Verdier for livet


Foto: Morten Ingebrigtsvold
27. februar
ETTERFØLGELSE
Den originale skotske forkynneren Stuart Briscoe forteller om en mann som ikke kunne lese. Denne enkle mannen ble omvendt til Gud gjennom arbeidet til Frelsesarmeen.
Les mer
Dag Hammarskjøld FN
26. februar
ERFARING
Det gjorde et dypt inntrykk på mange i 1960-årene da det ble klart at den respekterte svenske statsmannen Dag Hammarskjöld hadde vært en ydmyk og troende kristen.
Les mer
25. februar
ENTUSIASME
– Alle er entusiastiske – av og til. Én er entusiastisk i 30 minutter, en annen i 30 dager. Men den som er begeistret gjennom 30 år, er den som virkelig lykkes i livet, er det sagt.
Les mer
Foto: Bergliot Herigstad
24. februar
ENSOMHET
Misjonær Asbjørn Aavik ble født i 1902 og døde 95 år senere. Han var en enestående forkynner og misjonær, men også en mystiker og en uvanlig, åndelig person.
Les mer
23. februar
ENKELHET
Da Dietrich Bonhoeffer nærmest hørte støvletrampingen fra gestaposoldatene som kom for å hente ham til henrettelsen, skrev han ned noe viktig.
Les mer
22. februar
ENHET
Det var en gang en liten pike. Foreldrene hennes hadde hatt et vanskelig ekteskap og var blitt skilt. De hadde ikke noe felles, bortsett fra kjærligheten til det lille barnet.
Les mer
21. februar
ENGLER
Har du noen gang sett en engel? Det har en lege ved navn Mitchell. Han bodde i den amerikanske byen Philadelphia. Etter en slitsom dag ville han legge seg tidlig, men ble vekket av en intens banking på døra.
Les mer
20. februar
EKTESKAPET
En mann fortalte at bilen hans trengte nytt batteri. Den veslevoksne sønnen hans sa: «Pappa, du trenger en ny bil.»
Les mer
Døpefont
19. februar
DÅPEN
Det er noe vakkert og symbolsk når mange av døpefontene i kirkene våre er laget av gammel stein, ja, ofte tatt fra selve urfjellet.
Les mer
Disneyland
18. februar
DRØMMER
En dag kom jeg over fortellingen om en mann som fikk en stor mulighet, men gikk glipp av den. Arthur var ofte sammen med sin venn Walt.
Les mer
17. februar
DOMMEN
Predikanten Spurgeon forteller om en mann som kom inn i et vertshus. Så snart han har satt seg til bords, begynner han å bestille mat og drikke, rom for natten og mange slags goder.
Les mer
Cassie Bernell
16. februar
DJERVHET
Hun sa ja
Det hendte i 1998. To gutter med pistol løp inn i skolebygningen til Columbine High School i Colorado og drepte tretten medelever. Åtte av dem var personlige kristne, og morderne var spesielt ute etter dem.
Les mer
Foto: Dordi Anna Tollheim
15. februar
DISIPPELLIV
I dag sender vi barna til skoler, og der får de undervisning i et fellesskap. En lærer kan ha opptil 25–30 elever å ta seg av. Det blir effektivt, men kanskje en mister noe likevel.
Les mer
14. februar
DISIPLIN
Har du noen gang sett en velstelt vingård? Det har jeg. Vi har lett for å si om noe at det er vakkert og velstelt. Men en velstelt vingård er ikke uten videre vakker.
Les mer
En bibel har vi alle. Men å ha Den Hellige Skrift er ikke selvsagt. For når Bibelen er Den Hellige Skrift for meg, da eier jeg i Bibelen Guds egen åpenbaring av sin vilje for meg og for alle mennesker.
Les mer
Valg
12. februar
DEMOKRATI
Når folk sitter og prater ved kaffebordet og foran fjernsynet, hører vi ofte negative ord om politikere, skatter og avgifter, lover og regler. Har vi den beste styreformen?
Les mer
11. februar
DELE
En mann som het Luigi Tarisio, ble funnet død en morgen. Han hadde hatt det svært fattigslig. Men hele livet hadde han hatt én lidenskap: å samle på fioliner.
Les mer
10. februar
DANNELSE
Vi blir formet
Jeg har en stor og tykk bok som bærer tittelen «Dannelse». Den peker på at vi alle trenger allmennkunnskap, at vi har bruk for en felles kulturell hukommelse.
Les mer
Bønn
9. februar
BØNNEN
Er bønn virksom? Svarer Gud når vi ber? Forfatteren C.S. Lewis forteller: «Da jeg sto opp en morgen for noen år siden, hadde jeg tenkt å få klippet håret fordi jeg skulle en tur til London.
Les mer
8. februar
BØKER
«Første gang jeg leser en god bok, er det som om jeg har funnet en ny venn. Når jeg så leser på ny en bok jeg har holdt på med før, er det som om jeg møter igjen en gammel venn.»
Les mer
Albert Schweitzer
7. februar
BYRDEBÆRERE
Mange har hørt om Albert Schweitzer, den tyske legen som dro til Fransk Kongo for å ofre seg for dem som led mest. Han var fremragende og kjent både som teolog, kulturtenker, musiker og pasifist.
Les mer
6. februar
BUDENE
En søndagsskolelærer gjennomgikk de ti bud i klassen sin. Barna var fem–seks år gamle, og enda så unge som de var, hadde de allerede lært ganske mye om livets harde virkelighet.
Les mer
5. februar
BRYLLUP
Mange i Norge har tatt opp den amerikanske bryllupsskikken med en lysseremoni. De som skal gifte seg, tenner hvert sitt brennende lys.
Les mer
Foto Jorunn Tunheim
En mann som heter Doug Nichols, har fortalt en gripende historie. Han dro til India i 1967 for å gjøre tjeneste for misjonsorganisasjonen Operasjon Mobilisering.
Les mer
3. februar
BRANNSLOKKING
En lokalavis i Texas kunne melde en merkelig nyhet. Brannmannskapene i den lille byen Genoa ble anklaget for å ha satt i gang over førti ødeleggende branner.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no