Verdier for livet


Paderevski Filharmoniske Orkester
27. januar
BESLUTTSOMHET
Å kunne ta avgjørelser
Han var både stjernepianist, komponist og statsminister i Polen, Jan Paderewski, den allsidige begavelsen som virket særlig i første halvdel av 1900-tallet.
Les mer
26. januar
BEREDSKAP
Å være forberedt er verdifullt
Hvis du er godt forberedt, blir du ikke så lett overrasket. Det er en sannhet som er avgjørende i mange forhold. Brannfolk er forberedt på brann og har lært seg å takle de fleste varianter.
Les mer
25. januar
BEKYMRINGSLØS
Jeg har lest om en nervøs hund. Hver gang familien har hatt koteletter til middag, gjemmer de restene i kjøleskapet. Men hunden får gjerne et kotelettbein med en gang.
Les mer
Foto Elisabeth Helberg
24. januar
BEKREFTELSE
«Å være engstelig er en normal del av livet. Men den leie følelsen blir alltid fulgt av en positiv bekreftelse,» skriver forfatteren Madeleine L’Engle.
Les mer
23. januar
BEKLAGELSE
Kan vi angre på det vi har gjort?
Mannfolk har noe merkelig i halsen som kalles adamseple. Tradisjonen sier at Adam satte det fast i halsen den gang da han hadde syndet – da han spiste av den forbudte frukten i paradisets hage.
Les mer
Johnny Cash
22. januar
BEKJENNELSE
Mange har hørt sangeren Johnny Cash, født i 1932, et ledende navn i countrymusikken. Han spilte inn mange filmer. Og med sin dype stemme og sitt varme gitarspill var han ofte en talsmann for de fattige og undertrykte.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
21. januar
BEDRØVELSE
Arne Garborg skrev i et dikt i 1903: «Du fekk ikkje det du vilde. Eller du fekk det, og det var ikkje det du vilde. Eller det var det du vilde, og du misste det.»
Les mer
20. januar
BARNELÆRDOM
Gammelt ord: Innprente
En fireåring som het Amanda, kom sammen med moren sin til legen fordi hun var plaget av feber. Doktoren kikket inn i øret hennes og spurte: «Hvem bor her inne? Donald Duck?»
Les mer
19. januar
BARN
Gi dem tid og oppmerksomhet
«En verden uten barn er en verden uten friskhet, fornyelse, fart og farge,» er det sagt. Heldigvis er det ikke en verden uten barn vi lever i.
Les mer
Foto: Karl Gunnar Svånå (RIP)
18. januar
BARMHJERTIGHET
For mange år siden fikk en forretningsmann høre om en eldre enke som ikke hadde råd til å betale husleien sin.
Les mer
17. januar
BANKE PÅ
Enten blir du avvist eller mottatt
For mange år siden banket jeg på hos naboen, som var lege. Noe akutt hadde oppstått i familien, og jeg var urolig og trengte hjelp. Kona hans åpnet. Hun forsvant et øyeblikk, kom tilbake og sa: «Han sier du skal ringe legevakten.»
Les mer
16. januar
AVLASTNING
På siden av store båter har de malt det vi kaller et lastemerke, en lastelinje eller et fribordsmerke. Det viser den dypeste linjen det er lovlig å laste skipet ned til.
Les mer
15. januar
AVHOLD
Alkohol er vanskeligeheter i flytende form
En natt ringer politiet til en mann. Han får denne beskjeden: «Datteren din har vært utsatt for en ulykke. Det er best du skynder deg hit.»
Les mer
14. januar
ARVEN
Mye rart vi kan arve
Det var kirkekaffe, og en ti år gammel gutt ble satt til å ta seg av gjestetaleren og være en god vert for ham. Gutten tok oppgaven sin meget alvorlig.
Les mer
13. januar
ARBEIDET
Gi tiden verdi og tjene vår neste
Martin Luther sa en gang: «Ikke noe menneske dør av arbeid, men ved å gå ledige og uvirksomme mister folk både liv og helse. For mennesket er født til arbeid likesom fuglen til flukt.»
Les mer
Tsjernobyl-reaktoren etter at den er isolert
12. januar
ANSVAR
En verdi vi ikke må miste
I 1986 skjedde verdens mest omfattende industriulykke. Navnet Tsjernobyl har for bestandig skrevet seg inn i historien. En atomreaktor eksploderte, med ufattelige konsekvenser.
Les mer
Titanic
11. januar
ANSEELSE
Folk er stadig opptatt av den forferdelige katastrofen da verdens største passasjerskip Titanic forliste i 1912.
Les mer
10. januar
ANNERLEDESBARNA
En mann i en amerikansk småby forteller: «Da gutten min Peter og jeg spaserte i parken en dag, kom en ti år gammel gutt løpende forbi et tre. Han fløy rett på oss og sa: «Pappa, hvor er Amy?»
Les mer
Marco Polos reiser
9. januar
ANLEDNINGEN
En av de store tragediene i historien fant sted i året 1271. I det året var Niccolo og Matteo Polo (far og onkel til Marco Polo) på besøk hos Kublai Khan.
Les mer
8. januar
ANKERFESTE
De som koser seg med store fritidsbåter om sommeren, har gjerne med seg et anker. Det slippes over bord på et passe sted.
Les mer
7. januar
ANGER
En gang var det en gammel og vissen sjømann som holdt på å dø i et marinehospital. Den unge katolske presten var blitt sendt for å gi ham den siste olje.
Les mer
6. januar
ALTRUISME
Omtanke for andre
I dag har jeg lyst til å friske opp et fremmedord. Ja, kanskje noen aldri har hørt om det en gang. Det er ordet altruisme.
Les mer
5. januar
ALDERDOM
Mange forakter dem som er kommet opp i en høy alder, og synes at de gamle er mindre verdifulle. Men de gamle er i virkeligheten verdt en formue. De har sølv i håret, gull i tenna ...
Les mer
4. januar
AKTELSE
For lite undring, for lite respekt
En mann forteller: – For noen få år siden gikk jeg på en konsert. Det var ikke hvilken som helst konsert. Van Cliburn spilte Tsjajkovskijs pianokonsert.
Les mer
3. januar
ADVARE
En historie for god til å være sann
Jeg har lest en historie om Fredrik, som hadde vært en trofast kristen. Nå var han blitt syk og gammel og hadde havnet på sykehus. Familien ringte til presten og spurte om han kunne gå på besøk.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no