Verdier for livet


23. juli
MOR
Lille Arne var fire år gammel og hadde fått et vakkert bilde. Det viste en engel som bøyde seg over et barn som lå i vogga.
Les mer
Foto: Lars Gunnar Røed
22. juli
MODENHET
For noen år siden het helsedirektøren i USA Everett Koop. Han var en markant personlighet og en overbevist motstander av provosert abort.
Les mer
Foto: Inger Valbø
21. juli
MISKUNN
De fleste har hørt den vakre Frans av Assisis bønn. Men få vet særlig mye om denne spesielle munken Frans, som levde i middelalderens Italia.
Les mer
Foto: Tommy Aanstad
20. juli
MISJONSGLØD
Flykapring skjer fra tid til annen. Noen ganger blir alle berget, andre ganger kan det ende i en katastrofe. I 1996 fikk et flykaprerdrama et trist utfall.
Les mer
Først i voksen alder har jeg fått sans for minnesteiner og monumenter. I sørlige land hender det du kommer over små minnetavler og minialtere med krusifikser i et lite skap.
Les mer
18. juli
MILDHET
En familie bodde i en by der det ikke alltid var så trygt, så de ba barna sine ringe ofte hjem og fortelle hvor de var, at de var kommet vel fram, osv.
Les mer
«Det faller som lys på min vei i kveld, Jeg skimter hva allmakt og avmakt er: Allmakt er lyset og livet her, Og avmakt – det er meg selv,» skrev Herman Wildenvey.
Les mer
Haugugleunge. Foto: Lars Arvid Oma
16. juli
MENING
Da den jødiske psykiateren Victor Frankl ble arrestert av nazistene under annen verdenskrig, ble han fratatt alt – hus, familie, eiendeler.
Les mer
15. juli
MENIGHETEN
Det går en historie om en prest som hadde sluttet å gå på fotballkamper. Han ble spurt om hvorfor han ikke lenger gikk på stadion.
Les mer
14. juli
MELLOMMANN
Under borgerkrigen i USA var det en ung soldat som havnet i store vanskeligheter. Både faren hans og broren hans var drept i krigen.
Les mer
13. juli
MEDYNK
En dag spurte en student den berømte antropologen Margaret Mead hva som er det første tegnet på sivilisasjon i en kultur.
Les mer
12. juli
MEDFØLELSE
Lille Eva var 11 år og hadde nettopp fått høre at en venninne på mystisk vis hadde begynt å miste håret. I aftenbønnen ba Eva disse enkle ordene:
Les mer
11. juli
MEDARBEIDER
En politiker sa til en annen politiker: «Jeg vil støtte deg så lenge du hevder det rette.» Den andre svarte:
Les mer
Vannrose Foto: Elisabeth Helberg
10. juli
LÅNE
I Bibelen står det en merkelig fortelling om en kvinne som var blitt enke, og som slet med en stor gjeld.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
I gamle prekener og oppbyggelsesbøker finner du et ord som er blitt helt borte i dag: lønnkammeret. Hva er det?
Les mer
8. juli
LØFTE
«Et muntlig løfte er ikke verdt papiret det er skrevet på,» var det en som sa med et smil. Og det er jo sant. Men et skriftlig løfte er heller ikke alltid så mye verdt.
Les mer
Lille Mikkel kom hjem fra sin første dag i barnehagen. Moren spurte om det hadde gått bra. «Nei,» svarte Mikkel.
Les mer
6. juli
LYTTE
En pappa forteller fra en tid da han hadde altfor mye å gjøre. Det viste seg fort i at han skjente på kona og barna, slukte maten ved måltidene og ble irritert over småting.
Les mer
5. juli
LYSET
Fra republikken Haiti i Det karibiske hav blir det meldt noe merkelig. Det hendte i februar 1998.
Les mer
4. juli
LYKKE
En historie fortelles om en ung mann som kom til en kjent lege i Paris og klaget over depresjon og tungsinn. Han spurte hva han kunne gjøre for å bli frisk og lykkelig.
Les mer
Florence Nightingale
3. juli
LYDIGHET
Hun kalles den moderne sykepleies mor og het Florence Nightingale. Hun var sykepleier under Krimkrigen og startet den første sykepleierskole.
Les mer
2. juli
LYDHØRHET
Det var en gang en konge som het Salomo. Mens han ennå var ung og sto i begynnelsen av sin virketid, drømte han, og Gud Herren viste seg for ham i den drømmen.
Les mer
Direktøren for et stort firma blir spurt: «Hvem er den viktigste personen i livet ditt?» Direktøren svarer: «Jeg tror det må være markedssjefen.» «Men hva med din kone?»
Les mer
Fjellet Ben Loyal i Skottland
30. juni
LOJALITET
Nord i Skottland er det to store fjell, Ben Hope og Ben Loyal. På det gæliske språket betyr ben en fjelltopp. Den ene toppen heter altså Håp, den andre Lojal.
Les mer
29. juni
LINDRING
Kong Saul, som det blir fortalt om i Bibelen, var en merkelig personlighet. Vi får ikke noe fullstendig bilde av ham, men kan ane at han slet med depresjoner. Ja, også mindreverdsfølelse og vrangforestillinger.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no