Gi en gave
90 % unådde barn og unge i Norge i dag.

90 % unådde barn og unge i Norge i dag.

Av den nye forskningsrapporten som er gjort blant barn og unge i Norge i dag, er det kun 10 % som er registrert i kristent barne -og ungdomsarbeid.

Tirsdag og onsdag denne uken var nærmere 40 representanter fra ulike kristne barne -og ungdomsorganisasjoner samlet på Mediehøgskolen Gimlekollen, for å få lagt frem resultatene fra rapporten Forskningsprosjektet "10-25". Dette er det NLM Ung som har bestillt av Mediehøgskolen Gimlekollen, og Margunn Serigstad Dahle har ledet forskningsgruppen. Øivind Økland, førsteamanuensis ved MhG, har gjort feltarbeidet i rapporten.

- Det at de kommer sammen til en slik konferanse på tvers av organisasjoner, og at NLM Ung inviterer andre organisasjoner, det tror jeg kan være starten på noe nytt. Jeg synst vi skal se stort på ungdomsarbeidet i Norge, sier Økland om de to dagene på Gimlekollen.

- Jeg synst ikke vi skal gå inn på hverandres områder, men tenke nytt sammen og lage en felles strategi. For målet må være å nå unge i Norge for Kristus, og ikke øke sitt eget medlemsantall, forteller Økland om de funnene han har gjort i felten.

 

90 % unådde barn og unge i Norge i dag.Illustrasjon hentet fra rapporten 90% unådde

Tallene viser at de registrerte barn -og unge i kristent arbeid i Norge i dag er svært lave, og leder av NLM Ung, Hans Kristian Skaar, mener man kan snakke om unådde i Norge i dag.

- Det er helt klart barn og unge som aldri har hørt kristen forkynnelse, og antall døpte og konfirmerte har hatt nedgang i Norge. Så det er mange som ikke er i berøring med kristen forkynnelse, det handler jo og om at kristendomsfaget er fjernet fra skolen, sier Skaar.

Han er heller ikke overrasket over resultatet av prosjektet, og hadde nok forventet at tallene skulle ligge omtrent der. Han legger og vekt på at han mener det er flere kristne barn -og unge i Norge i dag, enn de som er aktive og har registrert seg.

 

Feltarbeid på fire ulike steder

Øivind Økland har besøkt fire steder i Norge, Vennesla, Eiken, Hamar og Groruddalen. Målet har vært å skille mellom høy og lav andel av aldersgruppen 10-25 involvert i kristent arbeid, skille mellom landsbygd og tettsted/by, skille mellom storby og mindre by, og å være i et område der NLM ikke står spesielt sterkt. 

- Jeg ble ikke overrasket over det jeg fant, men heller positivt overrasket. Det jeg så var at det var et utstrakt sammarbeid på tvers av organisasjoner, også mellom kirke og andre kristne organisasjoner som frikirke og pinsemenigheter. Det var ikke oppsiktsvekkende, men noe jeg la spesielt merke til, sier Økland.

Han kunne også se utfordringer i å drive kristent barne -og ungdomsarbeid i dag.

- Det å få ungdommen i tale på ungdommens premisser, og det å skulle være kreative for å finne ting som passer for dagens ungdom, forteller Økland fra sine oppservasjoner. Som og har merket seg at ungdom kommer på de aktiviteter som lages, dersom foreldrene forstår at det er greit å gå der, selv om det er kirken som arrangerer.

 

 

 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding