Gi en gave

Syrisk far forteller om desperat flukt

Abdullah Kurdi mistet sin kone og to barn da familien flyktet fra Tyrkia til Hellas. Bildet av sønnen Aylan (3) liggende livløs på en strand i Bodrum, Tyrkia, har blitt selve symbolet på flyktningkrisen. Nylig var Abdullah gjest hos Noreas TV-partner i Midtøsten.

Abdullah fortalte om familiens desperate kamp om å finne et trygt hjem i programmet Bridges, som sendes og produseres av SAT-7. Familien flyktet fra Tyrkia til Hellas i en gummibåt. Før det hadde de kommet seg ut av Syria. Det var svært vanskelig å finne arbeid til å forsørge familien i Tyrkia. Slektninger i Vancouver, Canada, prøvde å hjelpe familien økonomisk, men søknaden deres om asyl ble avslått. Flukten fikk fatale konsekvenser, og Abdullah står nå igjen uten sin familie.

–Livet mitt er forbi, og håpet jeg en gang hadde, er begravd, sier Abdullah.

På spørsmål om familien hadde prøvd å heller dra til et av de velstående Golf-landene, som for øvrig har blitt kritisert for å stenge dørene for flyktningene, svarer Abdullah:

–Det jeg ser er at vi arabere burde stå mer sammen. Hvis vi hadde sett at disse landene ville hjelpe oss hadde vi ikke trengt å flykte til vestlige land.

Kilde: SAT-7

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding