Verdier for livet


Foto: Kitty Garborg
27. august
ORDET
Det sies at hvis du legger sammen all kraften i alle elver i verden, måtte du likevel multiplisere den kraften hundre ganger før du får noe som tilsvarer Golfstrømmen.
Les mer
26. august
ORDEN
Forfatteren Knut Hamsun skrev en gang: «Jeg har noe som jeg må ha plass for, men som der slett ikke er plass for, hvis der ikke ryddes.»
Les mer
25. august
OPTIMISME
I Østerrike har de et ordtak: «Situasjonen er håpløs, men ikke alvorlig.» Det er en interessant selvmotsigelse.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
24. august
OPPSTANDELSEN
Gjennom mange århundrer hadde menn og kvinner i det sørvestlige Europa sett ut mot havet i vest, det som vi kaller Atlanterhavet.
Les mer
Orkide Foto: Jorunn Tunheim
23. august
OPPRIKTIGHET
I gamle dager undertegnet vi brevene med ordet «Ærbødigst», og så fulgte navnet vårt. I dag setter vi gjerne «Med vennlig hilsen».
Les mer
22. august
OPPREISNING
Den amerikanske kirkelederen Brennan Manning skulle en gang reise med fly fra byen Atlanta. Han satte seg i et venteområde på flyplassen.
Les mer
21. august
OPPMUNTRING
I dag vil jeg snakke om den verdien som heter oppmuntring. Tenk så mange mennesker som holder opp med å gjøre det gode fordi så få sier til dem: Gå på!
Les mer
Foto: Dag Arneson
20. august
OPPGJØR
Den kjente amerikanske presten Bill Hybels forteller om en venn av seg som hadde et svært konfliktfylt forhold til sin far. Midt i alle de vanskelige følelsene døde faren av hjerteinfarkt.
Les mer
19. august
OPPGAVE
De som finner en praktisk oppgave, en tjeneste for sine medmennesker, kan av og til oppleve overraskende resultater. Steve Sjøgren har fortalt den sanne historien om en far og en sønn han kom i kontakt med.
Les mer
18. august
OPPDRAGELSE
En katolsk prest, en islamsk imam og en jødisk rabbiner diskuterte spørsmålet: Når begynner livet? Den katolske presten sa: – Livet begynner ved befruktningen!
Les mer
17. august
OPPBYGGELSE
Å se små barn bygge med treklosser eller legoklosser, er ganske fascinerende. Først setter de klossene oppå hverandre og prøver å bygge så høyt som mulig.
Les mer
Vandring i Nepal Foto: Lars Arvid Oma
16. august
OPPBRUDD
«Bryt upp! Bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr,» skrev den svenske forfatteren Karin Boye.
Les mer
15. august
OMVENDELSE
En forretningsmann i London, Lindsay Clegg, forteller om en eiendom der i byen som han skulle selge. Bygningen hadde stått tom i flere måneder og trengte reparasjon.
Les mer
14. august
OMTANKE
– På en skolefest vant barna våre fire gratis gullfisk, fortalte en mor. – Lykkelige oss! Lørdag morgen måtte jeg ut for å få tak i et akvarium.
Les mer
Stjernekonstellasjon fra verdensrommet, populært kalt Guds hånd
13. august
OMSORG
I fire hele år, fra 1986 til 1990, ble Frank Reed holdt som gissel i Libanon. Gjennom måneder om gangen hadde Reed bind for øynene der i cella si.
Les mer
12. august
OFFERVILJE
Søndag 16. august 1987 styrtet et passasjerfly like etter at det hadde tatt av fra flyplassen i Detroit i USA. Ett hundre og femtifem mennesker omkom.
Les mer
11. august
NÅDEGAVER
Av og til har avisene notiser med overskrifter som «Tro det eller ei». En avis gjenga bildet av en jernbarre som var verdt 40 kroner.
Les mer
Foto: Kristin Svee
10. august
NÅDE
Predikanten Spurgeon forteller om en godviljens mann som ville støtte en fattig pastor med hundre pund. Men pastoren burde ikke få alt på en gang, tenkte han.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
9. august
NØYSOMHET
På sytten- og attenhundretallet levde det en from tysk-fransk prest som het Jean Frédéric Oberlin. Han ble berømt av mange grunner, ikke minst fordi han viste omsorg overfor sine medmennesker på alle praktiske områder.
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
8. august
NØYAKTIGHET
Den britiske pastoren John Wesley fikk en gang en lapp med en beskjed, og på den sto det skrevet: «Herren har minnet meg om å si deg at han ikke trenger din boklige lærdom - din gresk og din hebraisk.»
Les mer
7. august
NÆRHET
En amerikansk pastor har fortalt historien om en mor og hennes sønn. Faren var gått bort mens sønnen ennå var ung.
Les mer
6. august
NYSGJERRIGHET
En mor hadde med seg seksåringen sin på formiddagsgudstjenesten. For å få ham til å sitte rolig hadde hun tatt med seg blyant og papir til å tegne på.
Les mer
5. august
NIDKJÆRHET
Da den senere presidenten Teddy Roosevelt var en liten gutt, var han livredd for å gå alene inn i kirken der han bodde, Madison Square Church.
Les mer
Noen i den eldste generasjonen har hørt om en japaner som het Kagawa. Han hadde en bakgrunn som de fleste andre i Japan, men så kom han i kontakt med kristne misjonærer.
Les mer
Foto: Inger Valbø
3. august
NAVN
En forfatter som heter Calvin Miller, forteller fra sin første skoledag: «Fru Dirksen, læreren min i første klasse, spurte hva jeg het. Det visste jeg.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no