Verdier for livet


Foto: Synnøve Grøtteland Helland
Opp gjennom tidene har det vært mange som har reist rundt og holdt foredrag om hvor tåpelig det er å tro på Gud. Predikanten Spurgeon forteller om en slik taler på 1800-tallet.
Les mer
28. mai
INNVIELSE
Fra Argentina i Sør-Amerika kommer en evangelist som heter Luis Palau. Jeg har hørt ham tale ved flere stormøter i utlandet. Han er dynamisk og inspirerende, og mange kaller ham Sør-Amerikas Billy Graham.
Les mer
27. mai
INNSIKT
En mann var plaget av stadige anfall av svimmelhet. Han dro fra den ene legen til den andre, men ingen kunne si ham hva som var problemet. Han syntes å ha prøvd alt.
Les mer
26. mai
INNSATS
Jeg har lest om ei jente som var lita for om lag hundre år siden. Hun var temmelig opprørt, for den eldre broren hennes satte opp snarer for å fange harer.
Les mer
Den danske filosofen Søren Kierkegaard prøvde en gang å beskrive det at Gud ble menneske i Kristus, det som vi med et fint ord kaller inkarnasjonen.
Les mer
Foto: Joakim Simonsen
24. mai
INITIATIV
To biologer, Richard Armstrong og Edward Watkin, har fortalt om et eksperiment de gjorde med det de kalte «prosesjonslarver». Det er små larver som liker å gå på rekke og rad.
Les mer
Foto: Oddvar Pinås
23. mai
IDENTITET
Den tidligere presidenten i Egypt, Anwar Sadat, skrev en bok som han kalte «På jakt etter identitet». Han begynte boken slik:
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
22. mai
HÅP
Issa het en japansk lyriker som levde i det attende og nittende århundre. Alle de fem barna hans døde før han var tretti, og deretter døde også kona hans.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
21. mai
GUDS HÅND
To voksne var i ferd med å forlate et stort og gammeldags banklokale. Med seg hadde de den ene mannens fem år gamle datter. Hun løp foran dem for å åpne den tunge døra.
Les mer
20. mai
HØRE
En amerikaner forteller fra sin barndom på en storgård i Amerika. – Vi drev med griser. Vi fôret opp om lag tusen dyr i året. På ett område hadde vi to eller tre hundre gryntende smågriser.
Les mer
Skogstjerne. Foto: Synnøve Grøtteland Helland
19. mai
HØFLIGHET
– Vær høflig. Du vet aldri når det blir moderne igjen, var det en som sa. Men akkurat nå er det ikke på moten. Hvor er det barneprogram på tv som lærer barna høflighet?
Les mer
Klosterklokke. Foto: Bergliot Herigstad
18. mai
HVILE
Jeg har hørt historien om en mann som kom kjørende med hest og vogn langs en landevei. Han tok igjen en gammel kone som bar et tungt lass med småved.
Les mer
Søndagsskolelæreren holdt på å forklare barna at Jesus alltid ville være med dem, selv om de ikke kunne se ham. «Ja, det vet jeg fra før,» sa en liten fireåring. «Det er han som åpner døren når vi går inn i butikken.»
Les mer
16. mai
HVERANDRE
I dag vil jeg ikke peke på en verdi i seg selv, men på et verdifullt ord, et resiprokt pronomen som heter hverandre. Dette ordet er brukt over to hundre ganger i Bibelen.
Les mer
15. mai
HUSLIG
En åtte år gammel gutt hadde spredt hundrevis av fotballkort utover i rommet sitt. Det fløt av bilder av fotballstjerner og fotballag.
Les mer
14. mai
HUSKE
To eldre kvinner sto utenfor kirken og snakket om noen av problemene som følger med det å bli gammel. Den ene sa: «Det verste er når det blir så vanskelig å huske.
Les mer
Maleri fra barokken
13. mai
HUMOR
Den tidsepoken som vi kaller barokken, hadde sine egne utslag i kunst og arkitektur. Barokkens svulmende og overdådige glede gjenspeiler seg i ruvende og runde former.
Les mer
12. mai
HONNING
En honningbie lever bare fire–fem uker. Den arbeider hele denne tiden. Sammen med femti tusen andre arbeidere driver den flittig og samler nektar av blomstene.
Les mer
Foto: Solfrid Helland Stein
11. mai
HJERTELAG
Hva har størst utstrekning, hva har størst volum? Fjellene? Verdenshavene? Universet? Nei, kapasiteten til menneskehjertet er størst.
Les mer
10. mai
HJEM
En ung kvinne sa til en eiendomsmegler: – Hvorfor trenger jeg et hjem? Jeg ble født på en klinikk, utdannet på et universitet, forlovet i en bil, gift på et hotell.
Les mer
I 1953 nådde Sir Edmund Hillary toppen av Mount Everest, den første som klarte det. Den mannen som likevel gjorde sterkest inntrykk på mange, var ikke Edmund Hillary.
Les mer
8. mai
HISTORIEN
Kan vi lære noe av historien? Er det bare døde fakta som ligger bak oss, eller kan det som har hendt, gi visdom og innsikt i hvordan vi bør innrette oss i dag?
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
7. mai
HIMMELEN
De var kommet til slutten av en leir for funksjonshemmede og familiene deres. Deltakerne syntes de hadde hatt det fint.
Les mer
Diamanten Koh-i-nor
De aller fineste diamantene i verden har navn. En av de flotteste heter Koh-i-nor og er satt inn i de britiske kronregaliene.
Les mer
5. mai
HELSE
«Den eneste måten å beholde helsa på, er å spise det du ikke har lyst på, drikke det du ikke liker, og gjøre ting du ikke vil,» sa skøyeren Mark Twain.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no