Gi en gave
Et av bildene fra Anita Aardalsbakkes kunstkalender, med tittelen "Opp mot fjellene," inspirert av bibelverset i salme 121.
Et av bildene fra Anita Aardalsbakkes kunstkalender, med tittelen "Opp mot fjellene," inspirert av bibelverset i salme 121. Anita Aardalsbakke

Vakker kunst for verdens kvinner

- Min drivkraft er at jeg kan hjelpe kvinner i verden med min kunst, sier Anita Aardalsbakke. I år gjentar hun suksessen med en nydelig kunstkalender til inntekt for Noreas kvinnearbeid.

Anita Aardalsbakke bor i Stavanger, er gift, og har tre voksne barn.  Til daglig arbeider hun som regnskapsfører og er engasjert i kor og menighetsarbeid. Men det som virkelig gir henne glede og inspirasjon, er å arbeide med farger, pensler og lerret.

– Jeg har malt i litt over ti år, og opplever det som rekreasjon å sette meg ned med paletten etter en travel dag på jobb, forteller Anita.

- Hva ønsker du å uttrykke med kunsten?

- Først og fremst ønsker jeg at de som ser bildene skal ha glede av det de ser. Jeg finner inspirasjon i alt fra sanger, yrket mitt og naturen, sier Anita.

Bibelen på lerret

Etter hvert ble det ikke nok for Anita at det bare var hun som skulle få glede av kunsten. Talentet hun har fått anser hun som en gave fra Gud. Kanskje var det mulig å bruke talentet til å tjene Ham?

Vakker kunst for verdens kvinnerKunstner Anita Aardalsbakke, som har laget en nydelig kunstkalender til inntekt for Noreas kvinnearbeid.Foto: Kjellaug Thingbø - En dag slo det meg at jeg kunne male bilder inspirert av bibeltekster, som kan være til inspirasjon for andre. Folk som ser bildene har fortalt meg at de forstår hvilke vers jeg har tatt utgangspunkt i. De sier også at bildene har rørt dem, og det er oppmuntrende, sier Anita.

Familien til Anita har hatt tradisjon med å lage en årskalender med familiebilder. I fjor kom ideen med å bruke Anitas malerier, først og fremst til familien.

- Vi bestemte oss så for å trykke opp flere eksemplarer for å selge til inntekt for Noreas kvinnearbeid. Interessen var over all forventning – derfor valgte jeg å satse enda større i år, forteller Anita.

Tar penselen fatt for andre

- Du har i år tatt på deg det store prosjektet å selge 500 kalendere til inntekt for Prosjekt Hanna. Hva er det som gjør at hjertet ditt banker ekstra for dette arbeidet?

– Historier fra land og kulturer der kvinner har det vanskelig utfordrer meg. Kvinner verden over blir undertrykt og mishandlet. Mange lærer at de ikke er verdt noe. Jeg synes det er fantastisk at radioprogram, bønnegrupper og praktisk omsorg kan løfte opp kvinner, og fortelle om Guds kjærlighet og nåde for dem. Radioprogrammet kan nå kvinner i hjem og land der kanskje ingen andre kan nå dem. Og bønnearbeidet betyr mye for kvinner, og fører til at de brenner etter å hjelpe andre, sier Anita.

Fire sponsorer har slått ring rundt kunstneren fra Rogaland, som er overveldet over responsen:

- Hver eneste krone som kommer inn går direkte til Noreas kvinnearbeid. Jeg må bli mer frimodig med å promotere mitt eget produkt, men drivkraften er at jeg kan hjelpe kvinner andre steder i verden med min kunst, avslutter Anita.

Kalenderen er tolv av Anitas malerier, et for hver måned. Formatet er 15x34 cm. Du kan bestille kalenderen her, eller ved å besøke Anitas hjemmeside, hvor du finner kontaktinformasjon.

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding