Verdier for livet


Foto: Bergliot Herigstad
17. april
GJENLØSER
Vi har vanskeligheter med å forstå hva som lå i gamle tiders praksis med å gjøre krigsfanger til slaver. Tenk deg at seierherrene i en krig i oldtiden gjerne slaktet ned en uskyldig sivilbefolkning.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
16. april
GJENGJELD
Mor Teresa holdt en tale i 1994 der hun fortalte denne opplevelsen fra det arbeidet hun drev blant de døende i Calcutta: «En kveld dro vi ut, og vi plukket opp fire mennesker fra gaten. En av dem var i en forferdelig tilstand.
Les mer
15. april
GJENFORENING
En kvinne reiste med et rutefly mellom to byer. Hun forteller: «Da jeg kom om bord, la jeg merke til en ung kvinne med en baby. De var begge kledd i yndige, hvite kjoler.
Les mer
14. april
GAVMILDHET
Den afrikanske gutten lyttet intenst mens læreren forklarte hvorfor kristne mennesker tradisjonelt har gitt hverandre gaver i forbindelse med julen.
Les mer
Pablo Casals
13. april
FULLFØRE
Se for deg en 90 år gammel mann. Han går bøyd under vekten av alle sine år. Han har langsomme bevegelser og går med lutende skuldre.
Les mer
12. april
FUGLENE
I en bok forteller Eugene Peterson at han fikk se hvordan en fuglefamilie lærte de unge fuglene å fly. Tre unge svaler sto på rekke på en tørr kvist som strakte seg ut over et vann.
Les mer
11. april
FRUKT
Mange er glad i blomster og planter. En blomsterelsker som bodde i et land lenger sør enn vi gjør, plantet en sjelden vinranke. Den ble stående mot en mur i hagen.
Les mer
10. april
FRIVILLIGHET
For mange år siden foregikk det en nokså spesiell rettssak i staten Massachusetts i USA. Det som hadde hendt, var at en mann som vandret på en dokk for en båt, plutselig snublet i et tau slik at han falt i det kalde, dype vannet i havbukta.
Les mer
Tiger, hvit
9. april
FRIMODIGHET
For mange år siden var det et sirkusshow som ble vist på fjernsynet. Foran et stort publikum gikk en tigertrener inn i buret til store bengalske tigere.
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
8. april
FRILUFTSLIV
Det er blitt noe sykt over oss i dag fordi vi er så mye innendørs. Jo, det var greit at vi fant på å legge tak på husene. Men det betyr ikke at vi alltid trenger å holde oss under tak og bak vegger.
Les mer
Blåveis Foto: Morten Ingebrigtsvold
7. april
FRIHET
En stor fare i dag er at vi rangerer og prioriterer verdier galt. Vi kan for eksempel komme til å sette tryggheten høyere enn friheten. Vi kan sette freden høyere enn friheten.
Les mer
Larve
6. april
FREMTID
Tenk deg en koloni av larver som lever på bunnen av en sump. Etter en stund får noen av disse larvene lyst til å klatre. De vil klatre opp på overflaten av et blad.
Les mer
En ivrig debattant gikk hardt imot religiøs tro generelt, og var slett ikke nådig i sine angrep på den kristne tro.
Les mer
Lys i fjellet. Foto: Elisabeth Helberg
4. april
FRELSE
I den førkristne middelalderen hadde trellene i Norge en jernring smidd rundt halsen. Den ble fjernet hvis slaven på en eller annen måte kunne nå den lykke å bli satt fri. Da ble trellen en såkalt «fri-hals».
Les mer
Fred Hafrsfjord Foto: Jorunn Tunheim
3. april
FRED
Vi snakker om verdier som blir borte på veien. Er fred en slik verdi som vi er i ferd med å miste? Jeg tror alle mennesker ønsker å ha fred inni seg, fred med sine medmennesker og fred med Gud.
Les mer
Foto: Synnøve Grøtteland Helland
2. april
FOTSPOR
En universitetsprofessor forteller fra en gang han ble invitert til å tale i en militærforlegning. Der ble han kjent med Ralph, en soldat han ikke kunne glemme.
Les mer
Foster 8 uker
1. april
FOSTERET
En universitetslærer i medisin som heter Jean Staker Garton, forteller at hun en kveld satt og forberedte seg til undervisningen dagen etter.
Les mer
31. mars
FORVANDLING
For mange år siden måtte den zoologiske hagen i byen Denver ta en vanskelig avgjørelse. De ble tilbudt som gave en stor, vakker isbjørn. Problemet var at de ikke hadde noen egnet plass til bjørnen.
Les mer
30. mars
FORVALTNING
En biskop holdt en gang en flammende preken om at Gud eier alle ting. En tilhører som var temmelig rik, inviterte biskopen til lunsj.
Les mer
Elvedronningen Mississippi
Amerikas største elv heter Mississippi – en vannvei full av livlig aktivitet. Lengst i sør er den som en sjø, og der hendte det for noen år siden.
Les mer
28. mars
FORSYN
Nien Cheng, en gammel kinesisk kristen kvinne, har skrevet en bok med tittelen Liv og død i Shanghai. Forfatteren tilbrakte seks år i rødegardistenes fengsel og ble torturert på fryktelig brutale måter.
Les mer
27. mars
FORSTÅELSE
Historiene jeg forteller i disse betraktningene, stammer fra pålitelige kilder, og jeg tror de er sanne. Den jeg nå skal fortelle, er ikke sann, men ganske morsom likevel.
Les mer
26. mars
FORSONINGEN
De som oversetter Bibelen til moderne språk, har ofte vansker med å finne de rette ordene. I mange hundre år forelå Bibelen bare på latin.
Les mer
25. mars
FORSAMLINGEN
Hvor er kirken en mandag formiddag? Er kirken den bygningen som står der? Er kirken presten og de andre ansatte? Nei. Kirken er et folk som hører Kristus til.
Les mer
24. mars
FORSAKELSE
Fram fra verdienes store skattkammer tar jeg i dag fram et ord som heter forsakelse. Det innebærer å si nei til noe - for å kunne si ja til noe enda større.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no