom det en venn på besøk. Han sa: «Det er leit at en aktiv mann som deg må ligge her på ryggen uten å kunne foreta seg det minste.»
Les mer
1. september
PRIORITERING
I romanen Den hemmelighetsfulle øya forteller Jules Verne om fem menn som rømte fra en fangeleir. Det gjorde de ved å kapre en varmluftsballong.
Les mer
31. august
PLANER
En mann stoppet opp og pratet med en bonde som holdt på å sette opp en ny bygning av gamle materialer. Han spurte: «Hva er det du bygger?»
Les mer
30. august
PARADOKSENE
En mann forteller at han holdt på å reparere en garasjedør. Han prøvde å få løs en skrue, men jo mer han strevde med den, desto hardere syntes den å sitte fast.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no