Gi en gave
Henrettelsesvideoen fra IS, datert 15. februar, hvor 21 koptiske kristne ble halshugget, styrker kristne i Libya. En innringer sier til SAT-7, Noreas samarbeidspartner, at han er takknemlig for at IS ikke har kuttet lyden i videoen, der brødrene hans proklamerer sin tro på Jesus.
Henrettelsesvideoen fra IS, datert 15. februar, hvor 21 koptiske kristne ble halshugget, styrker kristne i Libya. En innringer sier til SAT-7, Noreas samarbeidspartner, at han er takknemlig for at IS ikke har kuttet lyden i videoen, der brødrene hans proklamerer sin tro på Jesus. Skjermdump Youtube

- IS har styrket vår tro

Bror til to koptiske martyrer sier henrettelsesvideoen fra IS har gjort deres tro sterkere. Brødrene proklamerte at "Jesus Kristus er Herre" før de døde.

- IS ga oss mer enn vi kunne be om da de ikke kuttet lyden på filmen. Brødrene mine ropte og bekjente sin tro på Jesus Kristus i dødsøyeblikket. IS har styrket vår tro. Jeg takker dem for at de ikke har redigert filmen, forteller Beshir.

Beshir ringte inn til den kristne TV-stasjonen SAT-7, som er Noreas samarbeidspartner i Midtøsten. Han er bror til to av de kristne kopterne som ble halshogd av IS, i en video publisert 15. februar.

Stolte av martyrene

Brødrene, Bishoy Estafanos Kamel (25), og Samuel Estafanos Kamel (23), har nå blitt martyrer. Beshir er svært stolt av dem.

- De er kristnes stolthet. De er min stolthet. Takket være brødrene mine kan jeg gå med hevet hode.

Beshir delte historien om sine brødre i programmet Vi vil synge. Hver uke kommer nye gjester til studio. Programlederen ble tydelig inspirert av Beshirs sterke tro. Midt i en tragedie klarer både Beshir og familien å ha blikket festet mot Gud.

- Tro meg når jeg sier at vi er lykkelige. Vi sørger ikke, men gratulerer hverandre, fordi det er så mange i landsbyen vår som har dødd som martyrer. Vi er stolte av dem! sier Beshir.

- Vi skal elske våre fiender

Myndighetene i Libya drepte IS-medlemmer i et flyangrep som svar på henrettelsene. På spørsmål om hva Beshir tenkte om det, svarte han:

- Siden Romertida har kristne vært utpekt som martyrer. Bibelen forteller oss at vi skal elske våre fiender, og velsigne de som forbanner oss. I slike prøvelser er det disse ordene som hjelper oss.

Beshir støtter flyangrepene, mye på grunn av den lange ventetiden som han og familien måtte gjennomgå. De to brødrene hadde sporløst forsvunnet, og noe måtte gjøres.

Tilgivelse for terrorister

- Du har en sterk tro, Beshir. Vil du, eller din familie, ta det ille opp, om vi ber Gud tilgi de som drepte brødrene dine? spør programlederen.

- Jeg spurte min mor hva hun ville gjøre dersom hun så et IS-medlem på gata. Hun sa at hun ville be Gud om å åpne øynene hans. Så ville hun invitert vedkommende hjem, fordi han har hjulpet oss med å komme in i Guds rike, svarer Beshir.

Til slutt ble Meshir utfordret av programlederen til å be for terroristene, på direktesendt TV.

- Kjære Gud, vær snill og åpne øynene deres, slik at de kan bli frelst. Be om en slutt på deres uvitenhet og vranglære, avslutter Beshir.

Norea er partner i SAT-7, som vil hjelpe kirkene og de kristne i Midtøsten og Nord-Afrika til å være vitner om Jesus. TV-stasjonen har minst 14 millioner faste seere på fem kanaler. De produserer tverrkirkelige programmer som oppmuntrer, utfordrer, underholder og gleder troende i Midtøsten og Nord-Afrika. Felles for alle kanalene er at de ønsker å gjøre Gud kjent. Du kan være med å be, og gi til dette viktige arbeidet.

Kilde: SAT-7.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding