Gi en gave
Else Storaas Vatne
Else Storaas Vatne NMS

NMS holder igjen misjonærer i Norge

Flere av NMS sine Mali-misjonærer holdes igjen i Norge inntil videre. Grunnen er sikkerhetssituasjonen i nordlige deler av landet.

- Situasjonen er veldig uoversiktlig. Det er mye uro i Nord-Mali, der det har vært flere overfall av kjøretøyer og politistasjoner. Det er ikke mulig for oss å reise tilbake til Mopti-regionen slik situasjonen er nå, forteller NMS sin stedlige representant Else Storaas Vatne.

Sammen med sin mann og en annen misjonær reiser Vatne tilbake til Mali i neste uke. Men for sju andre norske misjonærer blir det ikke aktuelt med utreise nå. Dette gjelder to barnefamilier, to volontører og en lærer. De tre som reiser ut igjen vil inntil videre bosette seg i hovedstaden Bamako sør i landet der det ikke er uroligheter.

Mange norske misjonærer i Mali
I tillegg til NMS arbeider også Normisjon, Frikirken og Norsk Luthersk Misjonssamband i Mali. Ingen av de andre organisasjonene foretar seg noe slik situasjonen er nå. Det er først og fremst i nord at sikkerhetssituasjonen er usikker.

I slutten av november i fjor måtte alle NMS og Frikirkens norske misjonærer i Mali evakuere fra de nordlige områdene i landet på grunn av kidnappinger av flere europeiske turister. Alle misjonærene kom hjem til Norge til jul og er nå hjemme. Frikirkens sender sine tre misjonærer tilbake til landet, men også disse blir plassert i hovedstaden Bamako.

Valgår
2012 er valgår i Mali, og landets manegårige president har sagt at han vil gå av og at han ønsker et fredelig og åpent valg. Likevel knytter det seg mye spenning til den politiske situasjonen.

- Når vi ser på nabolandene har det vært mye uro i forbindelse med valg. Jeg håper på det beste, men er forberedt på det verste, sier Else Storaas Vatne til Norea.

Du kan lytte til intervjuet med Storaas Vatne på linken under.

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding