Verdier for livet


SMERTE
9. oktober
SMERTE
En venn har fortalt om et stort eiketre som vokste tett inntil hytta hans. For mange år siden var treet forholdsvis lite.
Les mer
SMAK
8. oktober
SMAK
– Smak og behag kan ikke diskuteres, sier vi gjerne. Men er det sant? Jeg vil si: Tvert imot. Smak og behag skal vi nettopp diskutere.
Les mer
SLIPPE
7. oktober
SLIPPE
En bonde forteller om en spesiell opplevelse han hadde for mange år siden. Et kraftig tordenvær brøytet seg gjennom området hans.
Les mer
SKVÆRE OPP
6. oktober
SKVÆRE OPP
En liten gutt var på feriekoloni og mottok en pakke småkaker i posten fra mammaen sin. Han spiste noen få av dem, og så plasserte han resten under senga si.
Les mer
SKJØNNSOMHET
5. oktober
SKJØNNSOMHET
For noen år siden var det en pastor i Seoul i Sør-Korea, som var leder for den antakelig største prebyterianske menigheten i verden, ja, kanskje den største kristne forsamlingen som noen gang har vært.
Les mer
SKJØNNHET
4. oktober
SKJØNNHET
Det fortelles noe uventet om en kvinnelig billedhogger som bor i tjukkeste New York. Hun samler på ting «for øyet», som hun sier. Og hun har et litt uvanlig «øye».
Les mer
SKAPERVERKET
3. oktober
SKAPERVERKET
Hvordan skapte Gud blomsten tusenfryd? Hvordan skapte han prestekragene? Predikanten Tony Campolo svarer: «Akkurat som et barn.»
Les mer
SKAMFØLELSE
2. oktober
SKAMFØLELSE
Det blir fortalt om kong Fredrik 2., som var konge i Preussen i det 18. århundre, at han besøkte et fengsel i Berlin.
Les mer
SJENERØSITET
1. oktober
SJENERØSITET
En av de store lederne i verdensmisjonen på 1900-tallet het John Mott. En gang da han deltok i en gudstjeneste i en liten by i Amerika, talte han varmt om misjonens store sak.
Les mer
SINDIGHET
30. september
SINDIGHET
I et naturprogram på fjernsynet ble det fortalt om geparden. Den klarer seg i det afrikanske slettelandskapet ved å løpe fortere enn byttedyrene sine.
Les mer
SERVICE
29. september
SERVICE
Det var på den tiden telefonsamtalene ble satt opp manuelt, og damene på telefonsentralene kunne overhøre mang en prat i telefonen.
Les mer
SELVRESPEKT
28. september
SELVRESPEKT
Mange kjenner navnet Erling Stordahl, en mann som kjempet for de blindes sak og grunnla Beitostølen helsesportsenter. Han har skrevet:
Les mer
SELVRANSAKELSE
27. september
SELVRANSAKELSE
– Har du tid til å være med på en liten markedsundersøkelse? Både du og jeg har vel fått slike henvendelser i telefonen. Sier vi ja, så hagler spørsmålene:
Les mer
SELVKONTROLL
26. september
SELVKONTROLL
Går det an å begynne denne betraktningen med et sitat av Buddha? Han sa at hvis én person seiret i krig tusen ganger, og en annen seiret over seg selv, så er den som seiret over seg selv, den største av alle seierherrer.
Les mer
SELVFORNEKTELSE
25. september
SELVFORNEKTELSE
– Det er mye snakk om verdier i dag, uttalte en kristen leder. – Men det er én verdi som nesten ingen snakker om og nesten ingen vil ha: Selvfornektelse.
Les mer
SE OPP
24. september
SE OPP
De som har hatt barn eller barnebarn, vet noe om hvor vanskelig det kan være å vaske håret til de aller minste.
Les mer
SANNHETEN
23. september
SANNHETEN
Den britiske kriminallitteratur-forfatteren Phyllis Dorothy James lar i boken Arvesynden en av sine personer, Kate, si: «Det var et dusin forskjellige religioner blant barna på skolen min. Stadig feiret vi en eller annen fest eller seremoni.
Les mer
SANGEN
22. september
SANGEN
En meget dyktig amerikansk sanger som het Bill Mann, fortalte om en spesiell opplevelse for mange år siden. Han hadde sunget på en konsert og kom tilbake til garderoben.
Les mer
SAMVITTIGHETEN
21. september
SAMVITTIGHETEN
Det hendte for mange år siden at en mann dro ut for å stjele. Han tok med seg den lille gutten sin. Gutten skulle holde vakt og si fra hvis noen dukket opp.
Les mer
SAMTALE
20. september
SAMTALE
En godt voksen dame kom til en ekteskapsrådgiver og sa rett ut: «Jeg har tenkt å skille meg fra mannen min.» Rådgiveren svarte: «Hva er grunnen?»
Les mer
SAMLE
19. september
SAMLE
Askeladden er selve gromgutten i de norske folkeeventyrene. Han synes å være både dum og døsig, men når den rette tiden kommer, seirer nettopp han som er den yngste og blir sett ned på.
Les mer
SAMHOLD
18. september
SAMHOLD
Noen misjonærer på Filippinene hadde fri en dag og satte opp et krokettspill i hagen. Enkelte av naboene ble interessert og fikk lyst til å være med.
Les mer
SALT
17. september
SALT
– Ingen som har levd i denne verden, har hatt så stor innflytelse som Jesus Kristus, skriver kirkehistorikeren Kenneth Latourette i sitt sjubinds historieverk.
Les mer
SAKTMODIGHET
16. september
SAKTMODIGHET
Jeg må ofte tenke på Dietrich Bonhoeffer, en tysk prest som er kjent for sine bøker. Han gjorde motstand mot Adolf Hitler og nazismen.
Les mer
RØTTER
15. september
RØTTER
En tradisjonsbevisst bonde fortalte datteren sin at hans egen far også hadde vært bonde, oldefaren hennes hadde vært bonde, tippoldefaren, tipptippoldefaren, og så videre.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no