Gi en gave
Proklamer! er mottoet for NRB15, og her taler Priscilla Shirer
Proklamer! er mottoet for NRB15, og her taler Priscilla Shirer

På mediekongress i Nashville

Folk fra evangelikale radio- og fjernsynsselskaper i USA og mange andre land er samlet til sitt årlige storstevne i Nashville, Tennessee. Jeg er deltaker sammen med 3000 andre på denne International Christian Media Convention siste uka i februar. Vi er i Gaylord Opryland Resort & Convention Center, med store innendørs haller der palmetrær og fossefall gir en smak av sommer, selv om klimaet ute er vinterlig som i Norge.

Åpningskvelden fikk vi høre en gnistrende tale av Priscilla Shirer. I påsken blir det premiere på en ny bibelserie, A.D.Beyond the Bible, programmer som er basert på Apostelgjerningenes ti første kapitler, fram til Kornelius blir omvendt. Et irsk-amerikansk ektepar står bak serien, som har internasjonale skuespillere og skal sendes på NBC. Et utsnitt på 7 minutter av første film ble vist, og det ga mersmak. Mark Burnett og Roma Downey står for øvrig bak serien Bibelen, som går over 10 timer og er sett av 100 millioner mennesker.

Før vi offisielt kom i gang var jeg med på tre sesjoner. I den første fortalte fire yngre menn om hvordan de hadde fått innpass i Hollywood-miljøet som kristne produsenter, manusforfattere og skuespillere. De fortalte om de mange Nei, som alltid betyr: Ikke ennå. Det gjelder å stå på, for Hollywood er alltid på jakt etter de gode historiene.

Videre var jeg på en samling omkring kringskastingspolitikk i USA. Det er fremdeles FM og AM (mellombølge) som gjelder, DAB ser ikke ut til å bli aktuelt her.

På en sesjon om videoproduksjon i enkel form ble det understreket at radiofolk har gode forutsetninger for å lage kort-videoer med enkle midler. Radioprodusenter kan lyd, og det er faktisk enda viktigere enn bildene når det gjelder korte videoer på 1 til 2 minutter. Det må være en god historie, førsteklasses lyd og en god flyt. Dette formatet kan i dag gå inn i alle moderne plattformer, spesielt i sosiale medier og smarttelefoner.

Jeg er her på grunn av et reisestipend fra Faglitterær forfatterforening, og kanskje jeg forteller mer på bloggen senere.

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding