Gi en gave
Kristne i Tyrkia har funnet fred og glede gjennom TV-programmer fra Noreas samarbeidspartner SAT-7. Illustrasjonsfoto.
Kristne i Tyrkia har funnet fred og glede gjennom TV-programmer fra Noreas samarbeidspartner SAT-7. Illustrasjonsfoto. Ali Burçin Titizel (flickr.com).

Tyrkiske kristne deler sine historier

Bibelske steder er spredt rundt hele det moderne Tyrkia. Tarsus er fødebyen til apostelen Paulus. Ararat-fjellet, som er Tyrkias høyeste, forbindes med hvilestedet for Noas Ark etter den store flommen. Derfor er det tragisk at kristne den dag i dag utgjør mindre enn 1% av befolkningen.

De få kristne i Tyrkia har mange utfordringer og restriksjoner i sitt hjemland. Det er ikke lett å leve ut troen, men likevel har mange av dem tatt det modige steget med å fortelle sine historier på TV. Noreas samarbeidspartner SAT-7 sender et program kalt 180 grader med Kristus, hvor seernes virkelighet er i fokus. En mann delte at han hadde blitt truet etter at han tok imot Jesus. Men dette hidret ham ikke fra å snakke om Jesus foran kamera.

Himmelsk fred i hjemmet

Muhsin, som han heter, kommer ikke fra en kristen familie, men han liker å se på SAT-7 Turk. Når han ser programmet på nett, kan han lære om Jesus innenfor hjemmets trygge rammer. Han skrev til kanalen og sa; " Jeg tror at jeg kan finne Gud gjennom programmene deres. Sannheten om Jesus, som jeg har funnet gjennom kanalen deres, gir meg fred. Jeg ser at Jesus Kristus er vår frelser."

Nyhetsprogrammer er svært populære blant tyrkiske seere, som Miriam, en kristen fra Istanbul. Etter at hun hadde sett på programmer på nett, skrev hun; " Jeg ble så glad da jeg kom over kanalen deres, og nå vil jeg gjerne følge dere.

Bevis på Jesu kjærlighet

Mange tyrkere kommer til tro ved å finne bevis på Jesu kjærlighet. Som en mann fortalte; " Jeg fant Guds kjærlighet i hjertene på de som tilhører Ham. En annen seer skrev dette til kanalen; " Jeg vil aldri glemme bibelverset jeg hørte gjennom SAT-7 for første gang: 'Kom til meg alle dere som strever og bærer tungt, og jeg vil gi dere hvile.' Siden den gang har jeg gitt livet mitt til Jesus, og blitt et Guds barn."

Vær gjerne med og be for vår samarbeidspartner i Tyrkia. De har nå fått en tiårig avtale til å sende sine programmer på Turk SAT. Over 15 millioner husstander har tilgang .Be om at mange må få høre evangeliet om Jesus, og takk Gud for denne muligheten!

Kilde: SAT-7.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding