Verdier for livet


31. mars
FORVANDLING
For mange år siden måtte den zoologiske hagen i byen Denver ta en vanskelig avgjørelse. De ble tilbudt som gave en stor, vakker isbjørn. Problemet var at de ikke hadde noen egnet plass til bjørnen.
Les mer
30. mars
FORVALTNING
En biskop holdt en gang en flammende preken om at Gud eier alle ting. En tilhører som var temmelig rik, inviterte biskopen til lunsj.
Les mer
Elvedronningen Mississippi
Amerikas største elv heter Mississippi – en vannvei full av livlig aktivitet. Lengst i sør er den som en sjø, og der hendte det for noen år siden.
Les mer
28. mars
FORSYN
Nien Cheng, en gammel kinesisk kristen kvinne, har skrevet en bok med tittelen Liv og død i Shanghai. Forfatteren tilbrakte seks år i rødegardistenes fengsel og ble torturert på fryktelig brutale måter.
Les mer
27. mars
FORSTÅELSE
Historiene jeg forteller i disse betraktningene, stammer fra pålitelige kilder, og jeg tror de er sanne. Den jeg nå skal fortelle, er ikke sann, men ganske morsom likevel.
Les mer
26. mars
FORSONINGEN
De som oversetter Bibelen til moderne språk, har ofte vansker med å finne de rette ordene. I mange hundre år forelå Bibelen bare på latin.
Les mer
25. mars
FORSAMLINGEN
Hvor er kirken en mandag formiddag? Er kirken den bygningen som står der? Er kirken presten og de andre ansatte? Nei. Kirken er et folk som hører Kristus til.
Les mer
24. mars
FORSAKELSE
Fram fra verdienes store skattkammer tar jeg i dag fram et ord som heter forsakelse. Det innebærer å si nei til noe - for å kunne si ja til noe enda større.
Les mer
Ei jente på 14 år fylte ut sin første jobbsøknad. Her var ferdige rubrikker og spørsmål å svare på. Under rubrikken «Tidligere ansettelsesforhold» skrev hun med nydelig pikeskrift: «Barnevakt.»
Les mer
22. mars
FORNYELSE
Dypt nede i sjøen kravler en merkelig skapning som kalles hummer. Fra tid til annen må hummeren forlate sitt skall for å kunne vokse. Hummeren trenger naturligvis skallet sitt for å beskytte seg.
Les mer
Håp Foto: Sigrun Bruaset
21. mars
FORMANING
Blant alle store personligheter i historien tenker jeg gjerne på William Wilberforce. I mange, mange år kjempet han i det britiske parlamentet for å få avskaffet slaveri og slavehandel.
Les mer
20. mars
FORLIK
Det er en flere hundre år gammel skikk i Norge å ha ordninger for å komme fram til forlik. Når det handler om konflikter, kan en la saken komme opp for retten og få den avgjort der.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
19. mars
FORLATELSE
En innbruddstyv vendte seg til Gud og ønsket å gjøre opp for seg. Han ga tilbake tyvegods han hadde tatt for fem år siden, skrev John Davison i The Sunday Times.
Les mer
Frokost Foto: Dana Rudusa
18. mars
FORKYNNELSE
For mange år siden skrev en leser et brev til den engelske avisen British Weekly, og det lød slik: «Herr redaktør. Jeg skjønner at prester legger en god del arbeid i sine prekener og bruker mye tid på å forberede dem.
Les mer
Familie
17. mars
FORELDRERETT
Martin Luther sa for nesten fem hundre år siden: «Guds ord blir bevart for oss og våre etterkommere ved at vi holder oppe gode skoler og oppdrar ungdommen.»
Les mer
Foto: Morten Ingebrigtsvold
16. mars
FORBØNN
På en karikaturtegning ser vi en prest for alteret. Han kneler og ber til Gud. Vi ser menigheten nede i kirken, og de har antakelig fått legge fram lapper med ønsker om forbønn.
Les mer
15. mars
FORBILDE
Av og til makter kristne mennesker å være gode forbilder. I andre tilfeller svikter de og er ingen positive eksempler. Men virkningen når troende får kraft til å leve annerledes i vanskelige situasjoner, kan være ganske dramatisk.
Les mer
14. mars
FLID
Det blir fortalt om en travel forretningsmann som bestemte seg for å få orden på hagen sin. Han kontaktet en kvinne som hadde doktorgrad i hagearkitektur. Hun var kjent for å være svært dyktig.
Les mer
Supermarked
En kristen ungdomsgruppe snakket sammen om hvordan de kunne komme i kontakt med vanlige folk, vise litt av Kristi kjærlighet og i det hele tatt vekke litt oppsikt i nærmiljøet.
Les mer
Ferragamo sko
12. mars
FERDIGHETER
Italieneren Leonardo Ferragamo er kjent for sine førsteklasses sko. Han forteller om den beste presangen han noen gang hadde fått.
Les mer
Chuck Colson
Charles Colson var i sin tid rådgiver for president Richard Nixon i USA. Etter Watergate-skandalen ble han dømt til fengsel i flere år. For han hadde medvirket i denne skandalen.
Les mer
Gjess
10. mars
FELLESSKAP
Neste gang du ser gjessene på vei sørover, kan du tenke over hva disse Guds skapninger har å lære oss om fellesskap og gjensidig støtte.
Les mer
Det kan være mye å hente av visdom fra mennesker som levde i en helt annen tid og på et helt annet sted. I dag vil jeg trekke fram noen tanker fra en mann som levde for 16–1700 år siden og het Augustin.
Les mer
Betongbil
8. mars
FASTHET
For noen år siden hadde jeg en nabo som skulle støpe mur til et tilbygg. Han snekret en forskaling og bestilte ferdigbetong som skulle leveres fra en sementbil.
Les mer
Foto: Jorunn Tunheim
7. mars
FASTE
Gjøken er ikke en spesielt vanlig fugl, men den er slett ikke uvanlig heller. Et av de første koselige tegn på at våren er kommet, er noen hyggelige ko-ko fra gjøken.
Les mer

YouVersion

Uansett hvor du er, gir YouVersion mobil deg tilgang til bibelen, bibelleseplaner og et nettsamfunn.

Lær mer om våre prosjekter

Kontakt Norea

Norea Mediemisjon, Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand, Norway

Besøksadresse: Bergtorasvei 120

Tlf: 38 14 50 00;
Faks: 38 14 50 20;
e-post: post@norea.no